Pasniegs apbalvojumus Baltijas ceļa iniciatoriem un organizētājiem Rīgā, Rūjienā, Cēsīs un Bauskā

(21.08.2009.)

Baltijas ceļa 20.gadadienas svinīgo pasākumu ietvaros sestdien, 22.augustā, Rīgā pie Saeimas nama vienpadsmit Baltijas ceļa iniciatoriem un galvenajiem organizatoriem pasniegs Baltijas Asamblejas (BA) medaļu par ieguldījumu Baltijas valstu vienotības stiprināšanā un sadarbības veicināšanā.

BA medaļu saņems Ivars Godmanis, Dainis Īvāns, Valentīna Zeile, Arnolds Klotiņš un Jānis Lucāns, kuri 1989.gadā 12.augustā parakstīja Baltijas Padomes Pērnavas un Cēsu komunikē par Baltijas ceļa rīkošanu.

Savukārt Sandra Kalniete, Dzintra Padedze, Ivars Prauliņš, Sarmīte Ēlerte, Ints Upmacis un Jānis Škapars BA medaļu saņems par aktīvu piedalīšanos Baltijas ceļa organizēšanā.

Svinīgajā ceremonijā piedalīsies Saeimas priekšsēdētājs Gundars Daudze, un BA medaļas pasniegs BA Latvijas delegācijas vadītājs Jānis Reirs un delegācijas locekle Ērika Zommere.

Pasākums Rīgā notiks sestdien, 22.augustā, plkst.19.00 pie Saeimas nama, Jēkaba ielā 11.

Tāpat svinīgos pasākumos īpašus BA atzinības rakstus par Baltijas ceļa organizēšanu reģionos pasniegs 14 Baltijas ceļa organizētājiem Rūjienā, 28 - Cēsīs un 19 organizētājiem Bauskā.

Svinīgais apbalvošanas pasākums sestdien, 22.augustā, plkst.15.25 notiks Rūjienā - Tālavas taurētāja pieminekļa pakājē, plkst.17.00 Cēsīs - Vienības laukumā un plkst.20.55 Bauskā - Rātslaukumā.

BA medaļa ir Baltijas Asamblejas apbalvojums, ko piešķir BA locekļiem un citām personām par īpašiem nopelniem Baltijas valstu vienotības stiprināšanā un sadarbības veicināšanā.


 

Saeimas Preses dienests

Sestdien, 20.aprīlī