Solvita Āboltiņa tiekas ar jauno Gvatemalas vēstnieku (foto)

(26.05.2009.)

Saeimas priekšsēdētāja biedre Solvita Āboltiņa otrdien, 26.maijā, tikās ar Gvatemalas Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā Fernando Molinu Hironu (Fernando Molina Girón), kurš bija ieradies iepazīšanās vizītē.

Lai gan ģeogrāfiskā attāluma dēļ abu valstu attiecības nav visai aktīvas, Latvija ir ieinteresēta ciešāku kontaktu veidošanā ar Centrālamerikas reģiona valstīm, uzsvēra Saeimas priekšsēdētaja biedre. Arī F.Hirons apliecināja Gvatemalas vēlmi stiprināt abu valstu attiecības.

Amatpersonas bija vienisprātis, ka nozīmīgs formāts ekonomisko sakaru veicināšanai ir Eiropas Savienības un Centrālamerikas dialogs, un asociācijas līguma noslēgšana starp abiem reģioniem varētu veicināt arī Latvijas un Gvatemalas savstarpējā tirdzniecības apjoma pieaugumu.

Latvijai ir svarīgi sakari ne tikai ekonomikas, bet arī kultūras jomā, uzsvēra S.Āboltiņa, aicinot vēstnieku izmantot izdevību mūsu valstī rīkot kultūras pasākumus ar Gvatemalas viesmākslinieku piedalīšanos.

Saeimas priekšsēdētāja biedre norādīja, ka darbu Gvatemalā šī gada sākumā ir uzsākusi Latvijas goda konsule un aicināja nozīmēt Gvatemalas goda konsulu darbam Latvijā. Atbildot uz šo aicinājumu, F.Hirons apliecināja, ka Gavtemalas puse patlaban izskata iespējamās kandidatūras. 

Gvatemalas vēstnieks izteica interesi par Latvijas pieredzi valsts demokratizācijas procesā, norādot, ka Gvatemala ir salīdzinoši ļoti jauna demokrātija.

Gvatemalas vēstnieks rezidē Zviedrijas galvaspilsētā Stokholmā. F.Hirons ir pēc kārtas otrais Gvatemalas vēstnieks Latvijā, viņa priekšgājējas akreditācija notika 2006.gadā. No Centrālamerikas reģiona Latvijā vēl akreditēti Panamas, Kostarikas, Hondurasas un Salvadoras nerezidējošie vēstnieki. 

 

Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 25.aprīlī
09:00  Saeimas 2024.gada 25.aprīļa kārtējā sēde
10:30  Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas sēde
17:00  2024.gada 25.aprīļa atbilžu sniegšana uz deputātu jautājumiem