Teksts pirms korektūras

Nr. 13 EK

Sēdes vadītāja. Debates slēdzu.

Tātad palikām pie 338. priekšlikuma. Deputāti neatbalstīja. (Starpsauciens: “Balsojam.”) Balsojam.

Lūdzu zvanu! Balsosim par 338. priekšlikumu! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 31, pret – 9, atturas – 41. Priekšlikums nav atbalstīts.

 

J. Reirs. 339. – frakcijas “Stabilitātei!” priekšlikums. Nav atbalstīts.

 

Sēdes vadītāja. Uzsākam debates.

Debatēs pieteicies deputāts Iļja Ivanovs.

 

I. Ivanovs (ST!).

Cienījamie kolēģi, es gribu atbalstīt svarīgu priekšlikumu par sporta un atpūtas laukumu izveidi sešās Latvijas pašvaldībās. Bērni ir mūsu nākotne, un ir svarīgi radīt viņiem drošas un daudzveidīgas spēles un mācīšanas vietas. Tā kā tehnoloģijas kļūst arvien ietekmīgākas mūsu dzīvē, mēs nedrīkstam aizmirst fiziskās un sociālās izglītības nozīmi veselīgu, laimīgu un sociāli aktīvu pilsoņu veidošanā. Sporta un atpūtas laukumu būvniecība veicina fizisko attīstību, socializāciju un vērtību veidošanos, kas nepieciešamas veiksmīgai integrācijai sabiedrībā. Turklāt tie atpūtas laukumi palīdz radīt kopienas garu, kā arī attīstīt infrastruktūru. Tās kļūst par vecāku tikšanās un pieredzes apmaiņas vietu, palīdzot veidot ciešas saites mūsu sabiedrībā. Iedomājieties, cik svarīga ir vieta, kur bērni un vecāki var kopā izklaidēties un, atbalstot viens otru bērnu audzināšanas un mācību procesā. Sporta un atpūtas laukuma būvniecība ir ieguldījums nākotnē, kas sniedz labumu visai sabiedrībai.

Atbalstīsim šo priekšlikumu, radot labvēlīgus apstākļus mūsu bērnu izaugsmei un attīstībai un priekam!

Paldies.

 

Sēdes vadītāja. Lūdzu zvanu! Balsosim par 339. priekšlikumu! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 24, pret – 39, atturas – 11. Priekšlikums nav atbalstīts.

 

J. Reirs. Nākamie divi Ministru kabineta priekšlikumi.

340. priekšlikums. Atbalstīts.

 

Sēdes vadītāja. Deputāti piekrīt.

 

J. Reirs. 341. priekšlikums. Arī ir atbalstīts.

 

Sēdes vadītāja. Deputāti piekrīt.

 

J. Reirs. 342. – frakcijas “Stabilitātei!” priekšlikums. Nav atbalstīts.

 

Sēdes vadītāja. Uzsākam debates.

Debatēs pieteikusies deputāte Viktorija Pleškāne.

 

V. Pleškāne (ST!).

Godātie kolēģi, nākamie priekšlikumi būs par Latgali. Man būs liels pārsteigums, ja Latgales deputāti neatbalstīs šos priekšlikumus, jo par tiem mums visiem skaidroja Sergejs Maksimovs, kas ir Latgales plānošanas reģiona attīstības padomes priekšsēdētājs, kuram jūs solījāt palīdzēt. Bet es atgādināšu šo būtību.

Tas ir domāts... Rēzeknes novadam trūkst 14,2 miljoni... nepieciešamais papildu finansējums – atalgojuma palielinājums minimālās algas nodrošināšanai līdz minimālajai algai – 700  eiro, atalgojuma sabalansēšanai, pedagogu algu palielinājumam, pašvaldības policijai, “Sadales tīkls” papildus izmaksāšanu segšanai, DI projektiem, sociālā palīdzība, atbalsts iedzīvotājiem, aizņēmumu procentu atmaksas palielinājumu atmaksai un citi būtiski palielinājumi un citas pozīcijas, tādi kā ēdināšana.

Es vēršos pie Latgales deputātiem, īpaši pie Annas Rancānes. Jūs tik bieži rīkojāt (?) tikšanos ar Monvīdu Švarcu, kas ir Rēzeknes novada priekšsēdētājs un Jaunās VIENOTĪBAS biedrs. Ieprieciniet viņu ar Rēzeknes novada atbalstu, novirziet līdzekļus Rēzeknes novadam, kas ļaus saglabāt novadu, it īpaši skolas. Jūs taču dzirdējāt Maksimova kungu, kurš teica, ka viņam vajadzēs upurēt ar skolām. Kā jūs brauksiet uz savu Rogovku? Ko jūs pateiksiet Monvīdam Švarcam, ja viņš teiks, ka jāslēdz Rogovkas skolu? Kā jūs uz dzimto savu pilsētu vai novadu brauksiet? Kā jūs atbildēsiet tiem ciemata iedzīvotājiem, ja viņi prasīs, kā jūs balsojāt par Rēzeknes novadu? Man ļoti žēl, bet es ceru, ka Latgales deputāti, kuri bija gan tikšanās ar Ašeradena kungu, jūs dzirdējāt arī pašvaldības priekšsēdētājus paši un man būs liels pārsteigums, ja jūs neatbalstīsiet Latgali.