Teksts pirms korektūras

Nr. 14 ES

Lūdzu, atbalstiet Latgali un šo priekšlikumu.

Paldies. (Daži deputāti aplaudē.)

 

Sēdes vadītāja. Debates slēdzu.

Lūdzu zvanu! Balsosim par 342.  priekšlikumu! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 28, pret – 28, atturas – 21. Priekšlikums nav atbalstīts.

 

J. Reirs. Tātad pārsteigums notika.

343. – frakcijas “Stabilitātei!” priekšlikums. Nav atbalstīts.

 

Sēdes vadītāja. Deputāti piekrīt... Uzsākam debates.

Debatēs pieteikusies deputāte Viktorija Pleškāne.

 

V. Pleškāne (ST!).

Kolēģi! 343. Balvu novads. Papildu finansējums trūkst 14,2 miljoni . Varbūt Latgales deputāti slikti dzird, es atkārtošu: priekšlikumu bloks par Latgales pašvaldību finansiālu atbalstu, primāri, lai saglabātu skolas un izveidotu pašvaldības policiju, kā arī lai paaugstinātu algas skolotājiem.

Es vēršos pie Latgales deputātiem, un īpaši šoreiz pie Līgas Kozlovskas. Balvu novadam ir nepieciešams papildu finansējums. Jūs to dzirdējāt Latgales apakškomisijā. Neticiet man, paprasiet Maksimova kungam, kurš iesniedza jums daudz, Latgales apakškomisija skaidroja, kurā situācijā atrodas Latgales pašvaldības.

Jūs piedalījāties arī tikšanās ar Latgales pašvaldībām kopā ar Ašeradena kungu un dzirdējāt visu to pašu no Latgales pašvaldību priekšsēdētājiem. Opozīciju jūs tur nesaucāt līdz, opozīcijas deputātus jums nevajag. Mēģinājāt atrisināt to paši, bet neizdevās, varbūt tagad izdosies.

Balsojiet par savu novadu, balsojiet par Balvu novada finansējumu! Un, balsojiet par skolu saglabāšanu, par iespēju palielināt algu līdz valsts noteiktajam minimumam.

Balsojam “par”. (Daži deputāti aplaudē.)

 

Sēdes vadītāja. Debates slēdzu.

 

J. Reirs. Tātad komisijas vārdā gribu vēlreiz atgādināt deputātiem, ka Ministru kabinets... Mēs jau esam apstiprinājuši Saeimā Ministru kabineta divsimt... Tātad 340.  priekšlikumu, kas ir aiz šiem... pirms šiem priekšlikumiem, un 342. – Ministru kabineta priekšlikumu par summu 7  miljoni 26 tūkstoši un 340. – 3 miljoni 330 tūkstoši. “Stabilitātei!” priekšlikumi kopsummā pirmšķietami nevelk uz šīm abām summām kopā.

Kolēģi, tātad mēs atbalstījām jau Ministru kabineta. Tātad komisija izskatīja un šo neatbalstīja.

 

Sēdes vadītāja. Lūdzu zvanu! Balsosim par 343. priekšlikumu! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 28, pret – 28, atturas – 21. Priekšlikums nav atbalstīts.

 

J. Reirs. 344. – frakcijas “Stabilitātei!” priekšlikums. Ir līdzīgs par... kā iepriekšējie un daži nākamie.

Un vēlreiz atgādināšu, ka komisijas, es atvainojos, Ministru kabineta divi priekšlikumi – 340. un 341. – par atbalstu tieši Latgales reģiona pašvaldībām vairāk nekā 10  miljonu eiro apmērā ir atbalstīts jau Ministru kabinetā, un mēs esam arī Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijā nobalsojuši, un arī Saeimas visi deputāti nobalsoja, arī Latgales deputāti nobalsoja par šo priekšlikumu.

Komisija izskatīja šo, 344., priekšlikumu un nav atbalstījusi.

 

Sēdes vadītāja. Uzsākam debates.

Debatēs pieteikusies deputāte Viktorija Pleškāne.

 

V. Pleškāne (ST!).

Dārgie deputāti! Nav vis taisnība, jo šeit, jā, bija piešķirts finansējums, bet ne visam. Uz pusēm jūs piešķīrāt finansējumu, es runāju tikai par atlikušo daļu, ne par šito visu. Tas ir uz pusēm sadalīts tas, ko jūs neiedevāt.

Tālāk. 344.  priekšlikums attiecas uz