Dubultojies zvanu skaits uz Eiroinfo tālruni

(11.05.2009.)

Tuvojoties Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanām, pieaugusi Latvijas iedzīvotāju interese par Eiropas Savienības (ES) tematiku. Martā un aprīlī uz ES informatīvo tālruni Eiroinfo saņemts divreiz vairāk iedzīvotāju jautājumu nekā līdz šim.

Ja janvārī un februārī Eiroinfo caurmērā sniedza atbildes uz 200 iedzīvotāju jautājumiem, tad martā interesentu skaits pārsniedza piecus simtus, bet aprīlī - četrus simtus.

Pēdējos mēnešos iedzīvotāji taujā par EP vēlēšanu norisi un balsošanas iespējām, tāpat pieaugusi interese arī par pašu EP un tā lomu ES. Daudz zvanu tradicionāli tiek saņemts par sociālajiem jautājumiem, tāpat liela interese ir par Eiropas institūciju darbu, tostarp lēmumu pieņemšanas procesu tajās - cilvēki vēlas zināt par atsevišķu direktīvu tapšanas gaitu un iepazīties ar konkrētiem dokumentiem. Aktuāli ir arī jautājumi par izglītības iespējām citās ES valstīs, kā arī atbalstu lauksaimniecībai, mežsaimniecībai un zvejniecībai.

Zvanītājus interesē ļoti konkrēti jautājumi, piemēram, kādi Latvijas uzņēmumi darbojas Šveicē, kur konsultēties, ja Francijā netiek atzīts Latvijā izdots izglītības dokuments un kur var iegūt informāciju par ES fondu izmantošanu Lietuvā un Igaunijā. 

Lielākā daļa jautājumu saņemti no Rīgas, salīdzinoši aktīvi ir arī zvanītāji no Latgales un Kurzemes.

Uzdot jautājumus par ES tematiku iespējams, zvanot uz Eiroinfo tālruni 67211111 vai rakstot uz e-pastu eiroinfo@saeima.lv, kā arī mājas lapā www.eiroinfo.lv.

Eiroinfo uzziņu tālrunis darbojas kopš 2003.gada un ir pieejams 24 stundas diennaktī septiņas dienas nedēļā. Tas izveidots, lai sniegtu objektīvu informāciju par Latvijas iedzīvotāju iespējām ES, piemēram, par ceļošanu uz ES valstīm, darba iespējām un nosacījumiem, robežu šķērsošanu pēc Latvijas pievienošanās Šengenas zonai u.c.

Eiroinfo uzziņas ir viena no Saeimas Sabiedrisko attiecību biroja Apmeklētāju un informācijas centra darbības jomām.



Saeimas Preses dienests

Piektdien, 19.aprīlī
09:00  Saeimas 2024.gada 19.aprīļa ārkārtas sēde