Budžeta komisijā pārrunās valsts makroekonomisko situāciju

(19.05.2009.)

Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisija trešdien, 19.maijā, iepazīsies ar jaunākajiem makroekonomiskajiem rādītājiem un izmaiņām budžeta ieņēmumos un izdevumos, kā arī pārrunās „ēnu” ekonomikas ietekmi un tendences pašreizējos ekonomiskajos apstākļos.

„Šāda informācija komisijai būs ļoti noderīga, gatavojoties plānotajai budžeta grozījumu izskatīšanai Saeimā jūnija sākumā. Mums arī interesē aktuālā informācija par nodokļu iekasēšanu. Ņemot vērā, ka ieņēmumi no pievienotās vērtības nodokļa un akcīzes nodokļa atpaliek no plānotā, kas, iespējams, daļēji notiek uz nodokļu nemaksāšanas rēķina, komisija arī vēlas zināt, kādus soļus ir spēris un ko turpmāk darīs Valsts ieņēmumu dienests cīņā ar „ēnu” ekonomiku,” informē Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas priekšsēdētājs Guntis Bērziņš.

Komisijas sēdē aicināti piedalīties pārstāvji no Finanšu ministrijas, Valsts ieņēmumu dienesta, Centrālās statistikas pārvaldes un Latvijas Komercbanku asociācijas prezidents T.Tverijons, kā arī AS „SEB banka” un AS „Swedbank” pārstāvji.

Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas sēde notiks trešdien, 20.maijā, plkst.10.00 Saeimas Sarkanajā zālē, Jēkaba ielā 11.

 


Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt