Latvijas Republikas 7. Saeimas pavasara sesijas 1999.gada 16. un 17. jūnija divpadsmitās sēdes turpinājums

1999. gada 17.jūnijā

Sēdi vada Latvijas Republikas 7. Saeimas priekšsēdētājs Jānis Straume.

Satura rādītājs
Balsojumi

Sēdes vadītājs. Valsts prezidenta kungs! Godātie kolēģi! Lūdzu, ieņemiet vietas. Turpināsim Saeimas kārtējās sēdes darba kārtības izskatīšanu.

Pirms pārejam pie darba kārtības 28. jautājuma - Valsts prezidenta vēlēšanas -, steidzamam paziņojumam vārdu lūdz (saskaņā ar Saeimas kārtības ruļļa 67. pantu) deputāts Andrejs Požarnovs - apvienības “Tēvzemei un Brīvībai”/LNNK frakcija. Lūdzu! Jūsu rīcībā trīs minūtes!

A.Požarnovs (apvienības “Tēvzemei un Brīvībai”/LNNK frakcija).

Augsti godātais Prezidij! Prezidenta kungs! Godātais Prezidij! Cienītie deputāti! Šodien, 17. jūnijā, Latvijas Saeimai jāizdara ļoti būtiska izvēle - ir jāievēlē jauns Latvijas Valsts prezidents. Šajā atbildīgajā brīdī Saeimas deputātiem ir gan svētku noskaņojums, kā jau pirms atbildīga brīža, gan arī sportisks noskaņojums, jo katrs cer, ka tieši viņa atbalstītais kandidāts izies finiša taisnē. Taču īstenībā šodien ir sēru diena. Tieši 1940. gada 17. jūnijā Padomju Savienības karaspēks okupēja Latviju, mūsu valsts zaudēja savu patstāvību, tika atstādināta valdība un tā laika Valsts prezidents Kārlis Ulmanis.

Savā pēdējā uzrunā Latvijas tautai 1940. gada 17. jūnijā Kārlis Ulmanis teica: “Mūsu zemē kopš šā rīta ienāk Padomju karaspēks. Tas notiek ar valdības ziņu un piekrišanu, kas savukārt izriet no pastāvošām draudzīgām attiecībām starp Latviju un Padomju Savienību. Es tādēļ vēlos, ka arī mūsu zemes iedzīvotāji ienākošās Padomju karaspēka daļas uzlūko ar draudzību.”

Mūsu zemes iedzīvotāji to uzlūkoja ar draudzību, taču pretī nesaņēma draudzīgas attiecības. 1940. gads iezīmēja traģisku pagriezienu Latvijas valsts liktenī. Jau pirmā gada laikā okupācijas vara likvidēja Ārlietu ministriju, visas diplomātiskās pārstāvniecības un atgrieza Latviju no starptautiskās aprites. Tūlīt pēc tam tika nacionalizēti visi lielie uzņēmumi. Jau okupācijas režīma pastāvēšanas pirmajās dienās sākās represijas pret daudziem brīvvalsts politiskajiem un sabiedriskajiem darbiniekiem. 1941. gada 14. jūnijā administratīvā kārtā no Latvijas tika izsūtīti 9992 cilvēki, kurus nometināja Sibīrijā, bet arestēti - 4202 cilvēki. Liela daļa arestēto un soda nometnēs nometināto mira un tā arī neatgriezās Latvijā. Bijušais Latvijas Ministru prezidents Celmiņš tika aizvests uz Maskavu un nošauts 1941. gada 30. jūlijā. Bijušais Latvijas Valsts prezidents Kārlis Ulmanis tika aizvests un nometināts Ziemeļkaukāzā, kur 1941. gada jūlijā viņu apcietināja, un drīz pēc tam viņš mira. Un šodien mēs vēlam jauno Valsts prezidentu.

Es aicinu bijušā Valsts prezidenta Kārļa Ulmaņa piemiņu, kā arī visu nošauto, nomocīto un Gulagu pārcietušo cilvēku piemiņu godināt ar klusuma brīdi. (Klusuma brīdis.) Paldies.

Vakar mūsu frakcija pieņēma paziņojumu sakarā ar 17. jūniju un šīsdienas Valsts prezidenta vēlēšanām, kurā tiek atzīmēts tas, ka tieši 17. jūnijā Latvija tika ierauta okupācijas varā. Šobrīd atkal dzīvojam neatkarīgajā Latvijā, taču vēl joprojām jūtam 1940. gada 17. jūnija sekas. Mūsu valsts lielākajās pilsētās un daudzviet Latgalē latviešu nācija kļuvusi par minoritāti. Daudzi šajos novados dzīvojošie kolonistu pēcteči neciena latviešu valodu un kultūru, ir nelojāli pret mūsu valsti. Pat atsevišķi Saeimas deputāti dažkārt atļaujas noliegt Latvijas okupācijas faktu un ir pret latviešu valodas tiesībām Latvijā, tādējādi turpinot okupācijas varas aizsākto politiku. Lai likvidētu okupācijas sekas, ir nepieciešama visu Latvijai uzticīgo politisko spēku vienota politiskā griba.

Apvienības “Tēvzemei un Brīvībai”/LNNK frakcija uzskata, ka šā mērķa īstenošana ir iespējama, garantējot latviešu valodas tiesības visā Latvijas teritorijā, nodrošinot stingru naturalizācijas procesa kontroli, konsekventi turpinot saimnieciskos pārveidojumus, mūsu valsts virzību un līdzdalību Eiropas Savienībā un NATO.

Sēdes vadītājs. Laiks.

A.Požarnovs. Paldies.

Sēdes vadītājs. Saskaņā ar procedūru, kuru noteica Saeimas Prezidijs un Frakciju padome, šobrīd Saeimas Prezidijs ir saņēmis šādus pieteikumus par Valsts prezidenta amata kandidātiem:

Saeimas frakcija “Latvijas ceļš” izvirza Valsts prezidenta amatam Anatolija Gorbunova kandidatūru;

Latvijas Sociāldemokrātiskās strādnieku partijas frakcijas deputāti izvirza Valsts prezidenta amatam Arņa Kalniņa kandidatūru;

Tautas partijas frakcijas deputāti izvirza Valsts prezidenta amatam Vairas Paegles kandidatūru;

apvienības “Tēvzemei un Brīvībai”/LNNK frakcijas deputāti izvirza Valsts prezidenta amatam Jāņa Priedkalna kandidatūru;

Jaunās partijas frakcijas deputāti izvirza Valsts prezidenta amatam Raimonda Paula kandidatūru.

Vai ir vēl kādas kandidatūras? Citu kandidatūru nav. Kandidatūru iesniegšanu beidzam.

Lūdzu Balsu skaitīšanas komisiju gatavoties darbam un informēt Saeimas deputātus par Valsts prezidenta vēlēšanu procedūru.

Balsu skaitīšanas komisijas vārdā - deputāts Romualds Ražuks. Lūdzu uzmanību, kolēģi!

R.Ražuks (frakcija “Latvijas ceļš”).

Godājamais Prezidij! Godājamie deputāti! Balsošanas kārtība nemainās. Tātad caur šīm un nākamajām durvīm deputāti tiks pa vienam aicināti Mazajā zālē, saņems aploksni un balsošanas biļetenu, tad virzīsies uz kabīni, kur izdarīs nepieciešamās atzīmes, kabīnē aizlīmēs aploksni un tad ar aizlīmēto aploksni nāks šeit, sēžu zālē, pie vēlēšanu urnas, kur nobalsos. Tā ka drīz tiksiet aicināti… Saraksts ir sastādīts pēc alfabēta, bet, es domāju, kā deputāti virzīsies, tā viņi tiks atzīmēti.

Sēdes vadītājs. Paldies. Gaidām aicinājumu uz balsošanu.

 

(Pārtraukums)

Sēdi vada Latvijas Republikas 7.Saeimas priekšsēdētājs

Jānis Straume.

 

Sēdes vadītājs. Vārds Balsu skaitīšanas komisijas pārstāvim Romualdam Ražukam.

R.Ražuks (frakcija “Latvijas ceļš”).

Godājamais Prezidij! Godājamie deputāti! Atļaujiet jūs iepazīstināt ar Saeimas Balsu skaitīšanas sēdes protokolu nr.23. “Par balsošanas rezultātiem, ievēlot Latvijas Republikas Valsts prezidentu”:

“1999.gada 17.jūnijā, Rīgā, Saeimas namā.

Kopumā izgatavotas 120 vēlēšanu zīmes. Deputātiem izsniegtas 100. Sabojātu un nomainītu nav. Dzēstas atlikušās 20 vēlēšanu zīmes.

No vēlēšanu kastes izņemtas 100 vēlēšanu zīmes, par derīgām atzītas 100 vēlēšanu zīmes.

Par kandidātiem nodotas balsis:

par Anatoliju Gorbunovu - 21 balss,

par Arni Kalniņu - 14 balsis,

par Vairu Paegli - 24 balsis,

par Jāni Priedkalnu - 17 balsis,

par Raimondu Paulu - 24 balsis.

Saskaņā ar Saeimas kārtības ruļļa 26.panta trešo daļu neviens no kandidātiem nav ieguvis ievēlēšanai nepieciešamo ne mazāk kā 51 balss vairākumu. Vēlēšanas jāturpina, par visiem kandidātiem balsojot otro reizi.”

Atļaujiet jūs iepazīstināt ar Saeimas Prezidija pēdējo lēmumu, kas tika pieņemts tagad, pašreiz, un kas izmaina balsošanas kārtību.

Saskaņā ar Saeimas Prezidija lēmumu (1.punkts) deputāti tiek aicināti Mazajā zālē. Te rakstīts: “pa vienam tiek aicināti”. Tas nozīmē, ka deputāti var ienākt, tāpat kā iepriekšējā balsošanā, līdz galdam, pie kura atrodas balsu skaitītāji, un saņemt vēlēšanu zīmes un aploksnes. Tad viņiem tiks atļauts iet uz vēlēšanu kabīnēm - uz abām divām - un izdarīt atzīmes, ielikt vēlēšanu zīmi aploksnē un aizlīmēt to. Pēc tam viņi virzīsies uz šejieni, lai varētu nobalsot. Tātad vienīgais ierobežojums, kas nedaudz paātrinās mūsu darba kārtību, ir vēlēšanu kabīnes. Tikko deputāts nāks ārā, nākamais ies iekšā vēlēšanu kabīnē. Vēlēšanu zīmes ir izgatavotas, un pēc ļoti īsa mirkļa jūs tiksiet uzaicināti uz balsošanas procedūru.

Sēdes vadītājs. Mazs precizējums. Šā lēmuma 7.punkts paredz, ka balsošanas laikā Mazajā zālē uzturas tikai balsu skaitītāji un ne vairāk kā divi deputāti.

(Pārtraukums)

 

 

Sēdi vada Latvijas Republikas 7.Saeimas priekšsēdētājs

Jānis Straume.

 

Sēdes vadītājs. Vārds Balsu skaitīšanas komisijas pārstāvim Romualdam Ražukam.

R.Ražuks (frakcija “Latvijas ceļš”).

Godājamais priekšsēdētāja kungs! Godājamie deputāti! Atļaujiet jūs iepazīstināt ar Saeimas Balsu skaitīšanas sēdes protokolu nr. 24 “Par balsošanas rezultātiem, ievēlot Latvijas Republikas Valsts prezidentu”:

“1999.gada 17.jūnijā, Rīgā, Saeimas namā.

Kopumā izgatavotas 120 vēlēšanu zīmes. Deputātiem izsniegtas 100 zīmes, dzēstas atlikušās 20 vēlēšanu zīmes.

No vēlēšanu kastes izņemtas 100 vēlēšanu zīmes. Visas derīgas.

Par kandidātiem nodotas balsis:

par Anatoliju Gorbunovu - 21 balss,

par Arni Kalniņu - 14 balsis,

par Vairu Paegli - 24 balsis,

par Jāni Priedkalnu - 17 balsis,

par Raimondu Paulu - 24 balsis.

Saskaņā ar Saeimas kārtības ruļļa 26.panta trešo daļu neviens no kandidātiem nav ieguvis ievēlēšanai nepieciešamo ne mazāk kā 51 balss vairākumu.

Saskaņā ar ceturto daļu vēlēšanas jāturpina, izslēdzot kandidātu ar vismazāko balsu skaitu, tātad Arni Kalniņu.”

Sēdes vadītājs. Saeimas Prezidijs ir saņēmis apvienības “Tēvzemei un Brīvībai”/LNNK frakcijas ierosinājumu: izsludināt sēdē pārtraukumu uz vienu stundu, atbilstoši Saeimas kārtības ruļļa 49.pantam.

Vai ir iebildumi? Iebildumu nav. Turpināsim balsošanu pulksten 13.00.

 

(Pārtraukums)

Sēdi vada Latvijas Republikas 7.Saeimas priekšsēdētājs

Jānis Straume.

 

Sēdes vadītājs. Pārtraukumam paredzētais laiks ir beidzies. Vārds Balsu skaitīšanas komisijas pārstāvim Romualdam Ražukam.

R.Ražuks (frakcija “Latvijas ceļš”).

Godājamais Saeimas priekšsēdētāj! Godājamie deputāti! Atļaujiet jūs iepazīstināt ar Saeimas Balsu skaitīšanas komisijas sēdes protokolu nr.25 “Par balsošanas rezultātiem, ievēlot Latvijas Republikas Valsts prezidentu”:

“Rīgā 1999.gada 17.jūnijā.

Balsošanā piedalījās un deputātiem izsniegtas 99 vēlēšanu zīmes. No vēlēšanu kastes izņemtas 99 vēlēšanu zīmes, visas ir derīgas. Pret visiem kandidātiem balsots divās vēlēšanu zīmēs. Par kandidātiem:

par Anatoliju Gorbunovu nodotas 23 balsis,

par Vairu Paegli - 25 balsis,

par Jāni Priedkalnu - 17 balsis,

par Raimodu Paulu - 32 balsis.

Saskaņā ar Saeimas Kārtības ruļļa 26.panta trešo daļu neviens no kandidātiem nav ieguvis ievēlēšanai nepieciešamo ne mazāk kā 51 balss vairākumu. Saskaņā ar ceturto daļu vēlēšanas jāturpina, izslēdzot kandidātu ar vismazāko balsu skaitu, tātad Jāni Priedkalnu.”

Sēdes vadītājs. Saeimas Prezidijs ir saņēmis Tautas partijas frakcijas deputātu iesniegumu: “Saskaņā ar Saeimas kārtības ruļļa 49.pantu lūdzam Saeimas sēdes pārtraukumu uz vienu stundu.” Vai ir iebildumi? Iebildumu nav. Paldies. Turpināsim balsošanu pulksten 14.55.

(Pārtraukums)

Sēdi vada Latvijas Republikas 7.Saeimas priekšsēdētājs

Jānis Straume.

 

Sēdes vadītājs. Godātie kolēģi! Pirms turpinām balsu skaitīšanu, balsojot nākamo balsošanas kārtu, gribu deputātus informēt, ka Saeimas Prezidijs ir saņēmis apvienības “Tēvzemei un Brīvībai”/LNNK frakcijas 17 deputātu parakstītu dokumentu. Apvienības “Tēvzemei un Brīvībai”/LNNK frakcija paziņo, ka nepiedalās Valsts prezidenta vēlēšanu pirmās kārtas tālākajos balsojumos. Frakcija uzskata, ka Latvijas interesēm atbilstošu prezidentu var ievēlēt, vienojoties vairākām Saeimas frakcijām.

Vārds Balsu skaitīšanas komisijas pārstāvim Romualdam Ražukam.

R.Ražuks (frakcija “Latvijas ceļš”).

Godājamais priekšsēdētāj! Godājamie Saeimas deputāti! Balsu skaitītāji ir sagatavojuši nākamo balsojumu, uz kuru arī aicina nākt cienījamos deputātus.

(Pārtraukums)

Sēdi vada Latvijas Republikas 7.Saeimas priekšsēdētājs

Jānis Straume.

 

Sēdes vadītājs. Godājamie kolēģi! Vārds Balsu skaitīšanas komisijas pārstāvim Romualdam Ražukam.

R.Ražuks (frakcija “Latvijas ceļš”).

Augsti godātais Saeimas priekšsēdētāja kungs! Godājamie deputāti! Atļaujiet jūs iepazīstināt ar Saeimas Balsu skaitīšanas komisijas sēdes protokolu nr.26 “Par balsošanas rezultātiem, ievēlot Latvijas Republikas Valsts prezidentu”:

“Rīgā, 1999.gada 17.jūnijā.

Balsošanā piedalījās un deputātiem izsniegtas 69 vēlēšanu zīmes. Dzēstas atlikusī 51 vēlēšanu zīme. No vēlēšanu kastes izņemtas 69 vēlēšanu zīmes, kuras visas atzītas par derīgām.

Par kandidātiem:

par Anatoliju Gorbunovu nodotas 22 balsis,

par Vairu Paegli - 24 balsis,

par Raimondu Paulu - 23 balsis.

Saskaņā ar Saeimas kārtības ruļļa 26.panta trešo daļu neviens no kandidātiem nav ieguvis ievēlēšanai nepieciešamo ne mazāk kā 51 balss vairākumu. Saskaņā ar ceturto daļu vēlēšanas jāturpina, izslēdzot kandidātu ar vismazāko balsu skaitu - Anatoliju Gorbunovu.”

Sēdes vadītājs. Vai kāda no frakcijām ierosina sasaukt pārtraukumu? Neviena iesnieguma Prezidijā nav. Lūdzu sagatavot nākamo balsošanas kārtu.

(Pārtraukums)

Sēdi vada Latvijas Republikas 7.Saeimas priekšsēdētājs

Jānis Straume.

 

Sēdes vadītājs. Vārds Balsu skaitīšanas komisijas pārstāvim Romualdam Ražukam.

R.Ražuks (frakcija “Latvijas ceļš”).

Godājamais Saeimas priekšsēdētāj! Godājamie deputāti! Atļaujiet jūs iepazīstināt ar Saeimas Balsu skaitīšanas komisijas sēdes protokolu nr.27 “Par balsošanas rezultātiem, ievēlot Latvijas Republikas Valsts prezidentu”:

“Rīgā, 1999.gada 17.jūnijā.

Balsošanā piedalījās un deputātiem izsniegtas 77 vēlēšanu zīmes.

No vēlēšanu kastes izņemtas 77 vēlēšanu zīmes. Visas atzītas par derīgām.

Pret visiem kandidātiem balsots 20 vēlēšanu zīmēs.

Par kandidātiem nodotās balsis:

par Vairu Paegli - 24 balsis,

par Raimondu Paulu - 33 balsis.

Saskaņā ar Saeimas kārtības ruļļa 26.panta trešo daļu neviens no kandidātiem nav ieguvis ievēlēšanai nepieciešamo ne mazāk kā 51 balss vairākumu. Saskaņā ar šā panta ceturto daļu vēlēšanas jāturpina, izslēdzot kandidātu ar vismazāko balsu skaitu, tātad Vairu Paegli.”

Sēdes vadītājs. Godātie deputāti! Saeimas Prezidijs ir saņēmis Jaunās partijas frakcijas ierosinājumu - izsludināt 17.jūnija sēdē pārtraukumu uz vienu stundu atbilstoši Saeimas kārtības ruļļa 49.pantam. Vai ir iebildumi? Iebildumu nav. Paldies. Pārtraukums līdz 17.30.

(Pārtraukums)

 

Sēdi vada Latvijas Republikas 7.Saeimas priekšsēdētājs

Jānis Straume.

 

Sēdes vadītājs. Godātie kolēģi! Lūdzu, ieņemiet vietas! Turpināsim sēdi!

Vārds steidzamam paziņojumam deputātam Raimondam Paulam.

R.Pauls (Jaunās partijas frakcija).

Cienījamais Prezidij! Cienījamie deputāti! Rūpīgi apsvēris visus “par” un “pret”, esmu nolēmis noņemt savu kandidatūru Valsts prezidenta amatam. Paldies visiem, kuri mani atbalstīja! Paldies.

Sēdes vadītājs. Šajā situācijā izsludinu pārtraukumu uz 15 minūtēm un aicinu uz kopīgu Saeimas Prezidija un Frakciju padomes sēdi.

(Pārtraukums)

 

Sēdi vada Latvijas Republikas 7.Saeimas priekšsēdētājs

Jānis Straume.

 

Sēdes vadītājs. Godātie deputāti! Lūdzu, ieņemiet vietas! Tā kā pārtraukumam paredzētais laiks ir beidzies, turpināsim sēdi.

Tā kā līdz pēdējai balsošanas kārtai nokļuvušais Valsts prezidenta kandidāts atsauca savu kandidatūru, mēs varam konstatēt, ka darba kārtības 28. jautājums ir palicis bez rezultāta. Neviena no izvirzītajām kandidatūrām nav saņēmusi ievēlēšanai nepieciešamo balsu skaitu. Līdz ar to šis jautājums ir izskatīts.

Saeimas Prezidijs ir saņēmis 10 deputātu parakstītus priekšlikumus par četru lēmuma projektu iekļaušanu kārtējā - 17.jūnija Saeimas sēdes darba kārtībā.

“Par deputāta Jāņa Vētras atsaukšanu no Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas”, “Par deputāta Jāņa Vētras ievēlēšanu Izglītības, kultūras un zinātnes komisijā”, “Par deputātes Ineses Birznieces atsaukšanu no Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas” un “Par deputātes Ineses Birznieces ievēlēšanu Izglītības, kultūras un zinātnes komisijā”. Vai ir iebildumi pret to, ja mēs iekļaujam šos lēmuma projektus šīs dienas sēdes darba kārtībā? Ir iebildumi? (Starpsaucieni: “Ir! Ir! Jābalso!”) Jābalso! Lūdzu, tādā gadījumā balsosim par katru atsevišķi. (No zāles deputāts J.Dobelis: “Debatēt esmu pieteicies...”)

Runāt vēlas Juris Dobelis.

J.Dobelis (apvienības “Tēvzemei un Brīvībai”/LNNK frakcija).

Cienītie kolēģi! Man ļoti patīk smadzeņu potenciāla papildinājums tik svarīgā komisijā. Es tikai gribētu atgādināt šiem censoņiem, ka gala lēmumu pieņems Saeima 8.jūlijā. Un, ja jūs cenšaties “izgāzt” šo procesu, tad tas jums neizdosies, jo mēs pieņemsim Saeimas lēmumu, ka līdz 2.jūlijam likumprojekts būs jāsagatavo. Tā ka nāciet un strādājiet, ja jūs esat spējīgi to izdarīt. Mēs neesam “pret”.

Sēdes vadītājs. Viens ir runājis “par”. Vai kāds vēlas runāt “pret”? Vai ir nepieciešams balsot par iekļaušanu? (Starpsaucieni: “Nav! ...Ir!”) Nav nepieciešams... Ir nepieciešams! Tādā gadījumā lūdzu balsošanas režīmu! Balsosim par to, lai iekļautu šīsdienas sēdes darba kārtībā lēmuma projektu “Par deputāta Jāņa Vētras atsaukšanu no Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas”. Lūdzu rezultātu! Par - 83, pret - 3, atturas - 5. Lēmuma projekts ir iekļauts darba kārtībā.

Nākamais lēmuma projekts “Par deputāta Jāņa Vētras ievēlēšanu Izglītības, kultūras un zinātnes komisijā”. Vai ir iebildumi pret to, ka mēs iekļaujam šo lēmuma projektu darba kārtībā? Nav iebildumu.

Par lēmuma projektu “Par deputātes Ineses Birznieces atsaukšanu no Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas”. Nav iebildumu.

“Par deputātes Ineses Birznieces ievēlēšanu Izglītības, kultūras un zinātnes komisijā”. Nav iebildumu. Izskatīsim šos lēmuma projektus!

Saeimas lēmuma projekts “Atsaukt deputātu Jāni Vētru no Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas”. Lūdzu balsošanas režīmu! Balsosim par šo lēmuma projektu. Lūdzu rezultātu! Par - 87, pret - 2, atturas - 2. Lēmums ir pieņemts.

Nākamais lēmuma projekts - “Par deputāta Jāņa Vētras ievēlēšanu Izglītības, kultūras un zinātnes komisijā”. Lūdzu balsošanas režīmu! Balsosim par šo lēmuma projektu! Lūdzu rezultātu! Par - 78, pret - 5, atturas - 5. Lēmums ir pieņemts.

Nākamais lēmuma projekts “Atsaukt deputāti Inesi Birznieci no Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas”. Lūdzu balsošanas režīmu! Balsosim par šo lēmuma projektu! Lūdzu rezultātu! Par - 84, pret - 3, atturas - 5. Lēmums ir pieņemts. (No zāles deputāts J.Urbanovičs: “Tā būs lielākā komisija!”)

Nākamais lēmuma projekts “Ievēlēt deputāti Inesi Birznieci Izglītības, kultūras un zinātnes komisijā”. Lūdzu balsošanas režīmu! Balsosim par šo lēmuma projektu! Lūdzu rezultātu! Par - 81, pret - 4, atturas - 6. Lēmums ir pieņemts.

Līdz ar to visi kārtējās sēdes darba kārtības jautājumi ir izskatīti. Lūdzu reģistrācijas režīmu! Reģistrēsimies ar identifikācijas kartēm.

Saeimas sekretāres biedru Aleksandru Bartaševiču lūdzu nolasīt reģistrācijas rezultātus!

Kamēr tiek gatavoti reģistrācijas rezultāti, es paziņoju, ka Saeimas Prezidijs ir saņēmis 36 deputātu ierosinājumu: “Saskaņā ar Saeimas kārtības ruļļa 38.pantu šā gada 17.jūnijā pulksten 21.00 sasaukt Saeimas ārkārtas sēdi ar šādu darba kārtību: “Valsts prezidenta vēlēšanas””. Saeimas Prezidijs izsludina ārkārtas sēdi šodien pulksten 21.00.

A.Bartaševičs (7.Saeimas sekretāres biedrs).

Godātie deputāti! Nav reģistrējušies: Vanda Kezika, Silvija Dreimane un Raimonds Pauls. Paldies.

 

Atbildes uz deputātu iesniegtajiem jautājumiem

(pēc Latvijas Republikas 7.Saeimas pavasara sesijas

1999.gada 16. un 17.jūnija

divpadsmitās sēdes turpinājuma 1999.gada 17.jūnijā)

 

Sēdes vadītājs. Pēc šīs sēdes nākamais izskatāmais jautājums ir informācija par iekšlietu ministra Roberta Jurdža atbildi uz deputātu Mitrofanova, Sokolovska, Cileviča, Klementjeva... lūdzu, neizklīst! ... un Jakova Plinera jautājumiem iekšlietu ministram Robertam Jurdžam. Deputāti iesniedzēji ir apmierināti ar atbildi. Līdz ar to šis jautājums ir izskatīts.

Redaktores: J.Kravale, L.Bumbura

Datoroperatores: B.Strazdiņa, S.Bērziņa, M.Ceļmalniece, I.Kuzņecova

Korektores: D.Kraule, J.Kurzemniece, L.Andersone

SATURA RĀDĪTĀJS

7.Saeimas pavasara sesijas

1999.gada 16. un 17.jūnija 12.sēde

1999.gada 17.jūnijā

 

Paziņojums - dep. A.Požarnovs - 1.lpp.

 

Valsts prezidenta vēlēšanas

(748., 761. un 775. dok.) - 3.lpp.

Balsu skaitīšanas komisijas informācija — dep. R.Ražuks - 4.lpp.

 

Balsu skaitīšanas komisijas ziņojums (protokols nr.23) - 4.lpp.

Ziņo - dep. R.Ražuks - 4.lpp.

 

Balsu skaitīšanas komisijas ziņojums (protokols nr.24) - 6.lpp.

Ziņo - dep. R.Ražuks - 6.lpp.

 

Balsu skaitīšanas komisijas ziņojums (protokols nr.25) - 7.lpp.

Ziņo - dep. R.Ražuks - 7.lpp.

 

Balsu skaitīšanas komisijas ziņojums (protokols nr.26) - 9.lpp.

Ziņo - dep. R.Ražuks - 9.lpp.

 

 

Balsu skaitīšanas komisijas ziņojums (protokols nr.27) - 10.lpp.

Ziņo - dep. R.Ražuks - 10.lpp.

Paziņojums - dep. R.Pauls - 11.lpp.

 

Par darba kārtību - 11.lpp.

Priekšlikums - dep. J.Dobelis - 12.lpp.

 

Lēmuma projekts “Par deputāta J.Vētras atsaukšanu

no Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās

politikas komisijas” - 12.lpp.

 

Lēmuma projekts “Par deputāta J.Vētras ievēlēšanu

Izglītības, kultūras un zinātnes komisijā” - 13.lpp.

 

Lēmuma projekts “Par deputātes I.Birznieces atsaukšanu

no Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās

politikas komisijas” - 13.lpp.

 

Lēmuma projekts “Par deputātes I.Birznieces ievēlēšanu

Izglītības, kultūras un zinātnes komisijā” - 13.lpp.

 

Reģistrācijas rezultāti

Nolasa - Saeimas sekretāres

biedrs A.Bartaševičs - 13.lpp.

 

 

 

Atbildes uz deputātu iesniegtajiem

jautājumiem

 

 

Iekšlietu ministra R.Jurdža atbilde uz Saeimas

deputātu jautājumiem par bezvalstnieka statusu - 14.lpp.