Saeima 2009.gada pavasara sesijā pieņēmusi 198 likumus

(19.06.2009.)

Pavasara sesijā no šī gada 18.aprīļa līdz 19.jūnijam Saeima pieņēma 18 jaunus likumus un veica grozījumus 180 likumos, tostarp apstiprināja divus starptautiskus līgumus.

Sesijas laikā Saeima sanākusi uz 14 sēdēm, no kurām četras bija ārkārtas, bet viena svinīgā sēde. 

Šajā laikā izskatīšanai komisijās nodoti 179 jauni likumprojekti, no kuriem 165 iesniedzis Ministru kabinets, trīs - Saeimas deputāti, bet 11 - Saeimas komisijas.

Deputāti valdības locekļiem iesnieguši 20 jautājumus un vienu pieprasījumu, kas tika noraidīts.

Šajā sesijā Saeimas sēdēs visvairāk debatējuši deputāti Vladimirs Buzajevs (PCTVL) - 26 reizes, Juris Sokolovskis (PCTVL) un Aigars Štokenbergs - katrs 13 reizes, kā arī Juris Dobelis (TB/LNNK) un Vents Armands Krauklis (TP) - katrs 12 reizes. 

Saeimas 2009.gada rudens sesija sāksies 21.augustā, un Saeimas komisijām būs jāturpina darbs ar 168 likumprojektu sagatavošanu izskatīšanai Saeimā.
 
Ņemot vērā situāciju valstī, Seima jebkurā brīdī ir gatava sesiju starplaikā sanākt arī uz ārkārtas sesijām.

Jau šobrīd ir zināms, ka viena Saeimas ārkārtas sesija tiks sasaukta, lai lemtu par mandātu apstiprināšanu deputātiem, kuri iestājas Saeimas sastāvā to deputātu vietā, kas ievēlēti Eiropas Parlamentā un pašvaldībās.

Tāpat ārkārtas sesiju ietvaros tiks lemts par aktuālajiem likumprojektiem, jo Saeimas komisijas turpinās darbu arī sesiju starplaikā.


Saeimas Preses dienests

Sestdien, 20.aprīlī