Saeimas un NVO ikgadējais forums notiks septembrī

(20.05.2009.)

Saeimas un nevalstisko organizāciju (NVO) sadarbības darba grupas pārstāvji vienojušies, ka ikgadējais forums notiks šī gada septembra sākumā.

„Tikšanās laikā vienojāmies, ka diskusijas par abām pusēm šobrīd aktuālākajiem dienaskārtības jautājumiem būtu dalāmas divos blokos - jautājumi, kuru risināšanai nepieciešama tūlītēja un konkrēta rīcība, kā arī tēmas, par kurām diskusijās jāiesaista pēc iespējas plašāks sadarbības partneru loks. Tādēļ arī kvalitatīvai pasākumu sagatavošanai no abām pusēm nepieciešams ilgāks laiks,” norāda Saeimas priekšsēdētāja biedre un darba grupas sadarbībai ar NVO vadītāja Solvita Āboltiņa.

Galvenie jautājumi, par kuriem plānots diskutēt septembrī plānotajā Saeimas un NVO forumā, ir valsts pārvaldes reforma, valsts funkciju deleģēšana nevalstiskajam sektoram un Eiropas Savienības struktūrfondu apguve.

Tāpat jau tuvākajā laikā S.Āboltiņa plānojusi aicināt Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisiju kopā ar atbildīgajiem nozaru ministriem, Eiropas Komisijas pārstāvniecību Latvijā un NVO sasaukt paplašinātu komisijas sēdi, lai pēc iespējas ātrāk rastu visām pusēm izdevīgākos risinājumus, kas saistīti ar struktūrfondu finansējuma apguves procesu.

Puses bija vienisprātis, ka struktūrfondu finansējuma efektīva izmantošana ir ļoti nozīmīgs priekšnosacījums mūsu valsts sociāli ekonomiskajai attīstībai, īpaši pašreizējā situācijā. Tāpēc ir svarīgi, lai tiktu novērsti visi šķēršļi, kas nepamatoti kavētu NVO apgūt šos finanšu līdzekļus.

Nākamā Saeimas un NVO pārstāvju tikšanās paredzēta šī gada 2.jūnijā.



Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 25.aprīlī
09:00  Saeimas 2024.gada 25.aprīļa kārtējā sēde
10:30  Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas sēde
12:33  Publisko izdevumu un revīzijas komisijas sēde
17:00  2024.gada 25.aprīļa atbilžu sniegšana uz deputātu jautājumiem - atcelta