Latvijas Republikas 7. Saeimas ārkārtas sesijas ārkārtas sēde
1999. gada 16.jūlijā (plkst. 12.00)

Sēdi vada Latvijas Republikas 7. Saeimas priekšsēdētājs Jānis Straume.

Satura rādītājs

Sēdes vadītājs. Lūdzu, ieņemiet vietas! Sāksim Saeimas ārkārtas sesiju un ārkārtas sēdi.

Saskaņā ar Kārtības ruļļa 42. pantu paziņošu ārkārtas sēdes darba kārtību. Šis dokuments, šī darba kārtība, pašlaik tiek pavairots, lai to izsniegtu visiem deputātiem.

Lūdzu uzmanību! 16. jūlija ārkārtas sesijas ārkārtas sēdes darba kārtība. Pirmais jautājums ir lēmuma projekts “Par deputāta Induļa Bērziņa atsaukšanu no Latvijas Republikas Saeimas priekšsēdētāja biedra amata”.

Otrais jautājums - Saeimas priekšsēdētāja biedra ievēlēšana.

Trešais - lēmuma projekts “Par Oskara Spurdziņa 7. Saeimas deputāta pilnvaru apstiprināšanu uz laiku, kamēr no Tautas partijas frakcijas ievēlētie deputāti pilda ministru pienākumus”.

Lēmuma projekts “Par Ērikas Zommeres 7. Saeimas deputātes pilnvaru apstiprināšanu uz laiku, kamēr no Tautas partijas frakcijas ievēlētie deputāti pilda ministru pienākumus”.

Lēmuma projekts “Par Edgara Zalāna 7. Saeimas deputāta pilnvaru apstiprināšanu uz laiku, kamēr no Tautas partijas frakcijas ievēlētie deputāti pilda ministru pienākumus”.

Lēmuma projekts “Par Mārtiņa Bičevska 7. Saeimas deputāta pilnvaru apstiprināšanu uz laiku, kamēr no Tautas partijas frakcijas ievēlētie deputāti pilda ministru pienākumus”.

Mandātu un iesniegumu komisijas ziņojums par deputāta mandātu atjaunošanu Aijai Počai un Ivaram Godmanim.

Par deputātes Aijas Počas ievēlēšanu Budžeta un finansu (nodokļu) komisijā.

Par deputāta Jāņa Vētras atsaukšanu no Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas.

Par deputāta Jāņa Vētras ievēlēšanu Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijā.

Par deputātes Ineses Birznieces atsaukšanu no Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas.

Par deputātes Ineses Birznieces ievēlēšanu Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijā.

Par deputāta Oskara Spurdziņa ievēlēšanu Izglītības, kultūras un zinātnes komisijā.

Par deputāta Oskara Spurdziņa ievēlēšanu Eiropas lietu komisijā.

Par deputāta Mārtiņa Bičevska ievēlēšanu Aizsardzības un iekšlietu komisijā.

Par deputāta Mārtiņa Bičevska ievēlēšanu Eiropas lietu komisijā.

Par deputātes Ērikas Zommeres ievēlēšanu Izglītības, kultūras un zinātnes komisijā.

Par deputātes Ērikas Zommeres ievēlēšanu Eiropas lietu komisijā.

Par deputāta Edgara Zalāna ievēlēšanu Budžeta un finansu (nodokļu) komisijā.

Par deputāta Edgara Zalāna ievēlēšanu Eiropas lietu komisijā.

Vai ir iebildumi pret darba kārtību? Iebildumu nav.

Sāksim izskatīt darba kārtību, jo par pirmajiem diviem darba kārtības jautājumiem dokumenti deputātiem jau ir pavairoti.

Izskatām Saeimas lēmuma projektu “Par deputāta Induļa Bērziņa atsaukšanu no Latvijas Republikas Saeimas priekšsēdētāja biedra amata”.

Latvijas Republikas Saeimas Prezidijs ir saņēmis deputāta Induļa Bērziņa iesniegumu: “Pamatojoties uz Kārtības ruļļa 33. pantu un sakarā ar to, ka šā gada 16. jūlijā Saeima izteica uzticību man kā ārlietu ministram, lūdzu atsaukt mani no Saeimas priekšsēdētāja biedra amata.”

Par procedūru? Lūdzu ieslēgt mikrofonu deputātam Jurim Dobelim.

J.Dobelis (apvienības “Tēvzemei un Brīvībai”/LNNK frakcija).

Godātie kolēģi! Manās rokās ir sēdē izskatāmais dokuments nr. 845. Un es lasu: Saeimas deputāti lūdz Saeimas 1999. gada 16. februāra sēdes darba kārtībā iekļaut to un to. Es gribētu noskaidrot, kāds mums šodien ir sakars ar 16. februāri. (Starpsauciens: “Tā ir tehniska kļūda!”)

Sēdes vadītājs. Tā ir tehniska kļūda. Šeit ir domāts 16.jūlijs.

J.Dobelis. Skaidrs.

Sēdes vadītājs. Vārds Gundaram Bērziņam. Par procedūru. Lūdzu! Jā, tā ir tehniska kļūda.

Debatēt neviens nevēlas. Lūdzu balsošanas režīmu! Balsosim par Saeimas lēmuma projektu - atsaukt deputātu Induli Bērziņu no Latvijas Republikas Saeimas Prezidija priekšsēdētāja biedra amata. Lūdzu rezultātu! Par - 82, pret - 2, atturas - 2. Lēmums pieņemts.

Nākamais darba kārtības jautājums - “Par Saeimas priekšsēdētāja biedra ievēlēšanu”.

Saeimas Prezidijs ir saņēmis Tautas partijas frakcijas priekšsēdētāja Gundara Bērziņa parakstītu iesniegumu Saeimas Prezidijam. Tautas partijas frakcija iesaka par Saeimas priekšsēdētāja biedru apstiprināt Rihardu Pīku. Vai ir vēl kādi citi priekšlikumi? Priekšlikumu nav.

Tādā gadījumā, lūdzu, vārds Balsu skaitīšanas komisijai. Romualds Ražuks - frakcijas “Latvijas ceļš” deputāts.

R.Ražuks (frakcija “Latvijas ceļš”).

Godājamais Saeimas priekšsēdētāj! Cienījamie deputāti! Balsu skaitītāji pēc īsa brīža sagatavos balsošanas procedūru, un jūs tiksiet parastajā kārtībā aicināti uz balsošanu. Lūdzu balsu skaitītājus ieņemt savas darba vietas.

Sēdes vadītājs. Paldies. Gaidām aicinājumu uz balsošanu.

 

(Pārtraukums)

Sēdes vadītājs. Vārds Balsu skaitīšanas komisijas pārstāvim deputātam Romualdam Ražukam.

R.Ražuks (frakcija “Latvijas ceļš”).

Godājamais Saeimas priekšsēdētāj! Cienījamie deputāti! Atļaujiet jūs iepazīstināt ar Saeimas balsu skaitītāju sēdes protokolu nr.30.

“Par balsošanas rezultātiem, ievēlot Latvijas Republikas Saeimas priekšsēdētāja biedru 16.jūlijā Rīgā, Saeimas namā.

Izgatavotas 120 zīmes, izsniegtas 80, no vēlēšanu kastes izņemtas un par derīgām atzītas visas 80 zīmes. Pret visiem kandidātiem balsots vienā vēlēšanu zīmē. Par kandidātiem:

par Rihardu Pīku nodotas 79 balsis.

Saskaņā ar Saeimas kārtības ruļļa 26.pantu Rihards Pīks ir ievēlēts par Saeimas priekšsēdētāja biedru.” (Aplausi.)

Sēdes vadītājs. Apsveicam kolēģi un lūdzam ieņemt vietu Prezidijā.

Nākamais darba kārtības jautājums - lēmuma projekts “Par Oskara Spurdziņa 7.Saeimas deputāta pilnvaru apstiprināšanu uz laiku, kamēr no Tautas partijas frakcijas ievēlētie deputāti pilda ministru pienākumus”.

Mandātu un iesniegumu komisijas vārdā - deputāte Vineta Muižniece.

V.Muižniece (Tautas partijas frakcija).

Augsti godātie Saeimas deputāti! Saeimas Mandātu un iesniegumu komisija savā šīsdienas sēdē ir izskatījusi deputāta Andra Šķēles iesniegumu par mandāta nolikšanu uz laiku, kamēr viņš pilda Ministru prezidenta pienākumus. No attiecīgā Tautas partijas Vidzemes vēlēšanu apgabala saraksta nākamais kandidāts ir Oskars Spurdziņš, kurš ir piekritis pildīt 7.Saeimas deputāta pienākumus. Tādēļ lūdzu jūs izteikt savu attieksmi pret jums piedāvāto lēmuma projektu par Oskara Spurdziņa 7.Saeimas deputāta pilnvaru apstiprināšanu.

Sēdes vadītājs. Debatēt neviens nevēlas. Lūdzu zvanu! Lūdzu balsošanas režīmu! Balsosim par lēmuma projektu “Par Oskara Spurdziņa 7.Saeimas deputāta pilnvaru apstiprināšanu uz laiku, kamēr no Tautas partijas frakcijas ievēlētie deputāti pilda ministru pienākumus”. Lūdzu rezultātu! Par - 91, pret - nav, atturas - 1. Lēmums ir pieņemts. Apsveicam kolēģi un lūdzam ieņemt vietu zālē. (Aplausi.)

Nākamais darba kārtības jautājums - lēmuma projekts “Par Ērikas Zommeres 7.Saeimas deputāta pilnvaru apstiprināšanu uz laiku, kamēr no Tautas partijas frakcijas ievēlētie deputāti pilda ministru pienākumus”.

Mandātu un iesniegumu komisijas vārdā - deputāte Vineta Muižniece.

V.Muižniece (Tautas partijas frakcija).

Saeimas Mandātu un iesniegumu komisija savā šīsdienas sēdē izskatīja Aigara Kalvīša iesniegumu par deputāta mandāta nolikšanu uz laiku, kamēr viņš pilda ministra pienākumus. Nākamais kandidāts no Tautas partijas Zemgales vēlēšanu apgabala ir Dainis Dzērvītis, kurš ir atteicies pildīt deputāta pienākumus uz laiku. Nākamais kandidāts - Ērika Zommere, kas ir piekritusi pildīt deputāta pienākumus uz laiku, kamēr no Tautas partijas Zemgales apgabala ievēlētie deputāti pilda ministru pienākumus. Lūdzu jūs izteikt savu attieksmi pret sagatavoto lēmuma projektu.

Sēdes vadītājs. Lūdzu balsošanas režīmu! Balsosim par lēmuma projektu “Par Ērikas Zommeres 7.Saeimas deputāta pilnvaru apstiprināšanu uz laiku, kamēr no Tautas partijas frakcijas ievēlētie deputāti pilda ministru pienākumus”. Lūdzu rezultātu! Par - 90, pret - nav, atturas - nav. Lēmums ir pieņemts. Apsveicam kolēģi un lūdzam ieņemt vietu zālē. (Aplausi.)

Nākamais darba kārtības jautājums - lēmuma projekts “Par Edgara Zalāna 7.Saeimas deputāta pilnvaru apstiprināšanu uz laiku, kamēr no Tautas partijas frakcijas ievēlētie deputāti pilda ministru pienākumus”. Mandātu un iesniegumu komisijas vārdā - deputāte Vineta Muižniece.

V.Muižniece (Tautas partijas frakcija).

Augsti godātie deputāti! Saeimas Mandātu un iesniegumu komisija savā 16.jūlija sēdē izskatīja deputātes Silvas Goldes iesniegumu par deputāta mandāta nolikšanu uz laiku, kamēr viņa pilda ministra amata pienākumus. Nākamais kandidāts no Tautas partijas Kurzemes vēlēšanu apgabala ir Edgars Zalāns, kurš ir piekritis pildīt 7.Saeimas deputāta pienākumus. Lūdzu jūs atbalstīt piedāvāto Saeimas lēmuma projektu par mandāta apstiprināšanu.

Sēdes vadītājs. Lūdzu balsošanas režīmu. Balsosim par lēmuma projektu “Par Edgara Zalāna 7.Saeimas deputāta pilnvaru apstiprināšanu uz laiku, kamēr no Tautas partijas frakcijas ievēlētie deputāti pilda ministru pienākumus”. Lūdzu rezultātu! Par - 90, pret - nav, atturas - nav. Lēmums ir pieņemts. Apsveicam kolēģi un lūdzam ieņemt vietu zālē. (Aplausi.)

Nākamais darba kārtības jautājums - lēmuma projekts “Par Mārtiņa Bičevska 7.Saeimas deputāta pilnvaru apstiprināšanu uz laiku, kamēr no Tautas partijas frakcijas ievēlētie deputāti pilda ministru pienākumus”. Mandātu un iesniegumu komisijas vārdā - deputāte Vineta Muižniece.

V.Muižniece (Tautas partijas frakcija).

Augsti godātie Saeimas deputāti! Saeimas Mandātu un iesniegumu komisija savā 16.jūlija sēdē izskatīja deputāta Mareka Segliņa iesniegumu par deputāta mandāta nolikšanu uz laiku, kamēr viņš pilda ministra pienākumus. Nākamais kandidāts no Tautas partijas Kurzemes vēlēšanu apgabala ir Aivars Lītiņš, kurš ir atteicies pildīt deputāta pienākumus uz laiku.

Nākamais kandidāts ir Mārtiņš Bičevskis, kurš piekritis pildīt 7.Saeimas deputāta pienākumus uz laiku, kamēr no Tautas partijas Kurzemes vēlēšanu apgabala ievēlētie deputāti pilda ministru pienākumus. Lūdzu atbalstīt piedāvāto lēmuma projektu!

Sēdes vadītājs. Lūdzu balsošanas režīmu. Balsosim lēmuma projektu par Mārtiņa Bičevska 7.Saeimas deputāta pilnvaru apstiprināšanu uz laiku, kamēr no Tautas partijas frakcijas ievēlētie deputāti pilda ministru pienākumus. Lūdzu rezultātu! Par - 91, pret - nav, atturas - nav. Lēmums ir pieņemts. Apsveicam Mārtiņu Bičevski! Lūdzu jūs ieņemt vietu zālē. (Aplausi.)

Nākamais darba kārtības jautājums ir lēmuma projekts, bet pirms tam būs Mandātu un iesniegumu komisijas ziņojums par deputāta mandāta atjaunošanu Aijai Počai un Ivaram Godmanim.

V.Muižniece (Tautas partijas frakcija).

Augsti godātie Saeimas deputāti! Saeimas Mandātu un iesniegumu komisija informē, ka, pamatojoties uz Aijas Počas šā gada 16.jūlija iesniegumu par mandāta atjaunošanu, kuru viņa bija nolikusi uz valsts ministra amata pildīšanas laiku, deputāta pilnvaras izbeidzas Tadeušam Ketleram, kurš kā pēdējais iestājās Saeimā no savienības “Latvijas ceļš” Latgales vēlēšanu apgabala saraksta uz laiku, kamēr no šā saraksta ievēlētie deputāti pilda Ministru kabineta locekļa pienākumus. Atbilstoši Saeimas kārtības ruļļa 5.panta noteikumiem Aijas Počas deputāta pilnvaras tiek atjaunotas līdz ar šā paziņojuma brīdi.

Sēdes vadītājs. Lūdzam Aiju Poču ieņemt vietu sēžu zālē! Pateicamies par darbu deputātam Tadeušam Ketleram! (Aplausi.)

Lūdzu, tālāk!

V.Muižniece. Godātie deputāti! Saeimas Mandātu un iesniegumu komisija informē, ka, pamatojoties uz Ivara Godmaņa šā gada 16.jūlija iesniegumu par deputāta mandāta atjaunošanu, kuru viņš bija nolicis uz finansu ministra amata pildīšanas laiku, deputāta pilnvaras izbeidzas Marisam Andersonam, kurš kā pēdējais iestājās Saeimā no savienības “Latvijas ceļš” Vidzemes vēlēšanu apgabala saraksta uz laiku, kamēr no šā saraksta ievēlētie deputāti pilda Ministru kabineta locekļu pienākumus. Ar šā paziņojuma brīdi atbilstoši Saeimas kārtības ruļļa noteikumiem tiek atjaunots Ivara Godmaņa deputāta mandāts.

Sēdes vadītājs. Pateicamies par darbu deputātam Marisam Andersonam! Lūdzam Ivaru Godmani ieņemt vietu sēžu zālē!

Nākamais darba kārtības jautājums - lēmuma projekts “Par deputātes Aijas Počas ievēlēšanu Budžeta un finansu (nodokļu) komisijā”.

Lūdzu balsošanas režīmu, un balsosim par šo lēmumprojektu. Par - 91, pret un atturas - nav. Lēmums ir pieņemts.

Nākamais darba kārtības jautājums ir lēmuma projekts “Par deputāta Jāņa Vētras atsaukšanu no Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas”.

Debatēs vēlas runāt Juris Dobelis.

J.Dobelis (apvienības “Tēvzemei un Brīvībai”/LNNK frakcija).

Cienītie kolēģi! Es esmu ļoti satriekts. Šajā tik svarīgajā brīdī Vētras kungs dezertē! Viņš ir tik daudz strādājis pie Valsts valodas likuma tapšanas un bijis tik ārkārtīgi aktīvs šajā darba posmā. Es ļoti labi saprotu Vētras kunga dziļo sāpi, jo ar viņa līdzdalību tapušais Valsts valodas likums ir atdots mums Saeimā atpakaļ. Vētras kungs, lūdzu, nepārdzīvojiet! Saņemieties, pārvariet savas sāpes un turpiniet taču darbu Izglītības, kultūras un zinātnes komisijā! Jūs taču tomēr esat Latvijas Medicīnas akadēmijas rektors. Vai tiešām jums vairs nav nekādu saišu ar izglītību?

Vētras kungs, es jūs pēdējo reizi aicinu! Augusta beigās mēs no jauna ķersimies pie Valsts valodas likuma. Vai tiešām jūsos nemājo vairs nekāda vēlēšanās piedalīties šā likuma tapšanā? Esiet tik laipns, nāciet šeit tribīnē un atsauciet šo savu paziņojumu! Strādājiet joprojām Izglītības, kultūras un zinātnes komisijā! Man bija ārkārtīgi patīkami kopā ar jums strādāt vienā komisijā. Es sen nebiju redzējis tik izprotošu kolēģi, tik ārkārtīgi iejūtīgu darbinieku un tik dziļu nacionālu patriotu, kāds bija Vētras kungs. Kāpēc jūs ejat prom no šīs komisijas, Vētras kungs? Attopieties pēdējā brīdī! Es jūs lūdzu! (Aplausi.)

Sēdes vadītājs. Debates slēdzu. Lūdzu balsošanas režīmu, un balsosim Saeimas lēmuma projektu par deputāta Jāņa Vētras atsaukšanu no Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas. Lūdzu rezultātu! Par - 76, pret - 9, atturas - 3. Lēmums ir pieņemts.

Nākošais darba kārtības jautājums - lēmuma projekts “Par deputāta Jāņa Vētras ievēlēšanu Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijā”.

Lūdzu balsošanas režīmu, un balsosim par šo lēmuma projektu! Lūdzu rezultātu! Par - 78, pret - 7, atturas - 2. Lēmums ir pieņemts.

Nākošais darba kārtības jautājums - lēmuma projekts “Par deputātes Ineses Birznieces atsaukšanu no Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas”.

Atklājam debates. Juris Dobelis.

J.Dobelis (apvienības “Tēvzemei un Brīvībai”/LNNK frakcija).

Cienītie kolēģi! Godātā Inese Birznieces kundze! Nu vismaz jūs taču palieciet šajā komisijā! Jūs abi ar Vētras kungu tik enerģiski vēlējāties strādāt pie Valsts valodas likuma. Es saprotu, ka savas skumjas par šā likuma nepieņemšanu mēs dalīsim kopīgi. Nu kur jūs visi tagad gribat sprukt projām? Vai tiešām nevienam vairs nav nekādas atbildības sajūtas par to, kas turpmāk notiks ar Valsts valodas likumu?

Visi mūk projām no komisijas. Tad, kad vajadzēja strādāt, tad jūs atnācāt. Paldies jums par to! Jūsu darbs bija ļoti vērtīgs, jūs ļoti daudz izdarījāt, bet tagad jūs visi bēgat prom. Pēc pirmās neveiksmes jums viss ir izčibējis. Nu nevajag taču tā darīt! Vai tiešām jūs neatgriezīsieties šajā komisijā?

Augusta beigās no jauna būs jāizskata šis likumprojekts. Kur tad jūs būsiet? Es ļoti gaidu jūs šajā komisijā! Jūs abi atnācāt tieši tajā brīdī, kad bija vissvarīgākais šā likuma izskatīšanas posms, bet tagad jūs abi.. Kāpēc jūs abi vienlaicīgi bēgat prom? Varējāt vismaz pa vienam aiziet… Inese, jūsu pieredze starptautiskajā līmenī ir ārkārtīgi svarīga šādu likumu pieņemšanā, bet tagad jūs ejat prom... Es varu atkārtot tikai to, ka es nevaru atbalstīt tik vērtīgu cilvēku aiziešanu no tik nopietnas komisijas. Es aicinu balsot “pret” Ineses Birznieces aiziešanu, jo viņa ir ļoti vajadzīga šajā Izglītības, kultūras un zinātnes komisijā.

Sēdes vadītājs. Modris Lujāns.

M.Lujāns (politisko organizāciju apvienības “Par cilvēka tiesībām vienotā Latvijā” frakcija).

Cienījamie kolēģi! Patiešām man rada izbrīnu tas, ka divi valdošā vairākuma pārstāvji, šinī gadījumā no apvienības “Tēvzemei un Brīvībai”/LNNK un frakcijas “Latvijas ceļš”, nav saskaņojuši šo te pozīciju, jo tagad jau visur tiek ievērots tas princips, ka visur vajag līdzvērtību. Tad vajag arī kādiem pāris “tēvzemiešiem” aiziet prom no citām komisijām... Varbūt tas arī būtu normāli?

Dobeļa kungs, jūs aizmirsāt, ka arī jūs pats Valsts valodas likuma sagatavošanas laikā atnācāt uz Izglītības, kultūras un zinātnes komisiju, un es ceru... es domāju, ka jūs esat sarunājis gan ar Vētras kungu, gan ar Birznieces kundzi, ka viņi jums uzticēsies, ka jūsu radošie talanti izpaudīsies šīs komisijas darbā - arī darbā pie Valsts valodas likuma.

Tāpēc patiešām atļausim šinī gadījumā frakcijas “Latvijas ceļš” pārstāvjiem pastrādāt tautsaimniecības jomā, kur arī ir jāpieliek veselīgi un svaigi impulsi. Jūsu darbība Valsts valodas likuma izstrādē tiks ļoti novērtēta!

Un noteikti arī jaunajai Valsts prezidentei ir jāpadomā, vai nav vajadzīgs arī jūs apbalvot ar kādu ordeni par ieguldījumiem Latvijas tautas labā.

Sēdes vadītājs. Debates slēdzu. Lūdzu balsošanas režīmu! Balsosim Saeimas lēmuma projektu par deputātes Ineses Birznieces atsaukšanu no Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas! Lūdzu rezultātu! Par - 74, pret -9, atturas - 6. Lēmums ir pieņemts.

Nākamais darba kārtības jautājums - lēmuma projekts “Par deputātes Ineses Birznieces ievēlēšanu Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijā”. Debatēt neviens nevēlas. Lūdzu zvanu! Balsosim par šo lēmuma projektu! Lūdzu rezultātu! Par - 78, pret - 4, atturas - 3. Lēmums ir pieņemts.

Nākamais lēmuma projekts - “Par deputāta Oskara Spurdziņa ievēlēšanu Izlītības, kultūras un zinātnes komisijā”. Lūdzu balsošanas režīmu! Balsosim par šo lēmuma projektu! Lūdzu rezultātu! Par - 84, pret - nav, atturas - 3. Lēmums ir pieņemts.

Nākamais lēmuma projekts - “Par deputāta Oskara Spurdziņa ievēlēšanu Eiropas lietu komisijā”. Lūdzu balsošanas režīmu, un balsosim par šo lēmuma projektu! Lūdzu rezultātu! Par - 85, pret - nav, atturas - 1. Lēmums ir pieņemts.

Nākamais lēmuma projekts - “Par deputāta Mārtiņa Bičevska ievēlēšanu Aizsardzības un iekšlietu komisijā”. Lūdzu balsošanas režīmu. Balsosim par šo lēmuma projektu! Lūdzu rezultātu! Par - 88, pret - nav, atturas - 1. Lēmums ir pieņemts.

Nākamais lēmuma projekts - “Par deputāta Mārtiņa Bičevska ievēlēšanu Eiropas lietu komisijā”. Lūdzu balsošanas režīmu. Balsosim par šo lēmuma projektu. Lūdzu rezultātu! Par - 81, pret - nav, atturas - 1. Lēmums ir pieņemts.

Nākamais lēmuma projekts - “Par deputātes Ērikas Zommeres ievēlēšanu Izglītības, kultūras un zinātnes komisijā”. Lūdzu balsošanas režīmu. Balsosim par šo lēmuma projektu! Lūdzu rezultātu! Par - 81, pret - nav, atturas - nav. Lēmums ir pieņemts.

Nākamais lēmuma projekts - “Par deputātes Ērikas Zommeres ievēlēšanu Eiropas lietu komisijā”. Lūdzu balsošanas režīmu. Balsosim par šo lēmuma projektu! Lūdzu rezultātu! Par - 82, pret - nav, atturas - nav. Lēmums ir pieņemts.

Nākamais lēmuma projekts - “Par deputāta Edgara Zalāna ievēlēšanu Budžeta un finansu (nodokļu) komisijā”. Lūdzu balsošanas režīmu. Balsosim par šo lēmuma projektu! Lūdzu rezultātu! Par - 87, pret - nav, atturas - 1. Lēmums ir pieņemts.

Nākamais lēmuma projekts - “Par deputāta Edgara Zalāna ievēlēšanu Eiropas lietu komisijā”. Lūdzu balsošanas režīmu. Balsosim par šo lēmuma projektu! Lūdzu rezultātu! Par - 85, pret - nav, atturas - 2. Lēmums ir pieņemts.

Līdz ar to ārkārtas sesijas ārkārtas sēdes darba kārtība ir izskatīta. Lūdzu, reģistrēsimies ar identifikācijas kartēm! Lūdzu reģistrācijas režīmu. Kamēr tiek gatavota reģistrācijas izdruka, vārds deputātam Imantam Kalniņam. Lūdzu!

I.Kalniņš (apvienības “Tēvzemei un Brīvībai”/LNNK frakcija).

Tātad Budžeta un finansu (nodokļu) komisijas sēde notiks pēc 20 minūtēm Budžeta un finansu (nodokļu) komisijas telpā.

Sēdes vadītājs. Vārds Atim Slakterim.

A.Slakteris (Tautas partijas frakcija).

Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas sēde notiks uzreiz pēc šīs sēdes beigām Sarkanajā zālē.

Sēdes vadītājs. Saeimas sekretāres biedru Aleksandru Bartaševiču lūdzu nolasīt reģistrācijas rezultātu.

A.Bartaševičs (Saeimas sekretāres biedrs).

Godātie deputāti! Nav reģistrējušies: Gundars Bojārs, Leonards Stašs, Mariss Andersons, Tadeušs Ketlers, Aigars Kalvītis, Silva Golde, Helēna Demakova. Paldies.

Sēdes vadītājs. Ārkārtas sesiju un ārkārtas sēdi paziņoju par slēgtu. Paldies.

Redaktores: J.Kravale, L.Bumbura

Datoroperatores: M.Ceļmalniece, I.Kuzņecova

Korektore: D.Kraule

SATURA RĀDĪTĀJS

7.Saeimas

2. ārkārtas sesijas sēde

1999.gada 16.jūlijā

 

 

 

Par darba kārtību - 1.lpp.

 

Lēmuma projekts “Par deputāta I.Bērziņa atsaukšanu

no LR Saeimas priekšsēdētāja biedra amata - 2.lpp.

Par procedūru dep.J.Dobelis -3.lpp.

 

Lēmuma projekts “Par Saeimas priekšsēdētāja

biedra ievēlēšanu” -3.lpp.

Balsu skaitīšanas komisijas informācija

dep.R.Ražuks - 4.lpp.

 

Balsošanas rezultāti

Balsu skaitīšanas komisijas ziņojums

dep.R.Ražuks - 4.lpp.

 

Lēmuma projekts “Par O.Spurdziņa 7.Saeimas

deputāta pilnvaru apstiprināšanu uz laiku, kamēr

no Tautas partijas frakcijas ievēlētie deputāti

pilda ministra pienākumus”

Ziņo dep.V.Muižniece - 4.lpp.

 

Lēmuma projekts “Par Ē.Zommeres 7.Saeimas

deputāta pilnvaru apstiprināšanu uz laiku, kamēr

no Tautas partijas frakcijas ievēlētie deputāti

pilda ministra pienākumus”

Ziņo dep.V.Muižniece - 5.lpp.

 

Lēmuma projekts “Par E.Zalāna 7.Saeimas

deputāta pilnvaru apstiprināšanu uz laiku, kamēr

no Tautas partijas frakcijas ievēlētie deputāti

pilda ministra pienākumus”

Ziņo dep.V.Muižniece - 6.lpp.

 

Lēmuma projekts “Par M.Bičevska 7.Saeimas

deputāta pilnvaru apstiprināšanu uz laiku, kamēr

no Tautas partijas frakcijas ievēlētie deputāti

pilda ministra pienākumus”

Ziņo dep.V.Muižniece - 6.lpp.

 

Mandātu un iesniegumu komisijas ziņojums par

deputāta mandāta atjaunošanu A.Počai

Ziņo dep.V.Muižniece - 7.lpp.

 

Mandātu un iesniegumu komisijas ziņojums par

deputāta mandāta atjaunošanu I.Godmanim

Ziņo dep.V.Muižniece - 8.lpp.

 

Lēmuma projekts “Par deputātes A.Počas ievēlēšanu

Budžeta un finansu (nodokļu) komisijā” - 8.lpp.

 

Lēmuma projekts “Par deputāta J.Vētras atsaukšanu

no Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas” - 9.lpp.

Debates dep.J.Dobelis - 9.lpp.

 

Lēmuma projekts “Par deputāta J.Vētras ievēlēšanu

Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās

politikas komisijā” - 9.lpp.

 

 

Lēmuma projekts “Par deputātes I.Birznieces atsaukšanu

no Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas” - 9.lpp.

Debates dep.J.Dobelis - 10.lpp.

dep.M.Lujāns - 10.lpp.

 

Lēmuma projekts “Par deputātes Ineses Birznieces

ievēlēšanu Tautsaimniecības, agrārās, vides un

reģionālās politikas komisijā” - 11.lpp.

 

Lēmuma projekts “Par deputāta Oskara Spurdziņa

ievēlēšanu Izglītības, kultūras un zinātnes komisijā” - 11.lpp.

 

Lēmums projekts “Par deputāta Oskara Spurdziņa

ievēlēšanu Eiropas lietu komisijā” - 11.lpp.

 

Lēmuma projekts “Par deputāta Mārtiņa Bičevska

ievēlēšanu Aizsardzības un iekšlietu komisijā” - 12.lpp.

 

Lēmuma projekts “Par deputāta Mārtiņa Bičevska

ievēlēšanu Eiropas lietu komisijā” - 12.lpp.

 

Lēmuma projekts “Par deputātes Ērikas Zommeres

ievēlēšanu Izglītības, kultūras un zinātnes komisijā” - 12.lpp.

 

Lēmuma projekts “Par deputātes Ērikas Zommeres

ievēlēšanu Eiropas lietu komisijā” - 12.lpp.

 

Lēmuma projekts “Par deputāta Edgara Zalāna

ievēlēšanu Budžeta un finansu (nodokļu) komisijā - 12.lpp.

 

 

Lēmuma projekts “Par deputāta Edgara Zalāna

ievēlēšanu Eiropas lietu komisijā” - 13.lpp.

 

Paziņojumi

dep.I.Kalniņš - 12.lpp.

dep.A.Slakteris - 13.lpp.

Reģistrācijas rezultāti

Nolasa 7.Saeimas sekretāres

biedrs A.Bartaševičs - 13.lpp.