Teksts pirms korektūras

Nr. 39 ES

ka mēs tiksimies neformāli, ne vienmēr būs fotogrāfijas, tāpēc atvainojos, ja ne vienmēr zināsiet, reizēm neformālās tikšanās ir auglīgākas.

Pateicos arī darba devējiem, arodbiedrībām, pašvaldībām un nevalstiskajam sektoram, ar kuriem kopā mēs izrunājām šo budžetu.

Un nobeigumā. Es tomēr ticu, ka mēs visi spējam vienoties strādāt Latvijas labā laikā, kad tepat blakus ir reāls karš. Mums nesprāgst bumbas, mums nav uzbrukumu no gaisa un mēs esam iegādājušies arī savu gaisa aizsardzības sistēmu, mēs esam noslēguši līgumus par to, lai arī turpmāk mums tos piegādātu. Bet mums ir jāspēj kaut nedaudz nolikt malā savas individuālās ambīcijas un jāiestājas par kopīgu mērķi  – aizsargāt Latviju un ļaut tai plaukt, ļaujot justies piederīgam ikvienam mūsu pilsonim.

Dievs, svētī Latviju! (Aplausi.)

 

Sēdes vadītāja. Debates slēdzu.

Un tātad 356. – Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas priekšlikums ir atbalstīts. Deputāti piekrīt. Un...

 

J. Reirs. Kolēģi, esam izskatījuši visu budžetu. Un pirms atklāt Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas balsojuma rezultātus, es arī gribētu pateikt dažus vārdus, dažus pateicības vārdus.

Pirmām kārtām, protams, valdībai par to, ka sagatavoja ļoti labu budžetu, tiešām, kā finanšu ministrs teica, nospriegotu budžetu. Gribētu pateikt paldies un apsveikt premjerministri ar pirmo budžetu, tas ir tavs pirmais budžets. Gribētu pateikt lielu paldies Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijai, mēs izskatījām šo budžetu vairāk nekā 24 stundās, un tas ir jāņem tīrais laiks, nevis ar pārtraukumiem.

Gribu pateikt paldies ierēdniecībai, pirmām kārtām jau Finanšu ministrijas ierēdniecībai un visu pārējo nozaru ministriju ierēdniecībai. Paldies Saeimas darbiniekiem par to, ka nodrošina mūsu šo darbu, paldies mūsu, es domāju, ne tikai Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas, bet arī visu komisiju sargeņģeļiem – Juridiskajam birojam, kuri palīdz mums... bieži palīdz nepaslīdēt, kaut vai dažreiz varbūt gadās.

Paldies gribu pateikt arī katrai Saeimas frakcijai par to atmosfēru un par to, kā mēs risinājām organizatoriskos jautājumus. Savā politiskajā mūžā es, protams, neatceros, ka tik konstruktīvi un mēs izrunātu visus jautājumus, neskatoties pozīcija vai opozīcija, bet organizatoriski bija runas visas. Protams, paldies arī pareģotājiem. Pirmais valdības krišanas termiņš varbūt būs garām pēc balsojuma , ja. Tātad atceramies.

Kolēģi! Paldies arī frakciju vadītājiem, tā tiešām bija produktīva sadarbība gan Rosļikova kungam, īpaši gribētu paldies pateikt arī Aināram Šleseram par to, ka ļoti palīdzēja organizatoriskā jomā. Koalīcijas (Starpsauciens. Smiekli.)... koalīcijas partneriem... koalīcijas partnerus es nepieminēšu (Zālē troksnis. Starpsauciens.), es pateikšu paldies visai koalīcijai. Paldies arī Tavara kungam un Nacionālajā apvienībā Raivim Dzintaram.

Neskatoties uz to, protams... jā, neskatoties uz to, dažu deputātu izvēlētā retorika, protams, ka stiprināja koalīciju. Ja uzdevums opozīcijai