Paredzēs atbildību par pārkāpumiem elektronisko sakaru tīklu izbūvē

(07.05.2009.)

Saeimas Juridiskā komisija ceturtdien, 7.maijā, pirms 3.lasījuma atbalstīja grozījumus Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksā, paredzot noteikt sankcijas par pārkāpumiem elektronisko sakaru tīklu ierīkošanā un izbūvē.

Līdz ar elektronisko sakaru nozares liberalizāciju jebkura fiziska vai juridiska persona var ierīkot elektronisko sakaru tīklus, taču likumos pagaidām nav noteiktas sankcijas par normatīvo aktu neievērošanu tīklu ierīkošanas procesā. Līdz ar to nereti rodas konflikti starp elektronisko sakaru nodrošinātājiem un nekustamā īpašuma saimniekiem, kuri iebilst pret veiktajiem nesaskaņotajiem būvniecības darbiem, norāda likumprojekta autori. 

Likumprojekts nosaka sankcijas par pārkāpumiem tīklu ierīkošanā un būvniecības noteikumu pārkāpumiem, kā arī paredz naudas sodu gadījumos, ja netiek ievērotas prasības par elektronisko sakaru tīklu vai to daļu marķēšanu.

Elektronisko sakaru tīklu ierīkošanu un būvniecību uzraudzīs valsts akciju sabiedrība „Elektronisko sakaru direkcija”.



Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt