Saeimas komisija atzinīgi vērtē strukturālās reformas KNAB

(27.05.2009.)

Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas deputāti, uzklausot Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) informāciju, atzinīgi novērtēja birojā veiktos darba optimizācijas pasākumus. 

„Ņemot vērā birojā veiktās izmaiņas, varam tās vērtēt kā kopumā pozitīvas, ir redzama loģiska pieeja jautājumiem. Būtiska ir vēsts, ka biroja pamatfunkcijas netiek samazinātas un KNAB turpina strādāt ar pilnu jaudu,” secināja komisijas priekšsēdētājs Juris Dalbiņš.

Reformas rezultātā KNAB štata vietu skaits no 162 samazināts līdz 147, bet līdzšinējo 18 nodaļu vietā būs desmit, deputātus informēja KNAB priekšnieks Normunds Vilnītis. Biroja darba optimizācijas rezultātā šogad sasniegts 30 tūkstošu latu samazinājums, bet nākamgad tas plānots divreiz lielāks. Savukārt, samazinot atlīdzību, šogad plānots ietaupīt vairāk nekā 160 tūkstošus latu. 

Korupcijas apkarošanas funkcija necietīs, izmeklētāju skaits netiek samazināts, bet ietaupījums ir panākts uz priekšnieku rēķina, deputātiem apliecināja KNAB priekšnieka vietniece korupcijas apkarošanas jautājumos Juta Strīķe.

„Birojā veiktās reformas raisa cieņu, šeit ir jūtams uzņēmēja rokraksts,” norādīja komisijas deputāts Jānis Klaužs (TP). 

Deputāts Ivans Klementjevs (SC) interesējās, vai birojs neplāno atteikties no dārgajām telpām Alberta ielā, kas dotu vēl būtiskāku ietaupījumu. N.Vilnītis skaidroja, ka īres maksa patlaban jau samazināta uz pusi, taču birojs izvērtē arī iespēju īrēt lētākas telpas, kas vairāk atbilstu darba specifikai.

Saeimas Preses dienests

Piektdien, 29.martā