Saeimas priekšsēdētājs Gundars Daudze darba vizītē apmeklēs Varšavu

(01.06.2009.)

Saeimas priekšsēdētājs Gundars Daudze 2. un 3.jūnijā darba vizītē apmeklēs Varšavu, lai piedalītos pasākumos, kas veltīti demokrātisko vēlēšanu 20.gadadienai Polijā. 1989.gada Polijas Sejma vēlēšanas bija pirmās pēckara demokrātiskās vēlēšanas Austrumeiropā. 

„1989.gada vēlēšanas Polijā atšķīra jaunu lappusi visas Eiropas vēsturē. Vārdi „Polija”, „Solidarnošč” un Lehs Valensa visā pasaulē bija laikrakstu pirmajās lappusēs. Ziņas no Polijas pat toreizējā padomju režīma cenzūras apstākļos nonāca pie Latvijas iedzīvotājiem - mēs redzējām, ka pret režīmu ir iespējams cīnīties, ka režīmu ir iespējams uzvarēt,” uzsver Saeimas priekšsēdētājs Gundars Daudze.

Pirms 20 gadiem notikušās vēlēšanas atceramies kā vēsturisku pagrieziena punktu, ar kuru sākās komunistiskā režīma sabrukums gan Austrumeiropas valstīs, gan toreizējās Padomju Savienības teritorijā, norāda G.Daudze.

Saeimas priekšsēdētājs Varšavā plānojis teikt uzrunu Polijas parlamenta deputātiem un pasākuma viesiem.

Polijas Sejma organizētajos pasākumos aicināti piedalīties Eiropas valstu parlamentu priekšsēdētāji.

Šajās dienās tiks atklāta izstāde „Polijas ceļš uz brīvību 1980.-1989.gads”, kā arī tiks godināti tā laika sabiedriski politiskie aktīvisti.



Saeimas Preses dienests

Piektdien, 26.aprīlī
09:00  11. Jauniešu Saeima