Saeimā spriedīs par sabiedrisko pakalpojumu regulatoru apvienošanu

(12.05.2009.)

Saeimas Publisko izdevumu un revīzijas komisija trešdien, 12.maijā, izvaicās atbildīgās amatpersonas par progresu vienota sabiedrisko pakalpojumu regulatora izveidē.

„Šobrīd ir ļoti svarīgi nodrošināt, lai iedzīvotāji saņemtu kvalitatīvus sabiedriskos pakalpojumus, kuru cenas būtu ekonomiski pamatotas. Mēs tiksimies ar Ekonomikas ministrijas pārstāvjiem, lai noskaidrotu, kā veicas ar vienotas sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas sistēmas izveidi un vai nav nepieciešami vēl kādi grozījumi likumos,” norāda komisijas priekšsēdētājs Andris Bērziņš.

Patlaban Latvijā darbojas divas sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas sistēmas - valsts un pašvaldību līmenī. Valsts līmenī izveidota Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisija, kas regulē, piemēram, elektroenerģijas un gāzes tarifus. Savukārt pakalpojumu cenas pašvaldībās nosaka attiecīgās pašvaldības izveidota iestāde.

Komisijas sēdē aicināts piedalīties Ekonomikas ministrijas valsts sekretārs Anrijs Matīss, valsts sekretāra vietniece ? Iekšējā tirgus departamenta direktore Ilga Preimate un Iekšējā tirgus departamenta direktores vietniece Anna Upena. 

Vienota regulatora izveide ir viena no tēmām, kas iekļauta komisijas darba kārtībā finanšu un ekonomikas stabilizācijas procesa uzraudzībai.

Saeimas Publisko izdevumu un revīzijas komisija sadarbībā ar nozaru ekspertiem uzrauga 7,5 miljonus eiro lielā starptautiskā aizdevuma izlietošanu. Darbam komisijā kā pastāvīgie eksperti uzaicināti pārstāvji no Valsts kontroles, Stratēģiskās analīzes komisijas, Latvijas Darba devēju konfederācijas, kā arī Latvijas Brīvo arodbiedrību savienības. Tāpat komisijas darbā līdzdarbojas virkne pieaicināto ekspertu no nevalstiskā sektora un valsts iestādēm.

Saeimas Publisko izdevumu un revīzijas komisijas sēde notiks trešdien, 13.maijā, plkst.12.30 Jēkaba ielā 11, Sarkanajā zālē.

 

Saeimas Preses dienests

Sestdien, 20.aprīlī