Saeimas komisija spriedīs, vai pārskatīt alus tirdzniecības ierobežojumus

(15.07.2009.)

Saeimas Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisija ceturtdien, 16.jūlijā, diskutēs par iespēju pārskatīt alus tirdzniecības ierobežojumus.

Patlaban visus alkoholiskos dzērienus aizliegts tirgot laikā no pulksten 22.00 līdz 8.00. Izņēmums ir tirdzniecības vietas, kurās alkoholiskie dzērieni tiek realizēti izlejamā veidā un paredzēti patērēšanai uz vietas.

Latvijas alus darītāju pārstāvji Saeimās vērsušies ar lūgumu pārskatīt esošo kārtību un norāda, ka alus tirdzniecības ierobežojumu atcelšanu uzskata par faktiski vienīgo veidu, kā saglabāt alus ražošanas nozari. Tas arī nodrošinātu iepriekš plānotos ieņēmumus valsts budžetā un mazinātu nelegālā alkohola īpatsvaru Latvijas ekonomikā.

Jautājumā par alus tirdzniecības ierobežojumu atcelšanu deputāti plānojuši uzklausīt Ekonomikas ministrijas, Finanšu ministrijas, Veselības ministrijas, Iekšlietu ministrijas, Latvijas Tirgotāju asociācijas, alkohola ražotāju un tirgotāju, alus darītāju un nevalstisko organizāciju pārstāvjus.

Tāpat komisijas sēdē deputāti turpinās izskatīt jautājumu par atbalsta pasākumiem grūtībās nonākušajiem kredītņēmējiem, uzklausot Latvijas Komercbanku asociācijas priekšlikumus par šajā situācijā piemērotākajiem risinājumiem.

Saeimas Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas sēde notiks ceturtdien, 16.jūlijā, plkst.9.00 Jēkaba ielā 10/12, 409.telpā.



Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 25.aprīlī
09:00  Saeimas 2024.gada 25.aprīļa kārtējā sēde
10:30  Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas sēde
12:33  Publisko izdevumu un revīzijas komisijas sēde
17:00  2024.gada 25.aprīļa atbilžu sniegšana uz deputātu jautājumiem - atcelta