Saeimas komisija aicina rast izlīgumu starp strīda pusēm Tiesībsarga birojā

(14.07.2009.)

Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisija otrdien, 14.jūlijā, pēc Tiesībsarga biroja pārstāvju uzklausīšanas aicināja biroja vadību pēc iespējas ātrāk rast izlīgumu starp strīdā iesaistītajām pusēm, lai mazinātu konflikta radīto seku ietekmi uz Tiesībsarga biroja reputāciju.

„Tiesībsarga birojam ir jābauda sabiedrības uzticība un cilvēku acīs ir jābūt autoritātei. Neapšaubāmi, konflikti starp biroja darbiniekiem un vadību ne tikai kavē darbu, bet arī grauj tiesībsarga institūcijas prestižu,” sēdē atzina komisijas priekšsēdētāja Ingrīda Circene.  

Tiesībsarga likums paredz, ka tiesībsarga atbrīvošanu no amata var ierosināt ne mazāk kā viena trešdaļa Saeimas deputātu, un līdz ar to šis nav mūsu šodienas darba kārtības jautājums, norādīja komisijas priekšsēdētāja. „Mēs aicinām abas puses sēsties pie viena galda un mēģināt rast risinājumus, kas būtu pieņemami gan Tiesībsarga biroja vadībai, gan darbiniekiem, vienlaikus izskatot arī arodbiedrības priekšlikumus,” teica I.Circene.

Komisijas priekšsēdētāja uzsvēra, ka komisijas sadarbība ar Tiesībsarga biroju vienmēr bijusi laba un uzteica biroja darbinieku augsto kompetenci, vienlaicīgi aicinot nepieņemt pārsteidzīgus lēmumus. „Ja tik augsta līmeņa speciālisti, kādi strādā birojā, aiziet no darba, tas ir liels zaudējums visai sabiedrībai,” pauda I.Circene.

Tiesībsarga biroja arodbiedrības pārstāvji iepriekš bija vērsušies ar atklātu vēstuli Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijā, apšaubot tiesībsarga Romāna Apsīša kompetenci cilvēktiesību jautājumos un norādot uz problēmām biroja darbā.  


Saeimas Preses dienests

Piektdien, 19.aprīlī
09:00  Saeimas 2024.gada 19.aprīļa ārkārtas sēde