Teksts pirms korektūras

Nr. 4 ES

Lūdzu rezultātu! Par – 25, pret – 19, atturas – 31. Priekšlikums nav atbalstīts.

 

J. Reirs. 282. – frakcijas “Stabilitātei!” priekšlikums. Nav atbalstīts.

 

Sēdes vadītāja. Uzsākam debates.

Debatēs pieteikusies deputāte Svetlana Čulkova.

 

S. Čulkova (ST!).

Priekšsēdētājas kundze! Kolēģi, labrīt! Prieks visus redzēt sestdienas rītā! Tā, šis priekšlikums ir par to, lai piešķirtu 33 tūkstošus Pasaules Brīvo latviešu apvienībai, lai varētu īstenot latviešu valodu skolās.

Aicinu atbalstīt, jo tas tiešām ir ļoti svarīgi tieši tiem mūsu pilsoņiem, kuri ir aizbraukuši uz citām valstīm.

Paldies. (Daži deputāti aplaudē.)

 

Sēdes vadītāja. Debates slēdzu.

Lūdzu zvanu! Balsosim par 282.  priekšlikumu! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 33, pret – 19, atturas – 32. Priekšlikums nav atbalstīts.

 

J. Reirs. 283. – frakcijas “Stabilitātei!” priekšlikums. Nav atbalstīts. (Starpsauciens: “Balsojam!”)

 

Sēdes vadītāja. Lūdzu zvanu! Balsosim par 283. priekšlikumu! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 33, pret – 23, atturas – 28. Priekšlikums nav atbalstīts.

 

J. Reirs. 284. – frakcijas “Stabilitātei!” priekšlikums. Nav atbalstīts. (Starpsauciens: “Balsojam!”)

 

Sēdes vadītāja. Lūdzu zvanu! Balsosim par 284. priekšlikumu! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 33, p ret – 23, atturas – 28. Priekšlikums nav atbalstīts.

 

J. Reirs. 285. – frakcijas “Stabilitātei!” priekšlikums. Nav atbalstīts. (Starpsauciens: “Balsojam!”)

 

Sēdes vadītāja. Lūdzu zvanu! Balsosim par 285. priekšlikumu! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 33, pret – 24, atturas – 27. Priekšlikums nav atbalstīts.

 

J. Reirs. 286. – frakcijas apvienotais saraksts priekšlikums. Nav atbalstīts.

 

Sēdes vadītāja. Uzsākam debates.

Debatēs pieteicies deputāts Juris Viļums.

 

J. Viļums (AS).

Ļoti cienījamā sēdes vadītāja, dāmas un kungi! Ļoti cienījamās un ļoti augsti godātās balsojamās mašīnas! Šis priekšlikums ir par 250 tūkstošu piešķiršanu Latgales mediju atbalstam.

Pavisam nesen, piektdien, tepat, Latvijas Republikas Saeimas telpās, bija “Providus” sagatavotā pētījuma prezentācija, kur bija parādīts, kā Latgalē darbojas sabiedriskās organizācijas, tā sauktās nevaldības organizācijas. Mēs tieši cenšamies lietot šo terminu “nevaldības organizācijas” nevis nevalstiskās organizācijas, jo jēdziens “nevalstiskās” skan gandrīz vai kā “pretvalstiskās”. Un šajā pasākumā, kas notika Saeimā, ko es tikko minēju, vienā no diskusijām vairāki eksperti runāja arī par mediju politiku un par to, cik daudz un vai cik pietiekami informācijas ir reģionos un tieši Latgales reģionā.

Jāsaka, ka arī pēc 20. gada... 2020. gada Krievijas iebrukuma Ukrainā, atklātā iebrukuma, manuprāt, mēs neesam izdarījuši visu patiešām, lai nodrošinātu sabiedrības informētību. Jo, raugi, viens no maniem labiem paziņām, kas... kura radi dzīvoja šajās Doneckas un Ukrainas austrumu teritorijās, viņi ilgu laiku nebija uzrunājami par reālo situāciju. Viņi patiešām bija propagandas apmāti. Un tikai tad, kad šie radinieki tika faktiski izvesti no Austrumukrainas, aizvesti uz neitrālu teritoriju un mēnesi – patiešām mēnesi! – tika turēti mediju, Krievijas... Kremļa kontrolēto mediju karantīnā, tikai tad ar šiem cilvēkiem varēja patiešām uzsākt diskusiju ar argumentiem, lai pārliecinātu viņu... pārliecinātu viņus par varbūt iepriekš viņu