Gundars Daudze tiekas ar ārzemju latviešu jauniešiem (foto)

(24.08.2009.)

Saeimas priekšsēdētājs Gundars Daudze pirmdien, 24.augustā, tikās ar latviešu jauniešiem no Amerikas Savienotajām Valstīm un Kanādas, kuri Latviju iepazīst programmas „Sveika, Latvija!” ietvaros.

Sveicot jauniešus Saeimā, G.Daudze pauda prieku par jauniešu vēlmi tuvāk iepazīt dzīvi Latvijā. „Ceru, ka Latvijā redzētais palīdzēs jums labāk iepazīt savu tēvzemi un kalpos par labu stimulu kādreiz nākotnē atgriezties Latvijā - lai studētu vai strādātu,” teica Saeimas priekšsēdētājs.  

G.Daudze iepazīstināja jauniešus ar Saeimas darba organizāciju, struktūru un likumdošanas procesu. Savukārt jaunieši, daloties ar Latvijā gūtajiem iespaidiem, atzina, ka viņus uzrunājusi Latvijas skaistā daba un vēsturiskās celtnes. Īpaši interesanti bijis redzēt Kokneses un Cēsu pilsdrupas un muzeju ekspozīcijās iepazīties ar viduslaiku cilvēku dzīvesveidu.   

Amerikas Latviešu apvienības izveidotā mācību programma - mācību ceļojums „Sveika, Latvija!” - notiek jau 22.reizi un tā laikā savu etnisko dzimteni apmeklē 15 latviešu jaunieši no ASV un Kanādas. Divu nedēļu ilgā mācību brauciena laikā jaunieši iepazīstas ar Latvijas vēsturiskajām vietām, apmeklē dažādas pilsētas un tiekas ar saviem Latvijas vienaudžiem no Skrundas 1.vidusskolas un Rēzeknes novada Dekšāres pamatskolas.  


Saeimas Preses dienests

Piektdien, 19.aprīlī
09:00  Saeimas 2024.gada 19.aprīļa ārkārtas sēde