Latvijā viesosies ASV senators Džordžs Voinovičs

(26.06.2009.)

Otrdien, 30.jūnijā, darba vizītē Latvijā uzturēsies Amerikas Savienoto Valstu (ASV) senators Džordžs Voinovičs (George V.Voinovich). Vizītes ietvaros senatoram paredzēta tikšanās ar Saeimas priekšsēdētāju Gundaru Daudzi, kurā plānots pārrunāt Latvijas un ASV attiecību dinamiku, drošības politikas un enerģētikas jautājumus, ASV preču tranzītu caur Latviju uz Afganistānu, kā arī attiecības ar kaimiņvalstīm.

Tāpat Dž.Voinovičam paredzētas tikšanās ar Valsts prezidentu Valdi Zatleru, Ministru prezidentu Valdi Dombrovski un aizsardzības ministru Imantu Lieģi.

Republikāņu partijas pārstāvis Dž.Voinovičs ASV Senātā darbojas kopš 1999.gada. Vairāk nekā četrdesmit gadus ilgās politiskās karjeras laikā viņš bijis arī Ohaio štata gubernators un Klīvlendas pilsētas mērs. 

Senators Dž.Voinovičs savā darbībā vienmēr aktīvi atbalstījis Latvijas un pārējo Austrumeiropas valstu neatkarības centienus, uzņemšanu NATO, kā arī rosinājis izmaiņas likumdošanā, kas ļāva Latvijai pagājušā gada nogalē pievienoties ASV bezvīzu programmai.

Novērtējot senatora ieguldījumu Latvijas ārpolitikas interešu veicināšanā un bezvīzu režīma ar ASV ieviešanā, 2009.gada 15.maijā Dž.Voinovičam pasniegts Triju zvaigžņu ordenis.


Plašāku informācija par vizītes gaitu sniegs Kristīne Kreile, ASV vēstniecības Preses un mediju speciāliste (tālr.: 67509037, e-pasts: kreilek@state.gov).


Saeimas Preses dienests

Piektdien, 26.aprīlī
09:00  11. Jauniešu Saeima