Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa tiksies ar komisiju un frakciju vadītājiem

(09.11.2010.)

Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa trešdien, 10.novembrī, uz darba tikšanos aicinājusi Saeimas komisiju un frakciju priekšsēdētājus, lai pārrunātu iespējas plašāk skaidrot lēmumus Saeimas sēžu laikā.

„Saeimas sēdē izskatāmo lēmumu un likumu plašāka skaidrošana ir ceļš, kā stiprināt Saeimas dialogu ar sabiedrību, veicināt parlamentārās debates un uzlabot cilvēku informētību par likumdošanas procesu,” uzskata S.Āboltiņa.

„Lielākais likumdošanas darbs norisinās Saeimas komisijās, tomēr jāņem vērā, ka Saeimas sēde ir sabiedrībai redzamākā parlamenta darba daļa. Tādēļ deputātiem jāraugās, lai sēdes norise neradītu iespaidu, ka parlaments lēmumus un likumus pieņem pavirši un bez pamatojuma,” uzsver Saeimas priekšsēdētāja. „Saeimas sēdē ziņojot par komisijas sagatavotajiem likumprojektiem, referentam jāpamato likuma nepieciešamība un jāsniedz ieskats komisijas veiktajā darbā. Cilvēki seko līdzi Saeimas sēdēm, un deputātiem jāizmanto debates, lai skaidrotu pieņemtos lēmumus, jo tādējādi viņi veido priekšstatu par Saeimas darbu kopumā.”

Saeimas priekšsēdētājas tikšanās ar komisiju un frakciju priekšsēdētājiem notiks trešdien, 10.novembrī, plkst.11.30 Viesu zālē, Jēkaba ielā 11.

Informācija medijiem
Tikšanās sākumā - foto un video iespēja. Mediju pārstāvjus lūdzam ierasties Saeimas nama Viesu zālē līdz plkst.11.20.

 

Saeimas Preses dienests

Piektdien, 29.martā