Saeimas priekšsēdētājs Gundars Daudze Lietuvā piedalīsies Baltijas ceļa 20.gadadienai veltītajos pasākumos

(22.08.2009.)

Saeimas priekšsēdētājs Gundars Daudze svētdien, 23.augustā, dosies uz Lietuvu, lai uz Latvijas - Lietuvas robežas sagaidītu skrējiena „Sirdspuksti Baltijai” dalībniekus, kā arī Lietuvas galvaspilsētā Viļņā piedalītos Baltijas ceļa 20.gadadienai veltītajos pasākumos.

Bijušajā Latvijas - Lietuvas robežkontroles punktā „Grenctāle” G.Daudze sagaidīs akcijas „Sirdspuksti Baltijai” skrējējus no Lietuvas. Saeimas priekšsēdētājs no lietuviešu skrējējiem pulksten 12.27 pārņems stafeti ar vēstījumu no Lietuvas un Igaunijas prezidentiem un tālāk nodos skrējējiem no Latvijas.

 „Akcija „Sirdspuksti Baltijai” atsauc atmiņā Baltijas ceļu pirms divdesmit gadiem. Laiku, kurā Lietuvas, Latvijas un Igaunijas tautas bija vienotas savā mērķa apziņā, bija kopā ceļā uz šo mērķi - mūsu valstu brīvību un neatkarību,” uzsver Saeimas priekšsēdētājs.

Tālāk G.Daudze dosies uz Viļņu, lai piedalītos Baltijas ceļa 20.gadadienai veltītajā Lietuvas parlamenta (Seima) svinīgajā sēdē, kurā teiks uzrunu.

Plānots, ka Saeimas priekšsēdētājs tiksies ar Lietuvas prezidenti Daļu Grībauskaiti (Dalia Grybauskaitė), Lietuvas Seima priekšsēdētāju Arūnu Vaļinski (Arūnas Valinskas), Igaunijas Parlamenta (Rīgikogu) priekšsēdētāji Eni Ergmu (Ene Ergma).

Baltijas ceļa 20.gadadienai veltītajā akcijā „Sirdspuksti Baltijai” Latvijas, Lietuvas un Igaunijas skrējēji 600 kilometrus garā stafetē no jauna simboliski savienos trīs Baltijas valstis.


Saeimas Preses dienests

Piektdien, 29.martā