Latvijas Republikas 9.Saeimas

rudens sesijas trešā sēde

2007.gada 13.septembrī

Sēdi vada Latvijas Republikas 9.Saeimas priekšsēdētājs

Indulis Emsis.

 

Sēdes darba kārtība
Satura rādītājs
Balsojumi


Sēdes vadītājs. Godātie kolēģi! Lūdzu, ieņemiet vietas Sēžu zālē!

Sākam Saeimas 13.septembra sēdi.

Godātie kolēģi! Vispirms, kā parasts, izskatīsim jautājumus par darba kārtībā papildus iekļautajiem jautājumiem un par darba kārtības izmaiņām.

Kā pirmo Saeimas deputāti lūdz iekļaut Saeimas 13.septembra sēdes darba kārtības sadaļā „Amatpersonu ievēlēšana, apstiprināšana, iecelšana, atbrīvošana vai atlaišana no amata, uzticības vai neuzticības izteikšana” lēmuma projektu „Par deputāta Ulda Brieža atsaukšanu no Agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas”. Vai deputātiem ir iebildumi pret to, ka mēs iekļaujam minētajā sadaļā šo jautājumu? Deputātiem iebildumu nav. Darba kārtība ir papildināta.

Saeimas deputāti lūdz iekļaut Saeimas 13.septembra sēdes darba kārtības šajā pašā sadaļā „Amatpersonu ievēlēšana, apstiprināšana…” lēmuma projektu „Par deputāta Ulda Brieža ievēlēšanu Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijā”. Vai deputātiem ir iebildumi pret darba kārtības papildināšanu? Iebildumu nav. Darba kārtība ir papildināta.

Saeimas Juridiskā komisija saskaņā ar Saeimas kārtības ruļļa 51.pantu lūdz izdarīt izsludinātajā Saeimas 13.septembra sēdes darba kārtībā grozījumu – iekļaut tajā lēmuma projektu „Par priekšlikumu iesniegšanas termiņa pagarināšanu likumprojekta „Grozījumi Kriminālprocesa likumā” (Nr.192/Lp9) otrajam lasījumam līdz 2007.gada 24.septembrim”. Vai deputātiem ir iebildumi pret šādu ierosinājumu – pret priekšlikumu iesniegšanas termiņa pagarināšanu līdz 24.septembrim? Deputātiem iebildumu nav. Lēmums pieņemts.

Godātie kolēģi! Tagad pievērsīsimies Saeimas Prezidija ziņojumiem.

Saeimas Prezidijs ierosina Ministru kabineta iesniegto likumprojektu „Grozījums Atkritumu apsaimniekošanas likumā” nodot Agrārās, vides un reģionālās politikas komisijai un noteikt, ka tā ir atbildīgā komisija. Vai par šo jautājumu grib runāt deputāts Vents Armands Krauklis? (No zāles dep. V.A.Krauklis: „Jā!”) Deputāts Vents Armands Krauklis grib runāt par šo jautājumu. Viens var runāt „par”, viens – „pret”. Varbūt jūs gribat mainīt… (No zāles dep. V.A.Krauklis: „Es gribēju par procedūru!”) Par procedūru? Tātad ieslēgt mikrofonu deputātam Ventam Armandam Krauklim.

mikrofonu deputātam Ventam Armandam Krauklim.

V.A.Krauklis (Tautas partijas frakcija).

Lūdzu šo likumprojektu nodot arī Tautsaimniecības komisijai.

Sēdes vadītājs. Deputāts Vents Armands Krauklis ierosina nodot šo likumprojektu arī Tautsaimniecības komisijai, bet piekrīt, ka Agrārās, vides un reģionālās politikas komisija ir atbildīgā komisija. Vai deputāti piekrīt šim Prezidija atzinumam, kurš ir papildināts ar deputāta Venta Armanda Kraukļa priekšlikumu? Deputāti piekrīt. Lēmums pieņemts.

Saeimas Prezidijs ierosina Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas iesniegto likumprojektu „Grozījumi Krimināllikumā” nodot Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijai un Juridiskajai komisijai un noteikt, ka Juridiskā komisija ir atbildīgā komisija. Vai deputāti piekrīt šim Prezidija atzinumam?

Par šo atzinumu vēlas izteikties deputāts Juris Dalbiņš.

J.Dalbiņš (Tautas partijas frakcija).

Paldies, priekšsēdētāja kungs!

Virzot šo likumprojektu, Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisija lūdz to nodot tikai Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijai, jo šie grozījumi ir saistīti ar Latvijas Sodu izpildes kodeksu. Šobrīd tas likumprojekts jau ir trešajā lasījumā, tāpēc ļoti labi būtu, ja Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisija ļoti ātrā tempā varētu izskatīt šos grozījumus Krimināllikumā. Man ir bijušas arī sarunas ar Juridiskās komisijas vadītāju, un iebildumus no viņa puses es vismaz nesadzirdēju.

Paldies.

Sēdes vadītājs. Tātad ir priekšlikums minēto likumprojektu „Grozījumi Krimināllikumā”, kura numurs ir 438/Lp9, nodot Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijai un noteikt, ka tā ir atbildīgā komisija.

Vai Juridiskā komisija piekrīt šādam ierosinājumam? Juridiskā komisija piekrīt. Vai deputāti pieprasa balsojumu par šo jautājumu? Deputāti balsojumu nepieprasa. Tātad likumprojekts „Grozījumi Krimināllikumā”, kura numurs ir 438/Lp9, tiek nodots Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijai, nosakot, ka šī komisija ir atbildīgā komisija. Paldies.

Godātie kolēģi! Izskatīsim nākamo darba kārtības punktu. Mēs esam saņēmuši Saeimas deputāta Venta Armanda Kraukļa iesniegumu – lūgumu, piešķirt viņam bezalgas atvaļinājumu šā gada 18.oktobrī. Tā kā atvaļinājums tiek pieprasīts jau laikus, mums par to ir jābalso. Lūdzu zvanu! Balsošanas režīmu! Balsosim par bezalgas atvaļinājuma piešķiršanu deputātam Ventam Armandam Krauklim! Lūdzu rezultātu! Par - 77, pret - nav, atturas - 1. Lēmums pieņemts.

 

 

Sēdi vada Latvijas Republikas 9.Saeimas priekšsēdētāja biedre

Vineta Muižniece.

Sēdes vadītāja. Godātie kolēģi! Sākam izskatīt sadaļu „Amatpersonu ievēlēšana, apstiprināšana, iecelšana, atbrīvošana vai atlaišana no amata, uzticības vai neuzticības izteikšana”.

Pirmais šajā sadaļā ir lēmuma projekts „Par Parlamentārās izmeklēšanas komisijas sakarā ar iespējamu pretlikumīgu un neētisku rīcību tieslietu sistēmā locekļu ievēlēšanu”. Debatēt par šo jautājumu deputāti nav pieteikušies. Lūdzu zvanu! Balsosim par lēmuma projekta pieņemšanu! Lūdzu rezultātu! Par - 81, pret - nav, atturas - 1. Lēmums pieņemts.

Nākamais darba kārtības jautājums ir lēmuma projekts „Par Laimas Ramiņas apstiprināšanu par Kurzemes apgabaltiesas tiesnesi”.

Juridiskās komisijas vārdā ziņos deputāts Dzintars Rasnačs.

Dz.Rasnačs (TB/LNNK frakcija).

Labrīt, godātie kolēģi! Saeimas Juridiskā komisija izskatīja Tieslietu ministrijas priekšlikumu apstiprināt Laimu Ramiņu par Kurzemes apgabaltiesas tiesnesi, vienlaikus atbrīvojot viņu no Rīgas apgabaltiesas tiesneša amata.

Juridiskā komisija aizklātā balsojumā vienbalsīgi atbalstīja šo priekšlikumu.

Sēdes vadītāja. Lūdzu zvanu! Balsosim par lēmuma projektu! Lūdzu rezultātu! Par - 78, pret un atturas - nav. Lēmums pieņemts.

Nākamais darba kārtības jautājums - lēmuma projekts „Par Marutas Bites iecelšanu par Rīgas rajona tiesas tiesnesi”.

Juridiskās komisijas vārdā ziņos deputāts Dzintars Rasnačs.

Dz.Rasnačs (TB/LNNK frakcija).

Juridiskā komisija izskatīja Tieslietu ministrijas priekšlikumu iecelt Marutu Biti par Rīgas rajona tiesas tiesnesi. Uzklausījusi tiesneša amata kandidāti, Juridiskā komisija aizklātā balsojumā pieņēma šādu lēmumu: vienprātīgi atbalstīt Marutas Bites iecelšanu Rīgas rajona tiesas tiesneša amatā.

Sēdes vadītāja. Lūdzu zvanu! Balsosim par lēmuma projektu! Lūdzu rezultātu! Par - 76, pret un atturas - nav. Lēmums pieņemts.

Nākamais darba kārtības jautājums - lēmuma projekts „Par Jolantas Uminskas iecelšanu par Rīgas rajona tiesas tiesnesi”.

Juridiskās komisijas vārdā ziņos deputāts Dzintars Rasnačs.

Dz.Rasnačs (TB/LNNK frakcija).

Juridiskā komisija izskatīja Tieslietu ministrijas priekšlikumu par vēl vienas jaunas tiesneses iecelšanu tiesneša amatā un nolēma iecelt Jolantu Uminsku par Rīgas rajona tiesas tiesnesi. Šis lēmums, ko komisija pieņēma aizklātā balsojumā, ir vienbalsīgs.

Sēdes vadītāja. Lūdzu zvanu! Balsosim par lēmuma projektu! Lūdzu rezultātu! Par - 78, pret un atturas - nav. Lēmums pieņemts.

Nākamais darba kārtības jautājums - lēmuma projekts „Par Ralfa Beitiņa atbrīvošanu no Rīgas pilsētas Kurzemes rajona tiesas tiesneša amata”.

Juridiskās komisijas vārdā runās deputāts Dzintars Rasnačs.

Dz.Rasnačs (TB/LNNK frakcija).

Rīgas pilsētas Kurzemes rajona tiesas tiesnesis Ralfs Beitiņš šā gada 6.augustā ir vērsies ar iesniegumu, kurā viņš lūdz Tieslietu ministriju un Tiesu administrāciju virzīt šo iesniegumu uz Saeimu par viņa atbrīvošanu no amata pēc paša vēlēšanās. Juridiskā komisija uzklausīja tiesnesi un arī aizklātā balsojumā vienprātīgi nolēma atbalstīt viņa lūgumu - atbrīvot viņu no Rīgas pilsētas Kurzemes rajona tiesas tiesneša amata pēc paša vēlēšanās.

Sēdes vadītāja. Lūdzu zvanu! Balsosim par šo lēmuma projektu! Lūdzu rezultātu! Par - 79, pret un atturas - nav. Lēmums pieņemts.

Nākamais darba kārtības jautājums - lēmuma projekts „Par deputāta Ulda Brieža atsaukšanu no Agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas”. Deputāti par šo jautājumu debatēt nevēlas. Lūdzu zvanu! Balsosim par sagatavoto lēmuma projektu! Lūdzu rezultātu! Par - 79, pret un atturas - nav. Uldis Briedis no komisijas atsaukts.

Nākamais darba kārtības jautājums - lēmuma projekts „Par deputāta Ulda Brieža ievēlēšanu Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijā”. Lūdzu zvanu! Balsosim par lēmuma projektu! Lūdzu rezultātu! Par - 76, pret un atturas - nav. Lēmums pieņemts.

Godātie kolēģi! Sākam likumprojektu izskatīšanu.

Pirmais izskatāmais likumprojekts ir „Grozījumi Personu speciālās aizsardzības likumā”. Trešais lasījums.

Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas vārdā - deputāts Juris Dalbiņš.

J.Dalbiņš (Tautas partijas frakcija).

Cienījamā sēdes vadītājas kundze! Kolēģi! Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisija šā likumprojekta trešajam lasījumam saņēma vienu priekšlikumu no iekšlietu ministra Ivara Godmaņa kunga, un komisija šo priekšlikumu atbalstīja.

Sēdes vadītāja. Deputāti piekrīt priekšlikumam.

J.Dalbiņš. Līdz ar to visi iesniegtie priekšlikumi ir izskatīti. Komisijas vārdā lūdzu jūs pieņemt likumprojektu trešajā, galīgajā, lasījumā.

Sēdes vadītāja. Lūdzu zvanu! Balsosim par likumprojekta pieņemšanu! Lūdzu rezultātu! Par - 78 deputāti, pret un atturas - nav. Likums pieņemts. Paldies.

Nākamais darba kārtības jautājums - likumprojekts „Grozījums likumā „Par valsts noslēpumu””. Pirmais lasījums.

Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas vārdā - deputāts Juris Dalbiņš.

J.Dalbiņš (Tautas partijas frakcija).

Cienījamie kolēģi! Likumprojektā ietvertais grozījums paredz, ka tiesībsargs ir ierindojams starp tām valsts amatpersonām, kurām ir piekļuve valsts noslēpumam. Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisija savā 4.septembra sēdē apsprieda šo likumprojektu un konceptuāli atbalstīja.

Aicinu Saeimu pieņemt likumprojektu pirmajā lasījumā.

Sēdes vadītāja. Deputāti debatēs nav pieteikušies. Lūdzu zvanu! Balsosim par likumprojekta pieņemšanu pirmajā lasījumā! Lūdzu rezultātu! Par - 76, pret un atturas - nav. Likumprojekts pirmajā lasījumā pieņemts.

Lūdzu noteikt priekšlikumu iesniegšanas termiņu otrajam lasījumam.

J.Dalbiņš. Priekšlikumu iesniegšanas termiņš otrajam lasījumam - 25.septembris.

Sēdes vadītāja. 25.septembris. Vai ir kādi citi priekšlikumi? Citu priekšlikumu nav. Par priekšlikumu iesniegšanas termiņu noteikts 25.septembris. Paldies.

Nākamais darba kārtības jautājums - likumprojekts „Grozījumi Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksā”. Pirmais lasījums.

Juridiskās komisijas vārdā - deputāts Vjačeslavs Stepaņenko.

V.Stepaņenko (LPP/LC frakcija).

Ļoti cienītā sēdes vadītāja! Godātie deputāti! Juridiskā komisija izskatīja likumprojektu „Grozījumi Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksā” ar reģistrācijas numuru 370/Lp9 pirms pirmā lasījuma un to atbalstīja.

Lūdzu Saeimu nobalsot par minētā likumprojekta pieņemšanu pirmajā lasījumā.

Sēdes vadītāja. Par šo jautājumu deputāti debatēs nav pieteikušies. Lūdzu zvanu! Balsosim par likumprojekta pieņemšanu pirmajā lasījumā! Lūdzu rezultātu! Par - 73, pret un atturas - nav. Likumprojekts pirmajā lasījumā pieņemts. Lūdzu noteikt priekšlikumu iesniegšanas termiņu otrajam lasījumam.

V.Stepaņenko. 2007.gada 19.septembris.

Sēdes vadītāja. 19.septembris. Vai ir citi priekšlikumi? Citu priekšlikumu nav. Priekšlikumu iesniegšanas termiņš - 19.septembris. Paldies.

Nākamais darba kārtības jautājums - likumprojekts „Grozījumi Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksā”. Pirmais lasījums.

Juridiskās komisijas vārdā - deputāts Vjačeslavs Stepaņenko.

V.Stepaņenko (LPP/LC frakcija).

Godātie kolēģi! Juridiskā komisija izskatīja likumprojektu „Grozījumi Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksā” ar reģistrācijas numuru 379/Lp9 pirms pirmā lasījuma un to atbalstīja.

Lūdzu Saeimu nobalsot par minēto likumprojektu.

Sēdes vadītāja. Deputāti debatēt nevēlas. Lūdzu zvanu! Balsosim par likumprojekta pieņemšanu pirmajā lasījumā! Lūdzu rezultātu! Par - 76, pret un atturas - nav. Likumprojekts pirmajā lasījumā pieņemts.

Lūdzu noteikt priekšlikumu iesniegšanas termiņu otrajam lasījumam.

V.Stepaņenko. Priekšlikumu iesniegšanas termiņš - 2007.gada 21.septembris.

Sēdes vadītāja. 21.septembris. Vai ir citi priekšlikumi? Citu priekšlikumu nav. Par priekšlikumu iesniegšanas termiņu noteikts 21.septembris. Paldies.

Nākamais darba kārtības jautājums - likumprojekts „Grozījums Kriminālprocesa likumā”. Pirmais lasījums.

Juridiskās komisijas vārdā - deputāts Vjačeslavs Stepaņenko.

V.Stepaņenko (LPP/LC frakcija).

Godātie kolēģi! Strādāsim ar likumprojektu „Grozījums Kriminālprocesa likumā” ar reģistrācijas numuru 382/Lp9. Juridiskā komisija izskatīja minēto likumprojektu pirms pirmā lasījuma un to atbalstīja savā sēdē.

Lūdzu Saeimu nobalsot par minēto likumprojektu pirmajā lasījumā.

Sēdes vadītāja. Deputāti debatēs nav pieteikušies. Lūdzu zvanu! Balsosim par likumprojekta pieņemšanu pirmajā lasījumā! Lūdzu rezultātu! Par - 73, pret un atturas - nav. Likumprojekts pirmajā lasījumā pieņemts.

Lūdzu noteikt priekšlikumu iesniegšanas termiņu otrajam lasījumam.

V.Stepaņenko. Šā gada 20.septembris.

Sēdes vadītāja. 20.septembris. Vai ir citi priekšlikumi? Citu priekšlikumu nav. Priekšlikumu iesniegšanas termiņš otrajam lasījumam - 20.septembris. Paldies.

Nākamais darba kārtības jautājums - likumprojekts „Grozījums Operatīvās darbības likumā”. Otrais lasījums.

Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas vārdā - deputāts Juris Dalbiņš.

J.Dalbiņš (Tautas partijas frakcija).

Sēdes vadītājas kundze! Kolēģi! Komisija nav saņēmusi priekšlikumus likumprojekta otrajam lasījumam. Komisija izskatīja likumprojektu savā 5.septembra sēdē un lūdz pieņemt to otrajā lasījumā.

Sēdes vadītāja. Lūdzu zvanu! Balsosim par likumprojekta pieņemšanu otrajā lasījumā! Lūdzu rezultātu! Par - 80, pret un atturas - nav. Likumprojekts otrajā lasījumā pieņemts.

Lūdzu noteikt priekšlikumu iesniegšanas termiņu trešajam lasījumam.

J.Dalbiņš. Priekšlikumu iesniegšanas termiņš trešajam lasījumam - 25.septembris.

Sēdes vadītāja. 25.septembris. Vai ir citi priekšlikumi? Citu priekšlikumu nav. Priekšlikumu iesniegšanas termiņš noteikts. Paldies.

Nākamais darba kārtības jautājums - likumprojekts „Grozījumi Latvijas Sodu izpildes kodeksā”. Otrais lasījums.

Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas vārdā - deputāts Juris Dalbiņš.

J.Dalbiņš (Tautas partijas frakcija).

Cienījamie kolēģi! Likumprojekta „Grozījumi Latvijas Sodu izpildes kodeksā” otrajam lasījumam komisija ir saņēmusi sešus priekšlikumus. Tie izskatīti komisijas sēdē 5.septembrī.

1.priekšlikums - deputāta Agešina priekšlikums. Komisija priekšlikumu neatbalsta.

Sēdes vadītāja. Atklājam debates. Debatēs pieteicies deputāts Valērijs Agešins.

V.Agešins (frakcija „Saskaņas Centrs”).

Cienījamie kolēģi! Es aicinu izdarīt grozījumus Latvijas Sodu izpildes kodeksa 46.pantā. Šo grozījumu mērķis ir nodrošināt notiesātajam iespēju tikties ne tikai ar aizstāvi, zvērinātu notāru un valsts nodrošinātās juridiskās palīdzības sniedzēju, bet arī ar tulku - juridiskās un tulkošanas palīdzības saņemšanai.

Svarīgi būtu iestrādāt likumā arī normu, kas noteiktu to, ka brīvības atņemšanas iestādes administrācija nepieciešamības gadījumā nodrošina notiesātajam tulka palīdzību bez maksas.

Kāda ir tā motivācija?

Pirmkārt, katram cilvēkam ir neatņemamas tiesības aizstāvēt sevi. Un, ja viņš nevar aizstāvēt sevi tikai tāpēc, ka brīvi nepārvalda latviešu valodu, tas ir, manuprāt, cilvēktiesību pārkāpums, ko nepieciešams novērst.

Valsts pienākums ir sniegt ieslodzītajām personām tulkošanas palīdzību, jo ne visiem ieslodzītajiem ir perfektas latviešu valodas zināšanas. Turklāt ne visi ir spējīgi izprast specifisko juridisko terminoloģiju valodā, kas nav viņu dzimtā valoda.

Otrkārt, jau tagad var novērot zināmas pretrunas starp likuma normām un realitāti. Nav noslēpums, ka izmeklēšanas gaitā un tiesas sēžu gaitā, piemēram, krievu valoda tiek izmantota pietiekami aktīvi un tāpēc nākas izmantot tulka pakalpojumus. Mēs uzskatām, ka lietu reālais stāvoklis jānostiprina likumdošanas aktu līmenī.

Es aicinu kolēģus novērst acīm redzamās pretrunas starp likuma normām un reālo dzīvi un balsot par deputāta Agešina iesniegto 1.priekšlikumu.

Paldies.

Sēdes vadītāja. Debates slēdzu. Vai komisijas vārdā vēlaties ko piebilst? Lūdzu!

J.Dalbiņš. Komisija savu lēmumu neatbalstīt pamato ar to, ka pašreizējās likuma normas pilnībā nodrošina šīs tiesības visiem procesa dalībniekiem.

Sēdes vadītāja. Paldies.

Lūdzu zvanu! Balsosim par 1. - deputāta Agešina priekšlikumu! Lūdzu rezultātu! Par - 21, pret - 57, atturas - 2. Priekšlikums nav atbalstīts.

J.Dalbiņš. 2. - deputāta Buzajeva priekšlikums. Komisija priekšlikumu neatbalsta.

Sēdes vadītāja. Atklājam debates. Debatēs pieteicies deputāts Vladimirs Buzajevs.

V.Buzajevs (PCTVL frakcija).

Cienījamais Prezidij! Cienījamie kolēģi likumdevēji! Mans priekšlikums, kuru, starp citu, atbildīgā komisija noraidīja, ir atcelt likuma normu, kas uzliek par pienākumu ieslodzītajam pašam uzturēt savu apsardzi. Šī norma, kas jau daudzus gadus grezni piedienas Latvijas likumdošanai, ir tieši aizgūta no Eiropas viduslaiku prakses un pašreiz acīm redzami tiek piemērota vienīgi dažās Centrālāfrikas valstīs.

Pats paradoksālākais ir tas, ka dažas dienas pēc tam, kad es biju šo grozījumu iesniedzis atbildīgajai komisijai, manam viedoklim piekrita Satversmes tiesa savā 14.jūnija spriedumā - nosprieda izsvītrot no likuma šo apstrīdamo normu. Taču atbildīgā komisija nez kāpēc nav vienisprātis nedz ar manu viedokli, nedz ar Satversmes tiesas spriedumu un ir noraidījusi manu priekšlikumu.

Kā tad tā, Dalbiņa kungs un pārējie kungi - Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas locekļi? Vai tad jūs nebijāt tie, kas no šīs tribīnes zvērējāt svēti ievērot Satversmes normas? Tiesa gan, Satversmes tiesa nosprieda, ka šī norma tiks atzīta par spēkā neesošu nevis uzreiz, bet tikai no 15.decembra. Likumdevēji nav tiesīgi šo termiņu pagarināt, bet ir tiesīgi to saīsināt.

Un vēl viena nianse. Pieteicējs, kurš bija iesniedzis pieteikumu tiesai, nebija ņēmis vērā, ka noteikumu, ka no ieslodzītā vajag piedzīt šo naudu viņa cietumsargu uzturēšanai, satur ne tikai apspriežamā panta otrā daļa, bet arī trešā daļa. Proti, tur noteikts, kādā veidā naudu cietumsargu uzturēšanai atvelk no to personu algām, kuras strādā nepilnu darba dienu, un no to personu nopelnītā, kuras strādā pēc akordalgas sistēmas.

Ko tad iesākt ar šīm personām - tas nav saprotams arī no Satversmes tiesas sprieduma. Toties manā priekšlikumā ir kristālskaidri ierakstīts, ka naudu cietumu apsardzei nedrīkst piedzīt nedz no personām, kas strādā uz nepilnu slodzi, nedz no personām, kuras strādā pēc akordalgas sistēmas, premiāli.

Vai jūs tam nepiekrītat, Dalbiņa kungs? Vai tas jūsu naids pret opozīcijas deputātiem ir pārāks par jūsu cieņu pret Satversmes tiesu un deputāta zvērestu? Droši vien jūs jau esat piemirsis, kādu negodu piedzīvoja jūsu komisija, pieņemdama 8.Saeimas laikā grozījumus likumā par sapulcēm - grozījumus, kurus Satversmes tiesa atzina par antikonstitucionāliem.

Manuprāt, jau tas vien, ka ir šāds atbildīgās komisijas lēmums attiecībā uz manu priekšlikumu, būtu pietiekams pamats, lai šo komisiju izformētu un deputātus, kuri bija nobalsojuši tik savādi un nekonsekventi, pārģērbtu militārajā kamuflāžas formā un nosūtītu uz Afganistānu, kur viņi spētu atrast daudz labāku pielietojumu savām perversajām nosliecēm likumdošanas jomā. (No zāles dep. J.Dobelis: „Laiks nav?”)

Savukārt es aicinu Saeimu demonstrēt cieņu pret mūsu valsts Satversmi un balsot par manu priekšlikumu. Galu galā - ja jūs vēlaties, lai šī norma nebūtu spēkā no 15.decembra, tad varat iesniegt attiecīgus grozījumus, kad likumprojekts tiks gatavots trešajam lasījumam.

Aicinu balsot „par”!

Sēdes vadītāja. Debates slēdzu. Vai vēlaties ko piebilst komisijas vārdā? Lūdzu!

J.Dalbiņš. Cienījamie kolēģi! Runājot par konkrēto Buzajeva kunga priekšlikumu, jāteic, ka komisijā, to vērtējot, ņēmām vērā Buzajeva kunga pozitīvo vēlmi atrisināt šo jautājumu likumdošanas ceļā. Taču, izskatot viņa priekšlikumu, mēs konstatējām, ka tas nav pilnīgs. Šajā sakarā mēs to neatbalstījām. Lūdzām Tieslietu ministriju sagatavot attiecīgu redakciju, lai jautājums tiktu atrisināts, ievērojot vienlīdzīgu, vienādu attieksmi pret visiem šajās lietās iesaistītajiem.

Paldies.

Sēdes vadītāja. Paldies.

Lūdzu zvanu! Balsosim par 2.priekšlikumu! Lūdzu rezultātu! Par - 24, pret - 56, atturas - 2. Priekšlikums nav atbalstīts.

J.Dalbiņš. 3. - tieslietu ministra Gaida Bērziņa kunga priekšlikums. Komisija to atbalsta.

Sēdes vadītāja. Deputāti atbalsta.

J.Dalbiņš. 4. - tieslietu ministra Gaida Bērziņa kunga priekšlikums. Komisija to atbalstīja.

Sēdes vadītāja. Deputāti atbalsta.

J.Dalbiņš. 5. - iekšlietu ministra Ivara Godmaņa priekšlikums. Komisija to atbalstīja. Tas ir iekļauts 6. - atbildīgās komisijas sagatavotajā priekšlikumā.

Sēdes vadītāja. Deputāti piekrīt atbildīgās komisijas viedoklim par 5. un 6.priekšlikumu.

J.Dalbiņš. Līdz ar to visi iesniegtie priekšlikumi ir izskatīti. Komisijas vārdā aicinu pieņemt likumprojektu otrajā lasījumā.

Sēdes vadītāja. Lūdzu zvanu! Balsosim par likumprojekta pieņemšanu otrajā lasījumā! Lūdzu rezultātu! Par - 63, pret - 6, atturas - 14. Likumprojekts otrajā lasījumā pieņemts.

Lūdzu noteikt priekšlikumu iesniegšanas termiņu trešajam lasījumam.

J.Dalbiņš. Priekšlikumu iesniegšanas termiņš trešajam lasījumam - 16.oktobris.

Sēdes vadītāja. 16.oktobris. Vai deputātiem ir kādi citi priekšlikumi? Citu priekšlikumu nav. Priekšlikumu iesniegšanas termiņš trešajam lasījumam - 16.oktobris.

Nākamais darba kārtības jautājums - likumprojekts „Grozījumi Publisko aģentūru likumā”. Pirmais lasījums.

Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas vārdā - deputāts Gunārs Laicāns.

G.Laicāns (TB/LNNK frakcija).

Godātie deputāti, strādāsim ar dokumentu Nr.1031! Valsts pārvaldes un pašvaldības komisija izskatīja Ministru kabineta iesniegto likumprojektu „Grozījumi Publisko aģentūru likumā”, nolēma to atbalstīt un virzīt izskatīšanai Saeimā pirmajā lasījumā.

Sēdes vadītāja. Deputāti debatēs par likumprojektu pirmajā lasījumā nav pieteikušies. Lūdzu zvanu! Balsosim par likumprojekta pieņemšanu pirmajā lasījumā! Lūdzu rezultātu! Par - 78, pret un atturas - nav. Likumprojekts pirmajā lasījumā pieņemts.

Lūdzu noteikt priekšlikumu iesniegšanas termiņu otrajam lasījumam.

G.Laicāns. Ir lūgums priekšlikumus iesniegt līdz 20.septembrim.

Sēdes vadītāja. 20.septembris. Vai ir citi priekšlikumi? Citu priekšlikumu nav. Par priekšlikumu iesniegšanas termiņu ir noteikts 20.septembris. Paldies.

Nākamais darba kārtības jautājums - likumprojekts „Grozījumi Finanšu instrumentu tirgus likumā”. Otrais lasījums.

Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas vārdā - deputāte Anta Rugāte.

A.Rugāte (Tautas partijas frakcija).

Labrīt, godātie kolēģi! Cienījamā sēdes vadītāja! Cienījamie kolēģi! Mūsu darba likumprojekts ir ar reģistrācijas numuru 356/Lp9.

Šajā likumprojektā „Grozījumi Finanšu instrumentu tirgus likumā” otrajam lasījumam 1.priekšlikumu ir iesniedzis Juridiskais birojs, un šis priekšlikums ir atbalstīts.

Sēdes vadītāja. Deputāti piekrīt atbildīgās komisijas viedoklim.

A.Rugāte. 2.priekšlikums. To ir iesniegusi Budžeta un finanšu (nodokļu) komisija. Un arī šo priekšlikumu deputāti ir atbalstījuši.

Sēdes vadītāja. Deputāti piekrīt.

A.Rugāte. 3. - Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas priekšlikums - atbalstīts.

Sēdes vadītāja. Deputāti atbalsta.

A.Rugāte. 4. - Juridiskā biroja priekšlikums - atbalstīts.

Sēdes vadītāja. Deputāti atbalsta.

A.Rugāte. 5.priekšlikums atrodams 23.lappusē. Tas ir Juridiskā biroja priekšlikums… Piedošanu, tur ir 6.priekšlikums…

Sēdes vadītāja. Nē, šobrīd ir jāskata 5.priekšlikums, kas lasāms 11.lappusē.

A.Rugāte. Piedošanu, 11.lappusē ir 5.priekšlikums. To iesniedzis Juridiskais birojs. Atbalstīts.

Sēdes vadītāja. Deputāti piekrīt.

A.Rugāte. 23.lappusē ir 6.priekšlikums, ko iesniedzis Juridiskais birojs. Priekšlikums ir atbalstīts.

Sēdes vadītāja. Deputāti piekrīt.

A.Rugāte. 7.priekšlikumu iesniedza Budžeta un finanšu (nodokļu) komisija, un tas ir atbalstīts.

Sēdes vadītāja. Deputātiem nav iebildumu.

A.Rugāte. Kolēģi man ļaus paust domu, ka Budžeta un finanšu (nodokļu) komisija vasarā ir ļoti dūšīgi strādājusi, jo par šo likumprojektu tika saņemts diezgan daudz priekšlikumu, tāpēc esiet, lūdzu, iecietīgi, kolēģi!

Un arī 8.priekšlikums ir Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas priekšlikums, kas ir atbalstīts.

Sēdes vadītāja. Deputāti atbalsta atbildīgās komisijas viedokli.

A.Rugāte. 9.priekšlikums atrodams 32.lappusē. Arī to ir sagatavojusi Budžeta un finanšu (nodokļu) komisija, un arī tas ir atbalstīts.

Sēdes vadītāja. Deputāti piekrīt.

A.Rugāte. 10. - Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas priekšlikums - ir atbalstīts, taču, neskatoties uz rūpīgo vasaras darbu, šajā likumprojektā ir parādījies kāds termins, pret kuru deputātiem savulaik bija lielas iebildes, taču, debatējot un diskutējot ar ekspertiem, mēs nevarējām izvairīties no nelatviskas cilmes termina lietojuma, jo šis jautājums vēl nav pietiekami profesionāli un detalizēti izstrādāts, lai mēs varētu tam atrast kādu citu ekvivalentu. Un tāpēc šajā likumprojektā ir ietverts šis termins „klīrings”. Un priekšlikums ir atbalstīts.

Sēdes vadītāja. Deputāti atbalsta.

A.Rugāte. 11.priekšlikums, ko ir izstrādājis Juridiskais birojs un kas ir atbalstīts, atrodams 42.lappusē.

Sēdes vadītāja. Deputāti atbalsta atbildīgās komisijas viedokli.

A.Rugāte. 12.priekšlikums atrodams 55.lapppusē. To ir sagatavojusi Budžeta un finanšu (nodokļu) komisija, un tas ir atbalstīts.

Sēdes vadītāja. Deputātiem nav iebildumu.

A.Rugāte. 13.priekšlikums ir 61.lappusē. To ir iesniedzis Juridiskais birojs, un tas ir atbalstīts.

Sēdes vadītāja. Deputāti piekrīt.

A.Rugāte. 14. - Juridiskā biroja iesniegts priekšlikums - atbalstīts.

Sēdes vadītāja. Deputātiem nav iebildumu.

A.Rugāte. 15. - Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas priekšlikums - atbalstīts.

Sēdes vadītāja. Deputāti piekrīt.

A.Rugāte. 16.priekšlikums ir 67.lappusē. Tas ir Juridiskā biroja sagatavots un komisijā atbalstīts priekšlikums.

Sēdes vadītāja. Deputāti piekrīt.

A.Rugāte. 17.priekšlikums ir 72.lappusē. Tas ir Juridiskā biroja sagatavots un komisijā atbalstīts priekšlikums.

Sēdes vadītāja. Deputātiem nav iebildumu.

A.Rugāte. 18.priekšlikums atrodas 84.lappusē. Arī to ir sagatavojusi Budžeta un finanšu (nodokļu) komisija, un tas komisijā ir atbalstīts.

Sēdes vadītāja. Deputāti atbalsta komisijas viedokli.

A.Rugāte. 19. - Juridiskā biroja priekšlikums - atbalstīts.

Sēdes vadītāja. Deputāti piekrīt.

A.Rugāte. 20. - Juridiskā biroja priekšlikums - atbalstīts.

Sēdes vadītāja. Deputāti piekrīt.

A.Rugāte. 21. - Juridiskā biroja priekšlikums - atbalstīts.

Sēdes vadītāja. Deputātiem nav iebildumu.

A.Rugāte. 22.priekšlikums. Sagatavojis Juridiskais birojs. Komisija atbalsta.

Sēdes vadītāja. Deputāti atbalsta.

A.Rugāte. 23.priekšlikums. Sagatavojis Juridiskais birojs. Komisija atbalsta.

Sēdes vadītāja. Deputāti atbalsta.

A.Rugāte. 24.priekšlikums. Sagatavots Juridiskajā birojā un komisijā atbalstīts.

Sēdes vadītāja. Deputāti neiebilst.

A.Rugāte. 25. - Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas priekšlikums - atbalstīts.

Sēdes vadītāja. Deputāti neiebilst.

A.Rugāte. 26. - Juridiskā biroja priekšlikums - atbalstīts.

Sēdes vadītāja. Deputāti atbalsta.

A.Rugāte. 27.priekšlikums ir 98.lappusē. Tas ir Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas iesniegts priekšlikums un ir atbalstīts.

Sēdes vadītāja. Deputātiem nav iebildumu.

A.Rugāte. 28.priekšlikums ir 101.lappusē. Tas ir Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas priekšlikums un ir atbalstīts.

Sēdes vadītāja. Deputāti piekrīt.

A.Rugāte. 29.priekšlikums atrodas 113.lappusē. To ir sagatavojis Juridiskais birojs, un tas ir atbalstīts.

Sēdes vadītāja. Deputāti piekrīt.

A.Rugāte. 30.priekšlikums ir 121.lappusē. Tas ir Juridiskā biroja sagatavots un komisijā atbalstīts.

Sēdes vadītāja. Deputātiem nav iebildumu.

A.Rugāte. 31.priekšlikums ir 136.lappusē. To ir sagatavojusi Budžeta un finanšu (nodokļu) komisija, un tas ir atbalstīts.

Sēdes vadītāja. Deputātiem nav iebildumu.

A.Rugāte. 32.priekšlikums. To ir sagatavojusi Budžeta un finanšu (nodokļu) komisija, un tas ir atbalstīts.

Sēdes vadītāja. Deputāti atbalsta.

A.Rugāte. 33.priekšlikums - Juridiskā biroja priekšlikums - atbalstīts komisijā.

Sēdes vadītāja. Deputāti piekrīt.

A.Rugāte. 34.priekšlikums atrodas 154.lappusē. Tas ir Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas priekšlikums, un tas ir atbalstīts.

Sēdes vadītāja. Deputāti piekrīt.

A.Rugāte. 35.priekšlikums ir 157.lappusē. Tas ir Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas sagatavots un atbalstīts priekšlikums.

Sēdes vadītāja. Deputātiem nav iebildumu.

A.Rugāte. 36.priekšlikums ir 164.lappusē. Tas ir Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas sagatavots un atbalstīts.

Sēdes vadītāja. Deputāti piekrīt komisijas viedoklim.

A.Rugāte. 37.priekšlikums. Tas ir Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas sagatavots un atbalstīts.

Sēdes vadītāja. Deputāti piekrīt.

A.Rugāte. 38.priekšlikums. Arī Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas sagatavots un komisijā atbalstīts.

Sēdes vadītāja. Deputāti atbalsta.

A.Rugāte. Tāpat 39.priekšlikums - Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas sagatavots un komisijā atbalstīts.

Sēdes vadītāja. Deputāti piekrīt.

A.Rugāte. 40.priekšlikums - Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas sagatavots, deputātu atbalstīts.

Sēdes vadītāja. Deputāti piekrīt komisijas viedoklim.

A.Rugāte. 41.priekšlikums. Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas sagatavots un komisijā atbalstīts priekšlikums.

Sēdes vadītāja. Deputāti atbalsta komisijas viedokli.

A.Rugāte. 42.priekšlikums atrodas 187.lappusē. Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas sagatavots un deputātu atbalstīts priekšlikums.

Sēdes vadītāja. Deputāti piekrīt.

A.Rugāte. 43.priekšlikums atrodas 202.lappusē. Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas sagatavots un deputātu atbalstīts priekšlikums.

Sēdes vadītāja. Deputātiem nav iebildumu.

A.Rugāte. 44.priekšlikums atrodams 204.lappusē. Tas ir Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas sagatavots un atbalstīts priekšlikums.

Sēdes vadītāja. Deputātiem nav iebildumu.

A.Rugāte. 45. - Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas priekšlikums - atbalstīts.

Sēdes vadītāja. Deputāti piekrīt.

A.Rugāte. Par pārejas noteikumiem sagatavotie priekšlikumi atrodami 206.lappusē. Tostarp 46. ir Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas sagatavots un atbalstīts priekšlikums.

Sēdes vadītāja. Deputāti piekrīt atbildīgās komisijas viedoklim.

A.Rugāte. 47.priekšlikums. Tas ir Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas sagatavots un atbalstīts priekšlikums.

Sēdes vadītāja. Deputāti piekrīt.

A.Rugāte. 48.priekšlikums. Arī Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas sagatavots un atbalstīts priekšlikums.

Sēdes vadītāja. Deputāti piekrīt.

A.Rugāte. 49.priekšlikums. Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas sagatavots un deputātu atbalstīts priekšlikums.

Sēdes vadītāja. Deputātiem nav iebildumu.

A.Rugāte. 50. - Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas priekšlikums - atbalstīts.

Sēdes vadītāja. Deputāti piekrīt atbildīgās komisijas viedoklim.

A.Rugāte. 51.priekšlikums. Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas sagatavots un arī atbalstīts priekšlikums.

Sēdes vadītāja. Deputāti atbalsta.

A.Rugāte. 52.priekšlikums. Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas atbalstīts priekšlikums.

Sēdes vadītāja. Deputāti piekrīt.

A.Rugāte. Līdz ar to visi priekšlikumi, kas ir sagatavoti likumprojekta otrajam lasījumam, ir izskatīti. Lūdzu balsot par likumprojekta otro lasījumu.

Sēdes vadītāja. Paldies. Lūdzu zvanu! Balsosim par likumprojekta pieņemšanu otrajā lasījumā! Lūdzu rezultātu! Par - 81, pret un atturas - nav. Likumprojekts otrajā lasījumā pieņemts.

Lūdzu noteikt priekšlikumu iesniegšanas termiņu trešajam lasījumam.

A.Rugāte. Komisija ir lēmusi par priekšlikumu iesniegšanas termiņu trešajam lasījumam noteikt 19.septembri. Paldies.

Sēdes vadītāja. 19.septembris. Vai ir citi priekšlikumi? Citu priekšlikumu nav. Par priekšlikumu iesniegšanas termiņu ir noteikts 19.septembris. Paldies.

Godātie deputāti, Saeimas Prezidijs ir saņēmis Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas priekšlikumu par grozījumu darba kārtībā. Komisija lūdz izdarīt grozījumu un Saeimas šodienas sēdes darba kārtībā iekļaut šīs komisijas izstrādāto likumprojektu „Grozījumi Krimināllikumā” pirmajā lasījumā.

Vai deputātiem ir iebildumi pret šādu papildinājumu darba kārtībā? Iebildumu nav. Jautājums iekļauts sēdes darba kārtībā. Paldies.

Nākamais darba kārtības jautājums - lēmuma projekts „Par priekšlikumu iesniegšanas termiņa pagarināšanu likumprojekta „Grozījumi Kriminālprocesa likumā” otrajam lasījumam līdz 2007.gada 24.septembrim”. Šo lēmuma projektu iesniegusi Juridiskā komisija. Lūdzu zvanu! Balsosim par šo lēmuma projektu! Lūdzu rezultātu! Par - 78, pret un atturas - nav. Priekšlikumu iesniegšanas termiņš ir pagarināts. Lēmums pieņemts.

Nākamais darba kārtības jautājums - likumprojekts „Grozījumi Krimināllikumā”. Pirmais lasījums.

Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas vārdā - deputāts Juris Dalbiņš.

 

J.Dalbiņš (Tautas partijas frakcija).

Cienījamā sēdes vadītāja! Kolēģi! Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijai, strādājot ar likumprojektu „Grozījumi Latvijas Sodu izpildes kodeksā”, bija nepieciešams izdarīt labojumus arī Krimināllikumā. Šajā sakarā komisija, veidojot šo likumprojektu, to jau ir atbalstījusi.

Lūdzam arī jūs to atbalstīt pirmajā lasījumā.

Sēdes vadītāja. Deputāti debatēs par pirmo lasījumu nav pieteikušies. Lūdzu zvanu! Balsosim par likumprojekta pieņemšanu pirmajā lasījumā! Lūdzu rezultātu! Par - 83, pret un atturas - nav. Likumprojekts pirmajā lasījumā pieņemts.

Lūdzu noteikt priekšlikumu iesniegšanas termiņu otrajam lasījumam. Lūdzu ieslēgt mikrofonu deputātam Jurim Dalbiņam.

J.Dalbiņš. Priekšlikumu iesniegšanas termiņš - 25.septembris.

Sēdes vadītāja. 25.septembris. Vai ir citi priekšlikumi? Citu priekšlikumu nav. Par priekšlikumu iesniegšanas termiņu otrajam lasījumam ir noteikts 25.septembris. Paldies.

Godātie deputāti! Saeimas Prezidijs ir saņēmis deputātu Ingrīdas Circenes, Artura Krišjāņa Kariņa, Silvas Bendrātes, Kārļa Šadurska, Ainara Latkovska un citu deputātu pieprasījumu veselības ministram Vinetam Veldrem par pasākumiem saistībā ar Valsts kontroles revīzijas ziņojumu par veselības aprūpes Rezerves fondam piešķirto valsts budžeta līdzekļu izlietojuma atbilstību normatīvo aktu prasībām.

Šis pieprasījums tiek nodots Pieprasījumu komisijai.

Godātie deputāti! Tāpat arī Saeimas Prezidijs ir saņēmis deputātu Urbanoviča, Agešina, Tutina, Vidavska un Orlova jautājumu Ministru prezidentam Aigaram Kalvītim „Par valsts speciālā budžeta pārpalikuma izmantošanu”. Šis jautājums tiek nodots Ministru prezidentam.

Saeimas Prezidijs ir saņēmis arī deputātu Plinera, Buzajeva, Kabanova, Sokolovska un Buhvalova jautājumu iekšlietu ministram Ivaram Godmanim „Par ekstrēmismu vārdos un bezpalīdzību darbos”. Šis jautājums tiek nodots iekšlietu ministram.

Līdz ar to šīsdienas darba kārtība ir izskatīta. Lūdzu zvanu reģistrācijai! Reģistrēsimies ar balsošanas kartēm!

 

 

Sēdi vada Latvijas Republikas 9.Saeimas priekšsēdētājs

Indulis Emsis.

Sēdes vadītājs. Godātie kolēģi! Pirms mēs slēdzam sēdi un nolasām reģistrācijas rezultātus, vārds paziņojumam Saeimas sekretāram Dzintaram Rasnačam.

Dz.Rasnačs (9.Saeimas sekretārs).

Godātie 14 deputāti, kuri esat ievēlēti Saeimas parlamentārās izmeklēšanas komisijā! Saskaņā ar Saeimas kārtības rulli Saeimas sekretārs sasauc jūs uz pirmo sēdi. To es arī daru, aicinot jūs tūlīt pēc Saeimas sēdes beigām pulcēties Sarkanajā zālē, kur mēs lemsim par šīs komisijas priekšsēdētāja ievēlēšanu.

Paldies par uzmanību.

Sēdes vadītājs. Godātie kolēģi! Vārds paziņojumam deputātam Jānim Šmitam.

J.Šmits (LPP/LC frakcija).

Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas locekļi! Lūdzu jūs uz sēdi pulksten 10.00 komisijas telpās.

Sēdes vadītājs. Godātie deputāti! Vārds paziņojumam deputātam Andrim Bērziņam no ZZS frakcijas.

A.Bērziņš (ZZS frakcija).

Kolēģi! Pulksten 10.10 notiks ļoti svarīga Sociālo un darba lietu komisijas sēde. Ir lūgums to nenokavēt.

Sēdes vadītājs. Godātie kolēģi! Vārds paziņojumam deputātam Mārim Krastiņam.

M.Krastiņš (Tautas partijas frakcija).

Godājamie Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas deputāti! Atgādinu, ka šodien pulksten 10.30 komisijas telpās notiks sēde. Paldies.

Sēdes vadītājs. Es atvainojos deputātei Silvai Bendrātei, ka viņai tik ilgi bija jāgaida uz paziņojumu.

S.Bendrāte (frakcija „Jaunais laiks”).

Cienījamie deputātu grupas sadarbībai ar Maķedoniju dalībnieki! Aicinu jūs uz nelielu sanāksmi tepat, Dzeltenajā zālē. Tūlīt pat!

Sēdes vadītājs. Vārds reģistrācijas rezultātu nolasīšanai Saeimas sekretāra biedram Andrejam Klementjevam.

A.Klementjevs (9.Saeimas sekretāra biedrs).

Labrīt, augsti godātie deputāti! Nav reģistrējušies: Dzintars Ābiķis, Vitālijs Aizbalts… ir, Guntis Blumbergs, Gundars Daudze, Pēteris Hanka, Ivans Klementjevs, Miroslavs Mitrofanovs, Leopolds Ozoliņš, Jānis Reirs, Ivans Ribakovs, Andis Kāposts, Ērika Zommere, Jānis Strazdiņš, Viktors Ščerbatihs, Dainis Turlais, Pēteris Tabūns, Imants Valers un Dzintars Zaķis. Paldies. Ķīnā visi? Jā?

Sēdes vadītājs. Godātie kolēģi! Sēdi slēdzu.

 

 

 

SATURA RĀDĪTĀJS

9.Saeimas rudens sesijas 3.sēde

2007.gada 13.septembrī

Par darba kārtību
Par likumprojektu „Grozījums Atkritumu apsaimniekošanas likumā” (Nr.437/Lp9)
(Dok. Nr.1218, 1218A)
Par procedūru - dep. V.A.Krauklis
Par likumprojektu „Grozījumi Krimināllikumā” (Nr.438/Lp9)
(Dok. Nr.1219, 1219A)
Par procedūru - dep. J.Dalbiņš
Par neapmaksāta atvaļinājuma piešķiršanu deputātam Ventam Armandam Krauklim
(Dok. Nr.1234)
Lēmuma projekts „Par Parlamentārās izmeklēšanas komisijas sakarā ar iespējamu pretlikumīgu un neētisku rīcību tieslietu sistēmā locekļu ievēlēšanu” (Nr.175/Lm9)
(Dok. Nr.1233)
Lēmuma projekts „Par Laimas Ramiņas apstiprināšanu par Kurzemes apgabaltiesas tiesnesi” (Nr.176/Lm9)
(Dok. Nr.1228)
Ziņo - dep. Dz.Rasnačs
Lēmuma projekts „Par Marutas Bites iecelšanu par Rīgas rajona tiesas tiesnesi” (Nr.177/Lm9)
(Dok. Nr.1229)
Ziņo - dep. Dz.Rasnačs
Lēmuma projekts „Par Jolantas Uminskas iecelšanu par Rīgas rajona tiesas tiesnesi” (Nr.178/Lm9)
(Dok. Nr.1230)
Ziņo - dep. Dz.Rasnačs
Lēmuma projekts „Par Ralfa Beitiņa atbrīvošanu no Rīgas pilsētas Kurzemes rajona tiesas tiesneša amata” (Nr.179/Lm9)
(Dok. Nr.1231)
Ziņo - dep. Dz.Rasnačs
Lēmuma projekts „Par deputāta Ulda Brieža atsaukšanu no Agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas” (Nr.180/Lm9)
(Dok. Nr.1257)
Lēmuma projekts „Par deputāta Ulda Brieža ievēlēšanu Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijā” (Nr.181/Lm9)
(Dok. Nr.1258)
Likumprojekts „Grozījumi Personu speciālās aizsardzības likumā” (Nr.341/Lp9) (3.lasījums)
(Dok. Nr.1217)
Ziņo - dep. J.Dalbiņš
Likumprojekts „Grozījums likumā „Par valsts noslēpumu”” (Nr.380/Lp9) (1.lasījums)
(Dok. Nr.1117, 1216)
Ziņo - dep. J.Dalbiņš
Likumprojekts „Grozījumi Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksā” (Nr.370/Lp9) (1.lasījums)
(Dok. Nr.1083, 1220)
Ziņo - dep. V.Stepaņenko
Likumprojekts „Grozījumi Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksā” (Nr.379/Lp9) (1.lasījums)
(Dok. Nr.1116, 1222)
Ziņo - dep. V.Stepaņenko
Likumprojekts „Grozījums Kriminālprocesa likumā” (Nr.382/Lp9) (1.lasījums)
(Dok. Nr.1119, 1223)
Ziņo - dep. V.Stepaņenko
Likumprojekts „Grozījums Operatīvās darbības likumā” (Nr.348/Lp9) (2.lasījums)
(Dok. Nr.982, 1224)
Ziņo - dep. J.Dalbiņš
Likumprojekts „Grozījumi Latvijas Sodu izpildes kodeksā” (Nr.293/Lp9) (2.lasījums)
(Dok. Nr.721, 1225)
Ziņo - dep. J.Dalbiņš
Debates - dep. V.Agešins
- dep. V.Buzajevs
Likumprojekts „Grozījumi Publisko aģentūru likumā” (Nr.364/Lp9) (1.lasījums)
(Dok. Nr.1031, 1226)
Ziņo - dep. G.Laicāns
Likumprojekts „Grozījumi Finanšu instrumentu tirgus likumā” (Nr.365/Lp9) (2.lasījums)
(Dok. Nr.1032, 1232)
Ziņo - dep. A.Rugāte
Par darba kārtību
Lēmuma projekts „Par priekšlikumu iesniegšanas termiņa pagarināšanu likumprojekta „Grozījumi Kriminālprocesa likumā” 2.lasījumam līdz 2007.gada 24.septembrim” (Nr.182/Lm9)
(Dok. Nr.1272)
Likumprojekts „Grozījumi Krimināllikumā” (Nr.438/Lp9) (1.lasījums)
(Dok. Nr.1219, 1219A)
Ziņo - dep. J.Dalbiņš
Par Saeimas deputātu pieprasījumu veselības ministram Vinetam Veldrem „Par pasākumiem saistībā ar Valsts kontroles revīzijas ziņojumu par veselības aprūpes Rezerves fondam piešķirto valsts budžeta līdzekļu izlietojuma atbilstību normatīvo aktu prasībām” (Nr.5/P9)
Par Saeimas deputātu jautājumu Ministru prezidentam Aigaram Kalvītim „Par valsts speciālā budžeta pārpalikuma izmantošanu” Nr.24/J9)
Par Saeimas deputātu jautājumu iekšlietu ministram Ivaram Godmanim „Par ekstrēmismu vārdos un bezpalīdzību darbos” (Nr.25/J9))
Paziņojumi
- dep. Dz.Rasnačs
- dep. J.Šmits
- dep. A.Bērziņš (ZZS)
- dep. M.Krastiņš
- dep. S.Bendrāte
Reģistrācijas rezultāti
Nolasa - Saeimas sekretāra biedrs   A.Klementjevs

Balsojumi

Lēmuma projekts "Par neapmaksāta atvaļinājuma piešķiršanu deputātam V.A.Krauklim"
Datums: 13.09.2007. 09:10:32 bal001
Balsošanas motīvs: Par lēmumprojektu ar dok. nr.1234

Lēmuma projekts "Par Parlamentārās izmeklēšanas komisijas sakarā ar iespējamu pretlikumīgu un neētisku rīcību tieslietu sistēmā locekļu ievēlēšanu"
Datums: 13.09.2007. 09:11:54 bal002
Balsošanas motīvs: Par lēmumprojektu ar dok. nr.1233

Lēmuma projekts "Par deputāta Ulda Brieža ievēlēšanu Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijā"
Datums: 13.09.2007. 09:17:30 bal008
Balsošanas motīvs: Par lēmumprojektu ar dok. nr.1258

Grozījumi Personu speciālās aizsardzības likumā (3.lasījums)
Datums: 13.09.2007. 09:19:00 bal009
Balsošanas motīvs: Par likumprojekta ar dok. nr.1217 pieņemšanu 3.lasījumā

Grozījums likumā "Par valsts noslēpumu" (1.lasījums)
Datums: 13.09.2007. 09:20:06 bal010
Balsošanas motīvs: Par likumprojekta ar dok. nr.1117 pieņemšanu 1.lasījumā

Grozījumi Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksā (Nr.370/Lp9) (1.lasījums)
Datums: 13.09.2007. 09:21:22 bal011
Balsošanas motīvs: Par likumprojekta ar dok. nr.1083 pieņemšanu 1.lasījumā

Grozījumi Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksā (Nr.379/Lp9) (1.lasījums)
Datums: 13.09.2007. 09:22:28 bal012
Balsošanas motīvs: Par likumprojekta ar dok. nr.1116 pieņemšanu 1.lasījumā

Grozījums Kriminālprocesa likumā (1.lasījums)
Datums: 13.09.2007. 09:23:42 bal013
Balsošanas motīvs: Par likumprojekta ar dok. nr.1119 pieņemšanu 1.lasījumā

Grozījums Operatīvās darbības likumā (2.lasījums)
Datums: 13.09.2007. 09:25:08 bal014
Balsošanas motīvs: Par likumprojekta ar dok. nr.1224 pieņemšanu 2.lasījumā

Grozījumi Latvijas Sodu izpildes kodeksā (2.lasījums)
Datums: 13.09.2007. 09:29:00 bal015
Balsošanas motīvs: Par 1.priekšlikumu

Grozījumi Latvijas Sodu izpildes kodeksā (2.lasījums)
Datums: 13.09.2007. 09:34:52 bal016
Balsošanas motīvs: Par 2.priekšlikumu

Grozījumi Latvijas Sodu izpildes kodeksā (2.lasījums)
Datums: 13.09.2007. 09:36:00 bal017
Balsošanas motīvs: Par likumprojekta ar dok. nr.1225 pieņemšanu 2.lasījumā

Grozījumi Publisko aģentūru likumā (1.lasījums)
Datums: 13.09.2007. 09:37:34 bal018
Balsošanas motīvs: Par likumprojekta ar dok. nr.1031 pieņemšanu 1.lasījumā

Grozījumi Finanšu instrumentu tirgus likumā (2.lasījums)
Datums: 13.09.2007. 09:47:44 bal019
Balsošanas motīvs: Par likumprojekta ar dok. nr.1232 pieņemšanu 2.lasījumā

Lēmuma projekts "Par priekšlikumu iesniegšanas termiņa pagarināšanu likumprojekta "Grozījumi Kriminālprocesa likumā" (Nr.192/Lp9) otrajam lasījumam līdz 2007.gada 24.septembrim"
Datums: 13.09.2007. 09:49:42 bal020
Balsošanas motīvs: Par lēmumprojektu ar dok. nr.1272

Grozījumi Krimināllikumā (1.lasījums)
Datums: 13.09.2007. 09:51:00 bal021
Balsošanas motīvs: Par likumprojekta ar dok. nr.1219 pieņemšanu 1.lasījumā

Lēmuma projekts "Par neapmaksāta atvaļinājuma piešķiršanu deputātam V.A.Krauklim"
Datums: 13.09.2007. 09:10:32 bal001
Balsošanas motīvs: Par lēmumprojektu ar dok. nr.1234

Lēmuma projekts "Par Parlamentārās izmeklēšanas komisijas sakarā ar iespējamu pretlikumīgu un neētisku rīcību tieslietu sistēmā locekļu ievēlēšanu"
Datums: 13.09.2007. 09:11:54 bal002
Balsošanas motīvs: Par lēmumprojektu ar dok. nr.1233

Lēmuma projekts "Par deputāta Ulda Brieža ievēlēšanu Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijā"
Datums: 13.09.2007. 09:17:30 bal008
Balsošanas motīvs: Par lēmumprojektu ar dok. nr.1258

Grozījumi Personu speciālās aizsardzības likumā (3.lasījums)
Datums: 13.09.2007. 09:19:00 bal009
Balsošanas motīvs: Par likumprojekta ar dok. nr.1217 pieņemšanu 3.lasījumā

Grozījums likumā "Par valsts noslēpumu" (1.lasījums)
Datums: 13.09.2007. 09:20:06 bal010
Balsošanas motīvs: Par likumprojekta ar dok. nr.1117 pieņemšanu 1.lasījumā

Grozījumi Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksā (Nr.370/Lp9) (1.lasījums)
Datums: 13.09.2007. 09:21:22 bal011
Balsošanas motīvs: Par likumprojekta ar dok. nr.1083 pieņemšanu 1.lasījumā

Grozījumi Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksā (Nr.379/Lp9) (1.lasījums)
Datums: 13.09.2007. 09:22:28 bal012
Balsošanas motīvs: Par likumprojekta ar dok. nr.1116 pieņemšanu 1.lasījumā

Grozījums Kriminālprocesa likumā (1.lasījums)
Datums: 13.09.2007. 09:23:42 bal013
Balsošanas motīvs: Par likumprojekta ar dok. nr.1119 pieņemšanu 1.lasījumā

Grozījums Operatīvās darbības likumā (2.lasījums)
Datums: 13.09.2007. 09:25:08 bal014
Balsošanas motīvs: Par likumprojekta ar dok. nr.1224 pieņemšanu 2.lasījumā

Grozījumi Latvijas Sodu izpildes kodeksā (2.lasījums)
Datums: 13.09.2007. 09:29:00 bal015
Balsošanas motīvs: Par 1.priekšlikumu

Grozījumi Latvijas Sodu izpildes kodeksā (2.lasījums)
Datums: 13.09.2007. 09:34:52 bal016
Balsošanas motīvs: Par 2.priekšlikumu

Grozījumi Latvijas Sodu izpildes kodeksā (2.lasījums)
Datums: 13.09.2007. 09:36:00 bal017
Balsošanas motīvs: Par likumprojekta ar dok. nr.1225 pieņemšanu 2.lasījumā

Grozījumi Publisko aģentūru likumā (1.lasījums)
Datums: 13.09.2007. 09:37:34 bal018
Balsošanas motīvs: Par likumprojekta ar dok. nr.1031 pieņemšanu 1.lasījumā

Grozījumi Finanšu instrumentu tirgus likumā (2.lasījums)
Datums: 13.09.2007. 09:47:44 bal019
Balsošanas motīvs: Par likumprojekta ar dok. nr.1232 pieņemšanu 2.lasījumā

Lēmuma projekts "Par priekšlikumu iesniegšanas termiņa pagarināšanu likumprojekta "Grozījumi Kriminālprocesa likumā" (Nr.192/Lp9) otrajam lasījumam līdz 2007.gada 24.septembrim"
Datums: 13.09.2007. 09:49:42 bal020
Balsošanas motīvs: Par lēmumprojektu ar dok. nr.1272

Grozījumi Krimināllikumā (1.lasījums)
Datums: 13.09.2007. 09:51:00 bal021
Balsošanas motīvs: Par likumprojekta ar dok. nr.1219 pieņemšanu 1.lasījumā