Teksts pirms korektūras

Nr. 2 EZ

Lūdzu zvanu! Balsosim par 268.  priekšlikumu! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 30, pret – 10, atturas – 41. Priekšlikums nav atbalstīts.

 

J. Reirs. 269. – deputāta Puntuļa priekšlikums. N av atbalstīts.

 

Sēdes vadītāja. Deputāti piekrīt.

 

J. Reirs. 270. – deputāta Puntuļa priekšlikums. N av atbalstīts.

 

Sēdes vadītāja. Lūdzu zvanu! Balsosim par 270.  priekšlikumu! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 31, p ret – 12, atturas – 39. Priekšlikums nav atbalstīts.

 

J. Reirs. 271. – deputāta Puntuļa priekšlikums. N av atbalstīts.

 

Sēdes vadītāja. Lūdzu zvanu! Balsosim par 271.  priekšlikumu! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 31, p ret – 12, atturas – 39. Priekšlikums nav atbalstīts.

 

J. Reirs. 272. – deputāta Puntuļa priekšlikums. N av atbalstīts.

 

Sēdes vadītāja. Lūdzu zvanu! Balsosim par 272. priekšlikumu! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 32 , pret – 7, atturas – 44. Priekšlikums nav atbalstīts.

 

J. Reirs. 273. – deputāta Puntuļa priekšlikums. N av atbalstīts.

 

Sēdes vadītāja. Uzsākam debates.

Debatēs pieteicies deputāts Nauris Puntulis.

 

N. Puntulis (NA).

Kolēģi, latvietis uz ainavu raugās ar Purvīša acīm. Šo atziņu mēs nesen izjutām visi, es ceru, ka visi, kas apmeklēja Purvīša simtpiecdesmitgadei veltītu izstādi Valsts Mākslas muzejā, kura vairākas reizes... kuras termiņš tika pagarināts un kuru apmeklēja rekordliels apmeklētāju skaits – viena no apmeklētākajām izstādēm beidzamo 30 gadu laikā. Taču vienlaikus mūsu dižgaram Purvītim Rīgā nav viņa vārdā nosauktās ielas, nav pieminekļa, nav laukuma un līdz šim nav bijis arī muzeja atšķirībā no, piemēram, Andreja Upīša. Un, ja man dati, vēstures dati, kas ir manā rīcībā, ir precīzi, tad savulaik tieši Andrejs Upīts ir bijis tas, kurš ir iebildis, lai Purvīša muzejs taptu. Šobrīd Purvīša muzejs ir tapis, jā, tā ir privāta iniciatīva, bet, ja nebūtu šādas privātas iniciatīvas, iespējams, mūsu valstī šobrīd nebūtu arī Imanta Ziedoņa muzeja.

Es domāju, ka mūsu pienākums ir vismaz sākuma gados – mēs visi saprotam, cik sarežģīti ir jaunam muzejam veidot krājumu, attīstīties – atbalstīt mūsu dižgaru Vilhelmu Purvīti. Līdz šim tas ir izdarīts. Nākamā gada budžeta ailēs es šādu ierakstu neredzu.

Lūdzu atbalstīt manu priekšlikumu.

 

Sēdes vadītāja. Debates slēdzu.

Lūdzu zvanu! Balsosim par 273.  priekšlikumu! Lūdzu balsošanas režīmu! L ūdzu rezultātu! P ar – 31, pret – 5, atturas – 46. Priekšlikums nav atbalstīts.

 

J. Reirs. 274. – frakcijas “Stabilitātei!” priekšlikums. Nav atbalstīts.

 

Sēdes vadītāja. Lūdzu zvanu! Balsosim par 274. priekšlikumu! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 31 , pret – 14, atturas – 37. Priekšlikums nav atbalstīts.

 

J. Reirs. 275. – frakcijas “Stabilitātei!” priekšlikums. Nav atbalstīts.

 

Sēdes vadītāja. Lūdzu zvanu! Balsosim par 275. priekšlikumu! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 24, pret – 23, atturas – 29. Priekšlikums nav atbalstīts.

 

J. Reirs. 276. – mūsu Ministru kabineta priekšlikums. U n ir atbalstīts.

 

Sēdes vadītāja. Deputāti piekrīt.

 

J. Reirs. 277. – frakcijas “Nacionālā apvienība” p riekšlikums. Nav atbalstīts.

 

Sēdes vadītāja. Uzsākam debates.

Debatēs pieteicies deputāts Nauris Puntulis.

 

N. Puntulis (NA).

Vēlreiz, kolēģi, Latvijas mediju spektrs līdz šim nav bijis īsti pilnīgs, jo niša, ko šobrīd tajā ieņem portāls TELOS līdz šim ir bijusi tukša, šobrīd tā ir aizpildīta, un portāls TELOS – tas ir, protams, absolūti nekomerciālas dabas, saskaras ar finansiālām grūtībām.