Teksts pirms korektūras

Nr. 22 EK

arī ministra kungam par šo funkciju dublēšanos, funkciju paplašināšanos Valsts policijai, nodalīt šīs funkcijas, un zināmā mērā šis lēmums bija ļoti pamatots ar to, lai noņemtu nost no Valsts policijas šīs neraksturīgās funkcijas un atdotu pašvaldībām tās, lai viņi varētu rīkoties, jo viņi jau šobrīd daudz ko dara un atbalsta Valsts policiju. Šeit, protams, neaizgāja līdzi naudas līdzekļi, kas ir ļoti būtiski, bet es uzskatu, ka – un to es arī teicu komisijā – ka tanī brīdī, ja mēs būtu sākuši runāt, ka tam likumam ir jāiet līdzi arī naudas līdzekļi, kas neapšaubāmi ir vajadzīgi, jo ir nepieciešams izglītot, ir nepieciešami formas tērpi, ieroči, transports, tehniskais nodrošinājums un tā tālāk, un tā joprojām, tad, visticamāk, šis likums netiktu bijis pieņemts. Tā kā šobrīd mēs šo likumu pieņēmām un tas ir stājies spēkā un būs jāizpilda, tad nākošgad jau noteikti ir jādomā par to, par šo atbalstu, par atbalstu finansiālo pašvaldībām saistībā ar šo iekšējās drošības nostiprināšanu un es domāju, ka tas ir tāds samērīgs un saprātīgs risinājums tam, lai mēs stiprinātu šo iekšējo drošību mums.

Paldies, kolēģi.

 

Sēdes vadītāja. Paldies.

Nākamā debatēs pieteikusies Viktorija Pleškāne otro reizi.

 

V. Pleškāne (ST!).

Godātie kolēģi, paldies par skaidrību, par skaidrojumiem un par to, kā jūs argumentējat. Bet, jā, tā ir Rēzeknes domes neizdarība. Būs jāupurē citām pašvaldībām, par to jāmaksā citām pašvaldībām, bet, ja nemaksās citas pašvaldības vai izlīdzināšanas fonds kaut kā, jūs sodīsiet Rēzeknes iedzīvotājus. Jūs saprotat, ja nedos pašvaldības citas, tad būs sodīti Rēzeknes iedzīvotāji. (Zālē troksnis.)

Par ko viņi būs sodīti? (Starpsaucieni.) Viņiem atņems skolas. Tika slēgta...

 

Sēdes vadītāja. Lūdzu, klusāk!

 

V. Pleškāne. Es nevaru runāt.

 

Sēdes vadītāja. Lūdzu... Paldies.

 

V. Pleškāne. (Dep. J. Reira starpsauciens.) Cilvēki nav vainīgi... to, ka viņiem tiks atņemtas skolas, 4. vidusskola ir zem slēgšanas jautājuma... Tika atņemti pabalsti, atņemts finansējums nevalstiskajām organizācijām. Vai ne tad pašvaldības... tad jūs gribat sodīt cilvēkus. Nu, viss jūsu rokās!

Paldies.

 

Sēdes vadītāja. Debates slēdzu.

Lūdzu zvanu! Balsosim par 354.  priekšlikumu! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 20, pret – 56, atturas – 1. Priekšlikums nav atbalstīts.

 

J. Reirs. 355. – frakcijas “Stabilitātei!” priekšlikums. Arī nav atbalstīts.

 

Sēdes vadītāja. Lūdzu zvanu! Balsosim par 355. priekšlikumu! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 26, pret – 50, atturas – 2. Priekšlikums nav atbalstīts.

 

J. Reirs. Noslēdzošais – 356. – Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas priekšlikums. Ir atbalstīts.

 

Sēdes vadītāja. Paldies.

Uzsākam debates.

Debatēs frakcijas vārdā – deputāts Edgars Tavars.

 

E. Tavars (AS).

Ļoti cienījamā Saeimas priekšsēdētāja! Cienījamā Ministru prezidente, ministri! Kolēģi! Cienījamās dāmas, godātie kungi!

Es lūdzu apvienot debašu laikus.

 

Sēdes vadītāja. Deputāti neiebilst debašu laika apvienošanai.

 

E. Tavars. APVIENOTAIS SARAKSTS kā lielākā Saeimas opozīcijas frakcija uzskata, ka valdības šis piedāvātais budžets daudzām nozarēm pamatoti nav taisnīgs, jo tūkstošiem tajā strādājošie cilvēki ir vienkārši aizmirsti. Akūtas problēmas diemžēl palikušas nerisinātas, ceļus remontēs par indikatīvi vienu trešo daļu mazāk, kultūras jomā situācija paliek aizvien skumjāka, algu starpība iekšlietu un aizsardzības jomā strādājošajiem... tāpat paliek milzīga atšķirība. Un attiecīgi APVIENOTAIS SARAKSTS, strādājot pie šī budžeta,