Saeimas priekšsēdētāja NATO valstu parlamentāriešiem: Varšavas samitā jādod spēcīgs signāls Krievijai

(10.05.2016.)

NATO valstīm Varšavas samitā jādemonstrē apņēmīga atturēšanas politika un solidaritāte, sūtot vienotu un spēcīgu bloka valstu signālu Krievijai par gatavību rūpēties par visu alianses valstu drošību. To uzsvēra Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece, otrdien, 10.maijā, Saeimas namā uzrunājot NATO dalībvalstu parlamentāriešus. Šajās dienās Baltijas valstīs uzturas NATO Parlamentārās Asamblejas (PA) Drošības un aizsardzības komitejas Nākotnes drošības un aizsardzības spēju apakškomitejas delegācija.


Saeimas priekšsēdētāja atzina, ka šī vizīte notiek īstajā brīdī – mēs dzīvojam nemierīgos laikos, kad kolektīvajai drošībai ir lielāka nozīme nekā jebkad agrāk. Parlamentāriešu viesošanās Baltijas valstīs lieliski demonstrē alianses līderu politisko solidaritāti ar Baltijas valstīm laikā, kad atjaunojas stratēģiskā sacensība ar Krieviju.

I.Mūrniece uzsvēra, ka Latvija veic nozīmīgus ieguldījumus, lai stiprinātu savu drošību. Šogad mūsu valsts aizsardzības budžets pieauga par 45 procentiem, un šis lēmumam bija vienbalsīgs parlamenta atbalsts. Esam apņēmušies 2018.gadā aizsardzībai atvēlēt divus procentus no iekšzemes kopprodukta. Svarīgi, ka lēmumam par ieguldījumiem valsts drošībā ir arī plašs sabiedrības atbalsts.

Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt