Sporta apakškomisija atbalsta pasaules čempionāta rallijā posma organizēšanu Latvijā

(28.09.2021.)

Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas Sporta apakškomisijas deputāti otrdien, 28.septembrī, pauda atbalstu iecerei organizēt pasaules čempionāta rallijā posmu Latvijā.

“Šī ir lieliska iespēja Latvijai, un tā ir jāizmanto! Tāds pasākums Latvijā vēl nav noticis, un mēs to nedrīkstam laist garām. Organizatori sevi ir pierādījuši Eiropas līmenī, un tagad mums visiem jāsper nākamais solis. Tā būs milzu reklāma Latvijai, bet finansiālos ieguldījumus mēs atpelnīsim ar uzviju,” uzsvēra Sporta apakškomisijas priekšsēdētājs Sandis Riekstiņš.

Rallija organizatori piedāvājuši pasaules čempionāta posmu 2024.gadā organizēt Latvijā. Pie mums jau kopš 2013.gada tiek rīkoti Eiropas rallija čempionāta posmi, ko turpinātu arī 2022. un 2023.gadā.

Kā akcentēja Sporta apakškomisijas priekšsēdētājs, lai varētu nodrošināt pasaules čempionāta posma norisi Latvijā, lēmums valdībā jāpieņem līdz šā gada beigām, paredzot nepieciešamo papildu finansējumu no 2022.gada Latvijas posma sagatavošanas pasākumiem un rallija  norisei 2024.gadā. Kopējās izmaksas tiek lēstas 2,85 miljonu eiro apmērā, un tās ietver licences maksājumus un izmaksas posma sagatavošanai.

Pasaules čempionāts rallijā - augstākā līmeņa autosporta sacensības – notiek kopš 1973.gada. Čempionāts norisinās vairāk nekā desmit valstīs, aptverot sešus kontinentus.

 

Saeimas Preses dienests

Piektdien, 19.aprīlī
09:00  Saeimas 2024.gada 19.aprīļa ārkārtas sēde