Saeimas apakškomisija sāk skatīt priekšlikumus jaunajam Dzīvokļa īpašuma likumprojektam

(20.05.2009.)

Saeimas Dzīvojamo māju pārvaldīšanas likuma izstrādes apakškomisija trešdien, 20.maijā, sāka darbu pie jaunā Dzīvokļu īpašuma likumprojekta sagatavošanas otrajam lasījumam.

Jaunais likums definēs dzīvokļa īpašuma jēdzienu, noteiks dzīvokļa īpašnieka tiesības, pienākumus un atbildību, kā arī regulēs dzīvokļu īpašnieku kopīpašumā esošās dzīvojamās mājas daļas pārvaldīšanas principus. Tāpat tiks noteikta dzīvokļu īpašnieku kopības kompetence un lēmumu pieņemšanas kārtība.

Apakškomisija šodien uzsāka diskusiju par dzīvokļa īpašuma nama definējumu, kas aptver dzīvokļus, mākslinieku darbnīcas un neapdzīvojamās telpas, kā arī sprieda par atsevišķā dzīvokļa īpašuma un mājas kopīpašuma saturu. „Šie un arī daudzi citi jautājumi ir ļoti nozīmīgi, tāpēc apakškomisija uzklausīs ekspertu viedokli un rūpīgi izvērtēs iesniegtos priekšlikumus, lai pieņemtu kvalitatīvu likumu,” norāda apakškomisijas priekšsēdētājs Jānis Lagzdiņš.

Spēkā esošais likums „Par dzīvokļa īpašumu” pieņemts 1995.gadā un vairs neatbilst mūsdienu prasībām, norāda likumprojekta izstrādātāji.


Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt