Ēnu dienai Saeimā pieteikušies vairāk nekā 200 skolēnu

(10.02.2011.)

Vairāk nekā 200 skolēnu pieteikušies dalībai Ēnu dienā Saeimā. Trešdaļa Saeimas deputātu un darbinieku „ēnu” būs no Rīgas, aktīvi ir arī jaunieši no Liepājas, Jelgavas, Valmieras, Skrundas, Tukuma, Siguldas, Gulbenes un Jēkabpils puses.

Savu izvēli „ēnot” Saeimas deputātus un darbiniekus skolēni motivē ar interesi par politiku un iespējām savu karjeru saistīt ar politikas zinātni un tieslietām. Jaunieši norāda, ka ir sabiedriski aktīvi savās skolās un pašvaldībās, un pauž vēlmi nākotnē strādāt Latvijas labā.

Saeimas deputātus vēlas „ēnot” lielākoties vidusskolas vecuma jaunieši, taču interesi izrāda arī pamatskolu audzēkņi, no kuriem jaunākais šobrīd mācās 5.klasē.

Ēnu dienas ietvaros skolēni varēs iepazīt Saeimas deputātu un darbinieku ikdienu. „Ēnas” piedalīsies Saeimas komisiju darbā, skolēniem būs iespēja noklausīties arī Saeimas priekšsēdētājas Solvitas Āboltiņas stāstījumu par likumdošanas procesu, kā arī aplūkot krāšņās reprezentācijas telpas, kurās Saeimas amatpersonas tiekas ar ārvalstu pārstāvjiem. Tāpat plānota tradicionālā Ēnu dienas dalībnieku kopīgā fotografēšanās Saeimas nama Lielajā vestibilā.

Plašāka informācija par pasākumu pieejama Saeimas mājaslapā www.saeima.lv/lv/aktualitates/enu-diena.

Šī būs jau trešā reize, kad Saeima iesaistās ikgadējās Ēnu dienas pasākumos, ko rīko organizācija Junior Achievement – Latvia. 2009.gadā Saeima tika atzīta par vienu no labākajiem ēnu devējiem, un pagājušajā gadā Ēnu dienā Saeimu apmeklēja vairāk nekā 200 dažāda vecuma skolēnu no visas Latvijas.

Interesenti Saeimas namā viesoties aicināti arī ekskursiju ietvaros, kā arī Atvērto durvju dienas un Muzeju nakts pasākumos. Skolēni aicināti sekot līdzi arī informācijai par jūnija sākumā gaidāmo jauniešu parlamentu.

 

 


Saeimas Preses dienests

Piektdien, 29.martā