Vineta Muižniece tiekas ar ārzemju latviešu jauniešiem

(25.06.2009.)

Saeimas priekšsēdētāja biedre Vineta Muižniece ceturtdien, 25.jūnijā, tikās ar latviešu jauniešiem no Amerikas Savienotajām Valstīm, Kanādas un Austrālijas, kuri Latviju iepazīst programmas „Sveika, Latvija!” ietvaros.

Sveicot jauniešus Saeimā, V.Muižniece pauda prieku par jauniešu vēlmi tuvāk iepazīt dzīvi Latvijā. „Iespējams, arī jūsu vidū ir kāds, kurš nākotnē izvēlēsies veidot politiķa karjeru un to darīs tieši Latvijā.”

Iepazīstinot jauniešus ar Saeimas darba organizāciju un likumdošanas procesu, V.Muižniece uzsvēra sarunu un kompromisu lielo nozīmi. „Tieši tādēļ darbs parlamentā ir tik interesants, ka tajā strādā deputāti ar tik dažādu dzīves un darba pieredzi,” norādīja Saeimas priekšsēdētāja biedre.

V.Muižniece arī pastāstīja par Saeimas sadarbību ar nozaru ekspertiem un sociālajiem partneriem. Tāpat Latvijas parlaments ir atvērts dialogam ar jauniešiem un piedalās akcijā „Uz savu skolu”, kā arī „Ēnu dienas” ietvaros daudziem jauniešiem dod iespēju klātienē iepazīties ar deputātu darbu, darīja zināmu priekšsēdētāja biedre.

Jaunieši interesējās, vai Saeimā ievēlēto deputātu vidū ir arī ārzemju latvieši, kā arī, cik no parlamentāriešiem ir sievietes. V.Muižniece informēja, ka Saeimas deputātu vidū ir vairāki ārzemju latvieši, savukārt no 100 šī Saeimas sasaukuma deputātiem 21 ir sieviete.

Amerikas Latviešu apvienības izveidotās mācību programmas - mācību ceļojuma „Sveika, Latvija!” laikā savu etnisko dzimteni apmeklē 28 latviešu jaunieši no ASV, Kanādas un Austrālijas, kuri šogad absolvējuši latviešu pamatskolas. Divu nedēļu ilgā mācību brauciena laikā jaunieši iepazīstas ar Latvijas vēsturiskajām vietām, apmeklē dažādas pilsētas un tiekas ar saviem Latvijas vienaudžiem.  


Saeimas Preses dienests

Sestdien, 20.aprīlī