Solvita Āboltiņa tiekas ar Rumānijas vēstnieku (foto)

(08.07.2009.)

Saeimas priekšsēdētāja biedre Solvita Āboltiņa trešdien, 8.jūlijā, tikās ar Rumānijas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā George Tokai (Gheorghe Tokay), kurš bija ieradies atvadu vizītē.

Tikšanās laikā pārrunāta Latvijas un Rumānijas sadarbība Eiropas Savienībā (ES), kā arī globālās finanšu krīzes ietekme uz abu valstu ekonomiku. Saeimas priekšsēdētāja biedre pauda pārliecību, ka vairāk nekā trīsarpus gadu laikā, kopš G.Tokai bijis Rumānijas vēstnieks Latvijā un Lietuvā, viņš ir kļuvis par Baltijas valstu labu draugu.

Saeimas priekšsēdētāja biedre akcentēja Rumānijas un Latvijas līdzīgo vēsturisko pieredzi ceļā uz dalību ES, īstenojot plašas demokrātiskās un ekonomiskās reformas. „Eiropas Savienības politikas koordinēšana jaunajām dalībvalstīm ir ļoti būtiska, lai kopīgiem spēkiem rastu risinājumu šajā sarežģītajā ekonomiskajā situācijā,” teica S.Āboltiņa.

G.Tokai Latvijas un Rumānijas attiecības raksturoja kā konstruktīvas un ar labu attīstības potenciālu, it īpaši ES politikas līmenī. Vēstnieks atzina, ka abas valstis patlaban saskaras ar līdzīgām ekonomiskām problēmām, tādēļ to rīcībai starptautiskajā līmenī jābūt solidārai. 

Rumānijas ārkārtējā un pilnvarotā vēstnieka amatu Latvijā G.Tokai ieņēma kopš 2005.gada un pastāvīgi rezidēja Lietuvas galvaspilsētā Viļņā. Līdz tam G.Tokai ilgstoši darbojies politikā.

 

Saeimas Preses dienests

Sestdien, 20.aprīlī