Teksts pirms korektūras

Nr.20 SZ

Ja jūs risināsiet, kā Šlesera kungs teica, savā koalīcijā jautājumus par Latgali, lūdzu, arī sauciet opozīcijas deputātus un nedariet tā, ka jūs savā pulciņā pulcējieties kaut kur, ņemot Ašeradena kungu. Mēs arī esam ievēlēti Saeimā, lai atbalstītu, lai attīstītu Latgali, ne tikai jūs esat šeit galvenie, ne tikai jums ir dotas tiesības lemt par Latgali, bet arī opozīcijas deputātiem ir tādas tiesības, dotas tādas tiesības. Un mēs mēģinām cīnīties par to, lai cilvēki paliktu reģionos, lai pašvaldībām būtu, ar ko samaksāt pabalstus, lai apmaksātu arī citus izdevumus.

Mēs neesam šeit, lai tikai sēdēt u vai spaidītu podziņas, mēs esam šeit, lai strādātu, un mēs strādājām, un to pierādījām, ka mēs strādājām. Mēs, tā kā jūs, mums ir vienlīdzīgas tiesības šeit būt un lemt, it īpaši mums lemt.

Pēdējais ir Līvānu novads, viņiem arī trūkst līdzekļu. Es nestāstīšu, tur arī virkne problēmu ir. Es nezinu, kurš no jums bija Līvānu pilsētas svētkos. Laba pilsētiņa, ļoti tīra, saglabāsim tādu pašu pilsētiņu, saglabāsim mūsu visas Latgales pilsētiņas tādas, kādas viņas ir! Ja jūs neatbalstījāt šoreiz šos priekšlikumus , lūdzu, darām tā – strādājam ko-pā, lai attīstītu Latgali, lai cilvēki nebrauc prom, lai netaisītu skolas ciet, upurējot citām kredītu atmaksāšanai.

Lūdzu, ieklausāmies un, lūdzu, strādājam kopā!

Paldies. (Daži deputāti aplaudē.)

 

Sēdes vadītāja. Debates slēdzu.

Lūdzu zvanu! Balsosim par 348.  priekšlikumu! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 36 , pret – 32, atturas – 17. Priekšlikums nav atbalstīts.

 

J. Reirs. 349. – frakcijas” Stabilitātei!” priekšlikums. Nav atbalstīts.

 

Sēdes vadītāja. Deputāti piekrīt (Starpsauciens: “Balsojumu.”)... Balsojumu?

Lūdzu zvanu! Balsojam par 349. priekšlikumu! Lūdzu balsošanas režīmu!

 

J. Reirs. 350. ...

Sēdes vadītāja. Pagaidām rezultātu. Lūdzu rezultātu! (Dep. E. Smiltēns: “Nesteidzies, Jāni.”; starpsaucieni.) Par – 36, pret – 38, atturas – 12. Priekšlikums nav atbalstīts.

 

J. Reirs. 350. – frakcijas “Stabilitātei!” priekšlikums. Nav atbalstīts. (Starpsauciens: “Balsojumu.”)

 

Sēdes vadītāja. Lūdzu zvanu! Balsosim par 350. priekšlikumu! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 36, pret – 39, atturas – 11. Priekšlikums nav atbalstīts.

 

J. Reirs. 352. – frakcijas “Stabilitātei!” priekšlikums. Nav atbalstīts.

 

Sēdes vadītāja. 351.

 

J. Reirs. Tātad 351., jā.

 

Sēdes vadītāja. Lūdzu zvanu! Balsosim par 351. priekšlikumu! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 34, pret – 40, atturas – 9. Priekšlikums nav atbalstīts.

 

J. Reirs. 352. – frakcijas “Stabilitātei!” priekšlikums. Nav atbalstīts. (Starpsauciens: “Balsojumu.”)

 

Sēdes vadītāja. Lūdzu zvanu! Balsosim par 352. priekšlikumu! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 35, pret – 40, atturas – 9. Priekšlikums nav atbalstīts.

 

J. Reirs. 353. – frakcijas “Stabilitātei!” priekšlikums. Nav atbalstīts. (Starpsauciens: “Balsojumu.”)

 

Sēdes vadītāja. Lūdzu zvanu! Balsosim par 353. priekšlikumu! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 36, pret – 41, atturas – 9. Priekšlikums nav atbalstīts.

 

J. Reirs. 354. – frakcijas “Stabilitātei!” priekšlikums. Nav atbalstīts.

 

Sēdes vadītāja. Uzsākam debates.

Debatēs pieteikusies deputāte Viktorija Pleškāne.

 

V. Pleškāne (ST!).

Par Rēzekni. Tieši šis priekšlikums ir par to, lai atbalstītu Rēzekni, lai izveidotu jaunu struktūru – pašvaldības policiju. Kāpēc tas ir svarīgi? Jo Rēzeknē ir tikai administratīvā