Saeimas priekšsēdētājs Gundars Daudze tiekas ar Baltkrievijas Valsts kontroles priekšsēdētāju (foto)

(26.05.2009.)

Saeimas priekšsēdētājs Gundars Daudze otrdien, 26.maijā, tikās ar Baltkrievijas Republikas Valsts kontroles priekšsēdētāju Zenonu Lomatu.

G.Daudze pauda gandarījumu par abu valstu radniecīgo dienestu sadarbību un atzina, ka augstu vērtē Saeimas sadarbību ar Valsts kontroli, kas ir ļoti būtiska, īstenojot parlamentāro kontroli pār izpildvaru.

Sarunā Saeimas priekšsēdētājs norādīja, ka ir gandarīts par progresu Eiropas Savienības un Baltkrievijas sadarbībā un uzsvēra, ka Latvija ir ieinteresēta veidot ciešāku praktisko sadarbību ar Baltkrieviju, tādēļ ļoti būtiski risināt pārrobežu jautājumus. Z.Lomats atzina, ka abu valstu atbildīgo dienestu sadarbība ir vērsta, lai pārliecinātos, vai visas valsts iestādes strādā pietiekami efektīvi un dara visu iespējamo, lai maksimāli tiktu izmantotas visas eksporta un starpvalstu tirdzniecības iespējas.

Abas puses bija vienisprātis, ka pašreizējā ekonomiskajā situācijā Latvijai un Baltkrievijai jāizmanto ekonomiskās sadarbības potenciāls un viena no perspektīvām būtu Baltkrievijas kravu tranzīta plūsma caur Latvijas teritorijai. Baltkrievijas puse apstiprināja ieinteresētību izmantot Latvijas transporta koridoru un pauda vēlmi atjaunot kravu apjomu vismaz pagājušā gada līmenī.

Savukārt Saeimas priekšsēdētājs aicināja izvērtēt iespēju izvietot Latvijā baltkrievu lauksaimniecības tehnikas komplektēšanas ražotnes, kas dotu labumu abām valstīm. „Tās ir jaunas darbavietas. Turklāt viss, kas ir ražots Latvijā, ir ražots Eiropas Savienībā, un tas dod lielāku noieta tirgu Baltkrievijas uzņēmumiem,” norādīja G.Daudze. 



Saeimas Preses dienests

Otrdien, 16.aprīlī
08:30  Juridiskās komisijas Krimināltiesību un sodu politikas apakškomisijas sēde
09:40  Saeimas Prezidija sēde
10:00  Juridiskās komisijas sēde
10:00  Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas sēde
10:00  Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas sēde
10:00  Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas sēde
10:00  Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas sēde
10:00  Sociālo un darba lietu komisijas sēde
10:30  Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas sēde
12:00  Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas Eksporta un konkurētspējas apakškomisijas un Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas Iekšējās drošības apakškomisijas kopsēde
12:00  Juridiskās komisijas Satversmes un tiesu politikas apakškomisijas sēde
13:00  Sociālo un darba lietu komisijas Sabiedrības veselības apakškomisijas sēde
13:00  Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas Administratīvi teritoriālās reformas rezultātu izvērtēšanas apakškomisijas sēde
14:00  Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas Ēnu ekonomikas apkarošanas apakškomisijas sēde
14:00  Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas Augstākās izglītības, zinātnes un cilvēkkapitāla apakškomisijas sēde