Dienesta pases būs arī diplomātu ģimenes locekļiem

(05.05.2009.)

Ārvalstīs dienošo personu laulātajiem un viņu apgādībā esošajiem ģimenes locekļiem izsniegs dienesta pases, paredz Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas otrdien, 5.maijā, konceptuāli atbalstītie grozījumi Personu apliecinošu dokumentu likumā.

Minēto personu ģimenes locekļi dienesta pases varēs saņemt gadījumā, ja viņi dosies līdzi uz darba vai dienesta vietu ārvalstī uz laiku, kas ir ilgāks par sešiem mēnešiem. Izmaiņas likumā nepieciešamas, lai sakārtotu personu statusu uzturēšanās valstī, norāda grozījumu autori.

Tāpat grozījumi paredz papildināt likumu ar pantu par pagaidu ceļošanas dokumentu izsniegšanu. Šādu dokumentu Latvijas diplomātiskajās un konsulārajās pārstāvniecībās trešajās valstīs varēs saņemt citas Eiropas Savienības dalībvalsts pilsonis, kurš būs nozaudējis savus personas dokumentus, ja uzturēšanās valstī nav viņa valsts pārstāvniecības.

Pagaidu ceļošanas dokumenta izsniegšanas un anulēšanas kārtību, derīguma termiņu un tajā iekļaujamās ziņas, kā arī valsts nodevas apmēru un maksāšanas kārtību noteiks Ministru kabinets.

Par grozījumiem Personu apliecinošu dokumentu likumā trijos lasījumos vēl lems Saeima.  

 

Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 18.aprīlī
09:00  Saeimas 2024.gada 18.aprīļa kārtējā sēde
12:30  Fotogrāfiju izstādes “Latgalietis XXI gadsimtā” atklāšana
17:00  2024.gada 18.aprīļa atbilžu sniegšana uz deputātu jautājumiem - atcelta