Saeimas komisija spriedīs par strukturālajām reformām izglītībā

(11.05.2009.)

Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas deputāti otrdien, 12.maijā, ar Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) vadību pārrunās nozarē gaidāmās strukturālās reformas.

„Izglītības jomā strādājošos visvairāk uztrauc neziņa par nākotni, tāpēc rīt meklēsim skaidrību par to, kādas nozares politikas izmaiņas plāno ministrija. Detalizēti analizēsim ministrijas sagatavoto plānu un, iespējams, lemsim par nepieciešamību to pārstrādāt,” uzsver Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas priekšsēdētājs Jānis Strazdiņš.

„Deputātus interesē, kuras nozares iestādes ministrija plāno likvidēt. Mēs lūgsim atbildīgos ierēdņus pamatot, vai šāda iecere ir lietderīga gan no finansiālā ietaupījuma, gan no pakalpojumu pieejamības viedokļa,” norāda J.Strazdiņš.

Plānots, ka komisijas sēdē piedalīsies IZM parlamentārais sekretārs Rolands Broks, izglītības un zinātnes ministres padomniece Agnese Korbe, IZM Profesionālās izglītības un vispārējās izglītības departamenta direktors Jānis Gaigals un Latvijas Darba devēju konfederācijas izglītības un nodarbinātības eksperte Ilona Kiukucāne.

Saeimas Preses dienests

Piektdien, 19.aprīlī
09:00  Saeimas 2024.gada 19.aprīļa ārkārtas sēde