Saeimā spriedīs par novadu reformas aktualitātēm

(05.05.2009.)

Saeimas Publisko izdevumu un revīzijas komisija kopīgā sēdē ar Valsts pārvaldes un pašvaldības komisiju trešdien, 6.maijā, izvaicās atbildīgās amatpersonas par aktualitātēm administratīvi teritoriālajā reformā.

Komisijas deputāti vēlas noskaidrot, kā pašvaldībām patlaban veicas ar apvienošanos jaunajos novados un cik tālu Reģionālās attīstības un pašvaldības lietu ministrija (RAPML) ir tikusi ar jaunā pašvaldību finanšu izlīdzināšanas likumprojekta izstrādi, ko Saeimā bija paredzēts iesniegt jau marta sākumā.
Komisijas sēdē aicināts piedalīties RAPML parlamentārais sekretārs Māris Krastiņš un valsts sekretāra vietnieks pašvaldību pārraudzības jautājumos Artis Stucka. 

Administratīvi teritoriālā reforma ir viena no tēmām, kas iekļauta komisijas darba kārtībā finanšu un ekonomikas stabilizācijas procesa uzraudzībai.

Saeimas Publisko izdevumu un revīzijas komisija sadarbībā ar nozaru ekspertiem uzrauga 7,5 miljonus eiro lielā starptautiskā aizdevuma izlietošanu. Darbam komisijā kā pastāvīgie eksperti uzaicināti pārstāvji no Valsts kontroles, Stratēģiskās analīzes komisijas, Latvijas Darba devēju konfederācijas, kā arī Latvijas Brīvo arodbiedrību savienības. Tāpat komisijas darbā līdzdarbojas virkne pieaicināto ekspertu no nevalstiskā sektora un valsts iestādēm.

Saeimas Publisko izdevumu un revīzijas komisijas sēde notiks trešdien, 6.maijā, plkst.12.30 Jēkaba ielā 11, Sarkanajā zālē.

Saeimas Preses dienests

Piektdien, 26.aprīlī
09:00  11. Jauniešu Saeima