Saeimas priekšsēdētājs Gundars Daudze tiekas ar Slovākijas vēstnieku (foto)

(09.06.2009.)

Saeimas priekšsēdētājs Gundars Daudze otrdien, 9.jūnijā, tikās ar Slovākijas Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā Dušanu Krištofiku (Dušan Krištofik), kurš bija ieradies iepazīšanās vizītē.

Sveicot vēstnieku Saeimā, G.Daudze Latvijas un Slovākijas attiecības raksturoja kā aktīvas, ar labu izaugsmes potenciālu, it īpaši ekonomikā. Pārrunājot globālās finanšu krīzes ietekmi uz abu valstu ekonomiku, puses bija vienisprātis, ka pašreizējā situācija ir izaicinājumu pilna un reizē sniedz arī jaunas iespējas ekonomisko sakaru veidošanai.  

Tikšanās laikā pārrunāta abu valstu parlamentārā sadarbība, Eiropas Parlamenta vēlēšanu rezultāti, kā arī Slovākijas pieredze, šī gada sākumā ieviešot eiro. D.Krištofiks informēja, ka Slovākijas iedzīvotāju aktivitāte nesen notikušajās Eiropas Parlamenta vēlēšanās diemžēl bijusi visai zema, jo pie vēlēšanu urnām devušies tikai aptuveni 20 procenti balstiesīgo slovāku. Tomēr tas ir vairāk nekā iepriekšējās Eiroparlamenta vēlēšanās, kad balsot devās apmēram 15 procenti Slovākijas iedzīvotāju, norādīja vēstnieks, uzsverot pilsoņu līdzdalības būtisko nozīmi Eiropas Savienības politikas veidošanā.

Savukārt, runājot par Slovākijas pievienošanos eirozonai, D.Krištofiks atzina, ka jau šobrīd ir redzami Eiropas Savienības vienotās valūtas ieviešanas pirmie īstermiņa ieguvumi. Dalība eirozonā Slovākijai jau šobrīd sniedz daudz lielāku finansiālo stabilitāti nekā tās kaimiņvalstīm, kuras eiro vēl nav ieviesušas, uzsvēra vēstnieks.


Saeimas Preses dienests

Sestdien, 20.aprīlī