Teksts pirms korektūras

Nr. 15 AK

Augšdaugavas novadu. Nu jūsu divkosība ir no visām pusēm. Uz vārda mēs vien tikai par Latgali, bet darbi rāda pavisam citu bildi. Paldies par jūsu atklātību, paldies par to, ka jūs publiski rādāt savu reālo attieksmi pret Latgali. Un ierobežosimies tikai ar dzejoļu lasīšanu Latgales valodā un nacionālo tērpu vilkšanu. Laikam no citām rīcībām... citas rīcības nesagaidīt. Jūs tikai rādāt sabiedrībai un latgaliešiem savu attieksmi pret Latgales reģionu. Un tas jums būs gan pierādījums, gan pašu sirdsapziņa.

Bet tomēr Augšdaugavas novadam trūkst līdzekļu... (Starpsaucieni.) Atalgojuma palielinājums minimālajai algai... nodrošināšanai līdz minimālajai algai, tas ir, 700 eiro, atalgojuma saglabāšanai, pedagogu algu palielinājumam, pašvaldības policijai, “Sadales tīkla” papildu izmaksu segšanai, deinstitucionalizācijai... sociālā palīdzība, pabalsti iedzīvotājiem, aizņēmumu procentu atmaksa, palielinājuma samaksa.

Lūdzu, balsosim par Latgales reģiona Augšdaugavas novadu, kuram trūkst līdzekļu būtiskām lietām. Lūdzu atbalstīt Latgali!

Paldies. (Daži deputāti aplaudē.)

 

Sēdes vadītāja. Paldies.

Nākamajam vārds Jānim Reiram.

 

J. Reirs. Paldies.

Kolēģi, tātad par šo priekšlikumu un citiem. Ņemot vērā, ka viss runātais tika  nolasīts no lapiņas, tad jau iepriekš bija sagatavoti šie it kā skarbie vārdi, kurus Saeimas deputāti nekādā veidā nav pelnījuši. Līdz ar to es arī aicinu ticēt Ministru kabinetam, un mēs jau esam atbalstījuši Ministru kabineta programmu Latgales deputātiem... Latgales reģionam, un noraidīt 244.  priekšlikumu. (Starpsaucieni.)

Paldies, kolēģi.

 

Sēdes vadītāja. Debates slēdzu.

Lūdzu zvanu! Balsosim par 344. priekšlikumu! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 32, pret – 31, atturas – 18. Priekšlikums nav atbalstīts.

 

J. Reirs. Tātad 345. – deputāts... Arī līdzīgs priekšlikums – par atbalstu Latgalei. Kolēģi, es atgādināšu visiem, ka mēs esam apstiprinājuši 240. un
241. Ministru kabineta priekšlikumu, kuru izstrādāja Ministru kabinets ar mērķi atbalstīt īpaši Latgales pašvaldības, un šis kopējais atbalsts ir lielāks, nekā frakcija “Stabilitātei!” piedāvā katrai pašvaldībai atsevišķi.

Komisija izskatīja šo priekšlikumu un arī nav atbalstījusi.

 

Sēdes vadītāja.

Uzsākam debates.

Debatēs pieteikusies deputāte Viktorija Pleškāne.

 

V. Pleškāne (ST!)

Jā, paldies Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas priekšsēdētājam. Bet tomēr, runājot ar pašvaldībām, sazinoties ar Sergeju Maksimovu – nu, tā nav patiesība. Līdzekļu trūkst, un šoreiz 345. priekšlikums attiecas uz Krāslavas novadu, kuriem arī trūkst finansējuma.

Cienījamie tagad ZZS deputāti, jums jāatbalsta jūsu Krāslavas domes priekšsēdētājs Gunārs Upenieks, kurš ir jūsu partijas biedrs. Vai drīkst uzmest savas partijas domes priekšsēdētāju?

Jūs labi zināt, cik problēmu ir novadā un pilsētās, sākot no slimnīcas un beidzot ar skolām. Ko darīsiet ar poļu skolu, Varavīksnes skolu? Zinu, atbalstīsiet kolēģus, savādāk taču nedrīkst būt! Bet tomēr Krāslavas novadam trūkst līdzekļu. Atalgojuma palielinājums minimālās algas nodrošināšanai līdz minimālajai algai 700 eiro, atalgojuma sabalansēšanai, pedagogu algu palielinājumam, “Sadales tīkla” papildu izmaksu segšanai, deinstitucionalizācijai... sociālā palīdzība, pabalsti iedzīvotājiem un aizņēmumu procenti atmaksas palielinājuma apmaksai.

Lūdzu, balsosim par Latgales reģionu... Krāslavas novadu, kuram trūkst līdzekļu būtiskām lietām. Lūdzu atbalstīt! (Daži deputāti aplaudē.)

 

Sēdes vadītāja. Debates slēdzu.

Lūdzu zvanu!

Balsosim par 345. priekšlikumu! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 34, pret – 28, atturas – 21. Priekšlikums nav atbalstīts.

 

J. Reirs. Nākamais – 346. priekšlikums .