Saeimas priekšsēdētājs Gundars Daudze tiekas ar Norvēģijas vēstnieku (foto)

(18.08.2009.)

Saeimas priekšsēdētājs Gundars Daudze otrdien, 18.augustā, tikās ar Norvēģijas Karalistes ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā Nilsu Ūlavu Stāvu (Nils Olav Stava), kurš bija ieradies atvadu vizītē.

G.Daudze pateicās par vēstnieka aktīvo darbu Latvijas un Norvēģijas attiecību stiprināšanā. Piecu gadu darbības laikā vēstnieks sniedzis būtisku ieguldījumu ciešas sadarbības veidošanā un, aktīvi apmeklējot pašvaldības un skolas, sekmējis dialogu arī reģionālā līmenī, uzsvēra Saeimas priekšsēdētājs.

Abas puses apliecināja, ka sadarbība starp valstīm ir plaša un daudzveidīga. Īpašu gandarījumu vēstnieks pauda par ciešajiem kontaktiem starp Latvijas un Norvēģijas nevalstiskajām organizācijām un skolām.

Arī abu valstu sadarbība Afganistānā, kur Norvēģijas vadītājā vienībā dienesta pienākumus pilda lielākā daļa Latvijas karavīru, raksturojama kā ļoti laba, akcentēja N.Ū.Stāva. Saeimas priekšsēdētājs apliecināja, ka Latvija pildīs saistības pret starptautiskajiem partneriem un turpinās dalību NATO vadītājā Starptautisko drošības spēku misijā Afganistānā.

G.Daudze arī pateicās par atbalstu, kas Norvēģijas finanšu instrumenta ietvaros dod iespēju Latvijā īstenot projektus valstij nozīmīgās jomās.

Saeimas priekšsēdētājs ar vēstnieku pārrunāja gaidāmās Baltijas un Ziemeļvalstu valstu parlamentu priekšsēdētāju ikgadējās konferences darba kārtību, kas šogad norisināsies Oslo 25.-27.augustā, un kurā parlamentu vadītāji plāno pārrunāt aktuālos starptautiskās dienaskārtības un reģionālās sadarbības jautājumus.

Norvēģijas Karalistes vēstnieks Latvijā N.Ū.Stāva tika akreditēts 2004.gada septembrī. Pirms tam viņš strādājis Norvēģijas Karalistes Ārlietu ministrijā un Norvēģijas diplomātiskajās pārstāvniecībās Kanādā, Marokā, Šveicē un Vācijā. Par nopelniem Latvijas valsts labā N.Ū.Stāvam piešķirts III šķiras Triju zvaigžņu ordenis.




Saeimas Preses dienests

Piektdien, 29.martā