Saeimas komisijā spriedīs par pensiju piegādi mājās

(08.06.2009.)

Saeimas Sociālas drošības apakškomisija otrdien, 9.jūnijā, ar atbildīgo iestāžu pārstāvjiem izzinās situāciju pensiju piegādes jomā.

„Patlaban pensiju piegāde mājās ir bezmaksas pakalpojums, taču gadā tas prasa teju piecus miljonus latu nodokļu maksātāju naudas, un šajos ekonomiskajos apstākļos valstij tas nav pa kabatai. Pensiju saņēmējiem tagad būs izvēle - saņemt pensiju mājās, katru mēnesi maksājot par to 1,22 latus, vai arī izvēlēties lētāku alternatīvu, atverot kontu bankā vai pastā. Deputātiem interesē, kā Labklājības ministrija organizē pāreju uz jauno pensiju izmaksas kārtību un kādas iespējas saņemt pensiju būs invalīdiem un tiem sirmgalvjiem, kuriem ir grūtības pārvietoties,” norāda apakškomisijas priekšsēdētāja Aija Barča.

Labklājības ministrijas informācija liecina, ka pensijas dzīvesvietā saņem apmēram 330 tūkstoši iedzīvotāju, no tiem 60 procenti dzīvo pilsētās, kur ir pieejami banku pakalpojumi un pasts. Vidēji ceturtā daļa no tiem, kas pieteikušies uz pensijas piegādi mājās, saņem to pēc noteiktā izmaksas datuma, piemēram, personīgi ierodoties pasta nodaļā, jo pensijas dienā nav bijuši mājās.

Saeimas Sociālo un darba lietu komisijas Sociālās drošības apakškomisijas sēde notiks otrdien, 9.jūnijā, plkst. 14.00 Jēkabā ielā 10/12, 210.telpā. 


Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt