Teksts pirms korektūras

Nr.6 SZ

t ātad ir SIF fonds, kur ir iespēja rakstīt projektus, un saņemt šo atbalstu, un arī diasporas mediji to aktīvi dala. Protams, ka tā ir neērtība, protams, ka ir jāatskaitās par šiem līdzekļiem, protams, ka ir jāraksta programmas par šiem līdzekļiem, bet tāda nu ir kārtība. Un, piešķirot atsevišķi šādu summu, tad tas atbalsts sanāks lielāks nekā mūsu vietējiem medijiem, un es esmu pārrunājis arī ar vietējo mediju pārstāvjiem, un šāds risinājums neder.

Tātad komisija izskatīja un nav atbalstījusi šo priekšlikumu.

 

Sēdes vadītāja. Lūdzu zvanu ! Balsosim par 287. (Starpsauciens.)... Kolēģi, es biju jau debates slēgusi.

Lūdzu zvanu! (Starpsauciens.)

 

J. Reirs. Es esmu runājis komisijas vārdā.

 

Sēdes vadītāja. Balsosim par 287.  priekšlikumu! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 33, pret – 22, atturas – 29. Priekšlikums nav atbalstīts.

 

J. Reirs. 288. – Ministru kabineta priekšlikums. Ir atbalstīts.

 

Sēdes vadītāja. Deputāti piekrīt.

 

J. Reirs. 289. – frakcijas “Stabilitātei!” priekšlikums. Nav atbalstīts. (Starpsauciens: “Balsojumu.”)

 

Sēdes vadītāja. Lūdzu zvanu! Balsosim par 289. priekšlikumu! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 26, pret – 47, atturas – 4. Priekšlikums nav atbalstīts.

 

J. Reirs. 290. – frakcijas “Stabilitātei!” priekšlikums. Nav atbalstīts. (Starpsauciens: “Balsojumu.”)

 

Sēdes vadītāja. Lūdzu zvanu! Balsosim par 290. priekšlikumu! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 33, pret – 51, atturas – nav. Priekšlikums nav atbalstīts.

 

J. Reirs. 291. – frakcijas “Stabilitātei!” priekšlikums. Nav atbalstīts.

 

Sēdes vadītāja. Uzsākam debates.

Debatēs pieteikusies deputāte Svetlana Čulkova.

 

S. Čulkova (ST!).

Priekšsēdētājas kundze! Kolēģi! Tā... 291.  priekšlikums... Tā... Lai veicinātu labu pārvaldību, mazinātu administratīvo un birokrātisko slogu un nodrošinātu pēc iespējas savlaicīgu veselības aprūpi Latvijas iedzīvotājiem, neveidot slimnīcām, kuras reģionos ir pamatā ambulatorā veselības aprūpes... nodrošināšana, lielākus finansēšanas zaudējumus un nenoteiktību , Latvijas Slimnīcu biedrība aicina veikt izmaiņas valsts budžetā 2024.  gadam... nosaka, ka veselības nozarei paredzētais finansējums 275 miljonu eiro apmērā jau sākotnēji tiek piešķirts Veselības ministrijas administrācijas... budžeta programmās.

Lūgums atbalstīt, lai tiešām nebūtu visa tā birokrātija, lai uzreiz Veselības ministrija un veselības nozare varētu izmantot naudiņu tieši cilvēkiem.

Paldies. (Daži deputāti aplaudē.)

 

Sēdes vadītāja. Debates slēdzu.

Lūdzu zvanu! Balsosim par 291.  priekšlikumu! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 22, pret – 49, atturas – 2. Priekšlikums nav atbalstīts.

 

J. Reirs. 292. – frakcijas “Nacionālā apvienība” priekšlikums. Nav atbalstīts. (Starpsauciens: “Balsojumu.”)

 

Sēdes vadītāja. Lūdzu zvanu! Balsosim par 292. priekšlikumu! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 33, pret – 25, atturas – 26. Priekšlikums nav atbalstīts.

 

J. Reirs. 293. – deputāta Butāna priekšlikums. Nav atbalstīts. (Starpsauciens: “Balsojumu.”)

 

Sēdes vadītāja. Lūdzu zvanu! Balsosim par 293. priekšlikumu! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 31, pret – 41, atturas – 9. Priekšlikums nav atbalstīts.

 

J. Reirs. 294. – frakcijas “APVIENOTAIS SARAKSTS – Latvijas Zaļā partija, Latvijas Reģionu Apvienība, Liepājas partija” priekšlikums. Nav atbalstīts.

 

Sēdes vadītāja. Lūdzu zvanu! Balsosim par 294. priekšlikumu! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 34, pret – 21, atturas – 30. Priekšlikums nav atbalstīts.