Latvijas Republikas 7.Saeimas rudens sesijas sestā sēde

2002.gada 10.oktobrī

Sēdi vada Latvijas Republikas 7.Saeimas priekšsēdētājs Jānis Straume.

Satura rādītājs

Balsojumi

Sēdes vadītājs. Pirms sākam izskatīt 10.oktobra sēdes darba kārtībā iekļautos jautājumus, ir jālemj par iespējamām darba kārtības izmaiņām.

Pilsonības likuma izpildes komisija lūdz iekļaut šīsdienas sēdes darba kārtībā likumprojektu “Par Dmitrija Bekkera atzīšanu par Latvijas pilsoni”. Priekšlikums ir iekļaut Saeimas Prezidija ziņojumu par šo likumprojektu pēc darba kārtības 11.punkta. Vai ir iebildumi? Nav iebildumu.

Aizsardzības un iekšlietu komisija lūdz iekļaut darba kārtībā likumprojektu “Grozījumi likumā “Par Krimināllikuma spēkā stāšanās laiku un kārtību”” izskatīšanai pirmajā lasījumā. Iebildumu nav. Iekļauts darba kārtības beigās.

Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisija lūdz iekļaut darba kārtībā likumprojektu “Grozījums likumā “Par muitas nodokli (tarifiem)””. Priekšlikums ir Saeimas Prezidija ziņojumu par šo likumprojektu iekļaut pēc darba kārtības 11.jautājuma. Iebildumu nav.

Izskatīsim Saeimas Prezidija ziņojumus par saņemtajiem likumprojektiem.

Saeimas Prezidijs ierosina Ministru kabineta iesniegto likumprojektu “Veselības aprūpes finansēšanas likums” nodot Budžeta un finansu (nodokļu) komisijai un Sociālo un darba lietu komisijai un noteikt, ka Sociālo un darba lietu komisija ir atbildīgā komisija.

Deputāts Leons Bojārs vēlas runāt “pret”.

L.Bojārs (Latvijas Sociāldemokrātiskās strādnieku partijas frakcija).

Labrīt, cienījamais prezidij un cienījamie kolēģi! Es gan nedomāju runāt “pret”.

Likumprojekts “Veselības aprūpes finansēšanas likums” ir ārkārtīgi svarīgs, bet tas ar lielām mokām ir nonācis Saeimā. Brīnums, ka Latvijā šis likums desmit gadu laikā netika izskatīts! Nedz valdība par to rūpējās, nedz arī Labklājības ministrija. Tikai pēc vairākkārtējām sociāldemokrātu iniciatīvām tas parādījās gaismā, un tagad mēs redzam, ka tas ir nonācis Saeimā.

Šinī likumprojektā ir atrunāti no valsts budžeta apmaksātie pasākumi, tātad veselības aprūpes pakalpojumi, veselības uzraudzība, veselības plānveida aprūpe, veselības pārbaude (hroniskās slimības un sociālās slimības, tas ir, HIV, tuberkuloze, difterija, lepra, visas infekcijas slimības).

Diemžēl šis likums sāks strādāt varbūt tikai no 2004.gada.

Visu šo laiku veselības aprūpes finansēšana notika sistēmā, kurā nebija kārtības un, galvenais, nebija kontroles. Un tas viss noveda pie tā, ka veselības aprūpe Latvijā ir tuvu sabrukšanai.

To pierāda arī visi tie brīnumi, kas notiek ar slimokasēm, ar visām tām dažādajām organizācijām, kuras ir nodarbojušās ar veselības aprūpi. Naudas līdzekļi, kuri tiek iedalīti no valsts budžeta, diemžēl pie slimajiem nenonāk, paliek strupceļā. Un, kā vienmēr, galvenais cietējs ir Latvijas Republikas iedzīvotājs.

Šinī likumprojektā diemžēl nav izskatīti jautājumi, kuriem ir ārkārtīgi liela nozīme, tas ir, jautājums par slimību profilaksi, iedzīvotāju vakcinēšanu pret ērču encefalītu bez maksas. It sevišķi tas attiecas uz bērniem. Diemžēl maznodrošinātie nevar samaksāt tās summas, kuras, veikli izmantodamas situāciju, nosaka medikamentu piegādāšanas firmas. Medikamenti ir ļoti dārgi, un arī vakcinācija ir ārkārtīgi dārga. Lētu medikamentu apgrozība? Jūs labi zināt, ka lētie medikamenti ir pilnīgi izspiesti no Latvijas. Un to ir izdarījusi diemžēl Labklājības ministrija! Neatradīsiet šinī likumprojektā arī atbildību par veselībai nodarītajiem zaudējumiem nepareizas ārstēšanas vai nepareizi pielietotu medikamentu dēļ, kurus ir izrakstījuši ārsti. Nav tajā neviena vārda arī par invalīdiem. Kā tad viņus aprūpēs un kāda tad būs viņiem medicīniskā aprūpe? Likumprojektā neviens vārds nav pateikts par to.

Protams, te ir pilnīgi aizmirsti arī pensionāri - 500 000 cilvēku. It kā Latvijā to vispār nebūtu!

Šīs divas kategorijas, protams, mūsu valdībai ir nepatīkamas, un tāpēc tās te nav norādītas.

Kā ārstēsies bezdarbnieki? Mēs neredzam, ka būtu te arī šis jautājums izskatīts.

Kāda būs ārstēšanās lauku iedzīvotājiem? Un kā tā būs nodrošināta? Diemžēl arī par to te nekas nav teikts.

Toties ir interesanti uzzināt, ka Labklājības ministrijas paspārnē mierīgi strādā un izmanto valsts līdzekļus sabiedrības ar ierobežotu atbildību. Tātad principā valsts līdzekļus izmanto privātfirmas. Un tās ir SIA “Medicīnas informācijas tehnoloģiju centrs”, SIA “Informācijas tehnoloģijas” un SIA “ITA”. Tā ka redziet, kas notiek un kur paliek veselības aprūpei paredzētie naudas līdzekļi! Labklājības ministrijas paspārnē mierīgi strādā privātfirmas, nodarbojas ar savu pašu biznesu!

Un nav arī saprotams, kā tad notiks visa tā līdzekļu sakārtošana, lai nebūtu tā, kā tas notika līdz šim laikam. Diemžēl Ministru kabinets nav atradis tādu risinājumu.

Tomēr likumprojekts ir ļoti vajadzīgs mūsu valsts iedzīvotājiem. Tāpēc es aicinu to pieņemt izskatīšanai Saeimā pirmajā lasījumā, lai, kā saka, pēc tam pie tā piestrādā, lai tas likums darbotos mūsu valsts iedzīvotāju labā.

Paldies par uzmanību.

Sēdes vadītājs. Viens ir runājis “par”. Neviens nevēlas runāt “pret”.

Likumprojekts nodots komisijām.

Saeimas Prezidijs ierosina Ministru kabineta iesniegto likumprojektu “Psihiatriskās palīdzības likums” nodot Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijai un Sociālo un darba lietu komisijai un noteikt, ka Sociālo un darba lietu komisija ir atbildīgā komisija. Nav iebildumu.

Saeimas Prezidijs ierosina Ministru kabineta iesniegto likumprojektu “Grozījumi Ārstniecības likumā” nodot Sociālo un darba lietu komisijai un noteikt, ka tā ir atbildīgā komisija. Deputāti piekrīt.

Saeimas Prezidijs ierosina Ministru kabineta iesniegto likumprojektu “Grozījumi Krimināllikumā” nodot Aizsardzības un iekšlietu komisijai un Sociālo un darba lietu komisijai un noteikt, ka Aizsardzības un iekšlietu komisija ir atbildīgā komisija.

Lūdzu ieslēgt mikrofonu deputātam Linardam Muciņam!

L.Muciņš (frakcija “Latvijas ceļš”).

Lūdzu nodot arī Juridiskajai komisijai!

Sēdes vadītājs. Ir ierosināts nodot arī Juridiskajai komisijai. Deputāti neiebilst.

Saeimas Prezidijs ierosina Ministru kabineta iesniegto likumprojektu “Veselības aizsardzības likums” nodot Sociālo un darba lietu komisijai un noteikt, ka tā ir atbildīgā komisija. Deputāti piekrīt.

Saeimas Prezidijs ierosina Ministru kabineta iesniegto likumprojektu “Grozījumi Radio un televīzijas likumā” nodot Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijai un Izglītības, kultūras un zinātnes komisijai un noteikt, ka Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisija ir atbildīgā komisija. Nav iebildumu.

Saeimas Prezidijs ierosina Ministru kabineta iesniegto likumprojektu “Grozījumi Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksā” nodot Juridiskajai komisijai un Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijai un noteikt, ka Juridiskā komisija ir atbildīgā komisija. Nav iebildumu.

Saeimas Prezidijs ierosina Juridiskās komisijas iesniegto likumprojektu “Par nekustamā īpašuma nodošanu Rīgas rajona Brīvprātīgo ugunsdzēsēju biedrībai” nodot Juridiskajai komisijai un noteikt, ka tā ir atbildīgā komisija. Nav iebildumu.

Saeimas Prezidijs ierosina Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas iesniegto likumprojektu “Biedrību un nodibinājumu likums” nodot Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijai, Juridiskajai komisijai un Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijai un noteikt, ka Valsts pārvaldes un pašvaldības komisija ir atbildīgā komisija. Nav iebildumu.

Saeimas Prezidijs ierosina Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas iesniegto likumprojektu “Sabiedriskā labuma organizāciju likums” nodot Budžeta un nodokļu (finansu) komisijai, Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijai, Juridiskajai komisijai un Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijai un noteikt, ka Valsts pārvaldes un pašvaldības komisija ir atbildīgā komisija. Nav iebildumu.

Saeimas Prezidijs ierosina Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas iesniegto likumprojektu “Biedrību un nodibinājumu likuma spēkā stāšanās kārtības likums” nodot Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijai, Juridiskajai komisijai un Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijai un noteikt, ka Valsts pārvaldes un pašvaldības komisija ir atbildīgā komisija. Nav iebildumu.

Saeimas Prezidijs ierosina Pilsonības likuma izpildes komisijas iesniegto likumprojektu “Par Dmitrija Bekkera atzīšanu par Latvijas pilsoni” nodot Pilsonības likuma izpildes komisijai un noteikt, ka tā ir atbildīgā komisija. Iebildumu nav.

Pilsonības likuma izpildes komisija ierosina iekļaut šīsdienas sēdes darba kārtībā izskatīšanai pirmajā lasījumā likumprojektu “Par Dmitrija Bekkera atzīšanu par Latvijas pilsoni”. Iebildumu nav. (Starpsauciens: “Balsot!”) Balsot? Lūdzu balsošanas režīmu! Balsosim par likumprojekta iekļaušanu sēdes darba kārtībā! Lūdzu rezultātu! Par - 51, pret - nav, atturas - 24. Iekļauts darba kārtības beigās.

Saeimas Prezidijs ierosina Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas iesniegto likumprojektu “Grozījums likumā “Par muitas nodokli (tarifiem)”” nodot Budžeta un finansu (nodokļu) komisijai un Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijai un noteikt, ka Budžeta un finansu (nodokļu) komisija ir atbildīgā komisija.

Kārlis Leiškalns. Lūdzu!

K.Leiškalns (frakcija “Latvijas ceļš”).

Dāmas un kungi! Priekšsēdētāja kungs! Paldies. Baloža kungs, šī ir vienīgā iespēja šo likumprojektu, griķu audzētāju aizsardzībai paredzētā likuma projektu, izskatīt abos lasījumos šodien. Šeit nav nekādas problēmas, nododot to Tautsaimniecības komisijai kā atbildīgajai. Baloža kungs, jūs taču zināt, ka mēs vienmēr jums piekāpjamies un gadījumos, ja specifika skar tieši jūs, atdodam jums likumus (teiksim, likumu par brīvostu valdi), kas ir piekritīgi Tautsaimniecības komisijai. Šajā gadījumā likuma vienīgā specifika, likuma vienīgais aicinājums ir aizstāvēt griķu audzētājus Latvijā, paaugstinot attiecīgos tarifus.

Paldies.

Sēdes vadītājs. Lūdzu balsošanas režīmu! Balsosim par to, lai minēto likumprojektu nodotu Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijai kā vienīgajai atbildīgajai! Lūdzu rezultātu! Par - 69, pret - nav, atturas - 6. Likumprojekts nodots Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijai.

Šī komisija ierosina iekļaut šīsdienas sēdes darba kārtībā likumprojektu “Grozījums likumā “Par muitas nodokļiem (tarifiem)”” izskatīšanai pirmajā lasījumā. Iebildumu nav. Iekļauts darba kārtības beigās.

Izskatīsim deputāta Edvīna Inkēna iesniegumu par bezalgas atvaļinājuma piešķiršanu viņam 9. un 10.oktobrī.

Lūdzu zvanu! Balsojam! Lūdzu rezultātu! Par - 74, pret un atturas - nav. Iesniegums akceptēts.

Izskatīsim lēmuma projektu “Par Gunta Rutka iecelšanu par Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja priekšnieku”.

Juridiskās komisijas vārdā - deputāts Linards Muciņš.

L.Muciņš (frakcija “Latvijas ceļš”).

Cienījamo priekšsēdētāj! Cienījamie deputāti! Saeimas Prezidijs nodeva Juridiskajai komisijai Latvijas Republikas Ministru kabineta iesniegumu, jo saskaņā ar Korupcijas novēršanas biroja likumu ir paredzēts, ka Ministru kabinets ieteic Saeimai personu, ko iecelt par Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja priekšnieku.

Juridiskā komisija sagatavoja lēmuma projektu, kā arī uzklausīja Gunti Rutku, kurš tiek ieteikts iecelšanai par šā biroja priekšnieku, un aizklātā balsojumā vienbalsīgi atbalstīja viņa kandidatūru. Lēmuma projekts ir sagatavots un iesniegts jums izskatīšanai.

Sēdes vadītājs. Debatēt neviens nevēlas. Lūdzu balsošanas režīmu! Balsosim par lēmuma projektu: iecelt Gunti Rutku par Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja priekšnieku. Lūdzu rezultātu! Par - 65, pret - 1, atturas - 18. Lēmums pieņemts.

Nākamais darba kārtības jautājums - “Parlamentārās izmeklēšanas komisijas jautājumā par iespējamo valsts amatpersonu iesaisti kontrabandas darījumos Latvijā darba apkopojuma ziņojums”.

Parlamentārās izmeklēšanas komisijas vārdā - deputāts Pēteris Salkazanovs.

 

P.Salkazanovs (Sociāldemokrātu savienības frakcija).

Labdien, augsti godātais prezidij! Labdien, cienījamie deputāti!

Parlamentārās izmeklēšanas komisija jautājumā par valsts amatpersonu iespējamo iesaisti kontrabandas darījumos Latvijā tika izveidota pirms gada, kad Tautsaimniecības, agrārās vides un reģionālās politikas komisijā vērsās nu jau bijušais Ekonomikas policijas darbinieks Normunds Margēvičs. Parlamentārās izmeklēšanas komisija sāka strādāt 2001.gada 1.novembrī. Komisija sastāvēja no 16 deputātiem, kas pārstāvēja visas parlamentā esošās frakcijas.

Jāteic, ka sākumā, lai normāli noritētu parlamentārās izmeklēšanas komisijas darbs, mēs vērsāmiies pie Juridiskās komisijas, lai paātrinātu Parlamentārās izmeklēšanas komisiju likuma pieņemšanu, jo iepriekšējo komisiju darbs liecināja, ka šāds likums ir vajadzīgs. Mēs šādu likumu līdz šim neesam sagaidījuši un strādājām ar pašu apstiprināto nolikumu. Jāteic, ka izdevās vienoties ar ģenerālprokuroru Jāni Maizīti par to, ka komisijas darbā ar padomdevēja tiesībām piedalās viņa pilnvarotie virsprokurori - virsprokurors Arvīds Kalniņš un virsprokurore Māra Usāne. Tā kā parlamentārās izmeklēšanas komisijām nav tiesību veikt operatīvās darbības, parlamentārās izmeklēšanas komisija vienojās ar iekšlietu ministru Mareku Segliņu un Kriminālpolicijas priekšnieku Valdi Pumpuru par operatīvās grupas izveidošanu, kas veiks pārbaudi par tiem iesniegumiem un tiem materiāliem, kas nonāk komisijas rīcībā. Es domāju, ka tas bija ļoti veiksmīgi, jo parlamentārās izmeklēšanas komisijai bija instrumenti, ar ko strādāt, - gan virsprokuroru klātbūtne, gan arī šīs operatīvās grupas izveidošana ļāva diezgan operatīvi veikt pārbaudes par tiem materiāliem, kas nonāca komisijā.

Kopumā komisija saņēma apmēram 40 rakstveida un mutvārdu iesniegumus, videoierakstus un audioierakstus, un 22 no tiem bija anonīma informācija. Informācijas sniedzējs vai nu vēlējās, lai viņa vārds un uzvārds netiktu publiskots, vai arī sniedza informāciju anonīmā veidā.

Kopumā komisija noturēja 37 sēdes, uz kurām tika uzaicināti tiesībsargājošo un kontrolējošo institūciju vadītāji un viņu vietnieki, tika uzaicinātas arī personas, kas vēlējās sniegt informāciju. Komisijas darba laikā - šajā gadu ilgajā laikā - tika veiktas ļoti daudzas un dažādas pārbaudes.

Jāteic, ka ļoti veiksmīga bija sadarbība ar Pārtikas un veterinārā dienesta vadītāju Vinetu Veldri, Galvenās muitas pārvaldes direktoru Kalvi Vītoliņu, Galvenās muitas pārvaldes Kontrabandas apkarošanas centra direktoru Vladimiru Vaškēviču, Drošības policijas priekšnieku Jāni Reiniku, kā arī ģenerālprokurora pilnvarotajiem virsprokuroriem Arvīdu Kalniņu un Māru Usāni.

Komisijas darbība tika organizēta pārsvarā četros virzienos.

Pirmais virziens bija likumu un citu normatīvo aktu izvērtēšana.

Otrais virziens - valsts tiesību sargājošo un kontrolējošo institūciju darbības izvērtēšana un analīze.

Trešais virziens - komisijas saņemtās informācijas pārbaudes organizēšana un pārbaudes rezultātu izvērtēšana.

Un ceturtais virziens ir viena tāda interesanta darbība, ko mēs pēc mūsu pašu iniciatīvas uzsākām komisijā, - tā ir valsts tiesībsargājošo un kontroles institūciju vadītāju un viņu pirmās pakāpes radinieku īpašuma atbilstības ieņēmumiem izvērtēšana. Dabīgi, ka šo izvērtēšanu veica tiesībsargājošās institūcijas. Mēs vienkārši savācām informāciju par šiem cilvēkiem, kas ir vadošajos amatos tiesībsargājošās un kontrolējošās institūcijās.

Par šo pēdējo darbības virzienu, kas bija mūsu pašu iniciatīva, jāteic, ka bija ļoti interesanti rezultāti par vairākām amatpersonām, kas pilda valsts amatpersonas deklarāciju. Pilnīgi skaidrs, ka uz sava vārda tām īpašumu apjoms ir mazs, bet viņu pirmās pakāpes radiniekiem bieži vien īpašumu saraksts - tikai nekustamo īpašumu saraksts vien! - aizņem 27 lappuses. Visi materiāli ir nodoti pārbaudei Ģenerālprokuratūrai un Drošības policijai. Jāteic, ka par visiem vēl pagaidām atbilde nav saņemta. Un tas pats ir sakāms arī par tiem materiāliem, kurus sniedza sabiedrība un kuri ir nodoti pārbaudei. Tiesībsargājošās institūcijas vēl nav sniegušas komisijai atbildi par visiem pārbaudes rezultātiem.

Kopumā jāteic, ka komisijas darbības laikā tomēr parlamentā, šajā parlamentā, tika pieņemti diezgan daudzi likumdošanas akti, kas ierobežo iespējamo kontrabandu, iespējamo korupciju amatpersonu vidū un noziedzīgās pasaules iespējamo iedarbību uz valsts institūciju darbību. Šie likumi bija šādi:

grozījumi Politisko organizāciju finansēšanas likumā - lai samazinātu ekonomiskās varas ietekmi uz likumdošanas varu; likums “Par interešu konflikta novēršanu valsts amatpersonu darbībā” - lai uzlabotu likumdevējvaras, izpildvaras un tiesu varas darbību un samazinātu atsevišķu amatpersonu iespēju bezdarbīgi novērot likumpārkāpumus, kā arī lai nodrošinātu valsts amatpersonu darbību sabiedrības interesēs;

grozījumi likumā “Par priekšvēlēšanu aģitāciju pirms Saeimas vēlēšanām”, lai iespaidotu arī tā saucamo ceturto varu un naudas “caurspīdīgumu” vēlēšanu procesā no politisko partiju puses;

Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja likums.

Pēdējais virziens, kurā strādāja komisija, attiecas uz amatpersonu īpašumu atbilstību viņu ieņēmumiem. Es domāju, ka likumprojekts “Fizisko personu īpašuma sākumdeklarēšanas likums”, ko mēs vakar pieņēmām otrajā lasījumā, arī ir svarīgs. Vai tas ir tādā formā vajadzīgs? Vai ir jābūt īpašuma iegādes laikā īpašuma deklarēšanai? Tas ir vai nu šai, vai nākamajai Saeimai lemjams jautājums. Katrā ziņā amatpersonu un viņu pirmās pakāpes radinieku, viņu ģimenes locekļu īpašumu neatbilstība viņu ieņēmumiem tika konstatēta, taču bez šāda likuma pierādīt to no juridiskā viedokļa ir ļoti grūti. To parādīja arī Ekonomikas policijas priekšnieka Brieža un viņa ģimenes locekļu īpašuma pārbaude, atzinums, ko sniedza Ģenerālprokuratūra. Likumdošanas nepilnību dēļ veselu rindu lietu, kas notikušas pirms 1994.-1995.gada, ir ļoti grūti pierādīt.

Par saņemtās informācijas pārbaudi. Tika konstatētas un pārbaudītas vairākas ļoti interesantas lietas. Tā, piemēram, pārbaudot tipogrāfiju Ulbrokā, tika konstatēts, ka šajā tipogrāfijā tiek ražots cigarešu “Regal” un “West” paciņu iepakojums, un tajā pašā laikā Liepājas muitas punktā tika aizturēta krava - 6 miljoni cigarešu “Regal”. Izrādījās - ekspertīze to pierādīja - , ka tās nav tikušas ražotas Anglijā. Šīs cigaretes ražo vispār tikai Anglijā, bet nu ir parādījusies vēl viena valsts - Latvija - , kur šādas cigaretes tiek ražotas.

Līdzīgi ir arī ar cigarešu rūpnīcu - tās darbība tika apturēta pēc saņemtās informācijas.

Komisijas darbības laikā tika atklāti lieli kontrabandas apjomi - gan cigarešu, gan arī gaļas. Jāteic, ka attiecīgo krimināllietu izmeklēšana izraisīja savdabīgu lavīnu, kas “izgaismoja” valsts tiesībsargājošo iestāžu darbiniekus, konkrēti, Valsts policijas Galvenās kriminālpolicijas pārvaldes Ekonomikas policijas biroja, Valsts ieņēmumu dienesta Finansu policijas, Kontrabandas apkarošanas centra darbiniekus. Es domāju, ka komisija nu būs beigusi darbu, bet apmēram pēc gada vai pusgada vesela rinda krimināllietu par šīm personām nonāks tiesā un viņas tiks sauktas pie kriminālatbildības.

Komisija, kā jau es teicu, tika izveidota, pamatojoties uz Ekonomikas policijas darbinieka, tālaika darbinieka, Normunda Margēviča sniegto informāciju par to, ka, iespējams, SAB amatpersona Babris un “Spektra” vadītājs Kalniņš ir iesaistīti kontrabandas darījumu piesegšanā. Jāteic, ka arī šī informācija tika pārbaudīta, un Ģenerālprokuratūras atzinums liecina par to, ka šīs tā laika amatpersonas sniegtā informācija neatbilst patiesībai. Toties Margēvičs par epizodi Meža prospektā 52, kur tika pazaudēti iespējamie pretlikumīgie dokumenti par uzņēmēja Basa darbību… Pret Margēviču un Ekonomikas policijas biroja izziņas izdarītāju Mihailovu ir celta apsūdzība pēc Krimināllikuma 319.panta - par valsts amatpersonu bezdarbību.

Kopumā jāteic, ka komisijas galaziņojums ir uz 19 lapām. Es domāju, ka komisijas darbības laikā ļoti daudz informācijas par šīs komisijas darbību parādījās arī presē.

Savā atzinumā komisija norāda uz to, ka šāda parlamentārās izmeklēšanas komisija nākamajā Saeimā varētu turpināt darbību - ne kā parlamentārās izmeklēšanas komisija, bet kā parlamentā pastāvīgi funkcionējoša komisija, kas kontrolētu organizētās noziedzības, korupcijas un kontrabandas jautājumu risināšanu Latvijā, cīņu pret šīm parādībām. Jo pēdējo desmit gadu laikā ir bijis tā: parlaments ir, no vienas puses, politiski uzņēmies atbildību par izpildvaras, tiesu varas un likumdevējvaras darbību, taču lielākoties nodarbojas tikai ar likumdošanas jautājumiem. Bet neviens no tiem vēlētājiem, kas parlamentu ir ievēlējuši, nav noņēmis no parlamentāriešiem atbildību par pārējo varu darbību, un tādēļ Saeimas kārtības ruļļa grozījumi, kas ir pašlaik pieņemti otrajā lasījumā un nosaka šādas pastāvīgi funkcionējošas komisijas izveidošanu, būtu tas instruments, kas ļautu turpināt konstruktīvi cīnīties pret šīm parādībām, kuras pašlaik ir Latvijā diezgan izplatītas. Vismaz komisija ar to visu ir saskārusies.

Komisija ir nolēmusi savu galaziņojumu iesniegt Aizsardzības un iekšlietu komisijai, Budžeta un finansu (nodokļu) komisijai, Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijai, Ministru prezidentam un ģenerālprokuroram. Tas arī ir izdarīts. Ir vienošanās ar Ministru prezidentu, ka nepieciešami grozījumi normatīvajos aktos; tas skar Ministru kabineta noteikumus un arī likumdošanas normu grozījumus, un tas būtu uzdevums attiecīgajām ministrijām - sagatavot šos grozījumus.

Jā, nevar teikt, ka visi tie priekšlikumi, ko tiesībsargājošās un kontrolējošās institūcijas ir iesniegušas komisijā, ir guvuši atzinumu no parlamentārās izmeklēšanas komisijas un parādās kā priekšlikumi galaziņojumā. Vesela rinda jautājumu noteikti būtu vēl šeit papildināmi, jo nebija tā, ka komisijā bija vienprātīgs atzinums par visiem priekšlikumiem.

Es domāju, ka viens no tādiem nozīmīgākajiem varētu būt jautājums par kriminālatbildību juridiskajām personām - jautājums, par kuru ONKAB vadītājs Bogdanova kungs un Finansu policijas priekšnieks Purmaļa kungs runāja parlamentārās izmeklēšanas komisijas laikā. Es domāju, ka šādi likuma grozījumi ļautu operatīvāk piedzīt valstij nodarīto kaitējumu atlīdzību ne tikai no fiziskajām, bet arī no juridiskajām personām, saucot tās pie kriminālatbildības.

Tas arī ir viss. Paldies par uzmanību.

Sēdes vadītājs. Paldies.

Debatēt neviens nevēlas? Atvainojiet… Atklājam debates. Leons Bojārs.

L.Bojārs (Latvijas Sociāldemokrātiskās strādnieku partijas frakcija).

Cienījamie kolēģi, ir drusciņ jāatskatās uz mūsu darbību! Es atceros, ar kādu nepatiku tika izveidota šī komisija - Parlamentārās izmeklēšanas komisija jautājumā par iespējamo valsts amatpersonu iesaisti kontrabandas darījumos Latvijā. Bija liels pretspars - teica, ka šī komisija neko neizdarīšot un ka neesot vērts to izveidot, un bija visdažādākie priekšlikumi… Pats galvenais iebildums vienmēr bija tas: komisija neko neizdarīšot! Bet, kā tagad redzams, šie 16 mūsu kolēģi, Saeimas deputāti, ir veiksmīgi pastrādājuši. Notikušas 37 komisijas sēdes, un tas fakts norāda uz to, ka tik tiešām darbība bijusi ļoti produktīva. Un tas fakts, ka liecības ir devušas vai ir izsauktas uz pārrunām 23 paša augstākā ranga amatpersonas, norāda uz to, ka valstī nav kārtības šinī jautājumā. Tātad patiesībā valdība desmit gadu laikā neko nedarīja, lai mūsu valsts budžets saņemtu papildu līdzekļus, lai mums nevajadzētu strīdēties par to, vai 100 vai 200 latus iedot tai skolai vai tam muzejam, nedz arī par to, kā atrast kādus līdzekļus bezmaksas zālēm.

Komisijas darbības rezultāts jeb pirmais panākums ir tas, ka sāka sakārtot likumdošanu. Vai tad valdības līdz šim nezināja, ka likumdošanā ir “robi”, kuri palīdz attīstīties kontrabandai? Protams, zināja, bet diemžēl neko nedarīja! Uz to norāda arī tas, ka Parlamentārās izmeklēšanas komisiju likums līdz šim laikam netiek Saeimā izskatīts trešajā lasījumā. Kāpēc? No kā tad mēs baidījāmies 7.Saeimā, ka nevarējām šo likumu sagatavot un izskatīt? Diemžēl nebija gribas!

Un kas notiek ar kontrabandas apkarošanu? Nu paskatīsimies uz Zemkopības ministriju! Te ministrijas pārstāvji vienmēr “apbižojās” uz mani un arī uz citiem un teica, ka nu viņi tik veiksmīgi strādājot… Viņu pašu datos ir nezināmas izcelsmes gaļa, piena produkti. Bet, redziet, gada laikā veicot pārbaudi, izrādās, ka Latvijā ir 1378 fiktīvas firmas, kas nodarbojas ar gaļas pārstrādi vai tās importu vai eksportu, vai ar vēl kādiem citiem darījumiem. Nu vai tad Latvija ir tik liela valsts un vai tad ar visu šo aparātu, kurš ir izveidots - desmitiem tūkstošu cilvēku -, nevar to sakārtot, lai būtu atrisināts jautājums par fiktīvām firmām? Negrib to darīt! Un tāpēc arī viņas plaukst.

Redziet, ļoti interesants ir arī kāds cits komisijas konstatējums. Paskatieties: cūkgaļas tranzīts. Pēc Muitas pārvaldes datiem, ir 541 tonna, bet Pārtikas un veterinārais dienests uzrāda 48 064 tonnas. Nu bet tie taču ir briesmīgi atšķirīgi skaitļi! To jau pat 5.klases skolēns saprot, ka 540 - tas ir mazāk nekā 48 000.

Putnu gaļa. Muita uzrāda 25 000 tonnas, bet Pārtikas un veterinārais dienests - 78 000 tonnas.

Kāpēc mūsu valstī ar to nelielo valsts aparātu (nu, neliels tas ir salīdzinājumā ar lielām valstīm, tādām kā, teiksim, Vācija vai Francija) nevar ieviest kārtību? Ar šādu tehnisko aprīkojumu, kas ir, divas pārvaldes nevar saskaņot datus. Ja tie skaitļi atšķirtos par kādām 10 tonnām, to vēl varētu saprast, bet, ja tie atšķiras par tūkstošiem tonnu, tātad kārtības nav!

Paskatīsimies arī uz to darbinieku darbību, kura ir aplūkota šinī dokumentā! Izrādās, ka mūsu valsts amatpersonas nedara vai nevēlas darīt to, kas viņām ir jādara. Interesants ir viens komisijas secinājums: valsts amatpersonu darbība vai bezdarbība, darba pienākumu nepildīšana rada netiešu valsts atbalstu kontrabandai. Tas taču ir briesmīgi! Kādā veidā tad Eiropas Savienībai, uz kuru tā tiecamies, mēs pierādīsim, ka mūsu valsts amatpersonas ir godīgas, visi strādā labi un visi dienesti mūsu ministrijās un citās valsts iestādēs strādā godīgi un izpilda savus pienākumus? Diemžēl, pamatojoties uz šo dokumentu un, protams, arī uz citiem dokumentiem, neviens nedos pozitīvu atsauksmi par šo darbību. Un tāpēc jau arī starptautiskos dokumentos, kuros novērtēta kontrabandas apkarošana valstīs, redzam, ka Latvija ir ļoti tālu no panākumiem.

Nu, un ir arī visi tie jautājumi, kas ir saistīti ar mūsu tabakas lietām. Mēs taču Eiropā esam iesaistīti ļoti daudzos šādos skandālos, un patiesībā tas izcelsmes avots ir Latvija… Tas taču nedara mums godu! Cik tad ilgi to var tādā veidā turpināt?

Nākamais interesantais jautājums ir par Valsts ieņēmumu dienesta darbību. Jūs ļoti labi atceraties - varat paskatīties arī budžetu -, ka katru gadu Valsts ieņēmumu dienesta modernizācijai mēs no valsts budžeta atvēlējām 10- 12 miljonus latu. Tad sakiet, lūdzu, ko tad viņi četru gadu laikā ir modernizējuši, ja līdz šim laikam nav varējuši sakārtot tos 5-6 robežpunktus, lai tur darbotos videonovērošanas sistēma, lai nesalūstu zīmogi… Tad vajag tos izliet no čuguna vai no kāda cita metāla, lai tie nelūstu! Un vēl visas pārējās darbības, ko nav veicis Valsts ieņēmumu dienests?

Vispār ir diezgan jocīgi, ka mazajiem un vidējiem uzņēmumiem… Kad arī es vadīju savu uzņēmumu, Valsts ieņēmumu dienests skaitīja katrus simts kilogramus, katru konservu kārbu, tika veikts desmitiem pārbaužu, bet tajā pašā laikā tagad, kā mēs to redzam, 100 000 tonnu gaļas parādās Latvijā, bet neviens nevar pateikt, kas to ir ievedis, kādā veidā tā ir ievesta, kas to ir izvietojis un kas to visu ir kontrolējis. Un tas ir jocīgi! Tāpēc arī vidējais un mazais bizness Latvijā ir nolemts iznīcībai un izdzīvo tikai tie, kuri mierīgi apkrāpj valsti.

Par pievienotās vērtības nodokli. Es ļoti labi atceros, ka Valsts ieņēmumu dienests man neatmaksāja 50-60 tūkstošus latu par 3, 4 vai 5 mēnešiem. Šī nauda gulēja privātbankās, jo konti bija atvērti tieši privātbankās. Tā tika apgrozīta, taču uzņēmumam par to procentus nemaksāja. Toties, ja mēs savlaicīgi nenomaksājām kādu nodokli, tad uzreiz tika pieskaitīti procenti. Turklāt ļoti lieli un nežēlīgi! Tad rodas jautājums: kāpēc ir tāda jocīga attieksme, jo valsts no mazā vai vidējā uzņēmēja izspiež pēdējo, ko vien var izspiest, bet tajā pašā laikā tā neredz, kur paliek miljoni?

Taču paskatīsimies arī tālāko Valsts ieņēmumu dienesta darbību saistībā ar pievienotās vērtības nodokļa atmaksāšanu. Un visi tie maksājumi, kuri ir notikuši...? Kur tā nauda ir aizgājusi? Tātad tā shēma ir izstrādāta visai precīzi, un tagad šo izstrādāto shēmu mēģina kaut kādā veidā apkarot. Kas tad to galu galā izstrādā un kas to realizē?

Un ir vēl viena lieta. Pirms kāda uzņēmuma reģistrācijas ir jāparedz iespēja Iekšlietu ministrijas Sodīto personu reģistrā pārbaudīt šo personu atrašanās vietu, lai arī Iedzīvotāju reģistrā atspoguļotu ziņas par šo personu atrašanos brīvības atņemšanas vietās. Šī frāze norāda uz to, ka Iekšlietu ministrijā tik tiešām, veidojot likumdošanu, nav paredzēts tas, lai Latvijā 2,5 miljoni iedzīvotāju būtu uzskaitīti, lai viņi būtu reģistrēti.

Un tagad es jau varu iedomāties, kāds haoss valdīs un kādi panākumi būs mūsu kontrabandistiem, ja notiks mūsu iedzīvotāju ienākumu deklarēšana, jo neviens jau nezinās, kur kāds dzīvo, kur viņš ir pierakstīts un kur ir viņa patiesā atrašanās vietā. Tātad 1:0 mūsu ēnu ekonomikas labā strādā 7.Saeima. Diemžēl!

Te ļoti labi redzami arī citi risinājumi. Un kas tad notiek mūsu Iekšlietu ministrijā un tajās apakšvienībās, kuras nodarbojas ar kontrabandu un tās apkarošanu? Diemžēl arī tur ļoti daudz mīnusu.

Un, ja mēs paskatāmies vēl tālāk to, kas notiek ar naftas produktu tranzītu, tad, redziet, ir kāda ļoti interesanta lieta. Kad jūs aizbraucat uz tehniskās apskates vietu, tur jums pārbauda, kāds ir gāzes saturs. Un tad jūs vaļā nepalaiž, ja ir slikts dzinējs, ja tas normāli nestrādā un viss, bet neviens nepārbauda, kāda tad degviela ir ielieta tajā benzīna uzpildes stacijā. Neviena institūcija to neveic! Un vēl līdz pat šim laikam šo ļoti nesarežģīto operāciju neviens negrib veikt. Kāpēc? Tāpēc, ka mūsu benzīna uzpildes stacijās ir ļoti daudz surogāta.

Jūs ļoti labi atceraties, ka pat dīzeļdegviela sasala pie mīnus 15 grādiem. Un cik daudz dzinēju ir sabeigts tikai tāpēc, ka degviela ir ļoti nekvalitatīva!

Nu kā var zemākās kvalitātes benzīnu pārvērst par augstākās kvalitātes benzīnu, ja tas netiek pārstrādāts ar krekinga tehnoloģiju, lietojot kaut kādu ķīmiju? Un tad arī parādās tā ķīmija, ka cilvēki cieš zaudējumus.

Vēl es varētu pateikt, ka ļoti interesanti notiek ar pagrīdes rūpnīcām. Neviens 7.Saeimā tās negribēja atzīt, un, kad parādījās tie jautājumi, vienmēr noklusēja, ka pagrīdes ražotņu Latvijā laikam ir diezgan daudz, jo te atrod tipogrāfiju, kura tiražē simtiem tūkstošu visdažādāko uzlīmju vai cigarešu paciņu. Tātad tabakas rūpnīca Latvijā strādā uz nebēdu, taču izrādās, ka arī to neviens nezina.

Atcerēsimies arī tos pēdējos notikumus, kas saistīti ar cilvēku saslimšanu ar dažādām un nepatīkamām slimībām, kuras izraisījusi pārtikas lietošana. Jūs zināt, ka mēs esam pieņēmuši Pārtikas aprites uzraudzības likumu. Manus priekšlikumus jūs toreiz neatbalstījāt, taču atcerieties, ka to pārtiku jūs lietosiet arī paši. Un tas jums “atkodīsies”, jo jūs nobalsojāt “pret”.

Jā, cienījamie kolēģi, nekur jūs nepaliksiet! Jums iedos bifšteku, kas radīts no nezināmas izcelsmes gaļas vai no to putnu gaļas, kura nezin no kurienes ievesta, jūs to aiznesīsiet mājās, cepsiet vai ko citu veiksiet ar tiem pārtikas produktiem, bet jūs nezināsiet, ko jūs lietojat. Un, protams, nebūs nekāds brīnums, ka Latvijā parādīsies kaulu milti, kuri tūkstošiem tonnu ir uzkrājušies Eiropas Savienības valstīs, tāpēc ka tos kombinētajā lopbarībā vairs nelieto. Tātad to lietošana notiks Latvijā. Un tāpēc nav jau brīnums, ka pie mums parādās visdažādākie ierosinājumi izveidot ražotnes kaitīgo atkritumu un visa pārējā dedzināšanai. Kāpēc tas notiek? Tāpēc, lai varētu ievest visdažādāko produkciju, ko pēc tam Latvijā varētu pārstrādāt, bet mēs to saņemsim savā galdā vai izlietosim ikdienas vajadzībām.

Redziet, cik mēs tālu esam nonākuši, kad bezatbildīgi visdažādākās iedarbības rezultātā nobalsojam vai nu “par”, vai “pret”, jo ne vienmēr taisnība ir bijusi viss tas, ko jums cildeni ir stāstījuši… Tur, protams, ir iesaistītas visdažādākās personas, ir izvirzīti visdažādākie prasījumi un pieprasījumi, un Saeimā viss ir ļoti labi redzams, kā notiek lobēšana un pie kā tas viss noved. Es jums vēlreiz atkārtoju: padomājiet par savu veselību, par savu bērnu vai par savu radinieku veselību, par to, kas notiek ar mūsu pārtiku! Diemžēl lielāko kaitējumu nodara pārtika, jā, arī medikamenti, protams, jo daudz ienāk viltotu, un naftas produkti.

Un tagad par pēdējo. Jā, priekšvēlēšanu datos parādījās informācija, ka garām valsts kasei aiziet 400 miljonu latu, ko nodara ēnu ekonomika, bet, spriežot pēc citiem datiem, tādi ir 600 miljoni. Un, protams, gan viens, gan otrs skaitlis ir absolūti pareizs. Un arī tie dati, kurus minēja parlamentārās izmeklēšanas komisija, jau norāda, ka īsā laika periodā Latvijā garām valsts budžetam aiziet ļoti, ļoti lieli naudas līdzekļi.

Tāpēc es aicinu atbalstīt parlamentārās izmeklēšanas komisijas darbu un novērtēt to pozitīvi.

Paldies par uzmanību!

Sēdes vadītājs. Oskars Grīgs.

O.Grīgs (Latvijas Sociāldemokrātiskās strādnieku partijas frakcija).

Cienījamie kolēģi! Pretēji savam kolēģim Bojāra kungam, es gan nelikšu apmierinošu atzīmi šīs izmeklēšanas komisijas darbam. Neapšaubāmi, strādāts ir, uz 19 lappusēm ir šis galaziņojums, sasauktas 38 sēdes. Darbs ir ieguldīts, taču, manuprāt, absolūti šeit nav skaidras atbildes uz jautājumiem, kurus parlaments uzdevumu veidā bija uzticējis šai izmeklēšanas komisijai. Un parlaments šai komisijai tika devis sekojošu uzdevumu - noskaidrot valsts amatpersonu iespējamo iesaisti kontrabandas darījumos Latvijā.

Protams, var jau sarakstīt uz 19 lapām šo galaziņojumu, un, paldies Dievam, ka tas nav uzrakstīts uz 119 lappusēm. Un varbūt tomēr vajadzēja ļoti īsi pateikt, Salkazanova kungs… varbūt jūs vēl nāksiet šeit priekšā un pateiksiet skaidru atbildi, ir vai nav iesaistītas valsts amatpersonas kontrabandas darījumos Latvijā. Ja nav, tad šajā ziņojumā arī uzrakstiet skaidri un gaiši, ka nav. Pasakiet to parlamentam, kas jums uzticēja šo darbu! Ja amatpersonas ir iesaistītas kontrabandā, tad sakiet, ka ir, un nosauciet uzvārdus! Pretējā gadījumā es uzskatīšu, ka jūs neesat kvalitatīvi veikuši savu darbu.

Ļoti īsi un konkrēti: tātad mēs varam nonākt tikai pie secinājumiem, ka kārtējā izmeklēšanas komisija ir piedzīvojusi fiasko. Es neteikšu, ka varbūt tā analīze, kas attiecas uz likumdošanu, uz šīm valsts amatpersonām un to darbību, ir pozitīva, bet galvenais “sāls” jau bija šajā parlamenta dotajā uzdevumā, bet jūs neesat sniedzis uz šo jautājumu atbildi. Es to gribētu dzirdēt un varbūt arī viens otrs cits kolēģis šajā zālē arī gribētu dzirdēt tiešu un precīzu atbildi uz parlamenta uzdoto jautājumu.

Paldies par uzmanību!

Sēdes vadītājs. Pēteris Salkazanovs.

P.Salkazanovs (Sociāldemokrātu savienības frakcija).

Cienījamie kolēģi! Es gribētu vēlreiz nocitēt secinājumu un ieteikumu 1.punktu: “Komisijas darbības laikā tika atklāti līdz šim lielākie gaļas un cigarešu kontrabandas gadījumi. Attiecīgo krimināllietu izmeklēšana izraisīja savdabīgu lavīnu, kas “izgaismoja” valsts tiesībaizsardzības iestāžu darbiniekus, konkrēti Valsts policijas, Galvenās kriminālpolicijas pārvaldes, Ekonomikas policijas biroja, Valsts ieņēmumu dienesta, Finansu policijas un Kontrabandas apkarošanas centra darbiniekus.”

Jā, varētu varbūt nosaukt vēl arī dažas citas iestādes un citas amatpersonas, jo epizode par P.Brazēviča kunga ziņojumu un pēc tam VID veiktā pārbaude liecina par 44 muitnieku darbībām Terehovā, Grebņevā, Vientuļos. Arī Basa lieta liecina par muitnieku līdzīgu darbību, un pie tam ne jau tikai par muitnieku, bet arī par robežsargu, muitnieku un Sanitārās robežinspekcijas darbību dažādos robežkontroles punktos, un tur šādi iesaistīto valsts amatpersonu skaits ir ļoti liels.

Taču parlamentārās izmeklēšanas komisija, kā tas galaziņojumā ir rakstīts, strādāja divos virzienos: pirmais - tās bija atklātās sēdes, bet otrajā daļā bija slēgtās sēdes. Un Grīga kungs, būdams Aizsardzības un iekšlietu komisijas loceklis, zina, ko nozīmē krimināllieta, operatīvā lieta vai izziņas lieta un ko nozīmē šo materiālu noplūdināšana no šīm lietām. Tāpēc es arī pieminēju, ka ir vairāki jautājumi, par kuriem attiecīgās amatpersonas tiks sauktas pie kriminālatbildības. Tiesā tas tiks izskatīts jau pēc tam, kad parlamentārās izmeklēšanas komisija sen būs beigusi savu darbību. Taču šīs personas tiks sauktas pie kriminālatbildības, un tiesā tiks izskatīta viņu vaina. Viņas tiks sodītas, lai nebūtu tā, kā ir noticis pašlaik, ka trīs sievietes pēc Krimināllikuma 190.panta par kontrabandu ir vienīgās personas, kas atrodas ieslodzījuma vietās. Tā nebūs! Ne tikai es, bet arī citi parlamentārās izmeklēšanas komisijas locekļi, cer, ka šīs personas tiks sauktas pie atbildības un tiks arī apcietinātas.

Nobeigumā es tomēr gribu pateikt paldies visiem 16 komisijas locekļiem, visām personām, kas bija iesaistītas šīs komisijas darbībā - un šo personu skaits bija ļoti liels -, kā arī masu mediju pārstāvjiem, kuri ļoti operatīvi sniedza informāciju un bieži vien to darīja daudz ātrāk nekā kāda tiesībsargājošā institūcija, tāpēc mūsu komisijas rīcībā bieži vien nonāca materiāli no masu medijiem par dažādu valsts amatpersonu iespējamo iesaisti kontrabandas darījumos.

Paldies visiem!

Sēdes vadītājs. Debates slēdzu. Jautājums ir izskatīts.

Prezidijs ir saņēmis Aizsardzības un iekšlietu komisijas iesniegumu ar lūgumu iekļaut darba kārtības beigās likumprojektu “Grozījumi likumā “Par policiju”” un likumprojektu “Grozījumi Robežsardzes likumā” izskatīšanai otrajā lasījumā. Iebildumu nav.

Juridiskā komisija lūdz pēc darba kārtības 28.punkta iekļaut likumprojektu “Par nekustamā īpašuma nodošanu Rīgas rajona Brīvprātīgo ugunsdzēsēju biedrībai” izskatīšanai pirmajā lasījumā. Nav iebildumu.

Nākamais likumprojekts - “Grozījumi Valsts meža dienesta likumā”. Otrais lasījums.

Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas
vārdā - deputāts Kārlis Leiškalns.

K.Leiškalns (frakcija “Latvijas ceļš”).

Priekšsēdētāja kungs! Dāmas un kungi! Darba dokuments, ar kuru mēs tagad strādāsim, ir nr.5021, un tas ir likumprojekts “Grozījumi Valsts meža dienesta likumā”. Likumprojekts sagatavots otrajam lasījumam.

Tā kā likumprojekts ir steidzams, tad līdz ar to šis ir arī galīgais lasījums.

1.priekšlikums, kas paredz precizējumu 2.panta daļu numerācijā, ir saņemts no Juridiskā biroja. Komisija aicina deputātus to atbalstīt.

Sēdes vadītājs. Nav iebildumu.

K.Leiškalns. 2.priekšlikums paredz aizstājumu 4.pantā. Redakcionāls precizējums. Iesniedzis deputāts Lujāns. Komisija ir atbalstījusi deputātu.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt komisijai.

K.Leiškalns. Juridiskais birojs izslēdz likumprojekta 6.pantu un maina pantu tālāko numerāciju. Komisija Juridiskā biroja piedāvājumu nav atbalstījusi.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt komisijai.

K.Leiškalns. 6.panta redakcija deputāta Lujāna ieteiktajā redakcijā nav guvusi komisijas atbalstu. (Starpsauciens: “Balsot!”)

Sēdes vadītājs. Lūdzu zvanu! Balsosim par 4. - deputāta Lujāna priekšlikumu. Lūdzu rezultātu! Par - 20, pret - 4, atturas - 43. Priekšlikums nav atbalstīts.

K.Leiškalns. Paldies!

5.priekšlikums ir par 7.panta daļu numerāciju. Iesniedzis Juridiskais birojs. Atbildīgā komisija atbalsta.

Sēdes vadītājs. Nav iebildumu.

K.Leiškalns. Šā panta 9.punktā ir izdarīts redakcionāls precizējums. To veikusi atbildīgā komisija.

Sēdes vadītājs. Paldies!

K.Leiškalns. Visi priekšlikumi, dāmas un kungi, ir izskatīti! Aicinu jūs atbalstīt likumprojektu otrajā, galīgajā, lasījumā!

Sēdes vadītājs. Lūdzu zvanu! Balsosim par likumprojekta pieņemšanu otrajā, galīgajā, lasījumā! Lūdzu rezultātu! Par - 68, pret - nav, atturas - 1. Likums pieņemts.

Nākamais likumprojekts - “Grozījumi likumā “Par privātajiem pensiju fondiem””. Otrais lasījums.

Budžeta un finansu (nodokļu) komisijas vārdā - deputāts Vents Balodis.

V.Balodis (apvienības “Tēvzemei un Brīvībai”/LNNK frakcija).

Augsti godātie prezidija locekļi! Godātie deputāti! Strādāsim ar darba dokumentu nr.5035.

1.priekšlikumu iesniedzis Juridiskais birojs, un Budžeta un finansu (nodokļu) komisija to ir atbalstījusi.

Sēdes vadītājs. Vai deputāts Čibulis vēlas debatēt? Es saprotu, ka nevēlas. Nav iebildumu.

Lūdzu, tālāk.

V.Balodis. Paldies!

2. - Juridiskā biroja priekšlikums - ir ņemts vērā, un tas ir iestrādāts 3. -Budžeta un finansu (nodokļu) komisijas priekšlikumā.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

V.Balodis. 4. - Juridiskā biroja priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Tiek atbalstīts.

V.Balodis. Tāpat ir atbalstīts arī 5. - Juridiskā biroja priekšlikums.

Sēdes vadītājs. Nav iebildumu.

V.Balodis. Ir atbalstīts arī 6. - Juridiskā biroja priekšlikums.

Sēdes vadītājs. Nav iebildumu.

V.Balodis. Un ir atbalstīts arī 7. - Budžeta un finansu (nodokļu) komisijas priekšlikums.

Sēdes vadītājs. Tiek atbalstīts.

V.Balodis. Līdz ar to mēs esam izskatījuši visus priekšlikumus. Lūdzu deputātus atbalstīt šo likumprojektu otrajā lasījumā!

Sēdes vadītājs. Lūdzu zvanu! Balsosim par likumprojekta pieņemšanu otrajā, galīgajā, lasījumā! Lūdzu rezultātu! Par - 68, pret un atturas - nav. Likums ir pieņemts.

Likumprojekts “Grozījumi likumā “Par pašvaldību budžetiem”” šodien nav izskatāms sakarā ar to, ka deputātu rīcībā šis likumprojekts nav bijis 5 dienas.

Izskatīsim likumprojektu “Grozījumi Prokuratūras likumā”. Trešais lasījums.

Aizsardzības un iekšlietu komisijas vārdā - Dzintars Kudums.

Dz.Kudums (apvienības “Tēvzemei un Brīvībai”/LNNK frakcija).

Paldies! Augsti godātie kolēģi! Aizsardzības un iekšlietu komisija ir apspriedusi likumprojektu “Grozījumi Prokuratūras likumā” un piedāvā jums šādas pantu redakcijas trešajam lasījumam.

1.priekšlikums ir Aizsardzības un iekšlietu komisijas priekšlikums. Lūdzam atbalstu.

Sēdes vadītājs. Nav iebildumu.

Dz.Kudums. Arī 2. un 3. ir Aizsardzības un iekšlietu komisijas priekšlikums. Lūdzam atbalstīt.

Sēdes vadītājs. Tiek atbalstīts.

Dz.Kudums. Lūdzam atbalstīt arī 4. - Aizsardzības un iekšlietu komisijas priekšlikumu.

Sēdes vadītājs. Nav iebildumu.

Dz.Kudums. 5.priekšlikums ir daļēji atbalstīts Aizsardzības un iekšlietu komisijas redakcijā 6.priekšlikumā.

Sēdes vadītājs. Nav iebildumu.

Dz.Kudums. Lūdzam atbalstīt arī 7. - Aizsardzības un iekšlietu komisijas priekšlikumu.

Sēdes vadītājs. Nav iebildumu.

Dz.Kudums. Komisijā tika atbalstīts Saeimas deputāta Kiršteina kunga 8.priekšlikums.

Sēdes vadītājs. Nav iebildumu.

Dz.Kudums. Lūdzam atbalstīt 9. - Aizsardzības un iekšlietu komisijas priekšlikumu.

Sēdes vadītājs. Tiek atbalstīts.

Dz.Kudums. Komisijā neguva atbalstu 7.Saeimas deputāta Leona Bojāra 10.priekšlikums.

Sēdes vadītājs. Atklājam debates par 10.priekšlikumu. Leons Bojārs.

L.Bojārs (Latvijas Sociāldemokrātiskās strādnieku partijas frakcija).

Cienījamie kolēģi! Kāpēc es ierosinu veikt papildinājumu 37.pantā un ierakstīt, ka par prokurora kandidātu nevar būt persona, kura ir iesaistīta privātajā biznesā vai tajā darbojas ar pilnvarotā palīdzību?

Parlamentārās izmeklēšanas komisija tikko pierādīja, ka valsts amatpersonas ar visdažādāko radinieku starpniecību diemžēl ļoti labi darbojas biznesā, bet tagad mēs to mierīgi noraidām. Kāpēc noraidām? Tāpēc, ka baidāmies. Jo atkal kāds varēs mierīgi strādāt, izpildīt savus valsts pienākumus, bet tajā pašā laikā darboties privātajā biznesā. Kāpēc mēs to nevēlamies ierakstīt? No kā tad mēs baidāmies, Saeimas deputāti?

Tātad mēs paši diemžēl atbalstām to, pret ko mēs it kā cīnāmies. Jā, komisija to ir noraidījusi! Taču tad, lai tā paskatās, kāpēc šīs Saeimas darbības laikā mēs esam izraidījuši no darba tiesnešus! Un par ko liecina pēdējie balsojumi? Jūs varbūt neatceraties? Tad paskatieties savus papīrus, kurus jau mēģina ātri izmest laukā, lai vienu otru reizi nebūtu kauns par tiem cilvēkiem, kuri aizstāv varu, bet kuriem būtu jāaizstāv Latvijas pilsoņi.

Un prokuratūra? Vai tad arī tur ir bijis maz šādu piemēru? Diemžēl arī starp viņiem ir cilvēki, kuri nu nav kārtīgi. Tā ir bijis, tā ir un tā arī būs. Taču tagad mēs kautrējamies ierakstīt šādu frāzi. Vai tad no Eiropas mēs kautrējamies? Nekas! Ja jau, kā saka, mēs to neierakstīsim iekšā, tad agri vai vēlu mums uz to norādīs: “Ziniet, bet jums tas nav ierakstīts iekšā!” Un nāksies vien ierakstīt!

Tāpēc es aicinu atbalstīt šo priekšlikumu!

Sēdes vadītājs. Debates beidzam. Komisijas vārdā - Dzintars Kudums.

Dz.Kudums. Augsti godātais Bojāra kungs! Ir saprotamas jūsu bažas par korupciju, bet šeit ir viens moments, kuru mēs arī komisijā pārrunājām. Mēs nedrīkstam arī prokuroru vai šā amata kandidātu absolūti izslēgt, teiksim, no tās sistēmas, kas ir saistīta ar sertifikātiem. Prokurors ir tāds pats cilvēks kā ikviens no mums! Arī tiesnesis vai pat Saeimas deputāts, kuram ir sertifikāti. Viņi tos var ieguldīt šajos privātajos uzņēmumos. Ja mēs to šādā redakcijā iekļausim, kā sakāt jūs, nu tad, manuprāt, tiks ļoti nopietni pārkāptas cilvēku privātās tiesības. Tāpēc mēs noraidījām šo priekšlikumu. Paldies jums!

Sēdes vadītājs. Lūdzu zvanu! Balsosim par 10. - deputāta Bojāra priekšlikumu! Lūdzu rezultātu! Par - 6, pret - 8, atturas - 51. Priekšlikums noraidīts.

Dz.Kudums. Lūdzam atbalstu 11. un 12. - Aizsardzības un iekšlietu komisijas priekšlikumiem.

Sēdes vadītājs. Tiek atbalstīti.

Dz.Kudums. Lūdzam atbalstīt 13. - Aizsardzības un iekšlietu komisijas priekšlikumu.

Sēdes vadītājs. Nav iebildumu.

Dz.Kudums. ...arī 14. - Aizsardzības un iekšlietu komisijas priekšlikumu.

Sēdes vadītājs. Tiek atbalstīts.

Dz.Kudums. Lūdzam atbalstu 15., kā arī 16. - Aizsardzības un iekšlietu komisijas priekšlikumiem.

Sēdes vadītājs. Nav iebildumu.

Dz.Kudums. Lūdzam atbalstīt 17., 18. un 19. - Aizsardzības un iekšlietu komisijas priekšlikumus.

Sēdes vadītājs. Tiek atbalstīts.

Dz.Kudums. Līdz ar to visi priekšlikumi ir izskatīti. Lūdzam atbalstu likumprojektam trešajā lasījumā.

Sēdes vadītājs. Lūdzu zvanu! Balsosim par likumprojekta pieņemšanu trešajā, galīgajā, lasījumā! Lūdzu rezultātu! Par - 72, pret - nav, atturas - 1. Likums pieņemts.

Nākamais likumprojekts - “Likums par sociālajiem pakalpojumiem un sociālo palīdzību”. Otrais lasījums.

Sociālo un darba lietu komisijas vārdā - deputāts Valdis Ģīlis.

V.Ģīlis (Tautas partijas frakcija).

Labdien, cienījamie kolēģi! Strādāsim ar dokumentu nr.1275. Tātad lielākā daļa priekšlikumu ir saņemta no Sociālo un darba lietu komisijas, kura ir izdarījusi lielu darbu likumprojekta uzlabošanā.

1.priekšlikums saņemts no Juridiskā biroja. Tas ir par nosaukuma maiņu. Komisija to ir atbalstījusi.

Sēdes vadītājs. Nav iebildumu. Tālāk!

V.Ģīlis. 2.priekšlikums - arī no Juridiskā biroja. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Tiek atbalstīts.

V.Ģīlis. 3. - Sociālo un darba lietu komisijas priekšlikums. Arī ir atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Nav iebildumu.

V.Ģīlis. Tāpat 4. un 5.priekšlikums.

Sēdes vadītājs. Nav iebildumu.

V.Ģīlis. 6. - Sociālo un darba lietu komisijas priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Tiek atbalstīts.

V.Ģīlis. 7., 8., 9. un 10... Atvainojos! 7., 8. un 9.priekšlikums - arī ir atbalstīti.

Sēdes vadītājs. Tiek atbalstīti.

V.Ģīlis. 10. - Sociāldemokrātu savienības frakcijas priekšlikums. Arī tas ir atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Nav iebildumu.

V.Ģīlis. 11. - deputātes Barčas priekšlikums. Tas ir daļēji atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Nav iebildumu.

V.Ģīlis. 12. ir atbildīgās komisijas priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Tiek atbalstīts.

V.Ģīlis. 13., 14. un 15.priekšlikums. Atbalstīti.

Sēdes vadītājs. Nav iebildumu.

V.Ģīlis. 16., 17., 18. un 19.priekšlikums. Arī tie ir atbalstīti.

Sēdes vadītājs. Tiek atbalstīti.

V.Ģīlis. 20. - Sociālo un darba lietu komisijas priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Nav iebildumu.

V.Ģīlis. 21. - Juridiskā biroja priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Daļēji.

V.Ģīlis. Daļēji atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Nav iebildumu.

V.Ģīlis. 22. - Sociālo un darba lietu komisijas priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Tiek atbalstīts.

V.Ģīlis. 23. - deputāta Kārļa Leiškalna priekšlikums. Nav atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Atklājam debates par 23.priekšlikumu.

Kārlis Leiškalns.

K.Leiškalns (frakcija “Latvijas ceļš”).

Dāmas un kungi! Es negribu ilgi aizkavēt jūsu laiku.

Es tomēr uzskatu, ka šajā gadījumā tas jāveic Ministru kabinetam. Vai sertifikāts būtu jāsaņem sociālo pakalpojumu sniedzējam kā institūcijai, nevis katram sociālo pakalpojumu darbiniekam atsevišķi, - protams, tas jautājums nav tik ārkārtīgi būtisks, lai par to strīdētos, bet es tomēr uzturu spēkā savu priekšlikumu, kas ir ar numuru 23. Tas, protams, liks vēlāk vai nu atbalstīt, vai nebalsot par lielu daļu no maniem pārējiem priekšlikumiem.

Paldies par uzmanību.

Sēdes vadītājs. Debates slēdzu.

Komisijas vārdā - deputāts Valdis Ģīlis.

V.Ģīlis. Leiškalna kungam varu paskaidrot, ka komisijas attieksme bija tāda, ka juridiskās personas kā pakalpojumu sniedzējas tiek novērtētas pēc atbilstības novērtēšanas principiem, savukārt personas kā speciālisti tiek sertificētas. Un tas tālākajos pantos tiek atspoguļots.

Sēdes vadītājs. Lūdzu zvanu! …Atvainojiet, atsauksim balsošanas režīmu! Deputāts Kārlis Leiškalns atsauc 23.priekšlikumu.

V.Ģīlis. 24. - Sociāldemokrātu savienības frakcijas priekšlikums. Ir atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Tiek atbalstīts.

V.Ģīlis. 25. - Juridiskā biroja priekšlikums. Ir atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Nav iebildumu.

V.Ģīlis. 26. - Sociālo un darba lietu komisijas priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Tiek atbalstīts.

V.Ģīlis. 27. - Juridiskā biroja priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Nav iebildumu.

V.Ģīlis. 28. - deputātes Vasaraudzes priekšlikums. Daļēji atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Nav iebildumu.

V.Ģīlis. 29. - Sociālo un darba lietu komisijas priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Nav iebildumu.

V.Ģīlis. 30. - Sociālo un darba lietu komisijas priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti atbalsta.

V.Ģīlis. 31.priekšlikums ir atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Nav iebildumu.

V.Ģīlis. 32. - Juridiskā biroja priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Nav iebildumu.

V.Ģīlis. 33. - Sociālo un darba lietu komisijas priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Nav iebildumu.

V.Ģīlis. 34. - Sociālo un darba lietu komisijas priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Tiek atbalstīts.

V.Ģīlis. 35. - komisijas priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Nav iebildumu.

V.Ģīlis. 36. - Juridiskā biroja priekšlikums. Atbalstīts, redakcionāli precizēts.

Sēdes vadītājs. Nav iebildumu.

V.Ģīlis. 37. - Sociālo un darba lietu komisijas priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Nav iebildumu.

V.Ģīlis. 38. - Juridiskā biroja priekšlikums. Daļēji atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Nav iebildumu.

V.Ģīlis. 39. - Sociālo un darba lietu komisijas priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Tiek atbalstīts.

V.Ģīlis. 40. - Juridiskā biroja priekšlikums. Daļēji atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Nav iebildumu.

V.Ģīlis. 41. - Sociālo un darba lietu komisijas priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Tiek atbalstīts.

V.Ģīlis. 42. - Juridiskā biroja priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Nav iebildumu.

V.Ģīlis. 43. - Juridiskā biroja priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Nav iebildumu.

V.Ģīlis. 44. - Sociālo un darba lietu komisijas priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti atbalsta.

V.Ģīlis. 45. un 46. - Juridiskā biroja priekšlikumi. Atbalstīti.

Sēdes vadītājs. Nav iebildumu.

V.Ģīlis. 47. - komisijas priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Tiek atbalstīts.

V.Ģīlis. 48. - Juridiskā biroja priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Tiek atbalstīts.

V.Ģīlis. 49., 50. un 51. - Sociālo un darba lietu komisijas priekšlikumi. Atbalstīti.

Sēdes vadītājs. Tiek atbalstīti.

V.Ģīlis. 52., 53. un 54. - Sociālo un darba lietu komisijas priekšlikumi. Atbalstīti.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

V.Ģīlis. 55. - Juridiskā biroja priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Nav iebildumu.

V.Ģīlis. 56., 57. un 58. - Sociālo un darba lietu komisijas priekšlikumi. Atbalstīti.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

V.Ģīlis. 59. - Sociāldemokrātu savienības frakcijas priekšlikums. Daļēji atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Nav iebildumu.

V.Ģīlis. 60. - Sociālo un darba lietu komisijas priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Tiek atbalstīts.

V.Ģīlis. 61. un 62. - Sociālo un darba lietu komisijas priekšlikumi. Atbalstīti.

Sēdes vadītājs. Nav iebildumu.

V.Ģīlis. 63. - deputāta Leiškalna priekšlikums. Daļēji atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Nav iebildumu.

V.Ģīlis. 64. - Sociālo un darba lietu komisijas priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Tiek atbalstīts.

V.Ģīlis. 65., 66. un 67. - Sociālo un darba lietu komisijas priekšlikumi. Atbalstīti.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

V.Ģīlis. 68. - deputātes Vasaraudzes priekšlikums. Daļēji atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Nav iebildumu.

V.Ģīlis. 69. - Sociālo un darba lietu komisijas priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Tiek atbalstīts.

V.Ģīlis. 70. - komisijas priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Nav iebildumu.

V.Ģīlis. 71. un 72. - Juridiskā biroja priekšlikumi. Atbalstīti.

Sēdes vadītājs. Tiek atbalstīti.

V.Ģīlis. 73. - deputātes Vasaraudzes priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Nav iebildumu.

V.Ģīlis. 74. - Juridiskā biroja priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Nav iebildumu.

V.Ģīlis. 75. - komisijas priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Tiek atbalstīts.

V.Ģīlis. 76. - Sociāldemokrātu savienības frakcijas priekšlikums. Daļēji atbalstīts, iestrādāts komisijas priekšlikumā, kas ir atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Nav iebildumu.

V.Ģīlis. 78. - deputātes Vasaraudzes priekšlikums. Nav atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Nav iebildumu.

V.Ģīlis. 79. - komisijas priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Nav iebildumu.

V.Ģīlis. 80. - komisijas priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Tiek atbalstīts.

V.Ģīlis. 81. - komisijas priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Nav iebildumu.

V.Ģīlis. 82. - Kārļa Leiškalna priekšlikums. Nav atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Nav iebildumu.

V.Ģīlis. 83. - komisijas priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Tiek atbalstīts.

V.Ģīlis. 84. - Juridiskā biroja priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Tiek atbalstīts.

V.Ģīlis. 85., 86., 87. - komisijas priekšlikumi. Atbalstīti.

Sēdes vadītājs. Nav iebildumu.

V.Ģīlis. 88. - Juridiskā biroja priekšlikums. Daļēji atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Nav iebildumu.

V.Ģīlis. 89. - Sociālo un darba lietu komisijas priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Nav iebildumu.

V.Ģīlis. 90. - Kārļa Leiškalna priekšlikums. Nav atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Neiebilst neviens.

V.Ģīlis. 91. - komisijas priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti atbalsta.

V.Ģīlis. 92. - deputātes Aijas Barčas priekšlikums. Daļēji atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Nav iebildumu.

V.Ģīlis. 93. - komisijas priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Tiek atbalstīts.

V.Ģīlis. 94. - deputātes Barčas priekšlikums. Daļēji atbalstīts un iestrādāts komisijas priekšlikumā.

V.Ģīlis. 96. - deputāta Leiškalna priekšlikums. Nav atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

V.Ģīlis. 97. - komisijas priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Tiek atbalstīts.

V.Ģīlis. 98. - komisijas priekšlikums - ir atbalstīts. Tāpat 99.priekšlikums un 100.priekšlikums.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

V.Ģīlis. 101. - komisijas priekšlikums. Atbalstīts.

102.priekšlikums…

Sēdes vadītājs. 100. un 101. - tiek atbalstīti.

V.Ģīlis. 102.priekšlikums. Arī tas ir atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Tiek atbalstīts.

V.Ģīlis. 103. - komisijas priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Nav iebildumu.

V.Ģīlis. 104. - Juridiskā biroja priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Tiek atbalstīts. Paldies.

Likumprojekta izskatīšanu turpināsim pēc pārtraukuma.

Lūdzu reģistrācijas režīmu! Reģistrēsimies ar identifikācijas kartēm.

Kamēr tiek gatavoti reģistrācijas rezultāti, jānoklausās daži paziņojumi.

Valdis Ģīlis.

V.Ģīlis (Tautas partijas frakcija).

Sociālo un darba lietu komisijas sēde komisijas telpās. Tūlīt.

Sēdes vadītājs. Linards Muciņš.

L.Muciņš (frakcija “Latvijas ceļš”).

Juridiskās komisijas sēde Juridiskās komisijas telpās.

Sēdes vadītājs. Aleksandru Bartaševiču lūdzu nolasīt reģistrācijas rezultātus.

A.Bartaševičs (7.Saeimas sekretāres biedrs).

Cienījamie deputāti! Nav reģistrējušies: Modris Lujāns, Jānis Ādamsons, Gunārs Freimanis, Imants Burvis, Pēteris Apinis, Tadeušs Ketlers, Edvīns Inkēns, Ņina Savčenko, Mārtiņš Emsiņš, Ingrīda Ūdre, Romāns Mežeckis, Imants Kalniņš un Juris Galerijs Vidiņš.

Sēdes vadītājs. Paldies. Pārtraukums līdz pulksten 11.00.

(Pārtraukums)

Sēdi vada Latvijas Republikas 7.Saeimas priekšsēdētājs

Jānis Straume.

Sēdes vadītājs. Turpinām izskatīt likumprojektu “Likums par sociālajiem pakalpojumiem un sociālo palīdzību”. Otrais lasījums.

105.priekšlikums.

Komisijas vārdā - Valdis Ģīlis.

V.Ģīlis. 105. - Sociālo un darba lietu komisijas priekšlikumu - deputāti ir komisijā atbalstījuši.

Sēdes vadītājs. Nav iebildumu.

V.Ģīlis. 106. - Sociāldemokrātu savienības frakcijas priekšlikums. Nav atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Nav iebildumu.

V.Ģīlis. 107. - Sociālo un darba lietu komisijas priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Ir atbalstīts.

V.Ģīlis. 108. - Sociālo un darba lietu komisijas priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Nav iebildumu.

V.Ģīlis. 109.- Juridiskā biroja priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Tiek atbalstīts.

V.Ģīlis. 110. - deputātes Vasaraudzes priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Nav iebildumu.

V.Ģīlis. 111. - Sociālo un darba lietu komisijas priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Tiek atbalstīts.

V.Ģīlis. 112. - Juridiskā biroja priekšlikums. Nav atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Nav iebildumu pret komisijas viedokli.

V.Ģīlis. 113. - komisijas priekšlikums. Ir atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Tiek atbalstīts.

V.Ģīlis. 114. - Sociālo un darba lietu komisijas priekšlikums. Ir atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Nav iebildumu.

V.Ģīlis. 115. - Sociālo un darba lietu komisijas priekšlikums. Ir atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Tiek atbalstīts.

V.Ģīlis. 116. - Kārļa Leiškalna priekšlikums. Ir atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Nav iebildumu.

V.Ģīlis. 117. - deputātes Vasaraudzes priekšlikums. Nav atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Nav iebildumu.

V.Ģīlis. 118. - Sociālo un darba lietu komisijas priekšlikums. Ir atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Tiek atbalstīts.

V.Ģīlis. 119. - Sociālo un darba lietu komisijas priekšlikums. Ir atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Nav iebildumu.

V.Ģīlis. 120. - Sociālo un darba lietu komisijas priekšlikums. Ir atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Tiek atbalstīts.

V.Ģīlis. 121. - Sociālo un darba lietu komisijas priekšlikums. Ir atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Nav iebildumu.

V.Ģīlis. 122. - Sociālo un darba lietu komisijas priekšlikums. Ir atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti atbalsta.

V.Ģīlis. 123. - Sociālo un darba lietu komisijas priekšlikums. Ir atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Tiek atbalstīts.

V.Ģīlis. 124. - deputātes Barčas priekšlikums. Ir atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Nav iebildumu.

V.Ģīlis. 125. - Sociālo un darba lietu komisijas priekšlikums. Ir atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Tiek atbalstīts.

V.Ģīlis. 126. - Sociālo un darba lietu komisijas priekšlikums. Ir atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Nav iebildumu.

V.Ģīlis. 127. - deputātes Barčas priekšlikums. Ir atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Tiek atbalstīts... (Starpsauciens no zāles: “Jābalso!”) Lūdzu zvanu! Balsosim par 127.priekšlikumu! Lūdzu rezultātu! Par - 27, pret - 2, atturas - 30. Priekšlikums nav guvis atbalstu. Tālāk, lūdzu!

V.Ģīlis. 128. - Sociālo un darba lietu komisijas priekšlikums. Ir atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Tiek atbalstīts.

V.Ģīlis. 129. - Sociālo un darba lietu komisijas priekšlikums. Ir atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Nav iebildumu.

V.Ģīlis. 130. - Sociālo un darba lietu komisijas priekšlikums. Ir atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Nav iebildumu.

V.Ģīlis. 131. - deputāta Leiškalna priekšlikums. Nav atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Nav iebildumu.

V.Ģīlis. 132. - Sociālo un darba lietu komisijas priekšlikums. Ir atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Tiek atbalstīts.

V.Ģīlis. 133. - Sociālo un darba lietu komisijas priekšlikums. Ir atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Nav iebildumu.

V.Ģīlis. 134. - deputātes Barčas priekšlikums. Ir atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Ir atbalstīts.

V.Ģīlis. 135. - Juridiskā biroja priekšlikums. Ir atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Nav iebildumu.

V.Ģīlis. 136. - deputāta Leiškalna priekšlikums. Nav atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Nav iebildumu.

V.Ģīlis. 137. - Sociālo un darba lietu komisijas priekšlikums. Ir atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Tiek atbalstīts.

V.Ģīlis. 138. - Sociālo un darba lietu komisijas priekšlikums. Ir atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Nav iebildumu.

V.Ģīlis. 139. - deputāta Leiškalna priekšlikums. Nav atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt komisijai.

V.Ģīlis. 140. - Sociālo un darba lietu komisijas priekšlikums. Ir atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Tiek atbalstīts.

V.Ģīlis. 141. - deputāta Leiškalna priekšlikums. Nav atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Nav iebildumu.

V.Ģīlis. 142. - Sociālo un darba lietu komisijas priekšlikums. Ir atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Nav iebildumu.

V.Ģīlis. 143. - deputāta Leiškalna priekšlikums. Nav atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Nav iebildumu.

V.Ģīlis. 144. - Sociālo un darba lietu komisijas priekšlikums. Ir atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Tiek atbalstīts.

V.Ģīlis. 145. - Sociālo un darba lietu komisijas priekšlikums. Ir atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Nav iebildumu.

V.Ģīlis. 146. - Sociālo un darba lietu komisijas priekšlikums. Arī ir atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Tiek atbalstīts.

V.Ģīlis. 147. - Sociālo un darba lietu komisijas priekšlikums. Ir atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Tiek atbalstīts.

V.Ģīlis. 148. - Juridiskā biroja priekšlikums. Nav atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Nav iebildumu.

V.Ģīlis. 149. - Sociālo un darba lietu komisijas priekšlikums. Ir atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Tiek atbalstīts.

V.Ģīlis. 150. - Sociālo un darba lietu komisijas priekšlikums. Ir atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Nav iebildumu.

V.Ģīlis. 151. - Sociālo un darba lietu komisijas priekšlikums. Ir atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Nav iebildumu.

V.Ģīlis. 152. - Sociālo un darba lietu komisijas priekšlikums. Arī atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Tiek atbalstīts.

V.Ģīlis. 153. - Sociālo un darba lietu komisijas priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Nav iebildumu.

V.Ģīlis. 154. - Sociālo un darba lietu komisijas priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Tiek atbalstīts.

V.Ģīlis. 155. - Sociālo un darba lietu komisijas priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Tiek atbalstīts.

V.Ģīlis. 156. - Juridiskā biroja priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Nav iebildumu.

V.Ģīlis. 157. - deputāta Leiškalna priekšlikums. Nav atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Nav iebildumu.

V.Ģīlis. 158. - Juridiskā biroja priekšlikums. Atbalstīts daļēji.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

V.Ģīlis. 159. - deputātes Barčas priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Tiek atbalstīts.

V.Ģīlis. 160. - Sociālo un darba lietu komisijas priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Nav iebildumu.

V.Ģīlis. 161. - Sociālo un darba lietu komisijas priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Tiek atbalstīts.

V.Ģīlis. Arī 162. - Sociālo un darba lietu komisijas priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Tiek atbalstīts.

V.Ģīlis. 163. - Sociālo un darba lietu komisijas priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Tiek atbalstīts.

V.Ģīlis. Un 164. - Sociālo un darba lietu komisijas priekšlikums. Arī ir atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Arī tiek atbalstīts. Lūdzu zvanu! Balsosim par likumprojekta “Likums par sociālajiem pakalpojumiem un sociālo palīdzību” pieņemšanu otrajā lasījumā! Lūdzu rezultātu! Par - 68, pret un atturas - nav. Otrajā lasījumā likumprojekts ir pieņemts.

Priekšlikumu iesniegšanas termiņš trešajam lasījumam?

V.Ģīlis. 15.oktobris.

Sēdes vadītājs. 15.oktobris. Paldies.

Izskatīsim likumprojektu “Grozījumi likumā “Repatriācijas likums””. Otrais lasījums.

Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas vārdā - deputāte Inese Birzniece.

I.Birzniece (frakcija “Latvijas ceļš”).

Labdien, Saeimas priekšsēdētāj! Prezidij! Deputāti! Strādāsim ar dokumentu nr.5005. Tie ir Repatriācijas likuma grozījumi otrajā lasījumā. Gribu atgādināt, ka šie grozījumi ir saņemti no Repatriācijas centra, kas darbojas Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldē Iekšlietu ministrijas struktūrā. Tātad šie grozījumi ir nākuši no Ministru kabineta, un to lielākā daļa ir tehniski labojumi.

1.priekšlikums saņemts no Juridiskā biroja - izteikt likumprojekta nosaukumu piedāvātajā redakcijā, kas ir izlasāma tabulā.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

I.Birzniece. 2.priekšlikumu iesniedzis deputāts Dainis Stalts. Mēs to tikai daļēji atbalstījām, jo pamatā uzņēmām tā pamatdomu, kas bija deputātam Staltam, lai šajā preambulā iekļautu arī lībiešu un līvu likteni. Tātad mēs to atbalstījām 3.priekšlikumā jau citā redakcijā.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt komisijas viedoklim par 2. un 3.priekšlikumu.

I.Birzniece. Nākamais ir deputāta Stalta 4.priekšlikums ar ieteikto redakciju. Mēs to daļēji atbalstījām, iekļaujot Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas 5.priekšlikumā.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt. Par 6.priekšlikumu, lūdzu!

I.Birzniece. 6. - Juridiskā biroja priekšlikumu - mēs atbalstījām.

Sēdes vadītājs. Nav iebildumu.

I.Birzniece. 7.priekšlikums piedāvā precizēt likuma 6.panta 4. un 6. punktu. Mēs to redakcionāli atbalstījām.

Sēdes vadītājs. Nav iebildumu.

I.Birzniece. 8. ir deputāta Vidiņa priekšlikums par 6.panta 8.punktu. Mēs to daļēji atbalstījām un iekļāvām Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas 9.priekšlikumā.

Sēdes vadītājs. Atklājam debates par 8.priekšlikumu.

Pēteris Tabūns.

P.Tabūns (apvienības “Tēvzemei un Brīvībai”/LNNK frakcija).

Cienījamie kolēģi! Te ir kāda visai būtiska lieta. Faktiski tas nav atbalstīts, bet vajadzētu atbalstīt šo priekšlikumu, jo atšķirība te ir ļoti būtiska. Pēc tam komisijas atbalstītajā priekšlikumā Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisija ir piedāvājusi “veic to personu uzskaiti...”, taču ir svarīgi viņus arī apzināt. Tātad apzināt to personu loku, kuras vēlas doties prom uz savu dzimteni, jo šo personu loku neviens - neviena no Latvijas valsts institūcijām - neatzina par eksistējošu. Šādas uzskaites nav! Un to diemžēl arī neparedz.

Šo darbu daļēji veic Krievijas vēstniecība, un mēs tikai no turienes kaut ko uzzinām. Tur reizēm pavīd skaitlis 30 000, 40 000, 60 000, dažreiz pat 100 000, kuri tur ir pieteikušies, jo vēlas aizbraukt. Tātad tie, kuri vēlas aizbraukt! Un mums beidzot vajadzēs risināt šo problēmu. Mums šo problēmu pat nāksies risināt, jo tā pirmām kārtām ir humāna un cilvēcīga lieta - palīdzēt cilvēkiem aizbraukt uz savu dzimteni, bet mēs to neesam darījuši valstiskā līmenī. Diemžēl! Tāpēc šeit ir jābūt norādītai kādai institūcijai, kura apzinās, kura noskaidros šo personu loku, kas pieteiksies šajā mūsu valsts institūcijā, nevis citas valsts vēstniecībā. Vai tā nav normāla doma? Vai tā nav normāla nostādne? Es domāju, ka tas ir pilnīgi pareizi.

Un tāpēc es lūdzu, kolēģi, ieskatīties vēlreiz šajā priekšlikumā un nobalsot par šo priekšlikumu, jo tas ir absolūti atšķirīgs no komisijas piedāvātā priekšlikuma.

Paldies par uzmanību!

Sēdes vadītājs. Aleksandrs Kiršteins.

A.Kiršteins (Tautas partijas frakcija).

Godājamais prezidij! Godājamie deputāti! Es zināmā mērā piekrītu iepriekšējam runātājam.

Jo kas ir interesanti un kas mani vienmēr pārsteidz? Tad, kad savā laikā tika gatavota sabiedrības integrācijas programma, Latvijā vēl nebija veikta nekāda aptauja, mums absolūti nebija nekādas statistikas par to, cik cilvēku grib izbraukt uz bijušajām NVS valstīm un cik cilvēku ir tādu, kuri nākotnē gribētu emigrēt uz Eiropas Savienības valstīm. Un mani pārsteidza arī tas, ka vēl līdz pat šim brīdim ir atšķirīgi dati.

Es atceros kādu Eiropas Savienības apmaksātu pētījumu. Ja nemaldos, tur bija minēti apmēram 20% cilvēku, kuri pēc Latvijas iestāšanās Eiropas Savienībā gribētu izceļot uz Rietumeiropas valstīm. Tātad, ja ir nepilns pusmiljons nepilsoņu, no kuriem kāda ceturtā daļa grib doties atpakaļ uz bijušajām NVS valstīm vai nākotnē, kad uzlabosies situācija, gribētu izbraukt uz Rietumeiropu, tad šī kopējā prombraucēju daļa varētu būt jau 50%. Un jūs jau saprotat, ka, sastādot dažādas integrācijas programmas, pastāv ļoti liela atšķirība finansiālā nodrošinājuma ziņā atkarībā no tā, vai tas ir vajadzīgs pusmiljonam vai tikai 250 tūkstošiem cilvēku.

Mani izbrīna vēl kāda lieta. Es personīgi biju ierosinājis tautas skaitīšanas laikā anketās ieviest arī šādu aili, vai cilvēki vēlas izbraukt atpakaļ uz savām etniskās izcelsmes zemēm un vai viņi gribētu emigrēt uz Rietumeiropu. Nepiedodami vājš darbs… Faktiski Latvijas ārpolitika ir bijusi liela kļūda, jo saskaņā ar Jaltas un Potsdamas konferences lēmumiem Rietumiem, kuri ir atbildīgi par to, ka šeit pieļāva padomju karaspēka klātbūtni, būtu jāuzņemas zināma atbildība par kādiem pāris simts tūkstošiem cilvēku, kuri gribētu izceļot uz Rietumiem. Un es arī domāju, ka ne mums, Saeimas deputātiem, ne Latvijas valdībai, ne Latvijas sabiedrībai nekādā mērā nebūtu jāierobežo tie cilvēki, kuri gribētu baudīt, teiksim, lielākus labumus un izceļot arī uz Rietumiem.

Tā ka šinī gadījumā es katrā ziņā atbalstītu to, ka mums noteikti ir jāapzina šo cilvēku skaits. Es pat pieļauju domu, ka šī apzināšana nenotika apzināti, jo mēs par to savā laikā runājām Ārlietu komisijā, šie priekšlikumi tika izteikti gan Latvijas valdībai, gan ārlietu ministram Indulim Bērziņam. Ļoti dīvaini bija tas, ka Eiropas Savienība finansēja krieviski runājošo cilvēku vidē šo aptauju, bet tā netika reklamēta Latvijā. Šīs aptaujas dati parādījās tikai dažās krievu avīzēs, tie netika oficiāli iesniegti valdībai un tā tālāk.

Līdz ar to, ja mēs neatbalstām priekšlikumu par šādu cilvēku apzināšanu, tad faktiski mēs paši ņirgājamies par tā saucamo integrācijas programmu, kura būtu vairāk jāorientē uz to, lai neaizkavētu cilvēkus doties tur, kur viņi vēlas. Tātad šo programmu varētu orientēt uz dažādu invalīdu un sociāli atpalikušu cilvēku integrēšanu sabiedrībā, bet nevajadzētu to pagriezt kaut kādā etniskā plāksnē.

Tā ka te pastāv ļoti daudzas problēmas, tikai mēs tās visas pašlaik nevaram apskatīt, bet katrā ziņā šī apzināšana ir pirmais darbs, lai vispār varētu sākt kaut ko darīt, jo bez statistikas datiem mēs vispār nespējam pieņemt nevienu lēmumu. Es ceru, ka mēs šo kļūdu novērsīsim, bet pēdējo trīs, četru gadu darbs lielā mērā ir bijis fikcija.

Paldies par uzmanību!

Sēdes vadītājs. Antons Seiksts.

A.Seiksts (frakcija “Latvijas ceļš”).

Godātais priekšsēdētāj! Godātie kolēģi! Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisija mēģina nekad neaizmirst to, ka tā ir cilvēka tiesību komisija. Tas būtu pirmkārt.

Un kolēģis Aleksandrs Kiršteina kungs, pats laikam to neapzinoties, precīzi norādīja, ka kolēģa Jura Vidiņa piedāvātajā redakcijā ir ietverts etniskais dalījums, kas ne juridiski, ne cilvēktiesiski nekādā veidā nebūtu iestrādājams likumos.

Otrkārt: kā notiks šo cilvēku apzināšana? Vai ar kāju durvīs? Aptaujājot? Piespiežot atbildēt?

Un treškārt. Finansu ministrijas atzinums, ka tas prasīs nopietnus līdzekļus, Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisiju piespieda pieņemt tādu redakciju, kādu mēs jums piedāvājam.

Es ļoti lūdzu atbalstīt mūsu komisijas viedokli.

Paldies par uzmanību!

Sēdes vadītājs. Boriss Cilevičs.

B.Cilevičs (politisko organizāciju apvienības “Par cilvēka tiesībām vienotā Latvijā” frakcija).

Cienījamie kolēģi! Es aicinu jūs tomēr skatīties uz šo jautājumu kā uz juridisku, nevis uz politisku jautājumu.

Apzināt var visu ko. Taču pastāv vispārējs princips, kas ir ietverts visos cilvēktiesību dokumentos, - katram cilvēkam ir tiesības izbraukt no jebkuras valsts, ieskaitot viņa paša valsti. Protams, ierobežojumi var būt saistīti tikai ar kaut kādām neizpildītām saistībām pret valsti. Bet iebraukt kādā citā valstī nevienam automātisku tiesību nav. Tātad jautājumu par to, vai cilvēks var izbraukt uz citu valsti, lemj tā valsts, kurā viņš iebrauc, nevis tā valsts, no kuras šis cilvēks izbrauc.

Tāpēc tas ir pilnīgi pareizi, ko Tabūna kungs teica, - ka to personu uzskaiti, kuras grib pārcelties uz Krieviju, veic Krievija, nevis mēs. Tie cilvēki, kas brauc uz Vāciju vai grib izbraukt uz Vāciju, vēršas Vācijas vēstniecībā, nevis kaut kādā repatriācijas centrā vai kādā citā mūsu institūcijā.

Tā ka nekāda Latvijas institūcija nevar pieņemt lēmumu, vai cilvēkam ļaut izbraukt vai ne. To lems tā valsts, uz kuru šis cilvēks brauc. Tāpēc būsim juridiski korekti! Principā nedz tas, nedz šis formulējums lietas būtību nemaina.

Protams, es pilnīgi piekrītu gan Seiksta kungam, gan Kiršteina kungam, ka tas diez vai būtu pareizi - likuma līmenī nodalīt etniskos latviešus no cittautiešiem. Un šāda apzināšana būtu papildu slodze Repatriācijas centram. Par šo jautājumu, kā Tabūna kungs atceras, tika ļoti sīki diskutēts komisijas sēdē, un principā gan Repatriācijas centrs, gan Juridiskais birojs, gan pieaicinātie eksperti atbalstīja tieši komisijas piedāvāto formulējumu.

Es aicinu jūs neatbalstīt 8.priekšlikumu, bet atbalstīt 9.priekšlikumu, kas daudz precīzāk izsaka lietas būtību.

Paldies par uzmanību.

Sēdes vadītājs. Debates slēdzu. Komisijas vārdā - Inese Birzniece.

I.Birzniece. Jā, tiešām, - mēs par šo priekšlikumu ilgi debatējām un ilgi to pārrunājām komisijas sēdē. Likumiem jābūt praktiskiem. Kā mēs praktiski varētu paveikt un īstenot šo apzināšanu? Tiešām, kā Kārlis jau prasīja… Iestāde ies klauvēt pie katra cittautieša dzīvokļa durvīm un prasīs: “Vai jūs gribat braukt? Vai jūs gribat braukt?” Tas ir pavisam bezjēdzīgi!

Mēs esam daļēji atbalstījuši Vidiņa kunga priekšlikumu, kā tas redzams, ja salīdzina esošā likuma tekstu ar 9.priekšlikuma tekstu, kur mēs iekļāvām frāzi: “veic to personu uzskaiti, kuras vēlas izceļot un kuras izceļo no Latvijas…” Savukārt 8.priekšlikums skan tā: “apzina un veic to cittautiešu uzskaiti, kuri vēlas…” Un kā mēs varēsim zināt? Kaut kad tālā nākotnē, pēc desmit gadiem, kāds gribēs braukt uz Ameriku? Jā, vienmēr var gribēt, bet vai tas ko līdzēs? Cik precīza būs šāda it kā apzināšana?

Tātad, raugoties no visādiem juridiskajiem un cilvēktiesību aspektiem, arī es aicinu noraidīt 8.priekšlikumu un atbalstīt Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas izstrādāto 9.priekšlikumu.

Sēdes vadītājs. Lūdzu zvanu! Balsosim par 8. - deputāta Vidiņa priekšlikumu. Lūdzu rezultātu! Par - 28, pret - 16, atturas - 34. Priekšlikums nav guvis atbalstu.

Pret 9.priekšlikumu nav iebildumu.

Tālāk, lūdzu!

I.Birzniece. Paldies.

10.priekšlikums. Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisija precizē likuma 8.panta pirmās daļas redakciju. Mēs atbalstījām.

Sēdes vadītājs. Nav iebildumu.

I.Birzniece. 11. - deputāta Daiņa Stalta priekšlikums par 8.panta trešo daļu. Mēs atbalstījām, šo jēdzienu pārveidojot 12.priekšlikumā.

Sēdes vadītājs. Atklājam debates par 11.priekšlikumu.

Dainis Stalts.

D.Stalts (apvienības “Tēvzemei un Brīvībai”/LNNK frakcija).

Godājamais prezidij! Kolēģi! Gribu izteikt atzinību Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijai par izpratni. Izsaku vienlaikus arī vēlējumu, lai laika gaitā nenotiktu tā, ka no Ziemeļāfrikas lībieši sāktu ierasties šeit.

Manis iesniegtais 11.priekšlikums taču būtībā ir daļēji atbalstīts. Es domāju, ka mans priekšlikums precīzāk izsaka to situāciju, kāda ir šeit aplūkota. Proti, ja ir cilvēki, kuri vēlas atgriezties savā tēvzemē, tad attiecībā uz viņiem ir izdarāma pretimnākšana, un šādai pretimnākšanai ir jābūt no pašvaldību puses, pašvaldībām veicot savus pienākumus repatriācijas jautājumu risināšanā. Lūk, tieši šī ir tā nianse: “ja pašvaldības administratīvajā teritorijā ir brīvs pašvaldībai piederošs zemes gabals ar apbūves tiesībām.” Lūk, šī ir tā nianse - šim zemesgabalam jābūt ar apbūves tiesībām!

Un tālabad es aicinu atbalstīt tieši manu priekšlikumu.

Paldies par uzmanību.

Sēdes vadītājs. Debates slēdzu. Vai vēlaties komisijas vārdā ko piebilst?

I.Birzniece. Jā, mēs to pārrunājām ar Juridisko biroju un ar ekspertiem. Es piekrītu deputātam Stalta kungam, ka mums būtu vajadzējis tabulā pierakstīt, ka ir daļēji atbalstīts viņa priekšlikums. Jo nevar šajā likumā dot prioritāti repatriantiem attiecībā uz brīvo zemi, lai uzbūvētu dzīvojamās mājas. Ir jāsaka: Pašvaldību likumā noteiktā kārtībā var piešķirt repatriantam šādu zemes gabalu. Un tad tajā likumā būtu jānosaka šāda prioritāte. Nevaram tikai šajā vienā likumā - Repatriācijas likumā - to panākt.

Tātad es aicinu neatbalstīt 11.priekšlikumu un atbalstīt 12.priekšlikumu.

Sēdes vadītājs. Lūdzu zvanu! Balsosim par 11. - deputāta Stalta priekšlikumu! Lūdzu rezultātu! Par - 16, pret - 6, atturas - 48. Priekšlikums nav atbalstīts.

Pret 12.priekšlikumu nav iebildumu.

Tālāk, lūdzu!

I.Birzniece. 13.priekšlikums - no Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas ierosināti redakcionāli grozījumi 9.pantā. Mēs atbalstījām.

Sēdes vadītājs. Nav iebildumu.

I.Birzniece. 14. - Juridiskā biroja priekšlikums. Redakcionāli grozījumi 9.pantā. Mēs atbalstījām.

Sēdes vadītājs. Nav iebildumu.

I.Birzniece. 15. - Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas priekšlikums. Precizējums 9.panta ceturtajā daļā. Mēs atbalstījām.

Sēdes vadītājs. Nav iebildumu.

I.Birzniece. 16. - Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas priekšlikums. - 9.1 panta pirmā daļa ir redakcionāli mainīta.

Sēdes vadītājs. Nav iebildumu.

I.Birzniece. 17. - Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas priekšlikums. 9.1 panta pirmās daļas 2. un 3.punkts redakcionāli mainīts.

Sēdes vadītājs. Nav iebildumu.

I.Birzniece. 18. - Juridiskā biroja priekšlikums. Grozījumi 19.1 panta otrajā daļā.

Sēdes vadītājs. Nav iebildumu.

I.Birzniece. 19. - deputāta Stalta priekšlikums. Mēs to atbalstījām, iekļāvām 20.priekšlikumā, kurš ir no Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas un ir arī par 9.1 panta otro daļu.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

I.Birzniece. 21. - Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas priekšlikums 9.1 panta trešo daļu redakcionāli mainīt.

Sēdes vadītājs. Nav iebildumu.

I.Birzniece. 22. - Daiņa Stalta priekšlikums. Daļēji atbalstījām, to iekļaujot 23. - Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas priekšlikumā.

Sēdes vadītājs. Nav iebildumu.

I.Birzniece. 24. - Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas priekšlikums redakcionāli mainīt 9.2 panta trešo daļu.

Sēdes vadītājs. Tiek atbalstīts.

I.Birzniece. 25. - Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas priekšlikums redakcionāli mainīt 11.panta pirmās daļas pirmo teikumu.

Sēdes vadītājs. Nav iebildumu.

I.Birzniece. 26. - Juridiskā biroja priekšlikums. 11.panta otrās daļas redakcionāli grozījumi.

Sēdes vadītājs. Nav iebildumu.

I.Birzniece. 27. - Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas priekšlikums precizēt 12.panta pirmās daļas 3.punktu.

Sēdes vadītājs. Nav iebildumu.

I.Birzniece. 28. - Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas priekšlikums precizēt 12.panta otro daļu redakcionāli.

Sēdes vadītājs. Tiek atbalstīts.

I.Birzniece. Juridiskā biroja priekšlikumu par 12.panta ceturto daļu mēs atbalstījām, iekļāvām 30.priekšlikumā, kas ir no Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas.

Sēdes vadītājs. Nav iebildumu.

I.Birzniece. 31. - Juridiskā biroja priekšlikums. 19.panta pirmās daļas redakcionāli grozījumi.

Sēdes vadītājs. 30. un 31. - tiek atbalstīti.

I.Birzniece. 32. - Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas priekšlikums. 19.panta otrās un trešās daļas redakcionāli grozījumi.

Sēdes vadītājs. Nav iebildumu.

I.Birzniece. 33. - Juridiskā biroja priekšlikums precizēt likuma spēkā stāšanās laiku. Mēs atbalstījām 34.priekšlikumu - mainīt datumus un redakcionāli izslēgt vārdus: “Likums stājas spēkā 2002.gada 1.jūlijā.”

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

I.Birzniece. Lūdzu atbalstīt likumprojektu otrajā lasījumā.

Sēdes vadītājs. Lūdzu zvanu! Balsosim par likumprojekta pieņemšanu otrajā lasījumā! Lūdzu rezultātu! Par - 75, pret - nav, atturas - 2. Otrajā lasījumā likumprojekts pieņemts.

Priekšlikumu iesniegšanas termiņš trešajam lasījumam?

I.Birzniece. Priekšlikumus trešajam lasījumam lūdzu iesniegt līdz 15.oktobrim.

Sēdes vadītājs. 15.oktobris. Paldies. Iebildumu nav.

I.Birzniece. Paldies.

Sēdes vadītājs. Izskatīsim likumprojektu “Grozījumi Kooperatīvo sabiedrību likumā”. Pirmais lasījums.

Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas vārdā ziņos deputāts Kārlis Leiškalns.

K.Leiškalns (frakcija “Latvijas ceļš”).

Dāmas un kungi! Strādāsim ar dokumentu, kura numurs 4928,- “Grozījumi Kooperatīvo sabiedrību likumā”. Jāatgādina, ka parlaments šo likumu pieņēma pavisam nesen. Bet, kā ir izrādījies, vesela virkne kooperatīvo sabiedrību (šeit tas jāattiecina uz dzīvokļu kooperatīvajām sabiedrībām) uzskata, ka tās netiks galā ar tiem uzdevumiem, kurus parlaments tām ir uzdevis valžu vai pārvalžu institūtu veidošanā. Parlaments, protams, vienmēr ieklausās sabiedrībā un ir gatavs pagarināt šos termiņus, tāpēc es lūdzu jūs atbalstīt šā likumprojekta steidzamību un veikt tā pirmo lasījumu jau šodien.

Sēdes vadītājs. Lūdzu zvanu! Balsosim par likumprojekta atzīšanu par steidzamu! Lūdzu rezultātu! Par - 71, pret un atturas - nav. Likumprojekts atzīts par steidzamu.

Lūdzu zvanu! Balsosim par likumprojekta pieņemšanu pirmajā lasījumā! Lūdzu rezultātu! Par - 73, pret un atturas - nav. Pirmajā lasījumā pieņemts.

K.Leiškalns. Paldies, draugi! Bija tik patīkami ar jums strādāt, bet tas tūlīt beigsies.

Priekšlikumus lūdzu iesniegt līdz šā gada 15.oktobrim un likumprojekta izskatīšanu otrajā lasījumā veikt 17.oktobrī.

Sēdes vadītājs. Paldies. Deputāti piekrīt.

K.Leiškalns. Paldies.

Sēdes vadītājs. Izskatīsim likumprojektu “Grozījumi likumā “Par autoceļiem””. Pirmais lasījums.

Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas vārdā ziņos deputāts Kārlis Leiškalns.

K.Leiškalns (frakcija “Latvijas ceļš”).

Dāmas un kungi! Likumprojekts “Grozījumi likumā “Par autoceļiem”” ir dokuments nr.4930. Ministru kabineta sagatavotajiem likuma grozījumiem desmit deputāti lūdz noteikt steidzamību. Ārkārtīgi lūdzu atbalstīt šā likumprojekta steidzamību un šodien veikt tā izskatīšanu pirmajā un varbūt pat otrajā lasījumā, jo šeit ir runa tikai un vienīgi par deleģējumu Ministru kabinetam izdot noteikumus.

Sēdes vadītājs. Lūdzu balsošanas režīmu! Balsosim par likumprojekta atzīšanu par steidzamu! Lūdzu rezultātu! Par - 60, pret - 13, neviens neatturas. Likumprojekts atzīts par steidzamu.

K.Leiškalns. Aicinu atbalstīt pirmajā lasījumā.

Sēdes vadītājs. Balsosim par likumprojekta pieņemšanu pirmajā lasījumā! Lūdzu rezultātu! Par - 73, pret un atturas - nav. Pirmajā lasījumā pieņemts.

K.Leiškalns. Augsti godātās dāmas un kungi, paldies! Un aicinu jūs tūlīt nobalsot arī par likumprojekta pieņemšanu otrajā lasījumā, ja nevienam no deputātiem nav iebildumu.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst. Lūdzu balsošanas režīmu! Balsosim par likumprojekta “Grozījumi likumā “Par autoceļiem”” pieņemšanu otrajā, galīgajā, lasījumā! Lūdzu rezultātu! Par - 64, pret - nav, atturas - 1. Likums pieņemts.

Nākamais likumprojekts - “Grozījumi likumā “Par valsts noslēpumu””. Pirmais lasījums.

Aizsardzības un iekšlietu komisijas vārdā - deputāts Dzintars Kudums.

Dz.Kudums (apvienības “Tēvzemei un Brīvībai”/LNNK frakcija).

Augsti godātais prezidij! Augsti godātie kolēģi! Aizsardzības un iekšlietu komisija apsprieda likumprojektu “Grozījumi likumā “Par valsts noslēpumu”” un atbalstīja to pirmajam lasījumam. Mēs esam saņēmuši arī Rišarda Labanovska parakstītu atzinumu no Ārlietu komisijas.

Lūdzam arī parlamentu atbalstīt likumprojektu pirmajā lasījumā!

Sēdes vadītājs. Lūdzu zvanu! Balsosim par likumprojekta “Grozījumi likumā “Par valsts noslēpumu”” pieņemšanu pirmajā lasījumā! Lūdzu rezultātu! Par - 68, pret un atturas - nav. Pirmajā lasījumā pieņemts.

Priekšlikumu iesniegšanas termiņš otrajam lasījumam?

Dz.Kudums. 15.oktobris.

Sēdes vadītājs. 15.oktobris. Paldies.

Nākamais likumprojekts - “Grozījumi likumā “Par valsts un pašvaldību uzņēmumu pārveidošanu statūtsabiedrībās””. Otrais lasījums.

Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas vārdā ziņos deputāts Kārlis Leiškalns.

K.Leiškalns (frakcija “Latvijas ceļš”).

Priekšsēdētāja kungs! Dāmas un kungi! Dokuments nr.5015 ir likumprojekts “Grozījumi likumā “Par valsts un pašvaldību uzņēmumu pārveidošanu statūtsabiedrībās””. Sagatavotā tabula ir ārkārtīgi bieza, bet tajā nav neviena priekšlikuma. Tāpēc aicinu jūs tūlīt nobalsot par likumprojekta pieņemšanu otrajā lasījumā.

Sēdes vadītājs. Lūdzu zvanu! Balsosim par likumprojekta pieņemšanu otrajā lasījumā. Lūdzu rezultātu! Par - 74, pret un atturas - nav. Otrajā lasījumā pieņemts.

Priekšlikumu iesniegšanas termiņš?

K.Leiškalns. Aicinu iesniegt priekšlikumus līdz 15.oktobrim - otrdienai.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt. Paldies.

Nākamais likumprojekts - “Grozījumi likumā “Par ieguldījumu sabiedrībām””. Otrais lasījums.

Budžeta un finansu (nodokļu) komisijas vārdā - deputāts Vents Balodis.

V.Balodis (apvienības “Tēvzemei un Brīvībai”/LNNK frakcija).

Godātie deputāti! Dokuments ir ar numuru 5016. Budžeta un finansu (nodokļu) komisija nav saņēmusi otrajam lasījumam nevienu priekšlikumu.

Lūdzu deputātus atbalstīt likumprojektu otrajā lasījumā.

Sēdes vadītājs. Lūdzu zvanu! Balsosim par likumprojekta pieņemšanu otrajā lasījumā. Lūdzu rezultātu! Par - 68, pret un atturas - nav. Otrajā lasījumā likumprojekts pieņemts.

Priekšlikumu iesniegšanas termiņš trešajam lasījumam?

V.Balodis. 15.oktobris.

Sēdes vadītājs. Paldies. Iebildumu nav.

Nākamais likumprojekts - “Grozījumi likumā “Par apdrošināšanas līgumu””. Otrais lasījums.

Budžeta un finansu (nodokļu) komisijas vārdā - Vents Balodis.

V.Balodis (apvienības “Tēvzemei un Brīvībai”/LNNK frakcija).

Godātie deputāti! Dokuments ir ar numuru 5017. Budžeta un finansu (nodokļu) komisija nav saņēmusi otrajam lasījumam nekādus ierosinājumus.

Lūdzu deputātus atbalstīt likumprojektu otrajā lasījumā.

Sēdes vadītājs. Lūdzu zvanu! Balsosim par likumprojekta pieņemšanu otrajā lasījumā. Lūdzu rezultātu! Par - 74, pret un atturas - nav. Otrajā lasījumā pieņemts.

Priekšlikumu iesniegšanas termiņš?

V.Balodis. Lūdzu iesniegt priekšlikumus līdz 15.oktobrim.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

Izskatīsim likumprojektu “Grozījumi Hipotekāro ķīlu zīmju likumā”. Otrais lasījums.

Budžeta un finansu (nodokļu) komisijas vārdā - deputāts Vents Balodis.

V.Balodis (apvienības “Tēvzemei un Brīvībai”/LNNK frakcija).

Godātie deputāti! Strādāsim ar dokumentu nr.5020, kur ir apkopoti priekšlikumi.

1. - deputāta Venta Baloža priekšlikums papildināt 9.panta pirmo daļu ar jaunu 4.apakšpunktu. Budžeta un finansu (nodokļu) komisija ir priekšlikumu atbalstījusi.

Sēdes vadītājs. Tiek atbalstīts.

V.Balodis. 2. - deputāta Venta Baloža priekšlikums izteikt 9.panta piekto daļu jaunā redakcijā. Budžeta un finansu (nodokļu) komisija to ir atbalstījusi.

Sēdes vadītājs. Deputāti atbalsta.

V.Balodis. 3. - deputāta Venta Baloža priekšlikums papildināt 24.panta otro daļu ar jaunu 3.apakšpunktu. Budžeta un finansu (nodokļu) komisija arī to ir atbalstījusi.

Sēdes vadītājs. Deputāti atbalsta.

V.Balodis. Mēs esam izskatījuši visus priekšlikumus. Lūdzu deputātus atbalstīt likumprojektu otrajā lasījumā.

Sēdes vadītājs. Lūdzu zvanu! Balsosim par likumprojekta pieņemšanu otrajā lasījumā. Lūdzu rezultātu! Par - 66, pret un atturas - nav. Otrajā lasījumā likumprojekts pieņemts.

Priekšlikumu iesniegšanas termiņš trešajam lasījumam?

V.Balodis. Gaidīsim jūsu priekšlikumus līdz 15.oktobrim.

Sēdes vadītājs. Paldies.

Izskatīsim likumprojektu “Par nekustamā īpašuma nodošanu Rīgas Ebreju kopienai”. Pirmais lasījums.

Juridiskās komisijas vārdā - deputāts Linards Muciņš.

L.Muciņš (frakcija “Latvijas ceļš”).

Cienījamo priekšsēdētāj! Cienījamie deputāti! Ministru kabinets Saeimā ir iesniedzis likumprojektu “Par nekustamā īpašuma nodošanu Rīgas Ebreju kopienai”. Rīgas Ebreju kopienai savulaik ar Ministru padomes lēmumu bez atlīdzības tika nodota ēka Rīgā, Skolas ielā 6. To jau tūlīt pēc neatkarības atjaunošanas izdarīja Ivara Godmaņa vadītā Ministru padome. Taču tajā laikā mums vēl neeksistēja speciāla likumdošana, kādā veidā attiecīgajām sabiedriskajām organizācijām vai bijušajiem īpašniekiem ir atgriežami viņu īpašumi, un, tā kā šī sabiedriskā organizācija - Rīgas Ebreju kopiena - faktiski ir visu Rīgas ebreju sabiedriskā organizācija, bet tā tikai saucas citādāk nekā tā organizācija, kura bija pirms kara, kurai piederēja šis nams un kura šo namu izmantoja, tad mums Juridiskajā komisijā radās tīri tehniskas problēmas, lai šo likumprojektu varētu virzīt pirmajā lasījumā, jo mums bija arī jāatrisina jautājums par zemi. Ministru padome savā laikā Rīgas Ebreju kopienai bija nodevusi tikai ēku. Mēs uzskatām, ka tās īpašumā ir jānodod viss nekustamais īpašums, tātad arī zemes gabals, bet, runājot par ēku, ir vēlreiz jāakceptē tās nodošana šai organizācijai.

Tajā pašā laikā šo darbību īsti nevar saukt par īpašuma atgriešanu, jo šī tomēr ir cita organizācija, un mēs tai nododam īpašumu no jauna.

Rīgas Ebreju kopiena par savu naudu veica attiecīgā zemes gabala uzmērīšanu un reģistrāciju, Kadastra reģistrā saņēma attiecīgo numuru, un līdz ar to mēs šodien varam risināt šo jautājumu, izskatot likumprojektu pirmajā lasījumā.

Juridiskā komisija izskatīja šo likumprojektu un aicina to atbalstīt. Mēs arī uzskatām, ka tam ir jāpiešķir steidzamība. Aicinu piešķirt likumprojektam šo steidzamību!

Sēdes vadītājs. Lūdzu zvanu! Balsosim par likumprojekta atzīšanu par steidzamu! Lūdzu rezultātu! Par - 57, pret un atturas - nav. Likumprojekts par steidzamu atzīts.

Lūdzu balsošanas režīmu! Balsosim par likumprojekta pieņemšanu pirmajā lasījumā! Lūdzu rezultātu! Par - 68, pret un atturas - nav. Pirmajā lasījumā likumprojekts pieņemts.

L.Muciņš. Aicinu priekšlikumus iesniegt līdz 15.oktobrim un likumprojektu otrajā lasījumā izskatīt 17.oktobrī.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

Nākamais likumprojekts - “Par nekustamā īpašuma nodošanu Rīgas rajona Brīvprātīgo ugunsdzēsēju biedrībai”. Pirmais lasījums.

Juridiskās komisijas vārdā - deputāts Linards Muciņš.

L.Muciņš (frakcija “Latvijas ceļš”).

Cienījamo priekšsēdētāj, cienījamie deputāti! Juridiskajā komisijā bija ienākuši arī dokumenti par nepieciešamību atrisināt jautājumu par Rīgas rajona Brīvprātīgo ugunsdzēsēju biedrības īpašumu, kas faktiski atrodas šīs Brīvprātīgo ugunsdzēsēju biedrības valdījumā un lietošanā, taču īpašuma tiesības sakarā ar mūsu likumdošanas individuālo raksturu šajos jautājumos nevarēja tikt atjaunotas un īpašums nevarēja tikt reģistrēts zemesgrāmatā.

Mēs arī šo jautājumu izskatījām pirms kāda laika un uzdevām Rīgas rajona Brīvprātīgo ugunsdzēsēju biedrībai veikt nepieciešamos uzmērījumus un ēku attiecīgu reģistrāciju. Tas tika izdarīts, un šobrīd mums ir sagatavots likumprojekts, kura reģistra numurs ir 1414. Tas paredz biedrības īpašumā bez atlīdzības nodot zemes gabalu, jo ēkas biedrība jau ir reģistrējusi zemesgrāmatā. Līdz ar to mēs atrisinātu šo problēmu. Tātad ēkas šai biedrībai Siguldā jau pieder un ir reģistrētas zemesgrāmatā, bet zemes gabalam, uz kura pirms kara ir atradies viņu īpašums, īpašumtiesības nav atjaunotas.

Bez tam vēsturiski ir radušās arī problēmas attiecībā uz šā zemes gabala platību. Līdz ar to uzmērīšanas laikā bija nepieciešams precizēt robežas un piešķirt tam kadastra numuru. Tagad šie jautājumi ir atrisināti, visas darbības ir izdarītas, un es aicinu jūs atbalstīt šo likumprojektu pirmajā lasījumā.

Sēdes vadītājs. Lūdzu zvanu! Balsosim par likumprojekta pieņemšanu pirmajā lasījumā! Lūdzu rezultātu! Par - 73, pret un atturas - nav. Pirmajā lasījumā likumprojekts pieņemts.

Priekšlikumu iesniegšanas termiņš?

L.Muciņš. 15.oktobris. Izskatīšana - 17.oktobrī.

Sēdes vadītājs. Priekšlikumu iesniegšanas termiņš - 15.oktobris.

Nākamais likumprojekts - “Grozījumi Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksā”. Otrais lasījums.

Juridiskās komisijas vārdā - deputāts Linards Muciņš.

L.Muciņš (frakcija “Latvijas ceļš”).

Cienījamo priekšsēdētāj! Cienījamie deputāti! Juridiskā komisija ir izskatījusi likumprojektu “Grozījumi Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksā” otrajam lasījumam, iekļaujot tajā veselu rindu citu nelielu likumprojektu.

Juridiskā komisija izskatīja un lēma par šādiem priekšlikumiem.

1. - deputāta Klementjeva priekšlikums. Juridiskajā komisijā tas neguva atbalstu.

Sēdes vadītājs. Nav iebildumu.

L.Muciņš. 2. - deputāta Klementjeva priekšlikums. Juridiskajā komisijā netika atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Nav iebildumu.

L.Muciņš. 3. - likumprojektā ar reģistra nr.1356 ietvertais priekšlikums. Tika atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Tiek atbalstīts.

L.Muciņš. 4. - Juridiskā biroja priekšlikums. Tika atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Tiek atbalstīts.

L.Muciņš. 5. - Juridiskā biroja priekšlikums. Tika atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Nav iebildumu.

L.Muciņš. 6. - Juridiskā biroja priekšlikums. Tika atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Tiek atbalstīts.

L.Muciņš. 7.priekšlikums, 8.priekšlikums un 9.priekšlikums tika atbalstīts otrajam lasījumam, iestrādājot tos 125.pantā.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

L.Muciņš. 10. - Juridiskā biroja priekšlikums. Tika atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Nav iebildumu.

L.Muciņš. 11. - Juridiskā biroja priekšlikums. Tika atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Nav iebildumu.

L.Muciņš. 12. - Juridiskā biroja priekšlikums. Tika atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Nav iebildumu.

L.Muciņš. 13. - Juridiskā biroja priekšlikums. Tika atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Tiek atbalstīts.

L.Muciņš. 14. - likumprojektā ar reģistra nr.1372 ietvertais priekšlikums. Tika atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Tiek atbalstīts.

L.Muciņš. 15. - Juridiskā biroja priekšlikums. Tika atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Nav iebildumu.

L.Muciņš. 16. - Juridiskā biroja priekšlikums. Tika atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Nav iebildumu.

L.Muciņš. 17. - Juridiskā biroja priekšlikums. Tika atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Nav iebildumu.

L.Muciņš. 18. - Juridiskā biroja priekšlikums. Tika atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Nav iebildumu.

L.Muciņš. 19. - Juridiskā biroja priekšlikums. Tika atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Tiek atbalstīts.

L.Muciņš. 20. - likumprojektā ar reģistra nr.1346 ietvertais priekšlikums. Tika atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Nav iebildumu.

L.Muciņš. Analogs ir 21.priekšlikums. Tas tika atbalstīts daļēji un ir ietverts Juridiskās komisijas 22.priekšlikumā, kas tika atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

L.Muciņš. 23. - analogs priekšlikums. Tika atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Nav iebildumu.

L.Muciņš. 24. - Juridiskās komisijas priekšlikums. Tika atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Tiek atbalstīts.

L.Muciņš. 25. - likumprojektā ar reģistra nr.1346 ietvertais priekšlikums. Tika atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Nav iebildumu.

L.Muciņš. 26. - analogs priekšlikums. Tika atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Nav iebildumu.

L.Muciņš. 27. - likumprojektā ar reģistra nr.1270 ietvertais priekšlikums. Tika atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Nav iebildumu.

L.Muciņš. 28. - likumprojektā ar reģistra nr.1079 ietvertais priekšlikums. Tika atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Nav iebildumu.

L.Muciņš. 29. - likumprojektā ar reģistra nr.1270 ietvertais priekšlikums. Tika atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Nav iebildumu.

L.Muciņš. 30. - Mandātu un iesniegumu komisijas priekšlikums. Tika atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Nav iebildumu.

L.Muciņš. 31. - Juridiskā biroja priekšlikums. Tika atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Nav iebildumu.

L.Muciņš. 32. - Juridiskā biroja priekšlikums. Ir atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Nav iebildumu.

L.Muciņš. 33. - Juridiskā biroja priekšlikums. Ir atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Tiek atbalstīts.

L.Muciņš. 34. - Juridiskā biroja priekšlikums. Ir atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Nav iebildumu.

L.Muciņš. 35. - Juridiskā biroja priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Nav iebildumu.

L.Muciņš. 36. - Juridiskās komisijas priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Nav iebildumu.

L.Muciņš. 37. - likumprojektā ar reģistra nr.1356 ietvertais priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Tiek atbalstīts.

L.Muciņš. 38. - analogs priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Nav iebildumu.

L.Muciņš. 39. - analogs priekšlikums. Tas ir atbalstīts daļēji un iestrādāts 40. - Juridiskās komisijas priekšlikumā, kas ir atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

L.Muciņš. 41. - likumprojektā ar reģistra nr.1356 ietvertais priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Nav iebildumu.

L.Muciņš. 42. - analogs priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Nav iebildumu.

L.Muciņš. 43. - analogs priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Nav iebildumu.

L.Muciņš. 44. - analogs priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Nav iebildumu.

L.Muciņš. 45. - analogs priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Nav iebildumu.

L.Muciņš. 46. - Juridiskā biroja priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Nav iebildumu.

L.Muciņš. 47. - likumprojektā ar reģistra nr.1270 ietvertais priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Nav iebildumu.

L.Muciņš. 48. - analogs priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Tiek atbalstīts.

L.Muciņš. 49. - analogs priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Nav iebildumu.

L.Muciņš. 50. - likumprojektā ar reģistra nr.1164 ietvertais priekšlikums. Atbalstīts daļēji...

Sēdes vadītājs. Nav iebildumu.

L.Muciņš. ... attiecīgajā 201.1 pantā.

Sēdes vadītājs. Tālāk, lūdzu!

L.Muciņš. 51. - likumprojektā ar reģistra nr.1356 ietvertais priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Tiek atbalstīts.

L.Muciņš. 52. - likumprojektā ar reģistra nr.1270 ietvertais priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Nav iebildumu.

L.Muciņš. 53. - analogs priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Nav iebildumu.

L.Muciņš. 54. - Juridiskā biroja priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Tiek atbalstīts.

L.Muciņš. 55. - likumprojektā ar reģistra nr.1164 ietvertais priekšlikums. Nav atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Nav iebildumu.

L.Muciņš. 56. - Juridiskā biroja priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Tiek atbalstīts.

L.Muciņš. 57. - likumprojektā ar reģistra nr.1356 ietvertais priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Tiek atbalstīts.

L.Muciņš. 58. - Juridiskās komisijas priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Nav iebildumu.

L.Muciņš. 59. - likumprojektā ar reģistra nr.1270 ietvertais priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Nav iebildumu.

L.Muciņš. 60. - likumprojektā ar reģistra nr.1368 ietvertais priekšlikums. Nav atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt komisijai.

L.Muciņš. 61. - likumprojektā ar reģistra nr.1368 ietvertais priekšlikums. Nav atbalstīts. Tāpat kā vakar mēs neatbalstījām priekšlikumus arī Radio un televīzijas likumā.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt komisijas viedoklim.

L.Muciņš. 62. - likumprojektā ar reģistra nr.1356 ietvertais priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Tiek atbalstīts.

L.Muciņš. 63. - analogs priekšlikums. Nav atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Nav iebildumu.

L.Muciņš. 64. - likumprojektā ar reģistra nr.1356 ietvertais priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Tiek atbalstīts.

L.Muciņš. 65. - analogs priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Nav iebildumu.

L.Muciņš. 66. - analogs priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Nav iebildumu.

L.Muciņš. 67. - analogs priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Nav iebildumu.

L.Muciņš. 68. - Juridiskā biroja priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Tiek atbalstīts.

L.Muciņš. 69. - likumprojektā ar reģistra nr.1164 ietvertais priekšlikums. Nav atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Nav iebildumu.

L.Muciņš. 70. - likumprojektā ar reģistra nr.872 ietvertais priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Nav iebildumu.

L.Muciņš. 71. - likumprojektā ar reģistra nr.872 ietvertais priekšlikums. Nav atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Nav iebildumu.

L.Muciņš. 72. - Juridiskās komisijas priekšlikums. Ir atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Tiek atbalstīts.

L.Muciņš. 73. - likumprojektā ar reģistra nr.872 ietvertais priekšlikums. Nav atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti atbalsta komisijas viedokli.

L.Muciņš. 74. - likumprojektā ar reģistra nr.1346 ietvertais priekšlikums. Ir atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Nav iebildumu.

L.Muciņš. 75. - Juridiskās komisijas priekšlikums. Ir atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Nav iebildumu.

L.Muciņš. Aicinu atbalstīt likumprojektu otrajā lasījumā!

Sēdes vadītājs. Lūdzu zvanu! Balsosim par likumprojekta pieņemšanu otrajā lasījumā! Lūdzu rezultātu! Par - 63, pret - 12, atturas - 2. Otrajā lasījumā likumprojekts pieņemts.

Priekšlikumu iesniegšanas termiņš?

L.Muciņš. 15.oktobris.

Sēdes vadītājs. Paldies.

Izskatīsim likumprojektu “Par audzinoša rakstura piespiedu līdzekļu piemērošanu bērniem”. Otrais lasījums.

Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas vārdā - deputāts Ilmārs Geige.

I.Geige (frakcija “Latvijas ceļš”).

Godātie deputāti! Strādāsim ar dokumentu nr.5027 - likumprojektu “Audzinoša rakstura piespiedu līdzekļu piemērošana bērniem”. Otrais lasījums.

Tātad 1. - Aizsardzības un iekšlietu komisijas priekšlikums. Nav atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Nav iebildumu.

I.Geige. 2. - atbildīgās komisijas priekšlikums. Ir atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Tiek atbalstīts.

I.Geige. 3. - Labklājības ministrijas parlamentārā sekretāra Ziedoņa Mauliņa priekšlikums. Nav atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Nav iebildumu.

I.Geige. 4. - Aizsardzības un iekšlietu komisijas priekšlikums. Daļēji atbalstīts un iestrādāts atbildīgās komisijas iesniegtajā 5.priekšlikumā.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

I.Geige. 5. - atbildīgās komisijas priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Tālāk, lūdzu!

I.Geige. 6. - atbildīgās komisijas priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Nav iebildumu.

I.Geige. 7. - atbildīgās komisijas priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Nav iebildumu.

I.Geige. 8. - atbildīgās komisijas priekšlikums ir atbalstīts. Un šajā sakarā jāskata ir vēl arī atbildīgās komisijas iesniegtais 27.priekšlikums.

Sēdes vadītājs. Tālāk, lūdzu!

I.Geige. 9. - deputātu Jurkāna, Golubova, Bekasova un pārējo priekšlikums. Nav atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Nav iebildumu.

I.Geige. 10. - labklājības ministra Požarnova priekšlikums. Atbalstīts un iestrādāts 27.priekšlikumā.

Sēdes vadītājs. Tiek atbalstīts.

I.Geige. 11. - deputāta Ābiķa priekšlikums. Daļēji atbalstīts un iestrādāts 12.priekšlikumā.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

I.Geige. Tātad 12. - atbildīgās komisijas priekšlikums - ir atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Tālāk, lūdzu!

I.Geige. 13. - Juridiskā biroja priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Tiek atbalstīts.

I.Geige. 14. - deputātu Jurkāna, Golubova, Bekasova priekšlikums. Nav atbalstīts. (Starpsauciens: “Balsot!”)

Sēdes vadītājs. Lūdzu zvanu! Balsosim par 14. - deputātu grupas priekšlikumu! Lūdzu rezultātu! Par - 15, pret - 11, atturas - 37. Priekšlikums nav guvis atbalstu.

I.Geige. 15. - Juridiskā biroja priekšlikums. Atbalstīts un iestrādāts nākamajā atbildīgās komisijas priekšlikumā.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt atbildīgās komisijas viedoklim par 15. un 16.priekšlikumu.

I.Geige. 17. - atbildīgās komisijas priekšlikums. Ir atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Tiek atbalstīts.

I.Geige. Atbalstīts ir arī 18. - atbildīgās komisijas priekšlikums.

Sēdes vadītājs. Deputāti atbalsta.

I.Geige. Ir daļēji atbalstīts 19. - deputāta Ābiķa priekšlikums.

Sēdes vadītājs. Nav iebildumu.

I.Geige. 20. - Juridiskā biroja priekšlikums. Ir atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Tiek atbalstīts.

I.Geige. Ir atbalstīts arī 21. - Juridiskā biroja priekšlikums.

Sēdes vadītājs. Nav iebildumu.

I.Geige. Un arī 22. - Juridiskā biroja priekšlikums.

Sēdes vadītājs. Nav iebildumu.

I.Geige. 23. - Juridiskā biroja priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Tiek atbalstīts.

I.Geige. 24. - atbildīgās komisijas priekšlikums par 12.pantu. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Nav iebildumu.

I.Geige. 25. - atbildīgās komisijas priekšlikums - ir atbalstīts, tur ir arī redakcionāli labojumi.

Sēdes vadītājs. Tiek atbalstīts.

I.Geige. 26. - Juridiskā biroja priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Nav iebildumu.

I.Geige. 27. - atbildīgās komisijas priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Nav iebildumu.

I.Geige. 28. - Juridiskā biroja priekšlikums. Daļēji atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt atbildīgajai komisijai.

I.Geige. 29. - labklājības ministra Požarnova priekšlikums. Nav atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Nav iebildumu.

I.Geige. 30. - Juridiskā biroja priekšlikums - ir atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

I.Geige. Ir atbalstīts arī 31. - Juridiskā biroja priekšlikums. Tas ir daļēji atbalstīts un iestrādāts atbildīgās komisijas iesniegtajā 32.priekšlikumā.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

I.Geige. Tātad 32.priekšlikums ir atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Tālāk!

I.Geige. 33. - Juridiskā biroja priekšlikums izslēgt 19.pantu - ir atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Nav iebildumu.

I.Geige. 34. - atbildīgās komisijas priekšlikums. Atbalstīts. Ir jāizdara izmaiņas - vajag jaunā redakcijā izteikt 20.panta pirmās daļas 2.punktu. Jāizdara papildinājums.

35. - labklājības ministra Požarnova priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Tiek atbalstīts.

I.Geige. 36. - atbildīgās komisijas priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Nav iebildumu.

I.Geige. Ir atbalstīts arī 37. - atbildīgās komisijas priekšlikums.

Sēdes vadītājs. Nav iebildumu.

I.Geige. Ir atbalstīts arī 38. - Juridiskā biroja priekšlikums.

Sēdes vadītājs. Nav iebildumu.

I.Geige. 39. - atbildīgās komisijas priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Nav iebildumu.

I.Geige. 40. - Juridiskā biroja priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Nav iebildumu.

I.Geige. Atbalstīts ir arī 41.priekšlikums, ko iesniegusi atbildīgā komisija.

Sēdes vadītājs. Nav iebildumu.

I.Geige. 42. - atbildīgās komisijas priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Tiek atbalstīts.

I.Geige. 43. - priekšlikums, ko iesnieguši deputāti Jurkāns, Golubovs un Bekasovs. Nav atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

I.Geige. 44. - Juridiskā biroja priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Tiek atbalstīts.

I.Geige. Atbalstīts ir arī atbildīgās komisijas iesniegtais 45.priekšlikums.

Sēdes vadītājs. Nav iebildumu.

I.Geige. Atbalstīts ir arī atbildīgās komisijas iesniegtais 46.priekšlikums.

Sēdes vadītājs. Nav iebildumu.

I.Geige. Deputātu Jurkāna, Golubova un Bekasova iesniegtais 47.priekšlikums nav atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Nav iebildumu.

I.Geige. To pašu deputātu iesniegtais 48.priekšlikums arī nav atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

I.Geige. 49. - atbildīgās komisijas priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Tiek atbalstīts.

I.Geige. 50. - atbildīgās komisijas priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Nav iebildumu.

I.Geige. 51. - atbildīgās komisijas priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Nav iebildumu.

I.Geige. 52. - atbildīgās komisijas priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Nav iebildumu.

I.Geige. 53. - atbildīgās komisijas priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Tiek atbalstīts.

I.Geige. 54. - atbildīgās komisijas priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Nav iebildumu.

I.Geige. 55. - atbildīgās komisijas priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

I.Geige. Atbalstīts ir arī 56. - atbildīgās komisijas priekšlikums.

Sēdes vadītājs. Nav iebildumu.

I.Geige. Un arī 57. - atbildīgās komisijas priekšlikums.

Sēdes vadītājs. Nav iebildumu.

I.Geige. 58. - Juridiskā biroja priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

I.Geige. 59. - atbildīgās komisijas priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Nav iebildumu.

I.Geige. 60. - atbildīgās komisijas priekšlikums. Arī tas ir atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Nav iebildumu.

I.Geige. Ir atbalstīts arī 61. - atbildīgās komisijas priekšlikums.

Sēdes vadītājs. Deputāti atbalsta.

I.Geige. Ir atbalstīts arī atbildīgās komisijas iesniegtais 62.priekšlikums.

Sēdes vadītājs. Tiek atbalstīts.

I.Geige. Arī 63. - atbildīgās komisijas priekšlikums - ir atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Nav iebildumu.

I.Geige. Un atbalstīts ir arī 64. - atbildīgās komisijas priekšlikums.

Sēdes vadītājs. Nav iebildumu.

I.Geige. Paldies deputātiem! Es domāju, ka ļoti veiksmīgi strādāja darba grupa, kurā bija visu attiecīgo ieinteresēto institūciju pārstāvji, tāpēc arī šā likumprojekta izskatīšana tik raiti mums ritēja.

Aicinu balsot par likumprojekta pieņemšanu otrajā lasījumā.

Sēdes vadītājs. Lūdzu zvanu! Balsosim par likumprojekta pieņemšanu otrajā lasījumā. Lūdzu rezultātu! Par - 66, pret un atturas - nav. Otrajā lasījumā pieņemts.

Priekšlikumu iesniegšanas termiņš?

I.Geige. Priekšlikumu iesniegšanas termiņš trešajam lasījumam -15.oktobris.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt. Paldies.

Izskatīsim likumprojektu “Ieslodzījuma vietu pārvaldes likums”. Otrais lasījums.

Juridiskās komisijas vārdā - deputāts Linards Muciņš.

L.Muciņš (frakcija “Latvijas ceļš”).

Cienījamo priekšsēdētāj! Cienījamie deputāti! Likumprojekta numurs 5031, dokumenta reģistrācijas numurs 1139.

Juridiskā komisija saņēma vairākus priekšlikumus par likumprojektu “Ieslodzījuma vietu pārvaldes likums” un tos izskatīja.

1. - deputāta Jurkāna priekšlikums. Netika atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Nav iebildumu.

L.Muciņš. 2. - Juridiskās komisijas priekšlikums. Tika atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Nav iebildumu.

L.Muciņš. 3. - deputāta Jurkāna priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

L.Muciņš. 4. - Juridiskās komisijas priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Tiek atbalstīts.

L.Muciņš. 5. - Juridiskās komisijas priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Tiek atbalstīts.

L.Muciņš. 6. - deputāta Jurkāna priekšlikums. Atbalstīts daļēji 7. - Juridiskās komisijas priekšlikumā, kas ir atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

L.Muciņš. 8. - Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas priekšlikums. Nav atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt atbildīgajai komisijai.

L.Muciņš. 9. - deputāta Jurkāna priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Tiek atbalstīts.

L.Muciņš. 10. - Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Nav iebildumu.

L.Muciņš. 11. - deputāta Jurkāna priekšlikums. Atbalstīts daļēji 12. - Juridiskās komisijas priekšlikumā, kurš ir atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

L.Muciņš. 13. - Juridiskās komisijas priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Nav iebildumu.

L.Muciņš. 14. - Juridiskās komisijas priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Nav iebildumu.

L.Muciņš. 15. - Juridiskās komisijas priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Tiek atbalstīts.

L.Muciņš. 16. - Juridiskās komisijas priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Nav iebildumu.

L.Muciņš. 17. - Juridiskās komisijas priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

L.Muciņš. Aicinu atbalstīt likumprojektu otrajā lasījumā.

Sēdes vadītājs. Lūdzu balsošanas režīmu! Balsosim par likumprojekta “Ieslodzījuma vietu pārvaldes likums” pieņemšanu otrajā lasījumā. Lūdzu rezultātu! Par - 69, pret un atturas - nav. Otrajā lasījumā likumprojekts pieņemts.

Priekšlikumu iesniegšanas termiņš?

L.Muciņš. 15.oktobris.

Sēdes vadītājs. Paldies. Deputāti piekrīt.

Izskatīsim likumprojektu “Jūrlietu pārvaldes un jūras drošības likums”. Otrais lasījums.

Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas vārdā ziņos deputāts Aivars Tiesnesis.

A.Tiesnesis (Tautas partijas frakcija).

Cienījamais prezidij! Cienījamie kolēģi! Darbam ir nepieciešams dokuments nr.1267 - likumprojekts “Jūrlietu pārvaldes un jūras drošības likums”. Otrais lasījums.

Komisija ir saņēmusi vairākus priekšlikumus.

Iekšlietu ministra Segliņa priekšlikumu komisija neatbalstīja.

Sēdes vadītājs. Nav iebildumu.

A.Tiesnesis. Juridiskā biroja priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Tiek atbalstīts.

A.Tiesnesis. 3. - ministrijas parlamentārā sekretāra Pūķa priekšlikums. Komisija neatbalsta.

Sēdes vadītājs. Nav iebildumu.

A.Tiesnesis. 4. - Juridiskā biroja priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Nav iebildumu.

A.Tiesnesis. 5. - Juridiskā biroja priekšlikums. Komisija atbalsta.

Sēdes vadītājs. Nav iebildumu.

A.Tiesnesis. 6. - atbildīgās komisijas priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Tiek atbalstīts.

A.Tiesnesis. 7. - Juridiskā biroja priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Nav iebildumu.

A.Tiesnesis. 8. - Juridiskā biroja priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Nav iebildumu.

A.Tiesnesis. 9. - iekšlietu ministra Segliņa priekšlikums. Komisija neatbalsta.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt komisijai.

A.Tiesnesis. 10. - Juridiskā biroja priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Nav iebildumu.

A.Tiesnesis. 11. - Juridiskā biroja priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Nav iebildumu.

A.Tiesnesis. 12 - Juridiskā biroja priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Nav iebildumu.

A.Tiesnesis. 13. - Juridiskā biroja priekšlikums. Komisija piekrīt.

Sēdes vadītājs. Nav iebildumu.

A.Tiesnesis. 14. - ministrijas parlamentārā sekretāra Pūķa priekšlikums. Daļēji atbalstīts un iestrādāts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt…

A.Tiesnesis. 15.priekšlikums…

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt atbildīgās komisijas viedoklim par 14., 15. un 16.priekšlikumu.

A.Tiesnesis. 17. - Juridiskā biroja priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Nav iebildumu.

A.Tiesnesis. 18. - atbildīgās komisijas priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Nav iebildumu.

A.Tiesnesis. 19. - Juridiskā biroja priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Nav iebildumu.

A.Tiesnesis. 20. - Juridiskā biroja priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Nav iebildumu.

A.Tiesnesis. 21. - Juridiskā biroja priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Tiek atbalstīts.

A.Tiesnesis. 22. - Juridiskā biroja priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Tiek atbalstīts.

A.Tiesnesis. 23. - Juridiskā biroja priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Nav iebildumu.

A.Tiesnesis. 24. - Juridiskā biroja priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Nav iebildumu.

A.Tiesnesis. 25. - Juridiskā biroja priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Nav iebildumu.

A.Tiesnesis. 26. - Juridiskā biroja priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Tiek atbalstīts.

A.Tiesnesis. 27. - Juridiskā biroja priekšlikums. Novērtēts pozitīvi.

Sēdes vadītājs. Tiek atbalstīts.

A.Tiesnesis. 28. - Juridiskā biroja priekšlikums. Novērtēts pozitīvi.

Sēdes vadītājs. Nav iebildumu.

A.Tiesnesis. 29. - Juridiskā biroja priekšlikums.

Sēdes vadītājs. Tiek atbalstīts.

A.Tiesnesis. 30. - Juridiskā biroja priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Nav iebildumu.

A.Tiesnesis. 31. - Juridiskā biroja priekšlikums.

Sēdes vadītājs. Nav iebildumu.

A.Tiesnesis. 32. - Juridiskā biroja priekšlikums. Novērtēts pozitīvi.

Sēdes vadītājs. Tiek atbalstīts.

A.Tiesnesis. 33. - Juridiskā biroja priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Tiek atbalstīts.

A.Tiesnesis. 34. - Juridiskā biroja priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Tiek atbalstīts.

A.Tiesnesis. 35. - Juridiskā biroja priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti atbalsta.

A.Tiesnesis. 36. - Juridiskā biroja priekšlikums.

Sēdes vadītājs. Nav iebildumu.

A.Tiesnesis. Vai es tos visus varu apvienot kopā? Nevar? Tie visi ir vienādi.

Sēdes vadītājs. Tālāk, lūdzu!

A.Tiesnesis. Tālāk uz 6.pantu attiecas 37., 38. un 39. - Juridiskā biroja priekšlikumi. Atbalstīti.

Sēdes vadītājs. Tiek atbalstīti. Tālāk, lūdzu!

A.Tiesnesis. 7.pants. 40. un 41. - Juridiskā biroja priekšlikumi. Atbalstīti.

Sēdes vadītājs. Tiek atbalstīti.

A.Tiesnesis. Uz 7.pantu attiecas 42. - iekšlietu ministra M.Segliņa priekšlikums. Nav atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt komisijas viedoklim.

A.Tiesnesis. 43. - Juridiskā biroja priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Nav iebildumu.

A.Tiesnesis. 44. ir iekšlietu ministra M.Segliņa priekšlikums. Nav atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt komisijai.

A.Tiesnesis. Tālāk uz 8.pantu attiecas 45., 46., 47., 48., 49., 50., 51., 52., 53., 54., 55., 56., 57., 58., 59., 60., 61., 62., 63. … 64. … Jā, 63.priekšlikums.

Sēdes vadītājs. Līdz 63.priekšlikumam deputāti piekrīt atbildīgās komisijas viedoklim.

A.Tiesnesis. 64.priekšlikums ir par pirmās daļas nosaukuma maiņu. Komisija ir atbalstījusi Juridisko biroju.

Sēdes vadītājs. Nav iebildumu.

A.Tiesnesis. 65.priekšlikums. Apakšdaļas virsrakstā izdarīta vārdu maiņa. Iesniedzis Juridiskais birojs. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Nav iebildumu.

A.Tiesnesis. 66. - Juridiskā biroja priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Nav iebildumu.

A.Tiesnesis. Tālāk 67., 68. un 69.priekšlikumu par 11.pantu iesniedzis Juridiskais birojs. Atbalstīti.

Sēdes vadītājs. Tiek atbalstīti.

A.Tiesnesis. 70., 71., 72., 73., 74. un 75.priekšlikumu ir iesniedzis Juridiskais birojs par 11.pantu. Tur ir notikusi vārdu maiņa. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

A.Tiesnesis. 76. - satiksmes ministra Anatolija Gorbunova priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Nav iebildumu.

A.Tiesnesis. 77. - Juridiskā biroja priekšlikums. Tas ir precizēts un daļēji iestrādāts 78.priekšlikumā atbildīgās komisijas redakcijā.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

A.Tiesnesis. 79., 80., 81., 82.priekšlikums ir par 12.panta septīto daļu. Juridiskais birojs un Gorbunova kungs ir daļēji atbalstīti un viņu priekšlikumi iestrādāti komisijas priekšlikumā.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt atbildīgās komisijas viedoklim par šiem priekšlikumiem.

A.Tiesnesis. 83. - Juridiskā biroja priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Tiek atbalstīts.

A.Tiesnesis. 84. - Juridiskā biroja priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Tiek atbalstīts.

A.Tiesnesis. 85. - Satiksmes ministrijas parlamentārā sekretāra Māra Pūķa priekšlikums. Tas ir daļēji atbalstīts un iestrādāts komisijas 86.priekšlikumā.

Sēdes vadītājs. Paldies, tiek atbalstīts.

A.Tiesnesis. 87. ir M.Pūķa kunga priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Nav iebildumu.

A.Tiesnesis. 88. - Juridiskā biroja priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Nav iebildumu.

A.Tiesnesis. 89. un 90. ir Juridiskā biroja ierosinājumi par 14.pantu. Atbalstīti.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

A.Tiesnesis. 91. ir satiksmes ministra A.Gorbunova un Satiksmes ministrijas parlamentārā sekretāra Pūķa kunga priekšlikums, kas ir daļēji atbalstīts un iestrādāts Juridiskā biroja 92.priekšlikumā.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

A.Tiesnesis. 93. ir Juridiskā biroja priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Tiek atbalstīts.

A.Tiesnesis. 94. un 95.priekšlikums ir par 16.panta pirmo un otro daļu. Tos iesniedzis Juridiskais birojs. Atbalstīti.

Sēdes vadītājs. Tiek atbalstīti.

A.Tiesnesis. 96., 97., 98. un 99.priekšlikums attiecas uz 17.pantu. Iesniedzis Juridiskais birojs. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Tiek atbalstīti.

A.Tiesnesis. 100. - Juridiskā biroja priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Tiek atbalstīts.

A.Tiesnesis. 101. - Juridiskā biroja priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Tiek atbalstīts.

A.Tiesnesis. 102. - Juridiskā biroja priekšlikums par 19.pantu. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Nav iebildumu.

A.Tiesnesis. 103. - Juridiskā biroja priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Tiek atbalstīts.

A.Tiesnesis. 104. - Juridiskā biroja priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Tiek atbalstīts.

A.Tiesnesis. 105. - Juridiskā biroja priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Nav iebildumu.

A.Tiesnesis. 106. - Juridiskā biroja priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Tiek atbalstīts.

A.Tiesnesis. 107. - Satiksmes ministrijas parlamentārā sekretāra M.Pūķa priekšlikums. Nav atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt komisijai.

A.Tiesnesis. 108. - Juridiskā biroja priekšlikums. Ir atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Nav iebildumu.

A.Tiesnesis. 109.priekšlikumā ir atbildīgās komisijas precizētais teksts. Ir atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Nav iebildumu.

A.Tiesnesis. 110. un 111.priekšlikums ir par 25.panta pirmo daļu. Tie ir Juridiskā biroja priekšlikumi. Atbalstīti.

Sēdes vadītājs. Nav iebildumu.

A.Tiesnesis. 112. - Satiksmes ministrijas parlamentārā sekretāra M.Pūķa priekšlikums. Nav atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt komisijai.

A.Tiesnesis. 113. - Juridiskā biroja priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Tiek atbalstīts.

A.Tiesnesis. Tālāk ir 114. un 115. - Juridiskā biroja priekšlikumi par 27.panta trešo daļu. Ir atbalstīti.

Sēdes vadītājs. Nav iebildumu.

A.Tiesnesis. 116. - satiksmes ministra A.Gorbunova un Satiksmes ministrijas parlamentārā sekretāra Pūķa priekšlikums. Nav atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti atbalsta komisijas viedokli.

A.Tiesnesis. 117. - Juridiskā biroja priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Tiek atbalstīts.

A.Tiesnesis. 118. - Juridiskā biroja priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Nav iebildumu.

A.Tiesnesis. 119. - Juridiskā biroja priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Nav iebildumu.

A.Tiesnesis. Tālāk ir 120., 121. un 122. - Juridiskā biroja priekšlikumi par 29.panta trešo daļu. Atbalstīti.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

A.Tiesnesis. 123. - Juridiskā biroja priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Tiek atbalstīts.

A.Tiesnesis. 124. - Juridiskā biroja priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Nav iebildumu.

A.Tiesnesis. 125. - Juridiskā biroja priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Nav iebildumu.

A.Tiesnesis. 126. - Satiksmes ministrijas parlamentārā sekretāra M.Pūķa priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Tiek atbalstīts.

A.Tiesnesis. 127. - Juridiskā biroja priekšlikums par 33.pantu. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Tiek atbalstīts.

A.Tiesnesis. 128. - satiksmes ministra A.Gorbunova un Satiksmes ministrijas parlamentārā sekretāra Pūķa priekšlikums. Tas ir daļēji atbalstīts un iestrādāts Juridiskā biroja 129.priekšlikumā.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

A.Tiesnesis. 130. - satiksmes ministra A.Gorbunova priekšlikums. Nav atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Nav iebildumu.

A.Tiesnesis. 131. - satiksmes ministra A.Gorbunova priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Tiek atbalstīts.

A.Tiesnesis. 132. un 133. - Juridiskā biroja priekšlikumi par 35.panta otro daļu. Nav atbalstīti.

Sēdes vadītājs. Nav iebildumu.

A.Tiesnesis. 134. - Juridiskā biroja priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Nav iebildumu.

A.Tiesnesis. 136. - Juridiskā biroja priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. 135. un 136.priekšlikums - atbalstīti.

A.Tiesnesis. Paldies!

Sēdes vadītājs. Tālāk, lūdzu!

A.Tiesnesis. 137. - Juridiskā biroja priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Tiek atbalstīts.

A.Tiesnesis. 138. - Juridiskā biroja priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Nav iebildumu.

A.Tiesnesis. 139. - Juridiskā biroja priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Nav iebildumu.

A.Tiesnesis. 140. - Juridiskā biroja priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Nav iebildumu.

A.Tiesnesis. 141. - iekšlietu ministra Mareka Segliņa priekšlikums. Nav atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt komisijai.

A.Tiesnesis. 142. un 143. - Juridiskā biroja priekšlikumi par 44.panta otro daļu. Atbalstīti.

Sēdes vadītājs. Deputāti atbalsta.

A.Tiesnesis. 144. - satiksmes ministra A.Gorbunova un Satiksmes ministrijas parlamentārā sekretāra Pūķa priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Nav iebildumu.

A.Tiesnesis. 145. - satiksmes ministra A.Gorbunova priekšlikums. Daļēji atbalstīts un iestrādāts 146. - Juridiskā biroja priekšlikumā.

Sēdes vadītājs. Nav iebildumu.

A.Tiesnesis. 147. un 148. - Juridiskā biroja priekšlikumi. Atbalstīti.

Sēdes vadītājs. Tiek atbalstīts.

A.Tiesnesis. 149. - Juridiskā biroja priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Nav iebildumu.

A.Tiesnesis. 150. - satiksmes ministra A.Gorbunova un Satiksmes ministrijas parlamentārā sekretāra Pūķa priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Nav iebildumu.

A.Tiesnesis. 151. - Juridiskā biroja priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Tiek atbalstīts.

A.Tiesnesis. 152. - Juridiskā biroja priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Nav iebildumu.

A.Tiesnesis. 153. - Juridiskā biroja priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Nav iebildumu.

A.Tiesnesis. 154. - Juridiskā biroja priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Nav iebildumu.

A.Tiesnesis. 155. un 156. - Juridiskā biroja priekšlikumi. Atbalstīti.

Sēdes vadītājs. Tiek atbalstīti.

A.Tiesnesis. 157. - Juridiskā biroja priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Nav iebildumu.

A.Tiesnesis. 158. - Juridiskā biroja priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Nav iebildumu.

A.Tiesnesis. 159. - Juridiskā biroja priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti atbalsta.

A.Tiesnesis. 160. - Juridiskā biroja priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Nav iebildumu.

A.Tiesnesis. 161. - satiksmes ministra Gorbunova priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Nav iebildumu.

A.Tiesnesis. 162. - satiksmes ministra Gorbunova priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Nav iebildumu.

A.Tiesnesis. 163. - Juridiskā biroja priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Nav iebildumu.

Lūdzu zvanu! Balsosim par likumprojekta “Jūrlietu pārvaldes un jūras drošības likums” pieņemšanu otrajā lasījumā! Lūdzu rezultātu! Par - 77, pret un atturas - nav. Otrajā lasījumā pieņemts.

Priekšlikumu iesniegšanas termiņš trešajam lasījumam?

A.Tiesnesis. 15.oktobris.

Sēdes vadītājs. Paldies. Iebildumu nav.

Saeimas Prezidijs ir saņēmis Sociālo un darba lietu komisijas priekšlikumu - iekļaut šīsdienas sēdes darba kārtības beigās likumprojektu “Grozījumi likumā “Par maternitātes apdrošināšanu”” izskatīšanai pirmajā lasījumā. Iebildumu nav. Iekļauts darba kārtības beigās.

Izskatīsim likumprojektu “Elektronisko dokumentu likums”. Otrais lasījums.

Juridiskās komisijas vārdā - deputāts Linards Muciņš.

L.Muciņš (frakcija “Latvijas ceļš”).

Cienījamo priekšsēdētāj! Cienījamie deputāti! Likumprojekta “Elektronisko dokumentu likums” reģistrācijas numurs ir 1017. Dokuments nr.5033.

Juridiskā komisija saņēma virkni priekšlikumu un diezgan rūpīgi pārstrādāja un uzlaboja Elektronisko dokumentu likumu, kurš bija iesniegts, saskaņoja to galvenokārt ar dažādām Eiropas Savienības direktīvām šinī jomā.

1. - Saeimas Juridiskā biroja priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Nav iebildumu.

L.Muciņš. 2. - Juridiskā biroja priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Nav iebildumu.

L.Muciņš. 3. - Juridiskās komisijas priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Tiek atbalstīts.

L.Muciņš. 4. - Juridiskā biroja priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Tiek atbalstīts.

L.Muciņš. 5. - Juridiskās komisijas priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Nav iebildumu.

L.Muciņš. 6. - Juridiskās komisijas priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Nav iebildumu.

L.Muciņš. 7. - Juridiskās komisijas priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Tiek atbalstīts.

L.Muciņš. 8. - Juridiskā biroja priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Nav iebildumu.

L.Muciņš. 9. - Juridiskā biroja priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Tiek atbalstīts.

L.Muciņš. 10. - Ekonomikas ministrijas parlamentārā sekretāra Emsiņa priekšlikums. Netika atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Nav iebildumu.

L.Muciņš. 11. - analogs priekšlikums. Netika atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Nav iebildumu.

L.Muciņš. 12. - Juridiskā biroja priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Tiek atbalstīts.

L.Muciņš. 13. - Juridiskā biroja priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Tiek atbalstīts.

L.Muciņš. 14. - Juridiskā biroja priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Nav iebildumu.

L.Muciņš. 15. - Juridiskā biroja priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Nav iebildumu.

L.Muciņš. 16. - Juridiskā biroja priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Tiek atbalstīts.

L.Muciņš. 17. - Juridiskā biroja priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Nav iebildumu.

L.Muciņš. 18. - Juridiskā biroja priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Nav iebildumu.

L.Muciņš. 19. - Juridiskā biroja priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti atbalsta.

L.Muciņš. 20. - Juridiskā biroja priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Tiek atbalstīts.

L.Muciņš. 21. - nav skatāms.

Sēdes vadītājs. Tālāk, lūdzu!

L.Muciņš. 22. - Juridiskās komisijas priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Tālāk, lūdzu!

L.Muciņš. 23. - Juridiskā biroja priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Tiek atbalstīts.

L.Muciņš. 24. - Juridiskā biroja priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Tiek atbalstīts.

L.Muciņš. 25. - Juridiskās komisijas priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Nav iebildumu.

L.Muciņš. 26. - Juridiskā biroja priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Nav iebildumu.

L.Muciņš. 27. - Juridiskā biroja priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Nav iebildumu.

L.Muciņš. 28. - Juridiskā biroja priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Nav iebildumu.

L.Muciņš. 29. - Juridiskā biroja priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Tiek atbalstīts.

L.Muciņš. 30. - Juridiskā biroja priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Tiek atbalstīts.

L.Muciņš. 31. - Juridiskā biroja priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Nav iebildumu.

L.Muciņš. 32. - Juridiskās komisijas priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Nav iebildumu.

L.Muciņš. 33. - Ekonomikas ministrijas parlamentārā sekretāra Emsiņa priekšlikums. Nav atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Nav iebildumu.

L.Muciņš. 34. - Juridiskās komisijas priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Tiek atbalstīts.

L.Muciņš. 35. - Saeimas Juridiskā biroja priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Nav iebildumu.

L.Muciņš. 36. - Juridiskā biroja priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Nav iebildumu.

L.Muciņš. 37. - Juridiskā biroja priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Nav iebildumu.

L.Muciņš. 38. - Juridiskā biroja priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Nav iebildumu.

L.Muciņš. 39. - parlamentārā sekretāra Emsiņa priekšlikums. Nav atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt komisijai.

L.Muciņš. 40. - Juridiskā biroja priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Nav iebildumu.

L.Muciņš. 41. - Juridiskā biroja priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Nav iebildumu.

L.Muciņš. 42. - Juridiskā biroja priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Nav iebildumu.

L.Muciņš. 43. - Juridiskā biroja priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Nav iebildumu.

L.Muciņš. 44. - Juridiskās komisijas priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Nav iebildumu.

L.Muciņš. 45. - Juridiskās komisijas priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Tiek atbalstīts.

L.Muciņš. 46. - Juridiskā biroja priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Nav iebildumu.

L.Muciņš. 47. - Juridiskās komisijas priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Nav iebildumu.

L.Muciņš. 48. - Juridiskā biroja priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Tiek atbalstīts.

L.Muciņš. 49. - Juridiskā biroja priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Nav iebildumu.

L.Muciņš. 50. - Juridiskās komisijas priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Nav iebildumu.

L.Muciņš. 51. - Juridiskās komisijas priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Nav iebildumu.

L.Muciņš. 52. - Juridiskā biroja priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Nav iebildumu.

L.Muciņš. 53. - Juridiskā biroja priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Tiek atbalstīts.

L.Muciņš. 54. - Juridiskā biroja priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Tiek atbalstīts.

L.Muciņš. 55. - Juridiskā biroja priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Nav iebildumu.

L.Muciņš. 56. - Juridiskā biroja priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Nav iebildumu.

L.Muciņš. 57. - Juridiskās komisijas priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti atbalsta.

L.Muciņš. 58. - Juridiskā biroja priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Nav iebildumu.

L.Muciņš. 59. - Juridiskā biroja priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Nav iebildumu.

L.Muciņš. 60. - Juridiskā biroja priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Nav iebildumu.

L.Muciņš. 61. - Juridiskā biroja priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Tiek atbalstīts.

L.Muciņš. 62. - Juridiskā biroja priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Tiek atbalstīts.

L.Muciņš. 63. - Juridiskās komisijas priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Tiek atbalstīts.

L.Muciņš. 64. - Juridiskās komisijas priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Nav iebildumu.

L.Muciņš. 65. - Juridiskās komisijas priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Nav iebildumu.

L.Muciņš. 66. - Juridiskā biroja priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Nav iebildumu.

L.Muciņš. 67. - Juridiskā biroja priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Nav iebildumu.

L.Muciņš. 68. - Juridiskā biroja priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Tiek atbalstīts.

L.Muciņš. 69. - Juridiskā biroja priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Tiek atbalstīts.

L.Muciņš. 70. - Juridiskā biroja priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Nav iebildumu.

L.Muciņš. 71. - Juridiskā biroja priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Tiek atbalstīts.

L.Muciņš. 72. - Juridiskā biroja priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Tiek atbalstīts.

L.Muciņš. 73. - Juridiskā biroja priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Nav iebildumu.

L.Muciņš. 74. - Juridiskā biroja priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Tiek atbalstīts.

L.Muciņš. 75. - Juridiskā biroja priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti atbalsta.

L.Muciņš. 76. - Juridiskā biroja priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Nav iebildumu.

L.Muciņš. 77. - Juridiskā biroja priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Nav iebildumu.

L.Muciņš. 78. - Juridiskā biroja priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

L.Muciņš. 79. - Juridiskā biroja priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Nav iebildumu.

L.Muciņš. 80. - Juridiskā biroja priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Nav iebildumu.

L.Muciņš. 81. - Juridiskā biroja priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Tiek atbalstīts.

L.Muciņš. 82. - Juridiskā biroja priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Tiek atbalstīts.

L.Muciņš. 83. - Juridiskā biroja priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Nav iebildumu.

L.Muciņš. 84. - Juridiskā biroja priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Nav iebildumu.

L.Muciņš. 85. - Juridiskā biroja priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Nav iebildumu.

L.Muciņš. 86. - Juridiskā biroja priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Nav iebildumu.

L.Muciņš. 87. - Juridiskā biroja priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Tiek atbalstīts.

L.Muciņš. 88. - Juridiskā biroja priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Nav iebildumu.

L.Muciņš. 89. - Juridiskā biroja priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti atbalsta.

L.Muciņš. 90. - Juridiskā biroja priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Tiek atbalstīts.

L.Muciņš. 91. - Juridiskā biroja priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Tiek atbalstīts.

L.Muciņš. 92. - Juridiskā biroja priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Tiek atbalstīts.

L.Muciņš. 93. - Juridiskā biroja priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Nav iebildumu.

L.Muciņš. 94. - Juridiskā biroja priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Nav iebildumu.

L.Muciņš. 95. - Juridiskā biroja priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti atbalsta.

L.Muciņš. 96. - Juridiskā biroja priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Tiek atbalstīts.

L.Muciņš. 97. - Juridiskā biroja priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Tiek atbalstīts.

L.Muciņš. 98. - Juridiskā biroja priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Nav iebildumu.

L.Muciņš. 99. - Juridiskā biroja priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Nav iebildumu.

L.Muciņš. 100. - Juridiskā biroja priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Nav iebildumu.

L.Muciņš. 101. - Juridiskā biroja priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Nav iebildumu.

L.Muciņš. 102. - Juridiskā biroja priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Tiek atbalstīts.

L.Muciņš. 103. - Juridiskā biroja priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Tiek atbalstīts.

L.Muciņš. 104. - Juridiskā biroja priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Nav iebildumu.

L.Muciņš. 105. - Juridiskā biroja priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Nav iebildumu.

L.Muciņš. 106. - Juridiskā biroja priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Nav iebildumu.

L.Muciņš. 107. - Juridiskā biroja priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Nav iebildumu.

L.Muciņš. 108. - Juridiskās komisijas priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Nav iebildumu.

L.Muciņš. 109. - Juridiskā biroja priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Tiek atbalstīts.

L.Muciņš. 110. - Juridiskā biroja priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Nav iebildumu.

L.Muciņš. 111. - Juridiskā biroja priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Tiek atbalstīts.

L.Muciņš. 112. - Juridiskā biroja priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Tiek atbalstīts.

L.Muciņš. 113. - Juridiskā biroja priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Nav iebildumu.

L.Muciņš. 114. - Juridiskā biroja priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Nav iebildumu.

L.Muciņš. 115. - Juridiskā biroja priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Nav iebildumu.

L.Muciņš. 116. - Juridiskā biroja priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Tiek atbalstīts.

55.lappuse.

L.Muciņš. 117. - Juridiskā biroja priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Nav iebildumu.

L.Muciņš. 118. - Juridiskā biroja priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Nav iebildumu.

L.Muciņš. 119. - Juridiskās komisijas priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Tiek atbalstīts.

L.Muciņš. Un vēl 120. - Juridiskās komisijas priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Nav iebildumu.

L.Muciņš. Lūdzu balsot par likumprojektu otrajā lasījumā.

Sēdes vadītājs. Lūdzu zvanu! Balsosim par likumprojekta “Elektronisko dokumentu likums” pieņemšanu otrajā lasījumā! Lūdzu rezultātu! Par - 74, pret un atturas - nav. Otrajā lasījumā likumprojekts ir pieņemts.

Priekšlikumu iesniegšanas termiņš?

L.Muciņš. 15.oktobris.

Sēdes vadītājs. 15.oktobris. Paldies.

Pirms izskatām nākamo likumprojektu, informēju, ka ir saņemts desmit deputātu ierosinājums turpināt Saeimas sēdi bez pārtraukuma līdz visu darba kārtībā iekļauto jautājumu izskatīšanai. (Starpsauciens: “Nevajag!”)

Lūdzu zvanu! Balsosim par šo priekšlikumu! Lūdzu balsošanas režīmu!

Lūdzu atkārtot balsošanas režīmu! Balsosim par desmit deputātu priekšlikumu strādāt tālāk bez pārtraukuma! Lūdzu rezultātu! Par - 46, pret - 7, atturas - 26. Priekšlikums ir pieņemts.

Turpināsim izskatīt likumprojektus! Likumprojekts “Imigrācijas likums”. Otrais lasījums.

Juridiskās komisijas vārdā - deputāts Linards Muciņš.

L.Muciņš (frakcija “Latvijas ceļš”).

Cienījamo priekšsēdētāj! Cienījamie deputāti! Likumprojekts “Imigrācijas likums”, dokuments nr.5034, reģistra numurs 1228. Juridiskā komisija ir saņēmusi virkni priekšlikumu, kurus tā izskatīja.

1. - deputāta Stalta priekšlikums. Nav atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Nav iebildumu.

L.Muciņš. 2. - iekšlietu ministra Mareka Segliņa priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Tiek atbalstīts.

L.Muciņš. 3. - Juridiskā biroja priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Nav iebildumu.

L.Muciņš. 4. - deputāta Daiņa Stalta priekšlikums. Nav atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

L.Muciņš. 5. - ārlietu ministra vietā tieslietu ministres Ingrīdas Labuckas priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Tiek atbalstīts.

L.Muciņš. 6. - ārlietu ministra vietā tieslietu ministres Labuckas priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Nav iebildumu.

L.Muciņš. 7. - ārlietu ministra vietā tieslietu ministres I.Labuckas priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Tiek atbalstīts.

L.Muciņš. 8. - deputāta D.Stalta priekšlikums. Nav atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Nav iebildumu.

L.Muciņš. 9. - Juridiskā biroja priekšlikums. Nav atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Nav iebildumu.

L.Muciņš. 10. - iekšlietu ministra Mareka Segliņa priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Nav iebildumu.

L.Muciņš. 11. - Juridiskā biroja priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Tiek atbalstīts.

L.Muciņš. 12. - ārlietu ministra Induļa Bērziņa priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Tiek atbalstīts.

L.Muciņš. 13. - ārlietu ministra vietā tieslietu ministres I.Labuckas priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Nav iebildumu.

L.Muciņš. 14. - Juridiskā biroja priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Nav iebildumu.

L.Muciņš. 15. - Juridiskās komisijas priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Nav iebildumu.

L.Muciņš. 16. - iekšlietu ministra Segliņa priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Tiek atbalstīts.

L.Muciņš. 17. - Juridiskā biroja priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Nav iebildumu.

L.Muciņš. 18. - Juridiskā biroja priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Nav iebildumu.

L.Muciņš. 19. - Juridiskā biroja priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Nav iebildumu.

L.Muciņš. 20. - Juridiskā biroja priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Tiek atbalstīts.

L.Muciņš. 21. - Juridiskā biroja priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Nav iebildumu.

L.Muciņš. 22. - iekšlietu ministra M.Segliņa priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Nav iebildumu.

L.Muciņš. 23. - ārlietu ministra vietā tieslietu ministres I.Labuckas priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Nav iebildumu.

L.Muciņš. 24. - Saeimas Juridiskā biroja priekšlikums. Nav atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

L.Muciņš. 25. - Juridiskā biroja priekšlikums. Tas ir atbalstīts daļēji un iestrādāts 26. - Juridiskās komisijas priekšlikumā, kas ir atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

L.Muciņš. 27. - Juridiskā biroja priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Nav iebildumu.

L.Muciņš. 28. - iekšlietu ministra M.Segliņa priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Nav iebildumu.

L.Muciņš. 29. - iekšlietu ministra M.Segliņa priekšlikums. Atbalstīts. (Starpsauciens: “Balsot!”)

Sēdes vadītājs. Tiek atbalstīts... Lūdzu zvanu! Balsosim par 29. - iekšlietu ministra M.Segliņa priekšlikumu! Komisijā bija atbalstīts. Lūdzu rezultātu! Par - 59, pret - 14, atturas - 1. Priekšlikums atbalstīts.

L.Muciņš. 30. - ārlietu ministra vietā tieslietu ministres I.Labuckas priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Nav iebildumu.

L.Muciņš. 31. - analogs priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Nav iebildumu.

L.Muciņš. 32. - Juridiskā biroja priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Nav iebildumu.

L.Muciņš. 33. - Juridiskā biroja priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Nav iebildumu.

L.Muciņš. 34. - ārlietu ministra vietā tieslietu ministres I.Labuckas priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. 33. un 34.priekšlikums. Atbalstīts. Tālāk, lūdzu!

L.Muciņš. 35. - Juridiskā biroja priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Nav iebildumu.

L.Muciņš. 36. - ārlietu ministra vietā tieslietu ministres I.Labuckas priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Nav iebildumu.

L.Muciņš. 37. - Juridiskās komisijas priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Tiek atbalstīts.

L.Muciņš. 38. - Juridiskā biroja priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Nav iebildumu.

L.Muciņš. 39. - deputāta D.Stalta priekšlikums. Nav atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Nav iebildumu.

L.Muciņš. 40. - Juridiskā biroja priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Nav iebildumu.

L.Muciņš. 41. - ārlietu ministra vietā tieslietu ministres I.Labuckas priekšlikums. Nav atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt komisijai.

L.Muciņš. 42. - deputāta D.Stalta priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Tiek atbalstīts.

L.Muciņš. 43. - iekšlietu ministra M.Segliņa priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Tiek atbalstīts.

L.Muciņš. 44. - ārlietu ministra vietā tieslietu ministres I.Labuckas priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Nav iebildumu.

L.Muciņš. 45. - iekšlietu ministra M.Segliņa priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Nav iebildumu.

L.Muciņš. 46. - iekšlietu ministra M.Segliņa priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Tiek atbalstīts.

L.Muciņš. 47. - iekšlietu ministra M.Segliņa priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Nav iebildumu.

L.Muciņš. 48. - ārlietu ministra vietā tieslietu ministres I.Labuckas priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Tiek atbalstīts.

L.Muciņš. 49. - iekšlietu ministra M.Segliņa priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Nav iebildumu.

L.Muciņš. 50. - iekšlietu ministra M.Segliņa priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Nav iebildumu.

L.Muciņš. 51. - Juridiskā biroja priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Tiek atbalstīts.

L.Muciņš. 52. - ārlietu ministra vietā tieslietu ministres I.Labuckas priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Nav iebildumu.

L.Muciņš. 53. - Juridiskās komisijas priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Nav iebildumu.

L.Muciņš. 54. - ārlietu ministra vietā tieslietu ministres I.Labuckas priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Nav iebildumu.

L.Muciņš. 55. - analogs priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Tiek atbalstīts.

L.Muciņš. 56. - Juridiskā biroja priekšlikums. Tas ir atbalstīts daļēji un iestrādāts 57. - Juridiskās komisijas piedāvātajā redakcijā, kas ir atbalstīta.

Sēdes vadītājs. Nav iebildumu.

L.Muciņš. 58. - iekšlietu ministra M.Segliņa priekšlikums. Tas ir atbalstīts daļēji un iestrādāts 59.priekšlikumā.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt atbildīgās komisijas viedoklim par 58., 59. un 60.priekšlikumu. Tālāk, lūdzu!

L.Muciņš. Jā, paldies! 61. - iekšlietu ministra M.Segliņa priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Tiek atbalstīts.

.

L.Muciņš. 62. - Juridiskā biroja priekšlikums. Tas ir atbalstīts daļēji un iestrādāts 63. - Juridiskās komisijas priekšlikumā, kas ir atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

L.Muciņš. 64. - Juridiskā biroja priekšlikums. Atbalstīts daļēji.

Sēdes vadītājs. Nav iebildumu.

L.Muciņš. 66. - iekšlietu ministra M.Segliņa priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. 65. un 66.priekšlikums - atbalstīti.

L.Muciņš. 67. - iekšlietu ministra M.Segliņa priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Tiek atbalstīts.

L.Muciņš. 68. - Juridiskā biroja priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Nav iebildumu.

L.Muciņš. 69. - iekšlietu ministra M.Segliņa priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Nav iebildumu.

L.Muciņš. 70. - ārlietu ministra Bērziņa priekšlikums. Tas ir atbalstīts daļēji kopā ar 71. - iekšlietu ministra M.Segliņa priekšlikumu.

Sēdes vadītājs. Nav iebildumu.

L.Muciņš. 72. - Juridiskā biroja priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Nav iebildumu.

L.Muciņš. 73. - Juridiskās komisijas priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Tiek atbalstīts.

L.Muciņš. 74. - Juridiskās komisijas priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Tiek atbalstīts.

L.Muciņš. 75. - iekšlietu ministra M.Segliņa priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Nav iebildumu.

L.Muciņš. 76. - iekšlietu ministra M.Segliņa priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Nav iebildumu.

L.Muciņš. 77. - iekšlietu ministra Segliņa priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Tiek atbalstīts.

L.Muciņš. 78. - iekšlietu ministra M.Segliņa priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Nav iebildumu.

L.Muciņš. 79. - Juridiskā biroja priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Nav iebildumu.

L.Muciņš. 80. - Juridiskā biroja priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Tiek atbalstīts.

L.Muciņš. 81. - deputāta D.Stalta priekšlikums. Nav atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

L.Muciņš. 82. - Juridiskā biroja priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Nav iebildumu.

L.Muciņš. 83. - iekšlietu ministra priekšlikums. (Starpsauciens: “Balsot!”)

Sēdes vadītājs. Lūdzu zvanu! Balsosim par 83. - iekšlietu ministra Mareka Segliņa priekšlikumu! Atbalstīts komisijā bija. Lūdzu rezultātu! Par - 63, pret - 13, atturas - 2. Priekšlikums guvis atbalstu.

L.Muciņš. 84. - iekšlietu ministra Segliņa priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Nav iebildumu.

L.Muciņš. 85. - iekšlietu ministra Segliņa priekšlikums. Atbalstīts daļēji 86. - Juridiskā biroja priekšlikumā.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

L.Muciņš. 87. - Juridiskā biroja priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Nav iebildumu.

L.Muciņš. 88. - iekšlietu ministra Segliņa priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Tiek atbalstīts.

L.Muciņš. 89. - priekšlikums, ko ārlietu ministra vietā ir iesniegusi tieslietu ministre I.Labucka. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Nav iebildumu.

L.Muciņš. 90. - Juridiskā biroja priekšlikums. Atbalstīts 91. - Juridiskās komisijas priekšlikumā, kas ir atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

L.Muciņš. 92. - Juridiskā biroja priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Nav iebildumu.

L.Muciņš. 93. - priekšlikums, ko ārlietu ministra vietā ir iesniegusi tieslietu ministre Labucka. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Nav iebildumu.

L.Muciņš. 94. - deputāta Stalta priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Nav iebildumu.

L.Muciņš. 95. - iekšlietu ministra Segliņa priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Tiek atbalstīts.

L.Muciņš. 96. - Juridiskā biroja priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Nav iebildumu.

L.Muciņš. 97. - priekšlikums, ko ārlietu ministra vietā ir iesniegusi tieslietu ministre Labucka. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Nav iebildumu.

L.Muciņš. 98. - iekšlietu ministra Segliņa priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Tiek atbalstīts.

L.Muciņš. 99. - iekšlietu ministra Segliņa priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Tiek atbalstīts.

L.Muciņš. 100. - iekšlietu ministra Segliņa priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Nav iebildumu.

L.Muciņš. 101. - Juridiskā biroja priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Nav iebildumu.

L.Muciņš. 102. - Juridiskā biroja priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Tiek atbalstīts.

L.Muciņš. 103. - iekšlietu ministra Segliņa priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Tiek atbalstīts.

L.Muciņš. 104. - iekšlietu ministra Segliņa priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Nav iebildumu.

L.Muciņš. 105. - iekšlietu ministra Segliņa priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti atbalsta.

L.Muciņš. 106. - Juridiskā biroja priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Nav iebildumu.

L.Muciņš. 107. - iekšlietu ministra Segliņa priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Nav iebildumu.

L.Muciņš. 108. - iekšlietu ministra Segliņa priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Nav iebildumu.

L.Muciņš. 109. - iekšlietu ministra Segliņa priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Nav iebildumu.

L.Muciņš. 110. - iekšlietu ministra Segliņa priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti atbalsta.

L.Muciņš. 111. - iekšlietu ministra Segliņa priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Nav iebildumu.

L.Muciņš. 112. - Saeimas Juridiskā biroja priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Tiek atbalstīts.

L.Muciņš. 113. - iekšlietu ministra Segliņa priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Nav iebildumu.

L.Muciņš. 114. - Saeimas Juridiskā biroja priekšlikums. Atbalstīts daļēji 115. - iekšlietu ministra Segliņa priekšlikumā.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

L.Muciņš. 116. - iekšlietu ministra Segliņa priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Nav iebildumu.

L.Muciņš. 117. - Juridiskā biroja priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Nav iebildumu.

L.Muciņš. 118. - priekšlikums, ko ārlietu ministra vietā ir iesniegusi tieslietu ministre Labucka. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Nav iebildumu.

L.Muciņš. 119. - iekšlietu ministra Segliņa priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Nav iebildumu.

L.Muciņš. 120. - iekšlietu ministra Segliņa priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Nav iebildumu.

L.Muciņš. 121. - iekšlietu ministra Segliņa priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Tiek atbalstīts.

L.Muciņš. 122. - iekšlietu ministra Segliņa priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Nav iebildumu.

L.Muciņš. 123. - Juridiskā biroja priekšlikums. Atbalstīts 124. - iekšlietu ministra Segliņa priekšlikumā, kas ir atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

L.Muciņš. 125. - Saeimas Juridiskā biroja priekšlikums. Atbalstīts daļēji 126. - iekšlietu ministra Segliņa priekšlikumā, kas ir atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

L.Muciņš. 127. - Juridiskā biroja priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Nav iebildumu.

L.Muciņš. 128. - iekšlietu ministra Segliņa priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Tiek atbalstīts.

L.Muciņš. Paldies. Aicinu atbalstīt likumprojektu otrajā lasījumā!

Sēdes vadītājs. Lūdzu zvanu! Balsosim par likumprojekta “Imigrācijas likums” pieņemšanu otrajā lasījumā! Lūdzu rezultātu! Par - 75, pret un atturas - nav. Otrajā lasījumā likumprojekts pieņemts.

Priekšlikumu iesniegšanas termiņš trešajam lasījumam?

L.Muciņš. 15.oktobris.

Sēdes vadītājs. Paldies.

Izskatīsim likumprojektu “Grozījumi likumā “Par Krimināllikuma spēkā stāšanās laiku un kārtību””. Pirmais lasījums.

Aizsardzības un iekšlietu komisijas vārdā - deputāts Dzintars Kudums.

Dz.Kudums (apvienības “Tēvzemei un Brīvībai”/LNNK frakcija).

Augsti godātais prezidij! Augsti godātie kolēģi! Aizsardzības un iekšlietu komisija izstrādāja grozījumus likumā “Par Krimināllikuma spēkā stāšanās laiku un kārtību”.

Lūdzam jūs atbalstīt šā likumprojekta virzības steidzamību un to atbalstīt šodien pirmajā lasījumā.

Sēdes vadītājs. Lūdzu zvanu! Balsosim par likumprojekta atzīšanu par steidzamu. Lūdzu rezultātu! Par - 79, pret un atturas - nav. Steidzamība atzīta.

Lūdzu zvanu! Balsosim par likumprojekta pieņemšanu pirmajā lasījumā. Lūdzu rezultātu! Par - 77, pret un atturas - nav. Pirmajā lasījumā pieņemts.

Priekšlikumu iesniegšanas termiņš un otrā lasījuma datums?

Dz.Kudums. 15.oktobris. Un izskatīšana - 24.oktobrī.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

Izskatīsim likumprojektu “Par Dmitrija Bekkera atzīšanu par Latvijas pilsoni”. Pirmais lasījums.

Pilsonības likuma izpildes komisijas vārdā - deputāte Anta Rugāte.

A.Rugāte (Tautas partijas frakcija).

Godātie kolēģi deputāti! Šis likumprojekts (dokumenta numurs ir 5048) līdz ar pievienotajiem dokumentiem ir jūsu rīcībā. Jūs varat iepazīties ar ieteicēju rekomendāciju atzīt Dmitriju Bekkeru par Latvijas pilsoni un arī ar sagatavoto likumprojektu, kura teksts ir viens teikums - atzīt Dmitriju Bekkeru par Latvijas pilsoni.

Komisija ir lēmusi par šā jautājuma virzību atbilstoši Pilsonības likuma normām, ar atsevišķu likumu lemjot par šo jautājumu un nevis piešķirot pilsonību par īpašiem nopelniem, bet gan atzīstot minēto personu par Latvijas pilsoni.

Komisija lūdz deputātus lemt par šā likumprojekta steidzamību, lai to varētu izskatīt šīs Saeimas laikā. Tāds būtu pirmais balsojums, uz ko es gribētu jūs aicināt.

Sēdes vadītājs. Jautājumā par steidzamību neviens nevēlas runāt nedz “par”, nedz “pret”.

Lūdzu zvanu! Balsosim par likumprojekta atzīšanu par steidzamu. Lūdzu rezultātu! Par - 51, pret - 3, atturas - 22. Likumprojekts atzīts par steidzamu.

A.Rugāte. Tagad, kolēģi, lūdzu balsot par likumprojekta pieņemšanu pirmajā lasījumā.

Sēdes vadītājs. Debatēt neviens nevēlas. Lūdzu zvanu! Balsosim par likumprojekta pieņemšanu pirmajā lasījumā. Atvainojiet! Lūdzu atsaukt balsošanas režīmu! Ir saņemts desmit deputātu priekšlikums balsošanu par likumprojektu “Par Dmitrija Bekkera atzīšanu par Latvijas pilsoni” izdarīt aizklātā kārtā. Viens var par šo priekšlikumu runāt “par”, viens - “pret”. Ja neviens runāt nevēlas, tad balsosim par šo 10 deputātu ierosinājumu - balsot aizklāti. Lūdzu zvanu! Balsosim par 10 deputātu ierosinājumu. Lūdzu rezultātu! Par - 50, pret - 8, atturas - 22. Balsojums notiks aizklāti.

Lūdzu balsošanas režīmu! Balsosim par likumprojekta pieņemšanu pirmajā lasījumā. Aizklāts balsojums. Lūdzu rezultātu! Par - 43, pret - 12, atturas - 33. Pirmajā lasījumā likumprojekts nav pieņemts.

Nākamais izskatāmais likumprojekts - “Grozījums likumā “Par muitas nodokli (tarifiem)””. Pirmais lasījums.

Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas vārdā ziņos Kārlis Leiškalns.

K.Leiškalns (frakcija “Latvijas ceļš”).

Priekšsēdētāja kungs, dāmas un kungi! Drusciņ nomierināsimies pēc iepriekšējā balsojuma un izskatīsim tagad dokumentu, kura numurs ir 5049, - likumprojektu “Grozījumi likumā “Par muitas nodokli (tarifiem)””!

Ārkārtīgs satraukums… Nespēju runāt. Likās, ka esam sastrādājušies, ka viss iet raiti, ka, vīrs un vārds, ko gribam, to pieņemam, bet nu pēkšņi sākās kņada.

Likumprojekts “Par muitas nodokli (tarifiem)” aicina ar tarifu paaugstinājumu aizstāvēt griķu audzētāju intereses Latvijā, lai valsts dotācijas griķu audzēšanai, kas ir diezgan lielas, nebūtu veltīgas. Protams, tarifu paaugstinājums neattiecas uz Pasaules tirdzniecības organizācijas dalībvalstīm, uz valstīm, ar kurām Latvijai ir brīvās tirdzniecības līgums. Pēc būtības tarifu paaugstinājums ir attiecināms vienīgi uz lielākajiem lētu griķu piegādātājiem Latvijas tirgū - tie ir, manuprāt, Krievijas un Ukrainas griķu audzētāji. Un tas tiks uz tiem attiecināts līdz tam laikam, kad Latvija, iestājoties Eiropas Savienībā, dabūs kopējo aizsardzību - 67 latus par 1 tonnu.

Aicinu deputātus atbalstīt likumprojekta steidzamību.

Sēdes vadītājs. Vai deputāts Leons Bojārs vēlas runāt par steidzamību? Lūdzu! Jūs vēlaties runāt “par”? Nevēlaties runāt? (No zāles dep. L.Bojārs: “Es atbalstu steidzamību!”)

Lūdzu zvanu! Balsosim par likumprojekta atzīšanu par steidzamu! Lūdzu rezultātu! Par - 82, pret un atturas - nav. Likumprojekts atzīts par steidzamu.

Lūdzu zvanu! Balsosim par likumprojekta pieņemšanu pirmajā lasījumā. Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par - 83, pret un atturas - nav. Pirmajā lasījumā pieņemts.

K.Leiškalns. Paldies deputātiem, paldies priekšsēdētājam! Kā saka Moljērs: “Ir drudzis mitējies, viss iet uz labo pusi.” Un tāpēc es aicinu, ja kādam atsevišķam deputātam nav iebildumu, nobalsot par likumprojektu arī otrajā un galīgajā lasījumā, kas nodrošinās šo minēto tirgus aizsardzības pasākumu.

Sēdes vadītājs. Deputāti iebildumus neceļ.

Lūdzu zvanu! Balsosim par likumprojekta pieņemšanu otrajā, galīgajā, lasījumā! Lūdzu rezultātu! Par - 82, pret - nav, atturas - 1. Likums pieņemts.

Izskatīsim likumprojektu “Grozījums likumā “Par policiju””. Otrais lasījums.

Aizsardzības un iekšlietu komisijas vārdā - deputāts Dzintars Kudums… Nē, Aleksandrs Kiršteins. Lūdzu!

A.Kiršteins (Tautas partijas frakcija).

Godājamie deputāti! Skatīsim dokumentu nr.5054.

1. ir Aizsardzības un iekšlietu komisijas priekšlikums, kas ir pieņemts.

Sēdes vadītājs. Nav iebildumu.

A.Kiršteins. 2. - Iekšlietu ministrijas parlamentārā sekretāra Aleksandra Kiršteina priekšlikums. Pieņemts redakcionāli precizētā variantā.

Sēdes vadītājs. Nav iebildumu.

A.Kiršteins. 4. - Aizsardzības un iekšlietu komisijas priekšlikums. Pieņemts.

Sēdes vadītājs. 3. un 4.priekšlikums - tiek atbalstīti. Tālāk, lūdzu!

A.Kiršteins. 5. - Saeimas deputāta Leona Bojāra kunga priekšlikums - papildināt aiz vārda “tiesības” ar vārdiem “dienesta vajadzībām” - ir noraidīts.

Sēdes vadītājs. Nav iebildumu.

A.Kiršteins. 6.priekšlikums - noraidīts.

Sēdes vadītājs. Nav iebildumu.

A.Kiršteins. 7. - Aizsardzības un iekšlietu komisijas priekšlikums. Pieņemts.

Sēdes vadītājs. Tiek atbalstīts.

A.Kiršteins. 8. - tas pats. Pieņemts.

Sēdes vadītājs. Nav iebildumu.

A.Kiršteins. 9. - noraidīts.

Sēdes vadītājs. Nav iebildumu.

A.Kiršteins. 10. - noraidīts.

Sēdes vadītājs. Nav iebildumu.

A.Kiršteins. 11. - noraidīts.

Sēdes vadītājs. Nav iebildumu.

A.Kiršteins. 12. - noraidīts.

Sēdes vadītājs. 12. - atbalstīts.

A.Kiršteins. 12. - ir atbalstīts. Es atvainojos!

Sēdes vadītājs. Lūdzu zvanu! Balsosim par likumprojekta “Grozījumi likumā “Par policiju”” pieņemšanu otrajā lasījumā! Lūdzu rezultātu! Par - 80, pret un atturas - nav. Otrajā lasījumā likumprojekts ir pieņemts.

Priekšlikumu iesniegšanas termiņš?

A.Kiršteins. 14.oktobris.

Sēdes vadītājs. Paldies.

Nākamais likumprojekts - “Grozījums Robežsardzes likumā”. Otrais lasījums.

Aizsardzības un iekšlietu komisijas vārdā - deputāts Aleksandrs Kiršteins.

A.Kiršteins (Tautas partijas frakcija).

Dokuments nr.5055.

1. - Bojāra kunga priekšlikums. Noraidīts.

Sēdes vadītājs. Nav iebildumu.

A.Kiršteins. 2. - Leona Bojāra kunga priekšlikums. Noraidīts.

Sēdes vadītājs. Nav iebildumu.

A.Kiršteins. 3. - Aizsardzības un iekšlietu komisijas priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Nav iebildumu.

A.Kiršteins. 4. - iekšlietu ministra pienākumu izpildītāja Ģirta Valda Kristovska priekšlikums. Pieņemts.

Sēdes vadītājs. Tiek atbalstīts.

A.Kiršteins. 5. - Saeimas deputāta Bojāra priekšlikums. Noraidīts.

Sēdes vadītājs. Nav iebildumu.

A.Kiršteins. 6. - Saeimas deputāta Daiņa Stalta priekšlikums. Noraidīts.

Sēdes vadītājs. Nav iebildumu.

A.Kiršteins. 7.priekšlikums - noraidīts. Tas pats.

Sēdes vadītājs. Nav iebildumu.

A.Kiršteins. 8. - iekšlietu ministra pienākumu izpildītāja Ģ.V.Kristovska priekšlikums. Pieņemts.

Sēdes vadītājs. Nav iebildumu.

A.Kiršteins. 9. - Iekšlietu ministrijas parlamentārā sekretāra A.Kiršteina priekšlikums. Tika pieņemts 8.priekšlikuma redakcijā.

Sēdes vadītājs. Nav iebildumu.

Lūdzu zvanu! Balsosim par likumprojekta “Grozījumi Robežsardzes likumā” pieņemšanu otrajā lasījumā! Lūdzu rezultātu! Par - 77, pret un atturas - nav. Otrajā lasījumā likumprojekts pieņemts.

Priekšlikumu iesniegšanas termiņš?

A.Kiršteins. 14.oktobris.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

Nākamais likumprojekts - “Grozījumi likumā “Par maternitātes un slimības apdrošināšanu””. Pirmais lasījums.

Sociālo un darba lietu komisijas vārdā - deputāte Aija Barča.

A.Barča (Latvijas Sociāldemokrātiskās strādnieku partijas frakcija).

Godājamais priekšsēdētāj! Komisija aicina šo likumprojektu atzīt par steidzamu.

Sēdes vadītājs. Lūdzu zvanu! Balsosim par likumprojekta atzīšanu par steidzamu! Lūdzu rezultātu! Par - 76, pret - nav, atturas - 4. Likumprojekts par steidzamu atzīts.

A.Barča. Paldies!

Sēdes vadītājs. Lūdzu balsošanas režīmu! Balsosim par likumprojekta pieņemšanu pirmajā lasījumā! Lūdzu rezultātu! Par - 77, pret un atturas - nav. Pirmajā lasījumā likumprojekts pieņemts.

Tālāk, lūdzu, par priekšlikumu iesniegšanu!

A.Barča. Par priekšlikumu iesniegšanas termiņu komisija lūdz noteikt 11.oktobri, bet izskatīšana otrajā lasījumā notiks 17.oktobrī.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

Nākamais likumprojekts - “Grozījumi likumā “Par apdrošināšanu bezdarba gadījumam””. Pirmais lasījums.

Sociālo un darba lietu komisijas vārdā - deputāte Aija Barča.

A.Barča (Latvijas Sociāldemokrātiskās strādnieku partijas frakcija).

Godājamais priekšsēdētāj! Sociālo un darba lietu komisija lūdz šo likumprojektu atzīt par steidzamu.

Sēdes vadītājs. Lūdzu zvanu! Balsosim par likumprojekta atzīšanu par steidzamu! Lūdzu rezultātu! Par - 88, pret un atturas - nav. Likumprojekts par steidzamu atzīts.

Lūdzu zvanu! Balsosim par likumprojekta pieņemšanu pirmajā lasījumā! Lūdzu rezultātu! Par - 83, pret un atturas - nav. Pirmajā lasījumā pieņemts.

Priekšlikumu iesniegšanas termiņš un otrā lasījuma datums?

A.Barča. Komisija lūdz par priekšlikumu iesniegšanas termiņu noteikt 11.oktobri, bet izskatīšana galīgajā lasījumā notiks 17.oktobrī.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

A.Barča. Paldies!

Sēdes vadītājs. Ir saņemts piecu deputātu iesniegums ar lūgumu pārbalsot likumprojektu “Par Dmitrija Bekkera atzīšanu par Latvijas pilsoni” pirmajā lasījumā, taču es gribētu dzirdēt motivāciju.

A.Razminovičs (Tautas partijas frakcija).

Cienījamie deputāti! Lūdzu pārbalsot, jo es nebiju klāt! Es biju izgājis ārā un ļoti, ļoti vēlētos... Tā ir ļoti svarīga lieta galu galā!

Paldies par uzmanību!

Sēdes vadītājs. Es ļoti atvainojos, bet Kārtības rullī ir paredzēta procedūra, kādā veidā var motivēt, lai varētu pārbalsot. Diemžēl šoreiz pārbalsošana nenotiks.

Lūdzu reģistrācijas režīmu! Reģistrēsimies ar identifikācijas kartēm!

Daži paziņojumi.

Linards Muciņš.

L.Muciņš (frakcija “Latvijas ceļš”).

Juridiskās komisijas sēde notiks Juridiskās komisijas telpās.

Sēdes vadītājs. Antons Seiksts.

A.Seiksts. Es lūdzu Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisiju uz darba telpām.

Sēdes vadītājs. Aleksandru Bartaševiču lūdzu nolasīt reģistrācijas rezultātus!

A.Bartaševičs (7.Saeimas sekretāres biedrs).

Cienījamie deputāti! Nav reģistrējušies: Jakovs Pliners, Modris Lujāns, Jānis Ādamsons, Gunārs Freimanis, Imants Burvis, Pēteris Apinis, Tadeušs Ketlers, Edvīns Inkēns, Antons Seiksts, Žanete Vasaraudze, Dzintars Ābiķis, Helmuts Čibulis, Mārtiņš Emsiņš, Jevgenija Stalidzāne, Andris Bērziņš, Romāns Mežeckis, Palmira Lāce un Juris Galerijs Vidiņš.

Paldies par uzmanību!

Sēdes vadītājs. Sēde ir slēgta.

 

Atbildes uz deputātu iesniegtajiem jautājumiem
pēc Latvijas Republikas 7.Saeimas
rudens sesijas sestās sēdes
2002.gada 10.oktobrī


Sēdi vada Latvijas Republikas 7.Saeimas priekšsēdētājs
Jānis Straume.

Sēdes vadītājs. Labvakar! Pulkstenis ir 17.00. Pienācis laiks ministriem atbildēt uz deputātu jautājumiem. 
No opozīcijas deputātiem ir saņemti četri jautājumi Ministru prezidentam Andrim Bērziņam un izglītības un zinātnes ministram Kārlim Greiškalnam. Uz visiem jautājumiem tika sniegtas izsmeļošas rakstiskas atbildes. Deputāti iebildumus neceļ. 
Līdz ar to uzskatām, ka uz jautājumiem atbildes ir sniegtas.
Paldies par uzmanību!






SATURA RĀDĪTĀJS
7.Saeimas rudens sesijas 6.sēde
2002.gada 10.oktobrī



Par darba kārtību


Par likumprojektu “Veselības aprūpes finansēšanas likums” (5006. un 5006-a dok., reģ. nr.1407)
Priekšlikums - dep. L.Bojārs


Par likumprojektu “Psihiatriskās palīdzības likums”(5007. un 5007-a dok., reģ. nr.1408)


Par likumprojektu “Grozījumi Ārstniecības likumā”(5008. un 5008-a dok., reģ. nr.1409)

Par likumprojektu “Grozījumi Krimināllikumā”(5009. un 5009-a dok., reģ. nr.1410)
Priekšlikums - dep. L.Muciņš


Par likumprojektu “Veselības aizsardzības likums”(5010. un 5010-a dok., reģ. nr.1411)


Par likumprojektu “Grozījumi Radio un televīzijas likumā”(5018. un 5018-a dok., reģ. nr.1412)


Par likumprojektu “Grozījumi Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksā”(5019. un 5019-a dok., reģ. nr.1413)



Par likumprojektu “Par nekustamā īpašuma nodošanu Rīgas rajona Brīvprātīgo ugunsdzēsēju biedrībai”(5024. un 5024-a dok., reģ. nr.1414)


Par likumprojektu “Biedrību un nodibinājumu likums”(5029. un 5029-a dok., reģ. nr.1416)

Par likumprojektu “Sabiedriskā labuma organizāciju likums”(5028. un 5028-a dok., reģ. nr.1415)

Par likumprojektu “Biedrību un nodibinājumu likuma spēkā stāšanās kārtības likums”(5030. un 5030-a dok., reģ. nr.1417)


Par likumprojektu “Par Dmitrija Bekkera atzīšanu par Latvijas pilsoni”


Par darba kārtību 


Par likumprojektu “Grozījums likumā “Par muitas nodokli (tarifiem)””

Priekšlikums - dep. K.Leiškalns


Lēmuma projekts “Par neapmaksāta atvaļinājuma piešķiršanu deputātam E.Inkēnam”(5036. dok.)


Lēmuma projekts “Par G.Rutka iecelšanu par Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja priekšnieku”(5023. dok.)

Ziņo - dep. L.Muciņš


Parlamentārās izmeklēšanas komisijas jautājumā par iespējamo valsts amatpersonu iesaisti kontrabandas darījumos Latvijā darba apkopojuma ziņojums(5022. un 5022-a dok.)

Ziņo - dep. P.Salkazanovs

Debates - dep. L.Bojārs
- dep. O.Grīgs
- dep. P.Salkazanovs

Par darba kārtību 


Likumprojekts “Grozījumi Valsts meža dienesta likumā” (2.lasījums) (Steidzams)(4699. un 5021. dok., reģ. nr.1313)

Ziņo - dep. K.Leiškalns


Likumprojekts “Grozījumi likumā “Par privātajiem pensiju fondiem”” (2.lasījums) (Steidzams)(4862. un 5035. dok., reģ. nr.1374)

Ziņo - dep. V.Balodis


Likumprojekta “Grozījumi likumā “Par pašvaldību budžetiem”” otrreizēja caurlūkošana (Nav izskatāms)(4801. dok., reģ. nr.1143)


Likumprojekts “Grozījumi Prokuratūras likumā” (3.lasījums)(5014. dok., reģ. nr.1241)

Ziņo - dep. Dz.Kudums

Debates - dep. L.Bojārs





Likumprojekts “Likums par sociālajiem pakalpojumiem un sociālo palīdzību” (2.lasījums)(4504. un 4962. dok., reģ. nr.1275)

Ziņo - dep. V.Ģīlis

Debates - dep. K.Leiškalns


Paziņojumi - dep. V.Ģīlis
- dep. L.Muciņš


Reģistrācijas rezultāti

Nolasa - Saeimas sekretāres biedrs A.Bartaševičs


Likumprojekts “Grozījumi likumā “Repatriācijas likums”” (2.lasījums)(4653. un 5005. dok., reģ. nr.1307)

Ziņo - dep. I.Birzniece

Debates - dep. P.Tabūns
- dep. A.Kiršteins
- dep. A.Seiksts
- dep. B.Cilevičs
- dep. D.Stalts


Likumprojekts “Grozījumi Kooperatīvo sabiedrību likumā” (1.lasījums) (Steidzams)(4928. un 5011. dok., reģ. nr.1388)

Ziņo - dep. K.Leiškalns


Likumprojekts “Grozījumi likumā “Par autoceļiem”” (1.lasījums) (Steidzams)(4930., 5012. un 5012-a dok., reģ. nr.1389)

Ziņo - dep. K.Leiškalns


Likumprojekts “Grozījumi likumā “Par autoceļiem”” (2.lasījums) (Steidzams)(4930., 5012. un 5012-a dok., reģ. nr.1389)

Ziņo - dep. K.Leiškalns


Likumprojekts “Grozījumi likumā “Par valsts noslēpumu”” (1.lasījums)(4802. un 5013. dok., reģ. nr.1339)

Ziņo - dep. Dz.Kudums


Likumprojekts “Grozījumi likumā “Par valsts un pašvaldību uzņēmumu pārveidošanu statūtsabiedrībās”” (2.lasījums)(4821. un 5015. dok., reģ. nr.1353)

Ziņo - dep. K.Leiškalns


Likumprojekts “Grozījumi likumā “Par ieguldījumu sabiedrībām”” (2.lasījums)(4834. un 5016. dok., reģ. nr.1359)

Ziņo - dep. V.Balodis


Likumprojekts “Grozījumi likumā “Par apdrošināšanas līgumu”” (2.lasījums)(4820. un 5017. dok., reģ. nr.1352)

Ziņo - dep. V.Balodis


Likumprojekts “Grozījumi Hipotekāro ķīļu zīmju likumā” (2.lasījums)(4835. un 5020. dok., reģ. nr.1360)

Ziņo - dep. V.Balodis





Likumprojekts “Par nekustamā īpašuma nodošanu Rīgas Ebreju kopienai” (1.lasījums) (Steidzams)(3429. un 5025. dok., reģ. nr.997)

Ziņo - dep. L.Muciņš


Likumprojekts “Par nekustamā īpašuma nodošanu Rīgas rajona Brīvprātīgo ugunsdzēsēju biedrībai” (1.lasījums)

Ziņo - dep. L.Muciņš


Likumprojekts “Grozījumi Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksā” (2.lasījums)(4096. un 5026. dok., reģ. nr.1169)

Ziņo - dep. L.Muciņš


Likumprojekts “Par audzinoša rakstura piespiedu līdzekļu piemērošanu bērniem” (2.lasījums)(4174. un 5027. dok., reģ. nr.1203)

Ziņo - dep. I.Geige


Likumprojekts “Ieslodzījuma vietu pārvaldes likums” (2.lasījums)(4018. un 5031. dok., reģ. nr.1139)

Ziņo - dep. L.Muciņš


Likumprojekts “Jūrlietu pārvaldes un jūras drošības likums” (2.lasījums)(4486. un 5032. dok., reģ. nr.1267)

Ziņo - dep. A.Tiesnesis


Par darba kārtību 



Likumprojekts “Elektronisko dokumentu likums” (2.lasījums)(3506. un 5033. dok., reģ. nr.1017)

Ziņo - dep. L.Muciņš


Likumprojekts “Imigrācijas likums” (2.lasījums)(4599. un 5034. dok., reģ. nr.1298)

Ziņo - dep. L.Muciņš


Likumprojekts “Grozījumi likumā “Par Krimināllikuma spēkā stāšanās laiku un kārtību”” (1.lasījums) (Steidzams)(5041. dok., reģ. nr.1395)

Ziņo - dep. Dz.Kudums


Likumprojekts “Par Dmitrija Bekkera atzīšanu par Latvijas pilsoni” (1.lasījums) (Steidzams) (Noraidīts)(5048. dok.)

Ziņo - dep. A.Rugāte


Par aizklātu balsošanu


Likumprojekts “Grozījums likumā “Par muitas nodokli (tarifiem)”” (1.lasījums) (Steidzams)(5049. dok., reģ. nr.1423)

Ziņo - dep. K.Leiškalns


Likumprojekts “Grozījums likumā “Par muitas nodokli (tarifiem)”” (2.lasījums) (5049. dok., reģ. nr.1423)

Ziņo - dep. K.Leiškalns



Likumprojekts “Grozījums likumā “Par policiju”” (2.lasījums)(5054. dok., reģ. nr.1349)

Ziņo - dep. A.Kiršteins


Likumprojekts “Grozījums Robežsardzes likumā” (2.lasījums)(5055. dok., reģ. nr.1351)

Ziņo - dep. A.Kiršteins


Likumprojekts “Grozījumi likumā “Par maternitātes un slimības apdrošināšanu”” (1.lasījums) (Steidzams)(4983 , 4983-a un 5057. dok., reģ. nr.1403)

Ziņo - dep. A.Barča


Likumprojekts “Grozījumi likumā “Par apdrošināšanu bezdarba gadījumā”” (1.lasījums) (Steidzams)(4984., 4984-a un 5058. dok., reģ. nr.1404)

Ziņo - dep. A.Barča


Par likumprojekta “Par D.Bekkera atzīšanu par Latvijas pilsoni” pārbalsošanu


Paziņojumi - dep. L.Muciņš
- dep. A.Seiksts


Reģistrācijas rezultāti

Nolasa - Saeimas sekretāres biedrs A.Bartaševičs
Ministru prezidenta A.Bērziņa atbilde uz Saeimas deputātu jautājumu “Par profesionālās izglītības iespējām nedzirdīgajiem jauniešiem” (Rakstiska atbilde)



Atbildes uz deputātu iesniegtajiem jautājumiem
pēc Latvijas Republikas 7.Saeimas rudens sesijas
sestās sēdes
2002.gada 10.oktobrī


Ministru prezidenta A.Bērziņa atbilde uz Saeimas deputātu jautājumu “Par baznīcas Rīgas Doms tehnisko stāvokli” (Rakstiska atbilde)



Latvijas Republikas izglītības un zinātnes ministra K.Greiškalna atbilde uz Saeimas deputātu jautājumu “Par pretrunu novēršanu vispārējo vidējo izglītību regulējošos likumos” (Rakstiska atbilde)



Latvijas Republikas izglītības un zinātnes ministra K.Greiškalna atbilde uz Saeimas deputātu jautājumu “Par programmas īstenošanu valsts valodas apguvei nacionālo minoritāšu vidū” (Rakstiska atbilde)


Balsojumi

Datums: 10.10.2002. 09:26:54 bal013
Balsošanas motīvs: Par izmaiņām darba kārtībā

Grozījums likumā "Par muitas nodokli (tarifiem)"
Datums: 10.10.2002. 09:28:32 bal014
Balsošanas motīvs: Par likumprojekta ar dok. nr.5049 nodošanu komisijām

Lēmuma projekts "Par neapmaksāta atvaļinājuma piešķiršanu deputātam E.Inkēnam"
Datums: 10.10.2002. 09:29:28 bal015
Balsošanas motīvs: Par lēmuma projektu ar dok. nr.5036

Grozījumi Valsts meža dienesta likumā (2.lasījums, steidzams)
Datums: 10.10.2002. 10:10:32 bal017
Balsošanas motīvs: Par 4.priekšlikumu

Grozījumi Valsts meža dienesta likumā (2.lasījums, steidzams)
Datums: 10.10.2002. 10:11:14 bal018
Balsošanas motīvs: Par likumprojekta ar dok. nr.5021 pieņemšanu 2.lasījumā

Grozījumi likumā "Par privātajiem pensiju fondiem" (2.lasījums, steidzams)
Datums: 10.10.2002. 10:12:40 bal019
Balsošanas motīvs: Par likumprojekta ar dok. nr.5035 pieņemšanu 2.lasījumā

Grozījumi Prokuratūras likumā (3.lasījums)
Datums: 10.10.2002. 10:17:48 bal020
Balsošanas motīvs: Par 10.priekšlikumu

Grozījumi Prokuratūras likumā (3.lasījums)
Datums: 10.10.2002. 10:18:52 bal021
Balsošanas motīvs: Par likumprojekta ar dok. nr.5014 pieņemšanu 3.lasījumā

Likums par sociālajiem pakalpojumiem un sociālo palīdzību (2.lasījums)
Datums: 10.10.2002. 11:03:12 bal022
Balsošanas motīvs: Par 127.priekšlikumu

Likums par sociālajiem pakalpojumiem un sociālo palīdzību (2.lasījums)
Datums: 10.10.2002. 11:06:44 bal023
Balsošanas motīvs: Par likumprojekta ar dok. nr.4962 pieņemšanu 2.lasījumā

Grozījumi likumā "Repatriācijas likums" (2.lasījums)
Datums: 10.10.2002. 11:20:08 bal024
Balsošanas motīvs: Par 8.priekšlikumu

Grozījumi likumā "Repatriācijas likums" (2.lasījums)
Datums: 10.10.2002. 11:23:26 bal025
Balsošanas motīvs: Par 11.priekšlikumu

Grozījumi likumā "Repatriācijas likums" (2.lasījums)
Datums: 10.10.2002. 11:26:40 bal026
Balsošanas motīvs: Par likumprojekta ar dok. nr.5005 pieņemšanu 2.lasījumā

Grozījumi Kooperatīvo sabiedrību likumā (1.lasījums)
Datums: 10.10.2002. 11:28:02 bal027
Balsošanas motīvs: Par likumprojekta ar dok. nr.4928 steidzamību

Grozījumi Kooperatīvo sabiedrību likumā (1.lasījums)
Datums: 10.10.2002. 11:28:20 bal028
Balsošanas motīvs: Par likumprojekta ar dok. nr.4928 pieņemšanu 1.lasījumā

Grozījumi likumā "Par autoceļiem" (1.lasījums)
Datums: 10.10.2002. 11:29:30 bal029
Balsošanas motīvs: Par likumprojekta ar dok. nr.4930 steidzamību

Grozījumi likumā "Par autoceļiem" (1.lasījums)
Datums: 10.10.2002. 11:29:48 bal030
Balsošanas motīvs: Par likumprojekta ar dok. nr.4930 pieņemšanu 1.lasījumā

Grozījumi likumā "Par autoceļiem" (2.lasījums)
Datums: 10.10.2002. 11:30:14 bal031
Balsošanas motīvs: Par likumprojekta ar dok. nr.4930 pieņemšanu 2.lasījumā

Grozījumi likumā "Par valsts noslēpumu" (1.lasījums)
Datums: 10.10.2002. 11:31:06 bal032
Balsošanas motīvs: Par likumprojekta ar dok. nr.4802 pieņemšanu 1.lasījumā

Grozījumi likumā "Par valsts un pašvaldību uzņēmumu pārveidošanu statūtsabiedrībās" (2.lasījums)
Datums: 10.10.2002. 11:32:04 bal033
Balsošanas motīvs: Par likumprojekta ar dok. nr.5015 pieņemšanu 2.lasījumā

Grozījumi likumā "Par ieguldījumu sabiedrībām" (2.lasījums)
Datums: 10.10.2002. 11:32:56 bal034
Balsošanas motīvs: Par likumprojekta ar dok. nr.5016 pieņemšanu 2.lasījumā

Grozījumi likumā "Par apdrošināšanas līgumu" (2.lasījums)
Datums: 10.10.2002. 11:33:44 bal035
Balsošanas motīvs: Par likumprojekta ar dok. nr.5017 pieņemšanu 2.lasījumā

Grozījumi Hipotekāro ķīlu zīmju likumā (2.lasījums)
Datums: 10.10.2002. 11:35:16 bal036
Balsošanas motīvs: Par likumprojekta ar dok. nr.5020 pieņemšanu 2.lasījumā

Par nekustamā īpašuma nodošanu Rīgas Ebreju kopienai (1.lasījums)
Datums: 10.10.2002. 11:38:08 bal037
Balsošanas motīvs: Par likumprojekta ar dok. nr.3429 steidzamību

Par nekustamā īpašuma nodošanu Rīgas Ebreju kopienai (1.lasījums)
Datums: 10.10.2002. 11:38:28 bal038
Balsošanas motīvs: Par likumprojekta ar dok. nr.3429 pieņemšanu 1.lasījumā

Par nekustamā īpašuma nodošanu Rīgas rajona Brīvprātīgo ugunsdzēsēju biedrībai (1.lasījums)
Datums: 10.10.2002. 11:40:52 bal039
Balsošanas motīvs: Par likumprojekta ar dok. nr.5024 pieņemšanu 1.lasījumā

Grozījumi Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksā (2.lasījums)
Datums: 10.10.2002. 11:48:32 bal040
Balsošanas motīvs: Par likumprojekta ar dok. nr.5026 pieņemšanu 2.lasījumā

Par audzinoša rakstura piespiedu līdzekļu piemērošanu bērniem (2.lasījums)
Datums: 10.10.2002. 11:51:04 bal041
Balsošanas motīvs: Par 14.priekšlikumu

Par audzinoša rakstura piespiedu līdzekļu piemērošanu bērniem (2.lasījums)
Datums: 10.10.2002. 11:56:34 bal042
Balsošanas motīvs: Par likumprojekta ar dok. nr.5027 pieņemšanu 2.lasījumā

Ieslodzījuma vietu pārvaldes likums (2.lasījums)
Datums: 10.10.2002. 11:59:22 bal043
Balsošanas motīvs: Par likumprojekta ar dok. nr.5031pieņemšanu 2.lasījumā

Jūrlietu pārvaldes un jūras drošības likums (2.lasījums)
Datums: 10.10.2002. 12:11:38 bal044
Balsošanas motīvs: Par likumprojekta ar dok. nr.5032 pieņemšanu 2.lasījumā

Elektronisko dokumentu likums (2.lasījums)
Datums: 10.10.2002. 12:20:08 bal045
Balsošanas motīvs: Par likumprojekta ar dok. nr.5033 pieņemšanu 2.lasījumā

Datums: 10.10.2002. 12:21:34 bal048
Balsošanas motīvs: Par sēdes turpināšanu bez pārtraukuma

Imigrācijas likums (2.lasījums)
Datums: 10.10.2002. 12:24:16 bal049
Balsošanas motīvs: Par 29.priekšlikumu

Imigrācijas likums (2.lasījums)
Datums: 10.10.2002. 12:28:30 bal050
Balsošanas motīvs: Par 83.priekšlikumu

Imigrācijas likums (2.lasījums)
Datums: 10.10.2002. 12:31:22 bal051
Balsošanas motīvs: Par likumprojekta ar dok. nr.5034 pieņemšanu 2.lasījumā

Grozījumi likumā "Par Krimināllikuma spēkā stāšanās laiku un kārtību" (1.lasījums)
Datums: 10.10.2002. 12:32:28 bal052
Balsošanas motīvs: Par likumprojekta ar dok. nr.5041 steidzamību

Grozījumi likumā "Par Krimināllikuma spēkā stāšanās laiku un kārtību" (1.lasījums)
Datums: 10.10.2002. 12:32:48 bal053
Balsošanas motīvs: Par likumprojekta ar dok. nr.5041 pieņemšanu 1.lasījumā

Par Dmitrija Bekkera atzīšanu par Latvijas pilsoni (1.lasījums)
Datums: 10.10.2002. 12:34:54 bal054
Balsošanas motīvs: Par likumprojekta ar dok. nr.5048 steidzamību

Par Dmitrija Bekkera atzīšanu par Latvijas pilsoni (1.lasījums)
Datums: 10.10.2002. 12:36:08 bal056
Balsošanas motīvs: Par likumprojekta ar dok. nr.5048 balsošanu aizklāti

Grozījums likumā "Par muitas nodokli (tarifiem)" (1.lasījums)
Datums: 10.10.2002. 12:39:02 bal058
Balsošanas motīvs: Par likumprojekta ar dok. nr.5049 steidzamību

Grozījums likumā "Par muitas nodokli (tarifiem)" (1.lasījums)
Datums: 10.10.2002. 12:39:34 bal059
Balsošanas motīvs: Par likumprojekta ar dok. nr.5049 pieņemšanu 1.lasījumā

Grozījums likumā "Par muitas nodokli (tarifiem)" (2.lasījums)
Datums: 10.10.2002. 12:40:12 bal060
Balsošanas motīvs: Par likumprojekta ar dok. nr.5049 pieņemšanu 2.lasījumā

Grozījums likumā "Par policiju" (2.lasījums)
Datums: 10.10.2002. 12:41:46 bal061
Balsošanas motīvs: Par likumprojekta ar dok. nr.5054 pieņemšanu 2.lasījumā

Grozījums Robežsardzes likumā (2.lasījums)
Datums: 10.10.2002. 12:43:14 bal062
Balsošanas motīvs: Par likumprojekta ar dok. nr.5055 pieņemšanu 2.lasījumā

Grozījums likumā "Par maternitātes un slimību apdrošināšanu" (1.lasījums)
Datums: 10.10.2002. 12:44:04 bal063
Balsošanas motīvs: Par likumprojekta ar dok. nr.5057 steidzamību

Grozījumi likumā "Par maternitātes un slimību apdrošināšanu" (1.lasījums)
Datums: 10.10.2002. 12:44:24 bal064
Balsošanas motīvs: Par likumprojekta ar dok .nr.5057 pieņemšanu 1.lasījumā

Grozījumi likumā "Par apdrošināšanu bezdarba gadījumā" (1.lasījums)
Datums: 10.10.2002. 12:45:18 bal065
Balsošanas motīvs: Par likumprojekta ar dok. nr.5058 steidzamību

Grozījumi likumā "Par apdrošināšanu bezdarba gadījumā" (1.lasījums)
Datums: 10.10.2002. 12:45:40 bal066
Balsošanas motīvs: Par likumprojekta ar dok. nr.5058 pieņemšanu 1.lasījumā