Teksts pirms korektūras

Nr. 16 SZ

Arī šeit ir līdzīgs priekšlikums par atsevišķu reģionu, un komisija, izvērtējot arī Ministru kabineta priekšlikumu, apstiprināja to. Un arī nav atbalstījuši šo priekšlikumu kā visus pārējos frakcijas “Stabilitātei!” priekšlikumus, kur summāri, pirmšķietami liekās mazāki nekā Ministru kabineta atbalstītais priekšlikums.

 

Sēdes vadītāja. Uzsākam debates.

Debatēs pieteikusies deputāte Viktorija Pleškāne.

 

V. Pleškāne (ST!).

Godātie kolēģi! Būtība ir tā pati. Bet šoreiz Ludzas novads! Cienījamie ZZS deputāti, jums taču jāatbalsta Ludzas domes priekšsēdētājs Edgars Mekšs, kurš ir jūsu partijas biedrs, vai arī drīkst atteikt jūsu biedram? Es domāju, ka ne. Jūs labi zināt, cik problēmu arī jūsu novadā un pilsētā, sākot arī ar mūzikas skolas uzturēšanu, skolas uzturēšanu, arī novada Zilupes skolas uzturēšanu, bērnu aizvadīšanu līdz Zilupei, līdz skolai, līdz Ludzai – tur ir virkne problēmu. Bet jūs negribat atbalstīt arī savu partijas biedru. Un tomēr Ludzas novadam trūkst līdzekļu. Atalgojuma palielinājums minimālās algas nodrošināšanai līdz minimālajai algai – 700 eiro, atalgojuma sabalansēšanai, pedagogu algu palielinājums, DI projekti, kā jūs atceraties – sociālā palīdzība, pabalsti iedzīvotājiem, aizņēmuma procentu atmaksas palielinājumu samaksai, citas būtiskas palielinājuma pozīcijas, tai skaitā ēdināšana.

Lūdzu, balsosim par Ludzas novadu! Ceru, ka jūs atbalstīsiet savu novadu!

Paldies. (Daži deputāti aplaudē.)

 

Sēdes vadītāja. Debates slēdzu.

Lūdzu zvanu! Balsosim par 346. priekšlikumu! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 33, pret – 27, atturas – 22. Priekšlikums nav atbalstīts.

 

J. Reirs. 347. – frakcijas “Stabilitāte!” priekšlikums ar līdzīgu mērķi, atbalstot vienu konkrētu pašvaldību. Komisija ir izskatījusi, un, ņemot vērā, ka Ministru kabineta priekšlikums par septiņiem, vairāk nekā septiņiem miljoniem un vairāk nekā trīs miljoniem tika atbalstīts, šis priekšlikums, protams, tika noraidīts.

Paldies.

 

Sēdes vadītāja. Uzsākam debates!

Debatēs pieteikusies deputāte Viktorija Pleškāne.

 

V. Pleškāne (ST!).

Dārgie kolēģi, atkal ZZS frakcija un cienījamā Anita Brakovska! Runājot par Preiļu novadu. Preiļu novads nobalsoja par jums, lai jūs aizstāvētu viņu intereses. Uzdodiet, lūdzu, sev jautājumu, vai Preiļu novada iedzīvotāji būs priecīgi par pabalstu atņemšanu, samazināšanu vai sociālās palīdzības nepiešķiršanu? Vai saņemsiet atbalstu no iedzīvotājiem nākamajās Saeimas vēlēšanās par tādu rīcību, ka nespējat aizstāvēt vēlētāju intereses? Vai invalīdi un garīgi slimi cilvēki, kā arī viņu radi pateiks jums paldies par DI pakalpojumu likvidēšanu vai samazināšanu? Padomājiet un varbūt balsojiet tā, kā nosaka Saeimas deputātu ētikas kodeksa 6. pants – deputāts ir morāli atbildīgs par savu rīcību, runām, balsojumiem, deputāts nevar aizbildināties ar valdības pārstāvju, partiju vai citu personu spiedienu, lai attaisnotu balsojumu pret savu sirdsapziņu.

Lūdzu, balsosim par Latgales reģionu un par Preiļu novadu!

Paldies. (Daži deputāti aplaudē.)

 

Sēdes vadītāja. Paldies.

Nākamais debatēs pieteicies deputāts Harijs Rokpelnis.

 

H. Rokpelnis (ZZS).

Ļoti cienījamā Saeimas priekšsēdētājas kundze! Cienījamie kolēģi! Pašvaldībām ir grūts gads, un droši vien, ka, nu kopā mums tas smagums jāiznes. Bet Latvijas Zemnieku savienība, kas ir ZZS sastāvā, mēs neesam šīs partijas biedri, lai viens otram dāvātu nodokļu maksātāju naudu. (Aplausi.)

Mēs esam šīs partijas biedri, lai kopīgi celtu Latviju saulītē, neatkarīgi no tā, kuras partijas mērs ir konkrētās pašvaldības vai konkrētās ministrijas vadītājs. Tā ka iesim kopīgi uz priekšu, darīsim lietas tā, kā tām būtu jānotiek