Saeimas komisijas spriedīs par situāciju Parex bankā

(14.07.2009.)

Saeimas Publisko izdevumu un revīzijas komisija un Budžeta un finanšu (nodokļu) komisija trešdien, 15.jūlijā, uz sēdi aicinājušas AS Parex banka vadību, lai spriestu par situāciju bankā un tās attīstības stratēģiju.

Deputāti vēlas iegūt skaidrību gan par valsts sniegto atbalstu Parex bankai, valsts depozītu atmaksas apjomiem un termiņiem, gan arī par bankas attīstības stratēģiju, tās pārdošanu, kā arī izmaksām, kas radušās bankas restrukturizācijas gaitā, norāda komisiju priekšsēdētāji.

„Visi Latvijas iedzīvotāji, tostarp pensionāri un maznodrošinātie, ir maksājuši augstu cenu, valstij pārņemot Parex banku, tādēļ bankas restrukturizācijas jautājums patlaban ir ārkārtīgi būtisks,” uzsver Publisko izdevumu un revīzijas komisijas priekšsēdētājs Andris Bērziņš (ZZS).

„Kā tas ir iespējams, ka bankas valdes priekšsēdētaja alga mērāma vairākos desmitos tūkstošu latu, savukārt bijušie bankas īpašnieki katru mēnesi par noguldījumiem procentos saņem 200 tūkstošus latu, Tas ir laikā, kad nodokļu maksātājiem Parex pārņemšana ir izmaksājusi pusmiljardu vai pat miljardu latu,” atzīmē A.Bērziņš.

„Laikā, kad jātaupa katrs santīms, ir svarīgi iegūt pilnīgu skaidrību par to, cik naudas bankā ir ieguldīts un cik vēl plānots tērēt. Tādēļ uz sēdi esam aicinājuši ne tikai bankas vadību, bet arī Finanšu ministrijas, Finanšu un kapitāla tirgus komisijas pārstāvjus, Latvijas Bankas un Privatizācijas aģentūras vadību,” norāda A.Bērziņš.

Saeimas Publisko izdevumu un revīzijas komisijas un Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas kopsēde notiks trešdien, 15.jūlijā, plkst.10.00 Jēkaba ielā 11, Sarkanajā zālē.

 

Saeimas Preses dienests

Piektdien, 29.martā