Saeimas komisija apmeklēs slimnīcas Aizkrauklē, Ludzā un Rēzeknē

(15.07.2009.)

Saeimas Sociālo un darba lietu komisijas deputāti 16. un 17.jūlijā izbraukuma sēdē apmeklēs vairākas reģionālās slimnīcas, lai meklētu iespējas reorganizēt medicīnas iestāžu darbu, vienlaikus pēc iespējas saglabājot pakalpojumu pieejamību un mediķu darba vietas.

Deputāti 16.jūlijā plānojuši apmeklēt Aizkraukles slimnīcu un Rēzeknes slimnīcu, bet 17.jūlijā - Latgales novada rehabilitācijas centru „Rāzna” un slimnīcu Ludzā.

Komisijas priekšsēdētāja Aija Barča norāda, ka deputāti jūlija sākumā klātienē jau iepazinās ar situāciju Preiļu, Balvu, Alūksnes un Smiltenes slimnīcās. „Komisijas deputāti turpinās intensīvi apmeklēt slimnīcas reģionos, jo šis ir jautājums, par ko patlaban saņemam visvairāk vēstuļu gan no mediķiem, gan pacientiem,” informē A.Barča.

„Valstī samazinot līdzekļus stacionārajai aprūpei, ir skaidrs, ka visas slimnīcas nevarēs sniegt ierastos pakalpojumus līdzšinējā apjomā. Lai gan daudzas medicīnas iestādes ir visai skeptiskas pret slimnīcu apvienību veidošanu, šāds risinājums tomēr ļautu saglabāt darbavietas un attīstīt tos medicīnas pakalpojumus, kuri slimnīcā tradicionāli bijuši spēcīgi. Pārmaiņas nesola komfortu un vieglu dzīvi, taču šajā situācijā tās ir vitāli nepieciešamas,” norāda komisijas priekšsēdētāja, atzīstot, ka deputātiem nereti jāuzņemas vidutāja loma starp mediķiem, Veselības ministrijas ierēdņiem un pacientiem.

Deputāti iecerējuši tikties arī ar attiecīgo pašvaldību vadītājiem, jo, lai veidotu slimnīcu apvienības, nepieciešams pašvaldību lēmums. Tāpat komisijas sēdē aicināti piedalīties vietējo sociālo dienestu, kā arī Nodarbinātības valsts aģentūras, Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūras un bāriņtiesu pārstāvji.

 


Saeimas Preses dienests

Piektdien, 29.martā