Teksts pirms korektūras

Nr. 12 EZ

J. Reirs. Paldies, kolēģi. Visi tie, kas cīnās pret podziņas “atturas” atcelšanu, tad atcerēsimies šos visus balsojumus.

332. – frakcijas “Stabilitātei!” priekšlikums. Nav atbalstīts.

 

Sēdes vadītāja. Deputāti piekrīt. Balsojam!

Lūdzu zvanu! Balsojam par 332.  priekšlikumu! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 31, pret – 4, atturas – 45. Priekšlikums nav atbalstīts.

 

J. Reirs. 333. – frakcijas “Stabilitātei!” priekšlikums. Nav atbalstīts.

 

Sēdes vadītāja. Lūdzu zvanu! Balsosim par 333.  priekšlikumu! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 30, pret – 3, atturas – 47. Priekšlikums nav atbalstīts.

 

J. Reirs. 334. – frakcijas “Stabilitātei!” priekšlikums. Nav atbalstīts.

 

Sēdes vadītāja. Lūdzu zvanu! Balsosim par 334. priekšlikumu! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 30, pret – 4, atturas – 46. Priekšlikums nav atbalstīts,

 

J. Reirs. 335. – frakcijas “Stabilitātei!” priekšlikums. Nav atbalstīts.

 

Sēdes vadītāja. Uzsākam debates.

Debatēs pieteikusies deputāte Viktorija Pleškāne.

 

V. Pleškāne (ST!).

Dārgie kolēģi, izmantojot tādu iespēju, veselības ministrs, es gribu atgādināt gan jums, gan veselības ministram, jums ir milzīgi plāni uz veselības nozari, bet lūdzu neaizmirst – pie mums bija tiesībsargs, kurš arī norādīja uz tām problēmām, kuras eksistē mūsu veselības... un it īpaši, kas attiecas uz bērniem. Vairāki, nu ne tik daudz, bet bērniem pakalpojumi ir maksas pakalpojumi, kas neatļauj... ko nepieļauj mūsu likumdošana, tāpēc vēlreiz vēršu jūsu uzmanību uz to, ka mums jānodrošina arī mūsu bērni.

Paldies.

 

Sēdes vadītāja. Debates slēdzu.

Tātad 335. priekšlikums netika atbalstīts. D eputāti piekrīt

 

J. Reirs. 336. – Ministru kabineta priekšlikums. I r atbalstīts.

 

Sēdes vadītāja. Deputāti piekrīt.

 

J. Reirs. Arī 337. – Ministru kabineta priekšlikums. Ir atbalstīts.

 

Sēdes vadītāja. Deputāti piekrīt.

 

J. Reirs. 338. – frakcijas “Nacionālā apvienība” priekšlikums. Nav atbalstīts.

 

Sēdes vadītāja. Uzsākam debates.

Debatēs pieteicies deputāts Nauris Puntulis.

 

N. Puntulis (NA).

Priekšsēdētāja! Kolēģi! Es redzu satraukumu jūsu acīs. Ticiet man, šī laikam šodien būs beidzamā reize.

Es zinu, par to ir daudz runāts, bet es nevaru par to nerunāt, un man pat grūti būtu definēt tās savas sajūtas, kādas man ir šinī tribīnē, kad man ir jārunā jeb kādam citam, ir jācīnās par tik elementārām lietām kā, piemēram, mūsu profesionālo mūziķu atalgojums, profesionālo mūziķu, ar kuriem mēs lepojamies visā pasaulē, atalgojuma līmenis līdz vidējam atalgojumam – 1700 eiro bruto. Man ir tikpat neizprotamas sajūtas, kad man no šīs tribīnes ir jācīnās par mūsu Dziesmu svētkiem, par Dziesmu svētku kolektīvu vadītāju atalgojumu.

Un tomēr es sākšu ar paldies, sākšu ar paldies Kariņa kunga valdībai, ar kuras atbalstu mēs šinī gadā patiešām godam nosvinējām mūsu Dziesmu svētku 150 gadus. Taču šobrīd mēs runājam par Dziesmu svētku procesu un Dziesmu svētku kolektīvu vadītāju atalgojumu, manuprāt, ka šo procesu, Dziesmu svētku procesu, uzlikt visu tikai uz pašvaldību pleciem, es domāju, finansiālā jomā, nu, mazākais vārds, kā es to varētu definēt, ir vieglprātīgi. Tas noteikti nav ilgtspējīgi. Dziesmu svētku kolektīvu vadītāju atalgojuma jautājums ir jāsakārto, un es ceru, ka Kultūras ministrija to arī izdarīs.

Kolēģi, es nevēlos būt ne pārāk teatrāls, ne pārāk patētisks šodien, taču man patiešām beidzamā laikā arvien biežāk un biežāk ir jādomā par manis jau šodien pieminētā Imanta Ziedoņa teikto: “Pret savu tautasdziesmu var iet tikai savējie.”

Kolēģi, lūdzu atbalstīt.