Līdz 1.jūnijam vēl var iesniegt darbus Baltijas Asamblejas konkursam

(25.05.2009.)

Baltijas Asambleja (BA) atgādina, ka vēl līdz šī gada 1.jūnijam ir iespēja pieteikt darbus BA balvām literatūrā, mākslā un zinātnē.

Ikgadējās BA balvas ir nodibinātas, lai sekmētu literatūras, mākslas un zinātnes attīstību Baltijas valstīs un novērtētu izcilākos sasniegumus minētajās jomās. Katras balvas apjoms ir 5000 eiro. Šogad balvas tiks pasniegtas nākamajā BA sesijā, kas notiks Viļņā, Lietuvā, no šī gada 26. līdz 28.novembrim.

BA balvu literatūrā piešķir igauniski, latviski vai lietuviski uzrakstīta romāna, lugas, dzejoļu, stāstu un apcerējumu krājuma vai tamlīdzīga sacerējuma autoram. Darba pirmpublicējumam jābūt izdotam pēdējo triju gadu laikā.

BA balvu mākslā piešķir autoram vai izpildītājam par pēdējo triju gadu laikā radītu mākslas darbu vai darbu ciklu tēlotājmākslā, lietišķajā mākslā, mūzikā, arhitektūrā un teātra mākslā vai kinomākslā. To var arī piešķirt režisoram, solistam, aktierim, baleta māksliniekam vai izpildītājmākslinieku grupai par izcilu māksliniecisku sniegumu pēdējo triju gadu laikā.

BA balvu zinātnē piešķir izcila zinātniska darba vai pētījumu sērijas autoram humanitārajās, sociālajās vai dabas zinātnēs, ja darbam ir starptautiska nozīme, tas veicina zinātnes attīstību Baltijas reģionā un ir publicēts pēdējo triju gadu laikā.

Darbus līdz ar pretendenta biogrāfiju, divām recenzijām un citiem papildu materiāliem (atsaucēm presē, kompaktdiskiem u.c.) lūdzam sūtīt BA Latvijas delegācijas sekretārei Ingrīdai Putniņai - Saeimā, Jēkaba ielā 10/12, LV-1811 - līdz 2009.gada 1.jūnijam (ieskaitot). Papildu informācija pa tālruni 6708 7335.

BA apbalvojums ir dibināts 1994.gadā un pēdējos gados to ieguvuši šādi Latvijas pārstāvji:
? 2008.gada balvu literatūrā saņēma Latvijas Zinātņu akadēmijas goda loceklis, dzejnieks un atdzejotājs Knuts Skujenieks par Rakstiem, kas izdoti astoņos sējumos;
? 2007.gada balvu mākslā saņēma teātra kritiķe Silvija Radzobe par ieguldījumu grāmatas „Teātra režija Baltijā” sagatavošanā;
? 2006.gada balvu literatūrā saņēma rakstniece Nora Ikstena par grāmatu „Nenoteiktā bija”.

Baltijas Asambleja ir Latvijas, Lietuvas un Igaunijas parlamentu sadarbības organizācija, kas dibināta ar mērķi koordinēt Baltijas valstu sadarbību parlamentārā līmenī, diskutēt par jautājumiem un projektiem, kas kopīgi visām trim reģiona valstīm, kā arī, lai paustu kopīgu nostāju par politiskiem, ekonomiskiem, sociāliem un kultūras jautājumiem Eiropas Savienības un starptautiskā līmenī.

 

Saeimas Preses dienests

Piektdien, 29.martā