Āboltiņa pateicas visiem 1991.gada barikāžu dalībniekiem

(20.01.2011.)
VideosGallery

Ceturtdien, 20.janvārī, barikādēm veltītā piemiņas pasākumā pie parlamenta ēkas Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa pateicās visiem 1991.gada Latvijas neatkarības aizstāvjiem. „Paldies visiem, kuri ticēja, cerēja! Tikai visi kopā mēs nosargājām savu valsti!” uzsvēra Āboltiņa.

„Kad 1991.gada janvārī Latvijas patrioti devās sargāt neatkarību, ikviens atrada savu vietu sarežģītajos vēstures notikumu virpuļos,” teica Saeimas priekšsēdētāja. „Bija tādi, kas drosmīgi devās uz barikādēm, gatavi kailām rokām stāties pretī tankiem, bija tādi, kas vārīja tēju un zupu, latvju māmuļas cimdos ieauda stipros latviešu rakstus, lai brīvības aizstāvjiem nesaltu rokas. Savukārt citi aizstāvji drebošām sirdīm palika mājās, sargājot pavardu un tos, kuri tālāk dzīvos nosargātajā Latvijas valstī, bija tādi, kas filmēja un pierakstīja to dienu notikumus,” sacīja Saeimas priekšsēdētāja.

„Lai kādas mums šajos divdesmit gados bijušas vilšanās un nepiepildītu cerību sajūtas, svarīgi atcerēties svarīgāko – mums ir brīva un neatkarīga valsts. Ja ticēsim, ka visi kopā padarīsim šo valsti labāku, mums izdosies. Jo valsts ir tās cilvēki – ikviens no mums,” pauda Āboltiņa.

Godinot mūsu valsts neatkarības aizstāvjus, pie Saeimas nama tika iedegts ugunskurs un svinīgā piemiņas pasākumā Saeimas priekšsēdētāja 20 barikāžu dalībniekiem pasniedza 1991.gada barikāžu dalībnieka piemiņas zīmi. Klātesošie, pie ugunskura cienājoties ar karstu tēju un biezputru, kā arī klausoties Rīgas 45.vidusskolas kamerkora un Juglas vidusskolas jauktā kora muzicēšanā, kavējās atmiņās par 1991.gada janvāra dienām. Pasākuma dalībniekiem arī bija iespēja Saeimas nama Lielajā vestibilā apskatīt fotogrāfiju izstādi, kurā fiksēti barikāžu dienu notikumi.

Foto no pasākuma: https://www.flickr.com/photos/saeima/sets/72157625866401720/with/5372018661/
Video: https://www.youtube.com/saeimasab#p/a/u/0/hVEqlcMMip4

Izmantojot materiālus, atsauce uz Saeimu obligāta!
 

 
Saeimas Preses dienests

Sestdien, 20.aprīlī