Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa Ēnu dienas dalībniekiem stāstīs par parlamenta darbu

(15.02.2011.)

Ēnu dienai Saeimā pieteikušies 263 skolēni no visas Latvijas, kuri trešdien, 16.februārī, iepazīs Saeimas deputātu un darbinieku ikdienu. Saeimā skolēniem būs iespēja klātienē sekot deputātu darbam, iepazīties ar Saeimas komisiju sēžu norisi, kā arī noklausīties Saeimas priekšsēdētājas stāstījumu par parlamenta darbu.

Saeimas priekšsēdētāju Solvitu Āboltiņu „ēnos” četri skolēni no Jelgavas Mūzikas vidusskolas, Rīgas Teikas vidusskolas, Alsungas vidusskolas un Rīgas Valsts 3.ģimnāzijas. 

Dienas gaitā Saeimas priekšsēdētāja un viņas „ēnas” tiksies ar Kanādas vēstnieku Skotu Heteringtonu (Scott Heatherington). Tāpat skolēni kopā ar Solvitu Āboltiņu piedalīsies darba grupas sēdē, kas organizē 21.augusta svētku pasākumus par godu 20.gadadienai kopš pieņemts konstitucionālais likums „Par Latvijas Republikas valstisko statusu”. Saeimas priekšsēdētājas „ēnas” sekos līdzi arī Solvitas Āboltiņas darbam parlamenta komisijās un frakcijas sēdē.

Savukārt plkst.13.00 Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa Saeimas sēžu zālē visiem Ēnu dienas dalībniekiem stāstīs par parlamenta darbu. Bet plkst.13.30 Saeimas deputāti, darbinieki un viņu „ēnas” tradicionāli aicinātas uz kopīgu fotografēšanos uz Saeimas nama Lielajām kāpnēm. 

Visas dienas garumā „ēnas” varēs viesoties Saeimas Apmeklētāju un informācijas centrā, kurā būs iespēja skatīties informatīvi izglītojošus video par parlamenta darbu un, atbildot uz jautājumiem par Saeimas funkcijām un darbu, piedalīties zināšanu konkursā. Tāpat skolēni klātienē varēs aplūkot Saeimas sēžu zāli un reprezentācijas telpas, kurās Saeimas amatpersonas tiekas ar ārvalstu diplomātiem un viesiem.

„Ēnas” būs deputātiem no visām Saeimas frakcijām, kā arī Saeimas darbiniekiem no Protokola nodaļas, Sabiedrisko attiecību biroja un Stenogrammu nodaļas. Skolēni „ēnos” arī Saeimas Tehnikas nodaļas un Dokumentu nodaļas darbiniekus, kā arī Saeimas fotogrāfu.

Trešdaļa Saeimas deputātu un darbinieku „ēnu” būs no Rīgas, aktīvi ir arī jaunieši no Liepājas, Jelgavas, Valmieras, Skrundas, Tukuma, Siguldas, Gulbenes un Jēkabpils puses.

Šī būs jau trešā reize, kad Saeima iesaistās ikgadējās Ēnu dienas pasākumos, ko rīko organizācija Junior Achievement – Latvia. 2009.gadā Saeima tika atzīta par vienu no labākajiem „ēnu” devējiem, un pagājušajā gadā Ēnu dienā Saeimu apmeklēja vairāk nekā 200 dažāda vecuma skolēnu no visas Latvijas.

 

Mediju ievērībai - Ēnu dienas pasākumi Saeimas namā


Visas dienas garumā........ „Ēnas” seko Saeimas deputātu un darbinieku ikdienai. 

No 12.00........ Saeimas reprezentācijas telpu apskate.
Jēkaba ielā 11. 

12.30........ Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa un viņas „ēnas” tiekas ar Kanādas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā Skotu Heteringtonu (Scott Heatherington).                            
Baltajā un Brūnajā zālē, Jēkaba ielā 11.

13.00........ Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa iepazīstina ar Saeimas darbu.
Saeimas sēžu zālē, Jēkaba ielā 11. 

13.30........ Deputātu, darbinieku un ēnu kopīga fotografēšanās uz Saeimas nama Lielajām marmora kāpnēm.
 Jēkaba ielā 11.

 

Saeimas Preses dienests

Piektdien, 19.aprīlī
09:00  Saeimas 2024.gada 19.aprīļa ārkārtas sēde