Saeimas priekšsēdētājs Gundars Daudze tiekas ar Urugvajas vēstnieku (foto)

(26.05.2009.)

Saeimas priekšsēdētājs Gundars Daudze otrdien, 26.maijā, tikās ar Urugvajas Austrumu Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā Manuelu Vieiru (Manuel Vieira), kurš bija ieradies iepazīšanās vizītē.

Saeimas priekšsēdētājs atzina, ka Latvijas un Urugvajas attiecības ir konstruktīvas un daudzās jomās pastāv labs sadarbības potenciāls. Kā vienu no perspektīvām G.Daudze minēja tranzīta un loģistikas pakalpojumu attīstību. Abas valstis ir nelielas, taču to ostas atrodas ģeogrāfiski stratēģiski nozīmīgās vietās, norādīja Saeimas priekšsēdētājs.

G.Daudze atzina, ka Latvija ir ieinteresēta ātrākā Eiropas Savienības (ES) Asociācijas līguma noslēgšanā ar Mercosur (Dienvidamerikas Dienvidu tirgus valstīm), kas varētu ievērojami palielināt tirdzniecības apjomu starp Latviju un šī reģiona valstīm - Argentīnu, Brazīliju, Paragvaju, Urugvaju un Venecuēlu. Urugvajas vēstnieks apliecināja, ka arī Urugvaja ir ieinteresēta Asociācijas līguma parakstīšanā, jo tai tirdzniecība ar ES ir ļoti nozīmīga. ES Urugvajai ir otrs lielākais tirdzniecības partneris.

Tāpat abas puses pārrunāja gaidāmās vēlēšanas Latvijā un Urugvajā, kā arī globālās ekonomiskās krīzes ietekmi uz abu valstu ekonomiku. M.Vieira informēja, ka Urugvaja 2002.gadā piedzīvoja lielu banku krīzi. Lai gan tā ievērojami ietekmēja ekonomisko situāciju valstī, patlaban Urugvaja piedzīvo ekonomisko augšupeju. Saeimas priekšsēdētājs atzīmēja, ka tieši krīzes laiks var kalpot par pamatu abu valstu tirdzniecības sakaru paplašināšanai un uzņēmējdarbības attīstīšanai.

M.Vieira ir karjeras diplomāts ar 30 gadu pieredzi diplomātiskajās dienestā. Jaunais Urugvajas vēstnieks rezidē Zviedrijas galvaspilsētā Stokholmā.

 

Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 25.aprīlī
09:00  Saeimas 2024.gada 25.aprīļa kārtējā sēde
10:30  Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas sēde
12:33  Publisko izdevumu un revīzijas komisijas sēde
17:00  2024.gada 25.aprīļa atbilžu sniegšana uz deputātu jautājumiem